Podmladek stranke SD šel še korak dlje v radikalnost – v svojih prostorih so izobesili sliko množičnega morilca!

Nekdanji predsednik mladega foruma SD Andrej Omerzel izobeša Titov portret. (Foto: Mladi forum)

V Mladem forumu, SD-jevem podmladku, so te dni v svojih prostorih ponovno izobesili portret diktatorja Josipa Broza Tita. Ob tem pozabljajo, da je v EU komunizem kot totalitarni režim izenačen s fašizmom in nacizmom. Stranka SD z opravičevanjem nespametnih dejanj svojega podmladka dokazuje, da je prav ona tista, ki deli narod s poveličevanjem zločinskih simbolov.

Da v Mladem forumu – podmladku SD – niso vsi pri zdravi pameti, je jasno že lep čas. Navsezadnje, kako bi lahko drugače opravičili vpitje po novi revoluciji na zadnjem kongresu? A tokrat se zdi, da so šli s svojo norostjo še korak dlje, saj so se odločili, da je edini način, da njihovi prostori lahko res zasijejo, izobešen portret pokojnega diktatorja Tita. Zato je predsednik mladega foruma Andrej Omerzel izobesil sliko množičnega morilca, ki je odgovoren za smrt več kot 570 tisoč ljudi.

SD je skupaj s podmladkom stranka preteklosti
Dejstvo, da se jim portret množičnega morilca v njihovih prostorih zdi sprejemljiv v kombinaciji z vedno ostrejšo retoriko, ki prihaja iz njihovih prostorov, bi moralo vzbujati skrbi. Na nedavnem kongresu Mladega foruma je bil tudi nekdanji slovenski predsednik Milan Kučan. Kar slovenska levica zelo rada pozablja, je, da je komunizem totalitarni režim, ki se ga po Resoluciji o evropski zavesti in totalitarizmu, ki jo je leta 2009 sprejel Evropski parlament, obsoja enako kot fašizem in nacizem, lik Josipa Broza Tita pa je obsodilo tudi slovensko ustavno sodišče. SD leta 2012 te konvencije ni želela potrditi v slovenskem parlamentu, prav tako pa se brezsramno ignorirajo odločbo ustavnega sodišča, ki se je zelo jasno opredelilo do tega vprašanja . Kakršna mati, takšna hči, bi lahko rekli.

Tako je Ustavno sodišče odločilo o Titovi cesti v Ljubljani. Primer poimenovanja in uporabe totalitarnih simbolov se analogno uporablja za vse javne prostore.

Si predstavljate, da bi v zahodni Nemčiji izobesili Hitlerja, v vzhodni Nemčiji pa Honeckerja?
Tako je edino v Sloveniji normalno, da se ob državnih praznikih ponosno maha z zastavami propadlega totalitarnega režima namesto s svojimi lastnimi. Samo v Sloveniji lahko vidimo, kako salonska levica poveličuje propadli zločinski režim in kliče po neki novi revoluciji. V vsaki drugi normalni državi bi takšne ljudi izločili iz družbe in pregnali v pozabo. Navsezadnje, Slovenija je bila vojno za lastno neodvisnost proti temu istemu komunističnemu režimu, ki ga podmladek SD-ja tako goreče poveličuje.

Samo predstavljajte si, kako bi se odzvala nemška javnost, če bi nekdo v svoje prostore izobesil portret Adolfa Hitlerja. Kaj takšnega je v civiliziranih državah nepredstavljivo.

Ivan Šokić