fbpx

Podmladek SD nima zadržkov pri žaljenju vernikov, predsednika vlade in ekološko ozaveščenih!

Foto: Twitter Mladi forum SD

Podmladek Socialnih demokratov res nima meja pri izražanju svoje kulture. Njihova kultura temelji na kazanju sredinca vladi, postavljanju zastavic in celo zlorabi krščanskih simbolov. “Jezus je vodo spremenil v vino, Janša pa v umazanijo,” so zapisali na družabnih omrežjih brez kančka samorefleksije. Slednji v preteklosti na področju vode niso imeli prav nobenih zadržkov pri umazanih projektih in so jih celo tiho podpirali. Sedaj pa, ko bi bila voda veliko bolj zaščitena z novelo zakona, sami za zaščito svojih privilegijev želijo prikazati ravno nasprotno.

V podmladku SD so si privoščili neokusno promocijo za ponovni napad na delo vlade. Z enim stavkom so v prvi vrsti užalili vernike, predsednika vlade Janeza Janšo in vse tiste, ki so ekološko ozaveščeni. Njihovo izražanje se izkazuje kot izjemno čudno, saj po eni strani kažejo sredinec Državnemu zboru, se z zastavicami v Tivoliju norčujejo iz umrlih, tokrat pa so v podmladku, kjer so nekrščansko usmerjeni, uporabili Jezusa kot objekt norčevanja za lastno samopromocijo.

“Jezus je vodo spremenil v vino, Janša pa v umazanijo,” so zapisali na Twitterju. To je provokacija brez primere, a večinski mediji takšne umazanije ne bodo obelodanili. Takšna dejanja tudi pripeljejo do točke, kjer bi se lahko vprašali, kdo je tisti, ki kreira umazanijo. Če vlada ukrepe sprejema kot dobre in nekoč z vidnimi rezultati, bo vsekakor metaforično nastalo tudi vino. Vse pa kaže na to, da so nekateri v opoziciji vztrajno trudijo, da vino ne bi nastalo, in iz tega kreirajo umazanijo, kot so se izrazili sami.

Foto: SD

Na družabnih omrežjih je bilo opaziti kritike na račun njihove objave. Pri vsem tem najbolj izstopa očitek, kako je stranka SD sama dovoljevala številne umazane projekte, a ni sposobna pogledati v lastno zrcalo. Sami denimo niso storili popolnoma nič proti največjemu projektu, ki bi lahko onesnažil pitno vodo v celotni Ljubljani. S tem mislimo na kanal C0, ki ga gradi ljubljanski župan Zoran Janković. Slednji sicer gradi kanal z namenom, da bi tri občine skupaj odvajale komunalne odpadke v enotno čistilno napravo v Zalogu. Čeprav se načrtovano uvršča med zelene projekte, lahko zaradi izbire napačne trase in cevi vseeno postane ekološka bomba.

Proti projektu C0 je bila samo stranka SDS
Sicer ni povsem jasno, kaj je želel Mladi Forum SD povedati z omenjeno objavo, a po vsej verjetnosti se vsebina nanaša na referendum za pitno vodo. Podobno kot v Levici so očitno tudi sami ljudi želijo prepričati, da želi vlada ogroziti pitno vodo. A če se obrnemo malo nazaj in pogledamo dogajanje v preteklosti, lahko vidimo, da so levičarske vlade dovoljevale gradnjo umazanih projektov ob vodah, pri čemer je šlo tudi za umazane tovarne in parkirišča ob brežinah. Tudi projekt C0 ni izjema, saj ob pričetku njegove gradnje ni protestiral nihče razen stranke SDS.

Sara Rančigaj