fbpx

Podpornik palestinskega terorizma se je priključil “antifašističnemu” boju proti direktorju policije

Erik Valenčič in dr. Anton Olaj. (Foto: STA)

“Pojasnite, prosim, javnosti še svojo tezo o raznarodovanju Slovenije. Ali se zavedate, da je ta vaša teza skladna z neonacistično teorijo zarote ‘velike zamenjave’, po kateri naj bi si evropske liberalne elite (poudarek je, seveda, na judovskih elitah) prizadevale za zamenjavo belih Evropejcev s temnopoltimi tujci in z drugimi kulturami? Zakaj čutite potrebo, da se morate javno strinjati z norveškim neonacističnim teroristom Andersom Breivikom?” je na skrajno neokusni način besedno obračunal z direktorjem Policije dr. Antonom Olajem “svobodni” novinar Erik Valenčič. Ta je znan po svoji brezpogojni podpori terorističnima skupinama Hezbolah in Hamas. 

Slovenska radikalna levica se ne more sprijazniti z zadnjimi odločitvami vodstva slovenske policije. Vzrok zato je obravnava dogodkov na t. i. antiproslavi na Prešernovem trgu ob dnevu državnosti. Skupina rumeni jopiči so se kot drugi udeleženci nezakonito udeležili dogodka na Prešernovem trgu. Postavili so se pred Prešernov spomenik in razgrnili transparent. Zaradi napetosti med njimi in preostalimi udeleženci so jih policisti umaknili. A so po intervenciji nepotrebno ukrepali in zadrževali člane rumenih jopičev več ur, ne glede na preteklo zgodovino njihovih članov.

Po neodvisnem nadzoru se je ugotovilo, da je vodstvo ljubljanske policijske postaje odgovorno za določene kršitve. Zaradi tega je generalni direktor Policije dr. Anton Olaj trem višjim uslužbencem PU Ljubljana vročil opomin pred odpovedjo. Prav ta odločitev je v zrak vrgla celotno skrajno levico, da zdaj Olaj simpatizira z rumenimi jopiči. Olaj je večkrat dejal, da zavrača vse totalitarizme na svetu in obsoja vse zločine proti človeštvu.

Neodvisni nadzor je ugotovil, da so bili rumeni jopiči neupravičeno zadržani. (Foto: Twitter)

Podpornik Hezbolaha in Hamasa noče priznati, da so vse ideologije enako krvave!
V rubriki bralcev časnika Dnevnik so objavili pismo “svobodnega” novinarja Erika Valenčiča. Ta je očital simpatizerstvo Olaja z “neonacisti”, karkoli bi to pomenilo. Kot dokaz je navedel, da je na Twitterju sledil dvema skupinama, ki naj bi simpatizirali z nacisti. S tem se prosto po Valenčiču Olaj strinja z vsemi objavami teh uporabnikov. Valenčiču bi zastavili samo eno retorično vprašanje: Ali se vsi, ki sledijo na Twitterju predsednici stranke SD Tanji Fajon, strinjajo z njenimi objavami?

Sam Valenčič pa spet ni mogel v pismu obsoditi komunizma in je iskal vzroke, zakaj je bil nacizem največje zlo. Zapiše, da so vsi avtoritarni režimi vredni slehernega obsojanja, “ne moremo pa vseh totalitarnih ideologij dvajsetega stoletja kar tako zmetati v isti koš”, razmišlja podpornik terorističnih skupin Hezbolah in Hamas. Prav rešitve Hezbolaha in Hamasa bi Valenčič z veseljem uresničeval na slovenskih tleh.

Erik Valenčič (Foto: Twitter)

Valenčič je med drugim zelo ponosen na napisano pravljico o “zlobnih nacijih” v Sloveniji. Nadalje je (nekdanji) dolgoletni novinar RTV Slovenija romantiziral petkove nezakonite proteste.

Odpuščeni pisec avtobiografije o Svetlani Makarovič se bori proti tistemu, kar so najbolj odgovorne pretekle leve vlade!
Za Valenčiča so petkovi shodi v osnovi protesti proti korupciji, avtoritarnemu načinu vodenja te vlade, napadom na medije in kulturo in proti uničenju naše narave. Odpuščeni pisec avtobiografije Svetlane Makarovič pozablja, da so za vse težave krive pretekle tri leve vlade. Tega si Valenčič noče priznati, saj pripada le širši medijski-družbeni sceni tranzicijskega omrežja.

Erik Valenčič je v javnem pismu romantiziral vlogo udeležencev petkovih nezakonitih protestov. (Foto: Nova24TV)

Ob koncu Valenčič še spomni Olaja, da se bosta v kratkem srečala na seji KNOVS-a ter se že veseli njunega snidenja. Kaj to pomaga, če bo bo svobodni novinar za Hezbolah in Hamas še naprej pripovedoval generalnemu direktorju Policije dr. Antonu Olaju pravljice o “zlobnih nacistih”.

Pismo Erika Valenčiča si lahko preberete TUKAJ.

Luka Perš