fbpx

Podlo, bolj podlo, Necenzurirano: Evropsko poslanko Romano Tomc obtožili laganja – se bodo uspeli opravičiti?

Avtorja članka Vesna Vuković in Primož Cirman. (Foto: TS Media)

Na spletnem portalu Necenzurirano so Romano Tomc neupravičeno obtožili, da laže. Bodo zmogli dovolj novinarske profesionalnosti in se ob novih dejstvih evropski poslanki opravičili?” je portal Necenzurirano soočil novinar Nova24TV Luka Svetina. Bodo premogli toliko profesionalnosti in etike in se opravičili?

Portal Necenzurirano že vse od nastanka, v zadnjem obdobju pa posebej intenzivno vodi kampanjo proti aktualni oblasti. Med vso gonjo so tudi povsem izmišljene in podle novice. Če so včeraj pisali o ekskluzivnem tajnem dokumentu “non-paper”, pa so se danes spravili na evropsko poslanko Romano Tomc, ki je bila v sredo udeleženka v prometni nesreči.

V njej sta bila po podatkih Policijske uprave Ljubljana udeležena voznica osebnega vozila in otrok na poganjalčku (kolesu za otroke). Pri tem so pri Necenzurirano zapisali, da je “do nesreče je prišlo v neposredni bližini njenega doma. Njeno videnje dogodka pa se popolnoma razlikuje od uradnih podatkov policije.” Obtožili so jo laganja, ker je v odzivu dejala, da ni povzročiteljica prometne nesreče in da od policistov ni prejela plačilnega naloga. Po njihovem je edino priznala to, da je bila udeležena v nesreči in da je opravila test alkoholiziranosti.

Se bodo opravičili za neresnične obtožbe?
Evropska poslanka je dogodek danes komentirala sledeče: “Predvsem pomembno je, da je z otrokom vse v redu. Globa na mestu dogodka mi ni bila izrečena. Necenzurirano
skuša narediti škandal, ki ga ni. Zgolj nesrečen dogodek s srečnim koncem. Ostanite zdravi in previdno na cesti.” No, na portalu Necenzurirano trdijo, da je bila ona povzročitelj in krivec prometne nesreče, zaradi česar naj bi prejela plačilni nalog. Toda uradno policijsko poročilo je sledeče: Postopek o prekršku še ni končan, obtožbe portala Necenzurirano pa so se tako še enkrat izkazale za povsem lažne in zlonamerne. Se bodo evropski poslanki po vsem tem upravičili za celodnevno medijsko gonjo na račun nesrečnega dogodka s srečnim koncem?

Sara Kovač