Poglejte dvoličnost poslanca SD Matjaža Nemca: Krutosti komunizma ne priznava, kar pa ne čudi, glede na to, da njegova stranka biva v ukradeni vili …

Foto: Facebook Matjaž Nemec

V luči približevanja evropskih volitev je poslanec Matjaž Nemec pred dnevi pričel panično širiti peticijo, s katero njegova stranka poziva k odstopu predsednika Evropskega parlamenta Antonia Tajanija, nato pa se je ob tem zapletel v spor s prvakom največje opozicijske stranke Janezom Janšo glede izobrazbe, pri čemer se je na koncu izkazalo, da se največji zagovornik privatnega šolstva poslužuje zasebnega v praksi. Namesto da bi po fiasku in hvalisanju, da naj bi imel “višjo izobrazbo”, porinil glavo v pesek, se je vnovič oglasil preko komentarja na strani stranke SD in se na široko razpisal o grozotah fašizma, pri čemer pa je spet pozabil omeniti krutosti komunizma, kar pa po eni strani ne preseneča, glede na to, da njegova stranka biva v ukradeni vili.

V komentarju, ki ga je naslovil Združena Evropa mora imeti ničelno toleranco do novodobnega fašizma ali pa je ne bo več!, se je poglobljeno razpisal o tem, da od izvoljenih predstavnikov pričakuje ničelno toleranco do naraščajoče retorike populizma v vsem evropskem prostoru. Pri tem se je navezal na izrečene besede Tajanija, ki je sicer že pojasnil, da je s pozdravom “Naj živi Trst, naj živi italijanska Istra, naj živi italijanska Dalmacija in naj živijo italijanski izgnanci” govoril o “istrskih in dalmatinskih italijansko govorečih izgnancih, njihovih otrocih in vnukih, med katerimi jih je bilo veliko na slovesnosti”. A to socialdemokratom v Sloveniji in na Hrvaškem ne zadostuje.

Ob tem je med drugim zapisal: “Ob izrečenih besedah Tajanija in Salvinija v Bazovici me je najprej zagrabil bes, da bi z vsem gnevom, ki ga premore moja duša, povedal, da je to dejanje zavržno, da ni vredno človeka, kristjana, državljana, župana, ministra, predsednika Evropskega parlamenta, predstavnika ljudstva. Da ne želijo videti resnice, njihove in od drugih, tiste skupne, temveč vidijo samo svojo. Dokazov je dovolj, potrebno je biti samo človek, da jih najdeš.” Pri tem pa seveda ni mogel mimo omembe predstavnikov stranke SDS in je izpostavil, da bi po njegovo njihove reakcije zahtevale globoko samorefleksijo v naši družbi.

Foto: Printscreen

O krutosti komunizma pa niti besede
Ob tem vnovič poudarja, da je najmanj, kar terja nedopustno ravnanje Tajanija, da ta zapusti funkcijo predsednika Evropskega parlamenta, ker po njegovo nima poguma za iskreno opravičilo, prav tako pa naj ne bi imel moči, da bi umaknil svoje besede pred poslankami in poslanci Evropskega parlamenta, kot tudi pred državljankami in državljani Evropske unije. “Zato smo mednarodno javnost naslovili s peticijo za njegov odstop, ki jo je do nedelje, 17. februarja, podpisalo več kot 23.000 ljudi.” Glede na prebrano lahko vidimo, da Nemec zna nazorno prikazati krutosti fašizma in pozvati k nuji ničelne tolerance do novodobnega fašizma, nikakor pa ne zmore opozoriti tudi na krutosti komunizma.

Prav bi bilo, da bi se Nemec zavedal, da je do mnogih žrtev na tleh Evrope prišlo zaradi krutosti vseh totalitarnih sistemov, torej tako fašizma kot tudi nacizma in komunizma. Še posebej pa zato, ker je Slovenija edina evropska država, ki je trpela nasilje s strani vseh treh najhujših totalitarizmov 20. stoletja. Dejstvo je, da imamo zaradi komunizma v Sloveniji preko 600 množičnih morišč, in sprenevedanje glede tega je naravnost nehigienično. Namreč, s takim obnašanjem daje občutek, da si žrtve vseh sistemov niso enakovredne. Mar je to po merilu Nemca znamenje evropskosti?

H. M.

 • VERZIFIKATOR

  Matjaž Dajčman

  NEMEC NA POHODU

  Vsa Italija se gromko smeje,
  Nemec rad bi delal red pri Lahih,
  vnašal ga v deželo po korakih,
  vstaja kralj Matjaž z goriške meje.

  Trst je naš pa Rim in še Gorica,
  Nemec v slogu Josefovem vpije,
  se potem previdno v luknjo skrije,
  novo nič, nobena pač novica.

  Nemec je Italijo odrešil
  enkrat že, ko padel je Benito,
  zdaj šopiri se napis »Naš Tito«,
  Nemec nad Gorico bo pospešil.

  Novodobni blizu mu fašizem
  je docela, to je jasno vidno,
  z njim sooča se paranoidno
  indolentni starokomunizem.

  Nemec se do zob je oboróžil,
  nov mostiček vstavil in protezo,
  grizel Lahe bo in s to potezo
  svet odrešil, pravkar je potožil.

  Bo na Laškem nova preobrazba,
  bo po nemško tamkaj ropotalo,
  dokler znova se ne bo izdalo,
  da je kriva nizka izobrazba.

  Ta problem presneto Nemca šiba,
  bi zato nad Lahi rad se znašal,
  revež bi silake oponašal.
  Kaj porečeš? Prirojena hiba.

 • Hunyađi

  Švaba jaše crnog konja.

 • if

  Nemec, vašenazorski komunist Tito, član Kominterne pod vodstvom Hitlerjevega Stalina, je začel 2. svetovno vojno skladno s paktom Hitler-Stalin.
  6. aprila 1941 je Stalinvo Hitler napadel KJU, komintenovca Tito in Stalin pred med napadom in po napdu nista mignila zoper Hitlerja.

 • Amerikanc

  Ne se sekirat za Nemca; punco so mu našli, politiko so mu našli,…kaj pa še rabi !?

  • SIMON ROZIC

   Pamet, pamet! Ni naprodaj!

 • Amerikanc

  Spoštovani Salvini je našim in domačim komunistom, tako lepo zavezal jezik, da so kar obnemeli. Povedal jim je tisto, kar najtežje slišijo. Resnico o vseh treh enakovrednih totalitarizmih, katerih deklaracijo o obsodbi le teh, naši ubogi komunisteki (edini v EU), niso bili in nikoli ne bojo sposobni sprejeti. Imajo preveč masla na glavi.

 • Andrej

  Nemec smatra komunizem za njihovo interno zadevo, ki se tiče samo komunistov in nikogar drugega. Ker nisem komunist se tudi mene ne tiče. Če so komu, ki ni komunist, pobili nekaj sorodnikov, bo vedno rekel: pustimo kosti, mi smo usmerjeni v prihodnost.

 • Van Der Waals

  KOMUNISTIČNA EVROPA MORA IMETI NIČELNO TOLERANCO DO NOVODOBNEGA FAŠIZMA ALI PA JE NE BO VEČ!!! tako se bolj pravilno glasi!

 • črnaovca

  Niso vse stranke imele biznisa da bi z donacijami nabrali za nakup vile

  • rabbit

   Komunisti so jo pa kar ukradli za razliko od SDS, ki jo je plačala.

 • FORT WORTH

  “Poglejte dvoličnost poslanca SD Matjaža Nemca: Krutosti komunizma ne priznava”

  Njegovi fanatiki so v preteklosti zatolkli kogarkoli in ta strah je tudi pri njemu se vedno prisoten.
  Lahko pa revez brez posledic laja proti EU in njenim demokraticnim poslancem.
  Naj bednik laja proti Murglam in CKZKJ in postavi na kocko osebne koristi, ce si upa…

 • janezxy

  Salvini jim je povedal kar jim gre,zato delajo tako galamo.Treba je to jasno povedat v EU parlamentu,s kakšno rdečo golaznijo se vkvarjamo v Sloveniji leta 2019.Šoltesa pa naj izžvižgajo.

 • Artur

  Amoralni, uzurpatorski, lopovski, narodno izdajalski kriminalec komunist se do takrat ne spreobrne dokler se v grob ne zvrne.

 • SIMON ROZIC

  …in komunizma ! Je pozabil povedat ubogi lepi puhloglavec, da se ne bi
  svoji veličastni SD zameril !

 • Jožef

  Vladi se vsak ljubi dan dviga podpora podalpskega ljudstava. Zakaj že, jaz namreč nisem opazil oziroma občutil kakšnega izboljšanja. Nasprotno, vsak naslednji mesec imam manj v denarnici.
  Ljudje krasno. Da ne bi slučajno razmišljali o virtualni blaginji v Sloveniji in namišljenim šarčevim uspehom, vas MS “futra” z revolicijo, okupatorji, nesrečnrm Mondurom, hudobnimTrumpu itd.
  Za ukraden senvič je več govora kot , denimo, o izgubljenem stiku slovenskega z mednarognim morjem. Nič se ne govori o NLB pralnem stroju, pa o uspešnih dobaviteljih mediciske oreme in potrošnega materiala. Nič se ne govori, zakaj je že ali še Šiško za “gitri”.
  Kje so tisoči migrantov, ki so se do danes tajno prišlepali v Slovenijo.
  Nič se ne govori o prihajajočih novih bataljinih muslimanov na poti v našo “čudovito” domovino.
  Narod, tepite se za drobtinice, kot vrabci, kaj drugega tako ali tako vam rdeča buržuazija ne bo namenila.

 • Iva

  – Prav bi bilo, da bi se Nemec zavedal, da je do mnogih žrtev na tleh Evrope prišlo zaradi krutosti vseh totalitarnih sistemov, torej tako fašizma, kot tudi nacizma in komunizma. –

  Ko sem zbirala podpise za peticijo o obsodbi vseh totalitarizmov v DZ (julij 2015) mi je dejal : “Jaz vse to vem, toda saj veste kako je tam pri nas (Primorska, op.).”
  Seveda je mislil na svojo volilno bazo in ni podpisal. Karierist!!!
  http://www.publishwall.si/gibanje13maj/post/136760/poslanci-obsodite-totalitarizme-zdaj-

 • Stajerka

  na SLO3 pogovor Pirkoviča s predstavniki strank…..predstavnica LMŠ ostro obsodila fašizem in nacizem, komunizem izpustila……ko jo Pirkovič retorično opozori na to dejstvo, ostane brez besed…….no, če ne druga, vsaj nerodno ji je bilo, mogoče, ampak res mogoče, ji je celo kapnilo in seglo do zavesti…….nedojemljivi so, 1x se sklicujejo na svojo mladost in pogled v prihodnost, 2. pa so vodilni zastavonoše na procesijah, ki jim ni videt konca in kraja…..krif je pa Janša, kdo drug pa?……

 • Igor Kavalar

  Naj živi Trst, naj živi italijanska Istra, naj živi italijanska Dalmacija in naj živijo italijanski izgnanci” govoril o “istrskih in dalmatinskih italijansko govorečih izgnancih, njihovih otrocih in vnukih, med katerimi jih je bilo veliko na slovesnosti”

  Ne vem men se zdi, da z temi določenimi izjavami Tajani precizira na teritorij današnje Hrvaške, da pripada Italiji. Z izjavami naj živi italijanska Istra, Italijanska Dalmacija me ne prepriča nobeden da govori o istrskih in dalmatinsko italijansko govorečih izgnancih. Govori kar misli in on kot predsednik EU parlamenta misli, da ta teritorij še vedno pripada Italijanom.

  Če bi govoril o izgnancih, brez ozemeljskih teženj potem je zadnji zapisan vzklik na mestu: in sicer naj živijo italijanski izgnanci.

  Mislim, da se tip dobro zaveda, kaj je rekel, da je izguba slovenskega Trsta iz strani komunistov in Tita, še danes boleča zadeva za potomce komunistov in jih je tudi uspešno sprovociral z izjavo naj živi Trst (italijanski je pa tako in tako, zato te besede ni dodal).

  Naši namesto, da podpisujejo peticije, naj raje delajo na tem da se izboljša ekonomski standard, da lahko z več denarja krepimo vojsko, da nas ob naslednji okupaciji kogarkoli že to bo kot narod ne zbrišejo iz zemljevida.

 • Hribouc

  Komunizem je pobil v svetu med 100 in 200 milijoni ljudi.

  Fašizem jih je pobil, koliko tov.Nemec ? A vi to sploh veste? 5 ali 10 mio? Prosim odgovor!!!!
  ———————————————————————————
  Komunisti so v stari občini Cerknica (+Loška dolina+Bloke+Sv.Vid+Begunje) v parih mesecih 1941-42
  izmučili, žive v brezna vrgli, zaklali, postrelili velikokrat več Slovenk in Slovencecv vseh starosti kot pa so jih italijanski Fašisti na Primorskem v 25 petindvajsetih letih !

  Da ne pozabim, “Zaprega NOB OF revolucije in Italijanov Fašistov+Komunistov” je v groteskni in dokazani kolaboraciji pobila toliko Slovenk in Slovencev, da jih ne seštejete v letu dni, če greste od spomenika do spomenika NOB na katerih piše dosledno v različnih sestavih ” ŽRTVAM VSTAJE IN FAŠIZMA” !!!!

  DA NE POZABIMO:
  Prva žrtev ital.Fašistov je Danilo Zelen vodja TIGRA. Izdal ga je PRVI NARODNI IZDAJALEC NA SLOVENSKEM-komunist ! Zato mora bit dan upora v Sloveniji : 13.MAJ in ne kurčevi, ničelni, brezpomenski 27.April.

  • janezxy

   Kolovodja te bande pa je bil delomrznež in lopov DAKI.MISLIM,DA SE SVINJA ZLOČINSKA CVRE V PEKLU IN DRŽI PROSTOR ŽVEPLENEMU.

   • Hribouc

    Ni bil glavni kolovodja, ker je bil prebutast za direktorja, najokrutnejši morilec s svojo patruljo, ki se je namesto z Lahi ukvarjala z neoboroženimi ljudmi, sosedi in nekdanjimi prijatelji, pa zagotovo. Notorični, superagilni psihopatski morilec brez srca. Pekel je zanj milina in nagrada-prostor za Žveplenega pa drži najvišja morilska sarža – Maček Matija, Kardelj mora biti tiho.

    Si predstavljaš kako presenečeni kreteni stopijo čez prag Smrti in zagledajo Svetlobo ?

 • Hribouc

  tov.NEMEC!

  Ne bo vam ratal vaš projekt “Fašizem”
  raje
  se oprimite “Komunizem”, ga bolje poznate !

 • xtc

  Nemec je navaden levi bebček,ki kriči o fašistih,ki jih NI kot Sarkič.
  Govor Tajanija ni bil ravno v celoti posrečen to je dejstvo ampak hrup zganja par levakov iz SLo in Hrvaške,čeprav se je tajani opravičil.
  Glede na Nemčeve abotne izjave pa tole;Evropa mora imeti NIČELNO TOLERANCO DO VSEH VRST SOCIALIZMOV vključno z svema paralelnima derivatoma socializmov Fašizmom in Nacional socializmom.
  Levi naj enkrat že nehajo kruliti neumnosti in naj pogledajo realno Dučetove in Adolfove socialne ideje in poglede na vršenje oblasti in primerjajo z njihovimi-kot bi bral isto knjigo.

 • Iztok Pušnik

  Tajanijevo opravičilo je bilo za lase privlečeno. Zato ima marsikdo pravico, to tudi izpostavit. Kdor je v tem primeru na strani Tajanija, realno izgublja javno podporo.

 • dob

  Dejet ga že nehat jebat v glavo, saj ni ukradel sendviča, ampak hišo!

 • Silka

  Kakšno toleranco pa naj ima združena Evropa do komunizma pa Nemec ni povedal. Njemu je očitno komunistična banda zelo pri srcu.

 • Olga101

  Komunizem=nacizem=fašizem=islamizem, tovariš Nemec! Pravilno bi bilo, da vaše stranke, ki zagovarja komunizem in se norčuje iz žrtev genocida, ne bi bilo več!

 • Common Sense

  Ena beseda: seronja.

 • sodnikisozločinci

  Ne bo mene en Švaba učil, kaj je nacizem. Naj se gre raje v Nurnberg na štrik guncat.

 • Get Smart

  nacizem = kaviaržido KOMINTERNISTIČNA drkancija,

  in vseskozi uporabljana kot poturancija.
  .
  Pojasnimo.
  Z drkancijo “nacizem” je kaviaržidoKOMINTERNA označila kao na kratko Hitlerja in njegovo stranko/gibanje nje.
  Kdo/kaj je Hitler in kaj je “njegova” stranka?
  HITLER je lutka, dobesedno lutka, je rojena punčka (kot BARBI POHARKA), ki jo je KOMINTERNA TRANSIćiRALA in prodajala kot kao fantka nje
  in jo postavila za predsednico SVOJE SOCIALISTIČKE=KOMUNISTIČKE party=
  vsaka podobnost z BARBI POHARKO, fra MAKRONćIKO itd. je zgol namerna.
  .
  TRANSIćIZEM je temelja agenda kaviaržidoKOMINTERNE=
  prastare sužnjelastniško satanistične babilonske prakse nje.

  .
  NSDAP = NACIONAL SOCIALISTIŠE DOJČ ARBAJT PARTEJ =

  = prevod nje = na srpski nje, lepše se čuje nje:
  Nacionalna SOCIALISTIČKA NJEMAČKA RADNIČKA PARTIJA.
  .
  V istem času je tudi tu KOMINTERNA USTANOVILA radničku partiju nje:
  =
  SOCIALISTIČKA RADNIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
  =
  kasneje PREIMENOVANA v “”KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE””.

  • Get Smart

   Razumemo?
   Na tem svetu ni bilo in ni kakega nacizma, razen seveda če vsak lokalni NACIONAL–SOCIALIZEM (nacional= državni) =DRŽAVNI SOCIALIZEM,
   ki ga vsepovsod izvajajo kaviaržido KOMINTERNISTIČNE = SOCIALISTIČNE = FAŠISTIČNE = KOMUNISTIČNE strukture,
   pač imenujemo NACIONALNI SOCIALIZEM.
   .
   MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA je
   kaviaržido KOMINTERNISTIČNA = SOCIALISTIČNA = KOMUNISTIČNA izpostava, ki TOTALNO
   okupira “”””državo”””” Slovenijo in torej na državni ravni
   (z drkancijsko TUJKO “na nacionalni ravni” nje)
   goni svoj MURGL JUGOKOMUNISTIČKI SOCIALIZEM =
   = ono socilaističko kroženje denarja nje =
   iz žepov delavnih poštenih ljudi
   v žepe in oaze kaviaržidoKOMINTERNISTIČNIH in lokalnih MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH zločinskih psov.