Poglejte, koliko strukturnih težav ima Slovenija! Evropska komisija Šarčevi vladi poslala cel kup opozoril, kjer ni napredka!

Foto: STA

Evropska komisija je danes Slovenijo znova pozvala k ustreznemu fiskalnemu ukrepanju, k reformam na področju zdravstva, dolgotrajne oskrbe, pokojninskega sistema in trga dela ter k izboljšanju poslovnega okolja in izvedbi privatizacij. Svetuje ji tudi, naj naložbeno politiko osredotoči na inovacije, energetsko tranzicijo in okoljsko infrastrukturo. Kljub številnim pomanjkljivostim nam politika in mediji vseskozi govorijo, kako je vse v najlepšem redu.

Slovenija je tako kot vse preostale članice EU danes iz Bruslja dobila nova letna priporočila za proračunsko in reformno ukrepanje, ki prvič vključujejo tudi nasvete, na katera področja naj članice osredotočijo naložbeno politiko.

Komisija je sicer februarja letos v poročilu o gospodarskem stanju v Sloveniji izpostavila, da ni napredka na področjih zdravstvenega varstva, dolgotrajne oskrbe in pokojninskega sistema, ki jih obremenjuje staranje prebivalstva. Tako ni presenečenje, da je Slovenija tudi letos dobila podobna sporočila kot lani – pozive k ustreznemu fiskalnemu ukrepanju, k reformam na področju zdravstva, dolgotrajne oskrbe, pokojninskega sistema in trga dela ter k izboljšanju poslovnega okolja in izvedbi privatizacij v skladu z načrti.

Ocenjujemo, da je v Sloveniji napredek pri uresničevanju lanskih priporočil omejen, zato se nekatere teme ponavljajo tudi letos, med njimi pozivi k sprejetju in izvajanju reform na področju zdravstva, dolgotrajne oskrbe in pokojninskega sistema,” je sporočila Sloveniji danes v Bruslju povzel podpredsednik komisije Valdis Dombrovskis. Priporočila za Slovenijo so sicer po besedah Dombrovskisa pretežno skladna s splošnimi političnimi usmeritvami in osredotočena na uresničevanje evropskih prioritet.

Priporočila so tri, a vsako vključuje več pozivov. V prvem priporočilu komisija Slovenijo najprej poziva, naj doseže srednjeročni proračunski cilj v letu 2020. Uresničitev srednjeročnega proračunskega cilja – ta je v primeru Slovenije strukturni primanjkljaj v vrednosti 0,25 odstotka BDP v letu 2020 – je sicer načrtovana do leta 2021.

Poleg tega jo poziva, naj sprejme in izvede reforme na področju zdravstva in dolgotrajne oskrbe, ki bodo zagotovile dolgoročno fiskalno vzdržnost, ter naj zagotovi dolgoročno vzdržnost in ustreznost pokojninskega sistema, vključno s prilagoditvijo zakonsko določene upokojitvene starosti in omejevanjem predčasnega upokojevanja.

Slovenija bi morala po priporočilu komisije tudi okrepiti zaposljivost nizko usposobljenih in starejših delavcev z izboljšanjem skladnosti med izobraževanjem in usposabljanjem ter potrebami na trgu dela, vseživljenjskim učenjem in aktivacijskimi ukrepi, tudi z izboljšanjem digitalne pismenosti.

V drugem priporočilu komisija Slovenijo poziva, naj podpre razvoj trga lastniških vrednostnih papirjev, naj izboljša poslovno okolje z zmanjšanjem regulacijskih omejitev in upravnega bremena, naj izboljša konkurenčnost, profesionalizacijo in neodvisen nadzor pri javnem naročanju ter naj izvede privatizacije v skladu z obstoječimi načrti.

Novo je tretje priporočilo, posebno naložbeno priporočilo, v katerem komisija Sloveniji svetuje, naj z naložbami povezane gospodarske politike osredotoči na raziskave in inovacije, nizkoogljično in energetsko tranzicijo, zagotavljanje trajnostnega prometa, zlasti železniškega, in okoljsko infrastrukturo, pri čemer naj upošteva regionalne razlike.

Ta priporočila, poznana po angleški okrajšavi CSR (country specific recommendations), so vrhunec evropskega semestra, cikla tesnejšega usklajevanja politik članic pod budnim bruseljskim očesom, ki ga je unija uvedla sredi finančne krize leta 2011, da bi okrepila odpornost na nove krize, še poroča STA.

H. M.

 • Vera

  Mene bi bilo že po kakšnem prvem opominu , zelo, zelo sram , toda zamujeno bi takoj nadoknadila , ter poslala in uredila vse kar bi mi bilo naročeno. Toda Šarec nisem jaz , zato ,ker nič ne dela , jaz pa , čeprav težko .

  • karlina

   Vera, to delajo vse z namenom, verjemi, zelijo si ven iz EU, iz NATA in kam potem.

 • Waltter

  So samo govorice ali pa je tisti prvi z leve resnicno potomec sladoledarskih vajencev?

  • xtc

   Zakaj pa misliš ,da si zida 4 m okrog hiše to je folklora rođakov-da se počuti kot doma.

  • karlina

   Itak, da je, kakopak drugače-on ni SLOVENEC, stric , ki ga drzi v rokah in se igra z njim marioneto, tudi ne. Se potem čudimo, itak, da ne.

 • totex39

  Tako je to, če se za predsednika vlade postavi komedijant, ki dejansko še ni delal pravih stvari, razen da je bedarije kvasil.

  • karlina

   Vse z namenom, Cmerko je mogoče še bil kaj pameten, ta je pa osel, pardon-konj.

 • samsara

  Napredek in razvoj Slovenije ni agenda te marionetne vlade.
  Niti ne črpanje EU sredstev ne. Črpanja drugačne sorte v drugačnih smereh, pač.
  Pa kaj bodo ti opomini nekomu, ki je že zdavnaj navajen številnih opominov in popravcev. Pih…
  Edino pomembno zanj je, da je z njim zadovoljen vrhovni dosmrtni državni selektor.

  • Peter

   Pri črpanju IJU sredstev obstaja en majhen problem, tisti zahojeni bruselski uradnički hočjo poročila, za kva se je gnar ponucu. Kva nej pol člouk črpa pa se matra k žvau, č ne more nč u žep načrpat.
   Pa kes že to slišu, no?

   • karlina

    Peter, oprosti, vem, da govoriš mogoče gorenjsko narečje, vendar praviloma velja, da se piše v knjizni in pravilni slovenščini, bo šlo, ker to res ni ničemer podobno, kar pišeš.

    • Peter

     Glej, karlina, pišem, kot pišem. Če se ti ne bere, pač ne beri.
     Pa lepo pozdravljena, no.

     • samsara

      Bo k’r uredu tko k’ je blo n’pisan. Enmau z’ sprostitu in popestritu.
      Pa mau umetniške svobode tut prpada človeku, a ne?

    • Novakec1

     A mekani ć te pa ne moti?

  • Boco

   Lepo si to povedal. Marjan je zgolj referent za splosne zadeve.
   On ni precednik vlade.

   • xtc

    Za mešane greznice,a ne si mislil?

   • samsara

    On je agent ali pa referent, kot si zapisal, a ne za splošne zadeve ampak bolj in manj konkretne. In na njemu je da izvaja ukaze svojih instalaterjev. Eden takih ukazov je bil, naj sodeluje pri instalaciji Joveve, nove agentke in izvrševalke, najnovejše makedonske poslanke v EU parlamentu v preobleki slovenske, po zaslugi katere ima Slovenija enega predstavnika manj na račun nečlanice S. Makedonije. Prvenstveno pa gre le za poslanko-instaliranko globalnega vladajočega ozadja.

    • karlina

     Šarko je samo še ena marioneta v rokah murgeljskega zlikovca in krivca , za vse kar se nam dogaja ze od leta 1991 dalje.

  • Common Sense

   Crpanje sredstev delovnih drzavljanov.

 • Amerikanc

  Tipčka na sliki ne rabita evropskih priporočil, saj jih dobita iz Murgel – ta prave priporočila.

  • Peter

   Ne rabijo več. Zo že zdresirani tako, da ne rabijo nobene komande več, no.

  • Slovenec

   Točno.

  • karlina

   Itak. Mene samo to zanima, kdo iz ozadja je mesečkov oče, da ga tako ščitijo in rinejo v ospredje, oz. da pravzaprav LEVICA vodi to vlado.

 • Peter

  Če napredek, je, potem je. Če napredka ni, potem ga pač ni.
  In ne potrebujemo nobene EU komisije da nam tukaj pamet soli.
  Kdospatidoušmenguvoru, no.

 • FORT WORTH
 • xtc

  Nobenih sprememb ne bo pa naj EK tumba kar hoče-vse spremembe,ki so nujne in pozitivne za SLO so vezane na demontažo kučanove mafije in izgon le te od korit-torej to bo pa šlo le na sio in ob bankrotu-preje nič.

  • karlina

   TOČNO , izgon iz EU, iz NATA, kaj potem-zakaj ze, so kar naprej obiski iz Rusije in zakaj ze, je pred Cmerkotom, ze Erjavec hodil kar naprej v Rusijo. Malo napnite mozgane, kaj se nam lahko zgodi-mogoče nova Ukrajina, samo vprašam.

 • Gilbert Beko

  Šarec moj Heroj bo vse porihtal!Pizdeki mali pa v jok!

 • xtc

  Baje se neuradno govori,da si Xarchi že rihta papirje za kiosk nasproti parlamenta,kjer bo prodajalj sladoljed ie burek in baklav,.
  Tudi reklamo je baje dal že delati ;Pisalo naj bi “Sladoljed ie burek izpod Kamniških alp” s kebapom bo pa še malce počakal,da bo imel dovolj ovac doma za ograjo.

  • karlina

   Ha, ha, ha, dobra .

 • Janez Kepic-Kern

  BO TREBA – TUDI TO
  ZGODOVINSKO
  IN PRAVNO-VELJAVNO – DOREČI !
  SPODAJ
  KOT
  ZANIMIVOST PODAJAM – V KNJIGI M. JOKIĆA NAJDEN DOKUMENT,
  DA
  JE MARIJA BROZ-JAVERŠEK – LETA 18892
  NA
  DUNAJU RODILA OTROKA – Z IMENOM – Franz BROZ ! Čudno – mar ne ?

  SVODODA, MISLLI, GOVORA
  ITD
  – ABSOLUTNO SEM – “ZA”
  NPR.
  Pred kratkim sem temeljito pregledal 1. izdajo knjige kosovskega Srba
  – Momčila JOKIĆA
  TAJNI DOSIJE JOSIPA BROZA iz 1992. leta.
  V
  tej knjigi sem naše zanimiv – DOKUMENT: kopijo izpiska iz matične knjige.
  KNJIGE
  ROJSTEV – NA DUNAJU – LETA 1892.
  V
  TEJ KOPIJI – LEPO PIŠE ! Marija BROZ-JAVERŠEK
  JE
  LETA 1892. – na DUNAJU RODILA OTROKA I IMENOM – Franz BROZ.
  Seveda
  se takoj postavi vprašanje: KDO, ČIGAV OTROK – JE BIL – tisti Franz BROZ !?
  iN?
  Zlasti se postavi vprašanje: KAKO JE ISTA ŽENSKA – MARIJA BROZ-JAVERŠEK
  LAHKO
  V MAJU 1892 – RODILA ŠE T.I. JOSIPA BROZA:
  – KASNEJŠEGA
  KOVINARSKEGA VAJENCA ? – Zagonetno – ni kaj ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  Z
  MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”
  Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

  Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

  Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

  CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

  Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

  Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

  Vprašanje ni šaljivo,

  ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edic
  P.S.
  Z MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”://sloveniana.si/identiteta-marsala-tita-rojstni-list/

  • totex39

   Dobro vprašanje za Kućana in njegove levičarje.

   • Janez Kepic-Kern

    Vsekakor !
    Okrog rojstva, staršev, kraja rojstva ITD. t.i MARŠALA TITA
    SE
    PRAV VSE ZDI – NAVADEN KONSTRUKT !
    Seveda naj to,
    sledi realne biografije t.i. MARŠALA TITA
    PREIŠČEJO KAR ZA TO USPOSOBLJENE
    IN POOBLAŠČENE DRŽAVNE SLUŽBE.R.S. L.R. JANEZ K.K. KOMENDA

 • Gilbert Beko

  Dolga in naporna pot je bila malega v politiko spravit!Zdaj dela za naše dobro in to je Cool!

 • Peter

  Madona, to mi pa res ne gre v račun, da mesečnik na sliki ni na levi…

  • Gilbert Beko

   Je pa moder mož!

  • karlina

   Prvi je luna, drugi je mesec.

 • Olga101

  Nekaj za nas desničarje:

  We love Trump!

  https://twitter.com/i/status/1135980875370442752

  • Gilbert Beko

   Vedno ko mi banan zmanjka se na malega spomnim!

  • Peter

   Si predstavljaš. kašnega hudiča bi zganjali, če bi se slučajno Melanija deklarirala za levo?
   Samo potem ne bi bila First Lady…
   Tako pa ignoriranje, vsake toliko časa kakšen zabluzi, da ni nič naredila za dolinao odkar je odšal…

   • Gilbert Beko

    Malanijo še pofukam in srečen umerem!In tu ne more nihće nič!

  • karlina

   ITAK, TOČNO !!!

 • Gilbert Beko

  Mi ki Svet vodimo se ne moremo še s poginom baviti!Pogin je za mravlje!

 • Gilbert Beko

  Vodil boš svoj kurac do pičke!To je tvoj domet!In to šteje!

 • xtc

  Na Kurniku so se razpisali o Northropu Litningu YF 35,kot najmodernejšem letalu trenutno in seveda Srbsko pravljico o tem kako so sestrelili F117 A.
  No gre za dve pol resnici-Lithning je resda trenutno najmodernejše letalo,ki ga javnost pozna(to pa pomeni ,da so v redni uporabi vsaj dve novejši letali,ki so top secret in vlada ZDA zanika njihov obstoj)
  Gre za projekta Aurora(naj bi bil operativen) kot tudi Black Manta,obe zadevi naj bi se že pojavili v Zalivsli vojni,vendar ZDA vztrajno zanikajo njub obstoj,kot tudi ni nobenih dokumentov,gre v bistvu za “Black operations”,ko so novinarji spraševali tako Bushe,kot obamo po teh projektih so vsi zanikali a dobili čudne izraze na obrazih.Aurore naj bi bole v Area 51 kot tudi v skrivni bazi na Škotskem videli pa naj bi jih tudi nad Ramsteinom povsem naključno pomešane med tankerji v normalni hitrosti.
  Na Škotskem pa so jih videli piloti civilnih letal in so mislili ,da gre za NLP je.Okoličani Škotskega letališča pravijo ,da slišijo čudne zvoke a letala ni niljer neuradno naj bi Aurora zmogla med mach 7 in 10 poganjala pa naj bi jo izredno napredna tehnelogija polznih motorjev in še česa.
  No glede Srbske pravljice pa tole “sestreljena 117” tka je imela težave z elektroniko,ker tega letala zaradi specifične oblike ni mogoče pilotirati brez elektronikeoz. računalnika je cepnilo dol pilot pa se je iztrelil-znano je ,da so imele 117 težave z računalnikom stabilnosti,saj je letalo zaradi specifike zelo avionično nestabilno.

 • Gilbert Beko

  Mi kateri Svet vodimo smo hitri in skromni!

  • šmentanamuha

   A tak?

   • Gilbert Beko

    Vse ostalo je Laž!

    • šmentanamuha

     Dej mal bol razloži tole, ne bod tolk skrivnosten.

     • Gilbert Beko

      Dobro!Ko rečejo da bodo prišli,smo že tu!

     • šmentanamuha

      Mhm.

 • Peter

  Nekdo se obeša pod mano, pa mu imena ne vidim…
  Saj se lahko še naprej obešaš, dragi blokirani luzer, ampak je badjava, no.

  • Gilbert Beko

   Peter ti si Svetnik in imaš potrpljenje!

 • šmentanamuha

  Sanjski dvojec Xarec in Mesec, ki nas peljeta v lepšo prihodnost, če kdo to verjame. Tisti, ki so ju volili, zagotovo.

  • Gilbert Beko

   Jaz starček nočem vašega Sveta voditi¨!Zato pustim mladim da delajo kaj čejo!

  • tomnidari

   Tisti ki take volijo stalno jadikujejo, kako je pod prejšnjo vlado bilo boljše, vse do vlade ZKS.

 • Slovenec

  Ja, kaj pa ste pričakovali od zgolj retorikov. Dober cvekac je slab garač in to drži.

  • Peter

   Kdor je kdaj delal, kdor je s svojimi rokami zgradil firmo, temu se politika gravža.
   Sploh pa se mu gravžajo puhobradi in puhloglavi mladeniči ala kordiš, mesec in podobno, ki v življenju z rokami niso nič naredili. še z gobcanjem bolj malo pametnega, no.

 • Observer

  We iz the komunistas! Resistance is futile! You shall be assimilated!
  1. https://www.youtube.com/watch?v=AyenRCJ_4Ww

  2. https://www.youtube.com/watch?v=WZEJ4OJTgg8

  We will make ze paradise on earth by destroying ze middle class, make all of you poor and get you back to the time of ze middle ages and make you stupid and docile believing every lie we tell you, while we reap the benefits of your labor and transfer your money, billions of euros, to our off-shore accounts! Resistance is futile! Your culture will adapt to service us!

  Kapitana Pikarda so kapitalisti rešili in ga prpelal nazaj v demokratično kapitalistično republiko, a ko je spet zaslišal glas kolektiva, glas komunajzarjev, ga je stisnilo pri srcu, ko se je spomnil vseh slabih trenutkov še posebej njihovega slabega piva, ko je bil še del kolektiva in živel v črno sivem kolektivu in moral piti samo pivo komunajzar ker kaj bolšga ni blo in je mogu čez mejo švercat:

  https://www.youtube.com/watch?v=ql83z8yBx2M

 • Gilbert Beko

  Dvojec na sliki Državo vodi!In tako bo tudi v naprej!

 • Skrajno Desni

  Kako ni napredka, v vrtcih otroke poučujejo o buzarantih, golazen muslimanska se prosto giblje čez šengensko mejo. župani in vlada lažejo in kradejo, obiskujejo nas samo še Rusi, en sam napredek Slovenije.

  • Gilbert Beko

   Takšno je življenje!V tvojem Svetu je lepo,si pa sam!

  • tomnidari

   In še dobro da nimamo dostopa do odprtega morja, ker bi potem še rusko črnomorsko floto stalno gostili v LK.

  • samsara

   In prav to je med drugim tisto, kar je agenda izrojene globalne oblasti, ki svoje marionete nastavlja globalno in lokalno.

  • karlina

   Itak, hujši, kot v Albaniji-napredek mislim.

 • Sweet Sue

  https://youtu.be/ykbumvkpOVQ (levo)
  Vs
  https://youtu.be/hlCc_TA7gw8 (desno)
  Zato pa je, kot je…

 • Kučko pod pručko

  Kako naj dve Kučanovi perli, od katerih je ena bolj zabita od druge, naredita kaj v smeri, ki jih od nas pričakuje EU. Cmero je že zdavnaj dokazal, da zadevam ni dorasel, kamniški bebec pa samo še potrjuje, da Kratkonogi kar tekmuje s samim seboj, kje bo našel večjega nesposobnega bedaka!!!

  • Peter

   Naslednja je na vrsti hanzi mišika.
   Vsako leto ima nov obraz, je dobra za en cajt, no.

  • karlina

   TOČNO-NI KAJ DODATI, mimogrede, ze nekaj dni -namenoma gledam zvečer dnevnik na POP TV in kaj se dogaja-nič od nič, absolutno nič od nič, kaj se dogaja v drzavi, kakšni so problemi, Bog ne daj , kaj o migrantih-dnevnik ni več dnevnik, pač pa oddaja-spoznajte zanimivosti po svetu, kot, da zivimo v drzavi, kjer se cedita med in mleko, kjer je vse super dobro, nobenih problemov, nič za poročati, mislim, haloooo.

 • Miro Jereb

  Vlado boli kur.c…saj bodo tako odšli…na smetišče zgodovine.

  • karlina

   Ne, ko bo šlo vse v tri krasne, bodo zbezali v davčne oaze, kamor pridno nalagajo ves denar, ki so ga nam nakradli in ga še vedno kradejo, verjemi, to je dejstvo in čista resnica.

 • Peter

  A tumpek je danes gilbert beko…
  Nekaj mu je treba priznati, domišljijo pri izbiranju nikov ima, res.
  Kdaj boš pa Roberta Flek?

 • Kučko pod pručko

  Prej ko bo Serpentinšek iz Bruslja dobil toliko popravcev, kolikor jih je ne lubadarski šoli, bo že zdavnaj odfrzenkal iz vladne palače!!!

  • karlina

   Ne, po moje bo nagrajen od tistega, ki ga drzi v svoji roki, kot marioneto, verjemi.

 • Janez Kepic-Kern

  TUDI
  NA PODROČJU DRŽAVNIH, PRAVNIH, REHABILITACISKIH,
  ODŠKODNINSKIH ITD. – KOREKTNIH DRŽAVNIH – URADNIH PORAVNAV
  POSLEDIC
  KPS, KPJ STALINISTČNO-TITOISTIČNIH
  NESODNIH
  “POLIT MORJENJ” – UREDITVE
  – REHABILITACIJ, DRŽAVNIH ODŠKODNIN POLITIČNO VZROČNO – PRIZADETIM ITD.
  Tega
  je bilio v naši R. Sloveniji – “malo” !
  nakazana – težka problematika – pri nas, v Sloveniji
  na
  uradno, državno UREDITEV – ŠE ČAKA !

  Rehabiltacija DRAŽE MIHAJLOVIĆA
  URADNA, SODNA REHABILITACIJA DRAŽE MIHAJLOVIĆA, LETA 2015 V BGD.
  PRILAGAM/O VAM
  KOMPLETEN TEKST PRISPEVKA
  IZ PRVE ŠTEVILKE MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENIANA”, JULIJ 2018.
  Še enkrat naj močno poudarim,
  da država Srbija močno prehiteva našo državo R. Slovenijo
  na področju
  korektne, pravne in moralno etične ureditve posledic KP STALINIZMA in TITOIZMA na področju Srbije: velik del
  KP stalinističnih, titoističnih nesodnih POLITIČNIH LIKVIDACIJ so v R. Srbiji že uredili,
  kljub velikemu obsegu
  takih nesodnih politično/marksističnih likvidacij, od leta 1941 dalje.
  Npr.:
  že jeseni leta 1941 so KPJ Stalinistični komunisti, pod vodstvom t.i. Maršala Tita na tak način likvidirali preko
  – 400 premožnejših ali Stalinu nenaklonjenih prebivalcev okoliša UŽICE !
  Več najdete o tem v mojem prispevku
  in
  v virih na internetu.! Ex OK knjižničar iz LJ. l..e. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
  P.S.
  IZ MOJE REVIJE “SLOVENIANA”

 • RATATA

  Ta europska komisija preveč zahteva od osamosvojene socialistične Republike Slovenije! Povedati ji je treba, da pri nas še vedno divja državljanska vojna, ki se ni končala maja 1945, niti maja 1980 ko je umr druže tito in ne leta 1991, kot se je namerno zlagal lažifotr Naroda (po Rosvitinovo) France Bučar!

  • karlina

   Točno in da je pri nas vse več partizanov, ki maškaradijo s puškami v gozdovih in na vsaki partizanski poslavi, ki so mimogrede, ze skoraj vsak dan v letu. Če ne najdejo heroja, si ga pa enostavno izmislijo.

 • Gilbert Beko

  Šarec je res kvaliteta!Eno rundo še potamari in je naš!

 • Gilbert Beko
 • JANEZ GUS

  Pa bo upal Šarko to v doglednem času prebrat.

  • Gilbert Beko

   Ko pes tačko da ,človek sprejme!

 • karlina

  Mislim, da skrajna, trda, totalitarna vlada, oz. Šarko s koalicijo namenoma ne izpolnjuje zaveze EU-zakaj ne, si odgovorite sami, meni se svita, kaj to pomeni. V tej drzavi komunističnih in udbaških potomcev, ter stricev iz ozadja, ni nič slučajno, vse je z namenom. Pa še to-drzavo bodo pripeljali čisto na dno, vse je ze uničeno, od zdravstva, šolstva, vojske, policije, sodstvo pa je v njihovih rokah. Ko bomo doziveli isto, kot smo v bivši jugi-bankrot , bodo tisti, ki so pripeljali do tega-nesposobni levičarji, dejali, da je to posledica tega, ker smo se pred 28. leti osamosvojili. Se pravi-namenoma uničujejo in kradejo sami.

  • Peter

   Ne, kriva bo vlada 2004 – 2008.
   In opozicija, ki meče polena pod noge odlični vladi.
   In ker bodo to resnico prodajali osrednji mediji, jo bodo dolinčeki vzeli za svojo.
   Žal, tako je, no.

 • Ryuk

  Pri socialistih ni nikoli napredka. Samo nazadovanje.

  • Gilbert Beko

   Drži!Stari Janez pa voz nazaj vleče!Bo nas iz dreka potegnil,v to ne dvomim!Bomo pać dvesto let zadaj!

  • Peter

   Nikoli nazadovanja.
   Kot v JLA, kjer so za umik na rezervne položaje komandirali Na rezervne položaje NAPRED…
   Ja, juga u kosteh, no.

 • Stric iz ozadja

  Italijanski je dolg 14 strani (2x vec kot slovenski). To se ti pa zgodi, ce se ukvarjas samo z migranti.

  • xtc

   Ne brigaj se za Lahe,brigaj se za SLO Šipce na vladi iz katerih nič ni.

   • Stric iz ozadja

    Italija je drugi najpomembnejsi slovenski trgovinski partner (za Nemcijo), tako da se moram brigati.

    Pa kriza z Grcijo pa to.

    • xtc

     Pozabljaš ,da gre za precej velike države,ki lahko hitro oddidejo iz EU mi pa nimamo kam.

     • stajerc5

      Pazi se! Lavrov se je ze skoraj tako lizal z “nasimi” kot Isijas…

     • Stric iz ozadja

      Veliki Britaniji to zelo dobro ratuje.

 • Gilbert Beko

  To so še otroci!Slovenijo Gospod Kučan vodi!Ima vsa popolna pooblastila in nam je v veliko čast!

 • Common Sense

  Ne more komedijant tega razumeti. Pustite ga no. On v svoji narcisoidni drži itak vse ve. Če je lahko Tajanija poslal v k**ac, bo pa lahko še eno ubogo Bruseljsko komisijo….

 • tramal

  Ta komunajzerska oblast ,si še zadnjice ne zna obrisat ,kako naj potem naredi za svoj narod kaj pametnega.So popolne zgube.

 • Imperial Commando

  Kakšna igralca, prov zavihala sta rokave za kamere, češ “mi smo prpravlen”, mogoče pa res, prpravlen sfukat Slovenijo.

 • stajerc5

  Skoda za dobro vecerjo! Ko sem videl zgornjo sliko….

 • xtc

  Jep!
  Slovenci res nimamo sreče s Sqiperijami,predsednik druge vlade je začel z potjo SLO navzdol očitno bo tale njegov rodžak dokončal posel uničenja in bankrota.

 • cosmosjasnovidec

  Ja in??
  Saj pa europska komisija že od samega začetka nastopa levuharske komunajzarske vlade pod poveljstvom tovariša šiptarja “šaraca” pošilja neprekidno opozorila a se ni spremenilo čisto nič in se ne bo.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

 • Janez Kepic-Kern

  Nam vsiljevani, “poznani” t.i. Josip Broz “Maršal Tito” verjetno res ni bil kovinarski vajenec Josip Broz iz Kumrovca. Vse več dokazov je, da je bil ta nam vsiljevani “poznani” “MARŠAL TITO” čisto druga oseba.

  Citatni preposnetek: Iz posnetka intervjuja gospoda MOMČILA JOKIĆA.

  Klobčič vprašanj v zvezi z nejasno identiteto osebe t.i. Maršala Tita, se vedno bolj razpleta.

  Že za življenja ex. KP, ZK diktatorja t.i. MARŠALA J. B. TITA so zaradi njegovega čudnega načina govora in zaradi njegovega znanja klavirja ter “fevdalnega” stila vedenja obstajali stalni, seveda prikriti dvomi v to da bi bil diktator Maršal TITO res tisti Josip Broz kovinarski vajenec iz Kumrovca.

  Po objavi knjige “TAJNI DOSJE J.B, TITA”, ki jo je leta 1992 objavil zelo znani, hud TITOV (že za življenja J.B. TITA) nasprotnik – MOMČILO JOKIĆ, ki je ponudil največ “dokazov”, da je bila vsiljevana nam podoba diktatorja MARŠALA TITA – KOT KOVINARSKEGA VAJENCA, pravzaprav politično KP, ZK oblastno – ideološki konstrukt?!

  Raziskovalec INTELEKTUALEC IN VELIK “POŠTENJAKAR” MOMČILO JOKIĆ je na osnovi podatkov in sledi ter posrednih dokazov, postavil svojo verzijo o IDENTITETI ROJSTVU, STARŠIH in ŽIVLJENJU vsem nam poznanega ex. KP, ZK diktatorja JOSIPA BROZA TITA.

  Verzija Momčila JOKIČA je bistveno DRUGAČNA od uradne verzije o identiteti in življenju t.i. MARŠALA TITA. Po njegovi verziji naj bi bilo rojstno ime ex. KP, ZK MARŠALA TITA

  Franz (Franc), tudi Jozef (Josip) AMBROZ:
  rojen naj bi bil kot nezakonski sin poljske grofice, vdove Marije E. – S., ki je imela 160 hektarjev veliko zemljiško posest – latifundija v bližini zelo poznanega madžarskega mesta – SZEGED. Rojen naj bi bil dne, 17. 3. … – tej grofici in upravitelju njenega posestva, Franzu AMBROZU

  Kot zanimivost:

  Sedanja vas AMBROZFALVA, s 500 prebivalci, južno od Szegeda na Madžarskem.

  Več podatkov najdete v posnetkih z intervjuji z gospodom MOMČILOM JOKIĆEM, ki jih navajamo

  CITATNO – s sliko in z LINKOM na posamični intervju g. M. JOKIĆA. V teh intervju g. Jokić ne podaja podatkov le o identiteti Maršala Tita, temveč tudi, katere vse njemu osebno konkurenčne, KPJ funkcionarje (Ivo Lola Ribar, Đuro Đaković, itd) je na poti na vrh KPJ, odstranil s svoje poti – jih dal “likvidirati”, itd.

  Tajni dosije J. B. TITO.

  (https://www.youtube.com/watch?v=lT9UnK6txHM)

  Samo ja znam ko je bio TITO.

  (https://www.youtube.com/watch?v=Cyhu-2F3UAo&t=9s)

  Ko je bio TITO?

  (https://youtu.be/FrXQPxCUO3A)

  Kliknete na sliko in odprl se vam bo celoten video posnetek konkretnega intervjuja g. M. JOKIĆA.

  Ena zadnjih izdaj, v veliko jezikov prevedene knjige, g. Momčila Jokića:

  TAJNI DOSIJE J. B. TITO.

  Ta knjiga je dosegljiva na spodnjem linku za prosto, brezplačno branje –

  vsem zainteresiranim, izberite vam ustrezajoč link, npr tega:

  (https://openlibrary.org/books/OL23855433M/Tajni_dosije_Josip_Broz)

  Spodaj l.r. podpisani Janez Kepic-Kern zapisane CITATNE PODATKE o vprašljivi identiteti javne osebe “poznane” kot t.i. J. B. Maršal Tito tu pri nas v Sloveniji objavljam zaradi tega, ker gre za podatke, pomembne tudi za državljane Republike Slovenije. Zgoraj citirani podatki so pri nas v Sloveniji javno pomembni, vsaj iz dve razlogov:

  Šolajoča mladina ima polno pravico, do polne prave resnice o pomembnih javnih zgodovinski osebah in dogodkih,
  Vsi se verjetno strinjamo, da morajo biti tudi državne službe in ljudje aktivni v nji, ki se ukvarjajo z identitetami oseb z obveščevalnimi podatki, itd, … dovolj vešči, visoko strokovno sodobno usposobljeni, da bodo zmožni samostojno uradno raziskati vprašljive in sporne identitete preteklih in sedanjih oseb in dogodkov, pomembnih za nas državljane in za našo državo R. Slovenijo.
  Konec, koncev se le nahajamo v visoko digitalizirani dobi, leta 2019, 21. stoletja. Mar ne?

  L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edicij.

  • Janez Kepic-Kern

   V NAŠI SLOVENIJI – SE – NIČ NE DOGAJA
   TUDI
   NA SPODNJEM PODROČJU.
   SE ZDI – NIČ?
   TUDI
   NA PODROČJU DRŽAVNIH, PRAVNIH, REHABILITACISKIH,
   ODŠKODNINSKIH ITD. – KOREKTNIH DRŽAVNIH – URADNIH PORAVNAV
   POSLEDIC
   KPS, KPJ STALINISTČNO-TITOISTIČNIH
   NESODNIH
   “POLIT MORJENJ” – UREDITVE
   – REHABILITACIJ, DRŽAVNIH ODŠKODNIN POLITIČNO VZROČNO – PRIZADETIM ITD.
   Tega
   je bilio v naši R. Sloveniji – “malo” !
   nakazana – težka problematika – pri nas, v Sloveniji
   na
   uradno, državno UREDITEV – ŠE ČAKA !

   Rehabiltacija DRAŽE MIHAJLOVIĆA
   URADNA, SODNA REHABILITACIJA DRAŽE MIHAJLOVIĆA, LETA 2015 V BGD.
   PRILAGAM/O VAM
   KOMPLETEN TEKST PRISPEVKA
   IZ PRVE ŠTEVILKE MOJE MESEČNE REVIJE “SLOVENIANA”, JULIJ 2018.
   Še enkrat naj močno poudarim,
   da država Srbija močno prehiteva našo državo R. Slovenijo
   na področju
   korektne, pravne in moralno etične ureditve posledic KP STALINIZMA in TITOIZMA na področju Srbije: velik del
   KP stalinističnih, titoističnih nesodnih POLITIČNIH LIKVIDACIJ so v R. Srbiji že uredili,
   kljub velikemu obsegu
   takih nesodnih politično/marksističnih likvidacij, od leta 1941 dalje.
   Npr.:
   že jeseni leta 1941 so KPJ Stalinistični komunisti, pod vodstvom t.i. Maršala Tita na tak način likvidirali preko
   – 400 premožnejših ali Stalinu nenaklonjenih prebivalcev okoliša UŽICE !
   Več najdete o tem v mojem prispevku
   in
   v virih na internetu.! Ex OK knjižničar iz LJ. l..e. JANEZ KEPIC-KERN KOMENDA
   P.S.
   IZ MOJE REVIJE “SLOVENIANA”

   https://sloveniana.si/wp-co

  • Janez Kepic-Kern

   PA ŠE TA – ZBRKA
   OKROG
   OTROK, KI NAJ BI JIH RODILA “URADNA” MAMA OD T.I. MARŠALA TITA ?!
   KER JE
   NA DUNAJU LETA 1892 RODILA OTROKA – FRANZA BROZA,
   KAKO NAJ BI POTEM – MAJA 1892 – RODILA ŠE
   “KOVINARJA J.BROZA TITA?
   Ali
   kdo od vas na pojaniti
   to
   zbrko z rojstvi otrok Marije BROZ-JAVERŠEK? L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   ZGODOVINSKO
   IN PRAVNO-VELJAVNO – DOREČI !
   SPODAJ
   KOT
   ZANIMIVOST PODAJAM – V KNJIGI M. JOKIĆA NAJDEN DOKUMENT,
   DA
   JE MARIJA BROZ-JAVERŠEK – LETA 18892
   NA
   DUNAJU RODILA OTROKA – Z IMENOM – Franz BROZ ! Čudno – mar ne ?

   SVODODA, MISLLI, GOVORA
   ITD
   – ABSOLUTNO SEM – “ZA”
   NPR.
   Pred kratkim sem temeljito pregledal 1. izdajo knjige kosovskega Srba
   – Momčila JOKIĆA
   TAJNI DOSIJE JOSIPA BROZA iz 1992. leta.
   V
   tej knjigi sem naše zanimiv – DOKUMENT: kopijo izpiska iz matične knjige.
   KNJIGE
   ROJSTEV – NA DUNAJU – LETA 1892.
   V
   TEJ KOPIJI – LEPO PIŠE ! Marija BROZ-JAVERŠEK
   JE
   LETA 1892. – na DUNAJU RODILA OTROKA I IMENOM – Franz BROZ.
   Seveda
   se takoj postavi vprašanje: KDO, ČIGAV OTROK – JE BIL – tisti Franz BROZ !?
   iN?
   Zlasti se postavi vprašanje: KAKO JE ISTA ŽENSKA – MARIJA BROZ-JAVERŠEK
   LAHKO
   V MAJU 1892 – RODILA ŠE T.I. JOSIPA BROZA:
   – KASNEJŠEGA
   KOVINARSKEGA VAJENCA ? – Zagonetno – ni kaj ! L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
   P.S.
   Z
   MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”
   Skrivnostni dokument, skrivnostnega rojstva Mariji Broz – otroka Franza Broza, leta 1892 na Dunaju.

   Citat vira: Momčilo JOKIĆ, TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, str.: 145

   Pojasnilo: Kopija izpisa iz knjige rojstev leta 1892 na Dunaju, se nahaja na 145. strani, citirane knjige.

   CITATNO vam vsem beročim iz knjige: “TAJNI DOSIJE, Josip Broz” – Prva izdaja; Kragujevac, Nova svijetlost 1992, kosovskega Srba, intelektualca in raziskovalca, gospoda Momčila JOKIĆA, podajam kopijo nenavadnega izpiska iz knjige rojenih na Dunaju, leta 1892.

   Na kopiji tega izpiska piše, da je 1892 leta na Dunaju Marija Broz rodila otroka z imenom Franz Broz.

   Iz raznih drugih virov je znano, da je Marija Broz – Javeršek po uradni verziji biografije Maršala J. B. TITA – Maršalova mati, hodila na Dunaj delati, kot delavka/služkinja k znanim delodajalcem. Ob pregledovanju kopije iz knjige rojenih na Dunaju se nam seveda poraja vprašanje “logistične” narave: KAKO JE MOGLA MARIJA BROZ JAVERŠEK POLEG TEGA, DA JE 1892. LETA NA DUNAJU RODILA OTROKA FRANZA BROZA – V KUMROVCU, MAJA 1892 (V ISTEM LETU) RODITI ŠE T.I. MARŠALA – JOSIPA BROZA?!

   Vprašanje ni šaljivo,

   ker je bil t.i. MARŠAL JOSIP BROZ TITO pomembna javna oseba trajnega pomena naj bo zgoraj navedena “zagonetka” – predlagam/o, da to zagonetko strokovno in verodostojno razrešijo kar uradne službe, države R. Slovenije pooblaščene za ugotavljanje identiteto oseb.

   L.R. Janez Kepic-Kern, odgovorni urednik in lastnik “SLOVENIANA” edic
   P.S.
   Z MOJEGA E-PORTALA “SLOVENIANA”://sloveniana.si/identiteta-ma…

  • Gilbert Beko

   Mali 11 nas je na zemljo prišlo!Tito je bil številka 6!In je edini ki se je vrnil!

 • Gilbert Beko

  Mala dva sta več kot odlična!Kako jima se da!Da narod spasita,to je cilj!

  • Gilbert Beko

   Svobodna volja,prosta pot!

 • Marija

  Evropska komisija naj poskrbi,da bo zaprla meje za ilegalne migracije,da ne bomo delali za celoAfriko ostalo pa lahko vsaka država uredi sama.Kdo pa so,da jih je sama diktatura?Res bodo lahko Veliki razvoji z toliko brezdelnih ljudi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!