Podmladek SD protestira kar sam proti sebi! Še naprej pa so željni oblasti …

(Foto: Facebook/@mladiforum)

Podmladek Židanove SD Mladi forum zvesto sledi zablodam svoje matične stranke. Preko družabnega omrežja Twitter je namreč v sredo sporočil, da se v Mislinji sprehajajo čez cesto in s tem opozarjajo odgovorne, da bo sledilo še več takšnih akcij, če se v dogovorjenem času ne bo pričelo z gradnjo 3. razvojne osi. Očitno so pozabili, da so bili zadnja leta del Cerarjeve koalicije in bi lahko kaj naredili v tej smeri. 

Stranki SD več kot očitno ni zadostoval čas Pahorjeve, Bratuškine in Cerarjeve vlade, da bi uresničili vse, kar so si zadali. To so sicer že nakazali ob predstavitvi programa Samozavestna Slovenija, ko je predsednik stranke Dejan Židan pripomnil, da je stranka v štirih letih sposobna izvršiti pomemben del programa, v osmih letih pa celotnega. Lačni oblasti, ni kaj, ko pa je potrebno pokazati sadove dela, vlada opustošenje, nato iskanje krivcev in sprenevedanje, potem pa se vnovič potegujejo za oblast.

V sredo med 8. in 9. uro zjutraj je nastala večkilometrska kolona večinoma tovornih vozil v smeri Velenja in Slovenj Gradca. Protestnega shoda pod sloganom Hoč’mo cesto! se je po navedbah STA udeležilo okrog 30 ljudi, med katerimi so bili tudi župani, ki so opozorili na nujo, da se hitro cesto do regije zgradi v čim hitrejšem možnem času.

Foto: Twitter

Levičarsko sprenevedanje ne ostaja neopaženo
Aktivnost Židanovega podmladka je nasmejala marsikaterega uporabnika Twitterja. Bilo je mogoče prebrati komentarje, kot sta: 1. “A niso luštni? ;) protestirajo proti lastni vladi. Znova in znova … Aja, pa še naprej bi radi vladali. #butalska” 2. “A niste vi bili na oblasti od leta 2008 naprej do sedaj? Potem protestirate proti samim sebi, ali kako?”

Ni kaj, več kot očitno se ljudi ne da več enostavno naplahtati s tipičnim levičarskim sprenevedanjem. Je pa potrebno priznati, da je naravnost bizarno, da protestiraš sam proti sebi. Očitno v SD ne vedo, da če si na oblasti, se da marsikaj postoriti – no, če si to resnično želiš, seveda.

Dejstvo je, da je bila stranka SD v obdobju od 16. maja 1990 do 14. marca letos kar 5.880 dni v vladi, kar jo uvršča na tretjo mesto. V istem obdobju sta bili na oblasti dlje le stranka DeSUS (7.577 dni) in LDS (6.315 dni), zato je težko iskati izgovore, zakaj so številne stvari tudi do današnjih dni ostale neuresničene.

Mladi forum bi se tako moral za odgovore, zakaj tretje razvojne osi še ni, obrniti na Levstikovo 15 v Ljubljani, kjer se nahaja vila stranke SD. Nato pa bi lahko v stilu današnjega protesta sklicali sestanek z vodstvom SD, da jim nalijejo čistega vina. Ali bi bilo to preveč bizarno celo za SD?

H. M.