Poglejte, kako deluje Kučanova Globoka država!

Foto: STA

Slovenski medijski prostor po novem bogati nova spletna stran, imenovana Globoka država. Avtorji so na njeni prvi strani zapisali, da so edini, ki ponujajo pogled od znotraj na njeno delovanje.

Na spletni strani je že moč prebrati nekatere zanimive članke, ki razkrivajo in analizirajo delovanje slovenske “globoke države”. V nadaljevanju objavljamo samo uvodne dele nekaterih člankov.

Anatomija Globoke države, dne 5. aprila 2018

Dasiravno ima demokracija, kot vladavina ljudstva, že od rojstva koncepta močno opozicijo, velja z vidika gospodarskega napredka za daleč najuspešnejši model vladanja v človeški zgodovini. Noben sistem upravljanja države pa seveda ne obstaja in deluje v vakuumu. Za njegovo učinkovito funkcioniranje je potrebno precej več, kot zgolj izpeljati svobodne in poštene volitve. Ob še tako površni analizi slovenske osamosvojitve to postane jasno slehernemu, ki je pripravljen videti. Brez stalnega delovanja ljudi v politični in civilni sferi, resnične zaščite človekovih pravic in delovanja pravne države ter sprejetja tržne ekonomije ne moremo najti dobrega primera učinkovite demokratične države. Žalibog, Slovenija pade na vseh omenjenih področjih.
Več preberite tukaj!

Rdeče plemstvo in načela kadrovanja, dne 5. aprila 2018

Čeprav ne spadamo med “stare” države, smo uspeli prestopiti mejo polnoletnosti in nam zato romantična naivnost v razmišljanjih ne pritiče več. Slovenci smo še vedno ponosni na osamosvojitev, ne pa tudi na stanje v državi. Po več kot četrt stoletja je povsem jasno, da smo od lastne države (ne samo v ekonomskem smislu) pričakovali bistveno več. Eden najbolj problematičnih signalov zadnjega obdobja je množično izseljevanje mladih in izobraženih, skratka najbolj perspektivnih kadrov. Njihovo sporočilo je jasno: “Ker v Sloveniji ne vidimo več svoje prihodnosti, jo zato iščemo v tujini.” Po nekaterih najbolj pesimističnih ocenah gre za kadrovsko katastrofo enake dimenzije, kot jo je v devetdesetih doživljala Srbija. Odhajajoči intelektualni potencial kot najpogostejši razlog za izselitev navaja brezizhoden položaj, saj zaradi klientelističnega modela globoke države, kljub nesporni strokovnosti, ne more napredovati.
Več preberite tukaj!

Slovenski medijski prostor po novem bogati nova spletna stran, imenovana Globoka država.

Zgodbe iz slovenskega podzemlja, dne 5. aprila 2018

Državna lastnina je last vseh državljanov. Za njeno upravljanje je odgovorna vlada, ob visokem interesu javnosti in nujnem pogoju transparentnosti. Državna lastnina v Sloveniji je postala plen strank, ki sestavljajo vladno koalicijo, in interesnih skupin, ki se napajajo iz njenega “poslovanja”. Slovenska podjetja v državni lasti so poligon političnega podjetništva in laboratorij za politične eksperimente. Državna podjetja tudi finančna sredstva na področju “družbene odgovornosti” vlagajo usmerjeno, pogojeno z vsakokratnimi kratkoročnimi političnimi cilji nosilcev oblasti. Državna podjetja so idealno okolje za razcvet globoke države in predstavljajo gojišča korupcije. Državna podjetja v Sloveniji zagotavljajo trajne finančne vire in dajejo moč ljudem, ki je ob pogojih meritokracije nikoli ne bi imeli.
Več preberite tukaj!

Civilna družba, dne 6. aprila 1018

Vloga civilne družbe je verjetno najpomembnejši korekcijski element pri delovanju učinkovite demokracije. Prispeva k razširjanju javnega diskurza in dodajanju novih, praviloma nasprotujočih si stališč. Odločevalcu tako omogoča pravočasni vpogled v različne strokovne podlage in zato sprejemanje boljših in širše sprejemljivih odločitev.
Več preberite tukaj!

C. Š.

 • Franjo Trojner

  Ko tako od volitev do novh rednih ali
  izrednih volitev opzaujem, kdo vse bluzi, smeti v politiki in katere stranke so non stop del vlade moram priznati, da imamo v Sloveniji še srečo, da nas že zdavnaj ni vrag vzel.

  Hvala Bogu za Franca Jožefa I., ki je bi pri Slovencih daleč najpriljubljenejši med vsemi habsburškimi vladarji, takoj za njim pa je cesarica Marija Terezija. Toti lajbeki, ki nas vodijo zadnjih 100 let Francu Jožefu niti vrat ne bi mogli odpirati. Ni mi jasno kako je mogoče, da imamo zadnjih 100 let Slovenci tako nesposobne, moralno in etično pohabljene, slabe, šibke osebe za voditelje?

  • Johan

   Vso krivico nosijo pohlepneži, ki so nas takrat vlekli v SHS, če bi bili ostali pod Avstro ogrsko, bi danes bili sigurno druga Švica, Slovenija bi bila ozemeljsko enkrat večja, imeli bi svoje morje (ne slano jezero), in visok standard, brez jugovine in Jankoviča.

 • Ana Job

  Kako deluje kućanova Globoka država imamo možnost gledati že več desetletij!!!

  • totex39

   Res je, vendar treba je narediti enkrat temu konec, kajti sedaj se že res dolgo vleče ta njegova prevlada v tej državi.

   • Ana Job

    Absolutno!

  • samsara

   Imamo, a vidi je peščica.
   Drugi le nekaj gledajo, bulijo, bolščijo kot teleta v nova vrata in vidijo NIČ, ali pa to, kar sami želijo, da bi videli.

   • Ana Job

    Slovenija z vsakim dnem bolj tone in problem je, ker narod ne spregleda. Ko bo spregledal, bo prepozno.

    Dobrodošel kdaj pri nas https://slovenec.life/

 • Ryuk

  Rešitev je manj države. Tako tudi globoka država postane plitka. #draintheswamp

  • Točno tako. Ko bo država skrčena na tisto najnujnejše, kar je temeljna vloga države in bo odpadel ves balast (šolstvo, zdravstvo, … ) nazaj v zasebni/realni sektor, bo ‘globoka država’ sama odmrla kot odmre parazit, ki ga gostitelj ne zalaga več s hrano.

 • FUCK COMMUNISM

  Kdaj se misli ta baraba stegnit??

  • Franc Šink

   Ne vem, ampak ima nekam blede oči zadnji čas.

   • FUCK COMMUNISM

    Z razprtimi zenicami bi bil prav privlacen…

    • čips

     Joooj stari moj☺☺☺ vedno me nasmejes. Dobre mas. Nadaljuj

 • lado

  Tudi meni ni jasno kako smo še nad vodo!!?? SO IN ŠE HOČEJO KOMUNISTIČNE BARABE TO UNIČIT,PA JIH DESNICA ZAVIRA!!!! VSI NA VOLITVE IN KOT MADŽARI VOLIMO DEEEESNEEEEEE !!!!!! ALI PA NAJ NAS POBERE , KAR PARTIZANSKA GOLAZEN HOČE IN NJIHOVI LJUBČKI PEDERSKI!!!! IZDAJALCEM SE SODI PO HITREM POSTOPKU!!!!!

 • Slavec

  Vlagati v kvalitetna delovna mesta ali v beton?

  Ni dileme, zagotavlja Kučan gradbeniku Petriču:

  .

  “Obvladamo gradbeno tehnologijo,

  zato hi-tech službice zbogom, adijo.

  Uvažam Albance za tvoje potrebe.”

  Pa mladi in šolani? “Ma, ko jih jebe!”

 • Suljo

  Joj kako je čeden ta naš dobri mož ….on bi lahko bil v decemru četrti dobri mož

  • Olga_10

   On to vlogo “dobrega” moža igra vse leto. Pardon, mislim strica!

 • Miro Jereb

  Ne bi mu dal niti da mi Miklavža igra….

 • Antonius

  Globoka država so v politiko izvoljeni, preimenovani partijski kriminalci.
  Zakaj kritizirati Kučana in njegove, saj vendar že ves čas vemo, da je prefarbana komunistična baraba. Podpis na papirju dokazuje, da je naredil, kar mu je bilo iz Beograda naročeno, da so jugoslovanski generalštabniki pod okriljem noči, lahkotno razoroževali slovensko TO, volivci so ga pa kar trikrat volili in danes od njega priporočene ksihte še vedno volijo.
  Globoka država je slovenska volilna neumnost, ki te kriminalce voli, da jih po dolgem in počez, brezskrbno kradejo. Prepričljiva zmaga SDS na volitvah bo prvi korak, za ukinitev trajnega mandata na krivosodju, da se bodo sodniki in tožilci obeh spolov, končno začeli bati za svoje službe.
  Potem bodo pa zaporniške kapacitete v Sloveniji za dolgo časa zares premajhne.

  • Ryuk

   Globoka država ni v politiko izvoljena. Oni so imenovani, nastavljeni. Imenovani za člane uprav in NZ državnih podjetij, na SDH, DUTB, (skupni imenovalec večine nastavljencev na teh položajih je Forum 21), policijo, tožilstvo, razne agencije, javnih zavodov idr. Od tam sprejemajo vse odločitve.
   V vlado nastavljajo svoje lutke, kar jim uspeva s svojim medijskim aparatom, kamor so še prej nastavili svoje pisune. Če je treba pa še s policije sprožijo kako afero. Da bodo volitve res čim bolj nepoštene.
   Vsi delajo za njih. V zameno pa od globoke države pričakujejo piškotke in bonbončke, ki jih v javno blagajno prispevamo mi.

   • Antonius

    Spoštovani Ryuk strinjam se z vsem kar ste zapisali, Pa vendar?! Volivci jih volijo, da lahko z zlorabo oblasti počnejo vse to, kar ste zapisali.
    ———————–
    Na današnji dan sta umrla dva Kidriča. Eden je bil slovenski književnik in zgodovinar, drugi je bil pa revolucionarni morilec. Kidričevo bo treba preimenovati nazaj v Strnišče pri Ptuju.
    Pa njegov spomenik v Parku Evrope sredi Ljubljane bo treba za njim sanitarno počistiti.

   • Osti jarej

    …nastavljeni so politično….berdajs že…

 • Osti jarej

  …hehhhehhhe…pa noben ne ve,da mi je špicparkelj ime….

 • Osti jarej
  • Artur

   Na veliko razočaranje Oboževalcev teh psihopatov Basharja al Assada ni med njimi.

  • Olga_10

   V videu avtor predvideva, da je neusmiljenost, nesramnost, neempatičnost, egoizem evolucijska prednost. Toda Nash, čigar življenje je orisano v filmu Briljantni um, je matematično dokazal, da je sodelovanje oz. pozitivni odnos najboljša strategija v igri življenja. Torej na dolgi rok je za preživetje populacije pozitiva najboljša strategija.

   Na dolgi rok bodo barabe in njihov sistem propadli. Žal vsi ti psihopati s sabo potegnejo ogromno ljudi. Tako bo tudi Kučan končal na smetišču zgodovine, a do takrat je in bodo cele generacije Slovencev izgubljene – od mladih do penzionistov.

   Prej se ga znebimo, bolje bo to za nas! Zato na volitve in volimo desnico!

 • von Rhein

  Kadar vidim tega možica se vedno vprašam : le kako se brije,da si ne odreže tiste ogabne bradavice nad zgornjo ustnico.Bradavice,ki vsebuje razpon vesolja ,v njej pa so skrite vse karakterne umazanije,ki jih lahko premore samo izmeček rase.

  • janez cepec

   ne vem koko se ti briješ, kretenu jedan, ko se videš u špeglu, al se tko smeješ, de se poščiješ, al te je pa groza, ke tacga kretena videš, k te gleda. idijot.

   • Republic Commando

    You just went full retard :)

  • Miro

   kaj tebe vse ne skrbi…. da si le nebi porezal kaj

 • Osti jarej

  ….globoka država so mafijci iz vseh vetrov…..od ruske,bolgarske,šiptarske,albanske,srbske,do italijanske…..pri teh ni trtemrte……smo zelo hitro priča kakšnemu samoumoru s trikratnim strelom iz pištole,plavajočemu delu trupla,ali pa za vedno izginulim…

 • Republic Commando

  Frizuro ima kot Hitler.

  • totex39

   Samo male brčice mu še manjkajo.

   • borko

    strah ma velike oči

 • Miro

  hahaha strah in trepet rumenih ovac

  • Republic Commando

   Tvoj pastir

 • Republic Commando

  Kaj imbecili rdeči ne smejo komentirati članke o kućanu? Navodila?

 • VERRZIFIKATOR

  Milka Čukan

  GLOBOKA DRŽAVA

  Da globoka je, a ni država,
  to bila bi kratka nje oznaka,
  je kot samotvorba prava spaka,
  sredi oceana krize plava.

  Plavi je, oče so mu globoke,
  pravijo, da to je atavizem,
  sinonim za puč-klientelizem,
  stvar prenaša se še na otroke.

  Na otroke, vnuke in na zete,
  kolikor globina kajpak zmore,
  ko so popustile vse zavore
  in odnesle strice, z njimi tete.

  Tete in pa strici v tej globini
  vedno se ne znajdejo najbolje,
  jim moči zmanjkuje in pa volje,
  saj ostajajo zgolj na plitvini.

  Plitva je globina takšne združbe,
  ki se atavistično obnaša,
  na čeri jo vedno bolj odnaša,
  suženj s tem postaja lastne službe.

  Služba slednjič plitvost to pospravi,
  služba, ki jo dobro vsi poznamo,
  ki pred njo otroško trepetamo,
  ta rešitev končno nam pripravi.

  Nam pripravi, majhna da sivina,
  globlje ne konča, kot pol je metra,
  v luknji, kjer je tema in nič vetra,
  odrešilna takšna je globina.

  Ko se ta rešitev bo zgodila,
  ko globina ta se bo zaprla,
  zapojó tedaj globoka grla,
  kaj je vse baraba zakrivila.

 • Olga_10

  Globoka država – udbmomafijska hobornica zločinske Udbe, pod vodstvom komunista in veleizdaalca Kučana! Murglskega kriminalca je treba zapreti dosmrtno!

  • milanček

   vsak zapornik ogrmno stane davkoplačevalce, torej, ta gnusoba ne more biti zaprt, on je lahko samo pokopan!

 • FUCK COMMUNISM
 • Hribouc

  Globoka država = Udbokučanistični Slovenistan.

 • Johnny B Bad

  EKSTREMNA LEVICA NA SLOVENSKEM

  Večina simpatizerjev in akterjev ekstremne levice ne skriva simpatij do homospolnih ljudi, veliko jih tudi samih istospolnih, kar javno, glasno in ponosno tudi oznanjajo, kar je tudi, čeprav se nam veliko ljudem zdi neokusno in njihova spolna usmerjenost spada v njihova zasebna življenja, nas s tem VSE nas in vse prevečkrat politično posiljujejo, je to »še zmerom njihova državljanska pravica…« Najpomembnejši vidik pa je načrtno uničevanje OSNOVNE DRUŽBENE CELICE, KI JO IMENUJEMO DRUŽINA; TOREJ MATI, OČE, OTROCI TER STARI STARŠI !!
  Zato je njihov islamofilni pogled na radikalni islam toliko bolj shizofren;v okolju in družbi radikalnega islamizma, kjer je v veljavi Šeriatsko pravo NAD VSEM in so vsakršne spolne deviacije javno ter kruto kaznovane s smrtjo (javna kamenjanja, obešanja, metanje »družbeno nezaželjenih« z nebotičnikov,…). Stvar seveda spominja na komunistične režime, kjer 2-3% družbeno [ beri: partijsko nezaželjenih ljudi] doleti javna eksekucija. Dejanje pa doseže željen učinek režima, saj vsa ostala populacija postane tako prestrašena, da slepo poveličuje vsiljen jim krvniški režim, temelječ na strahu pred »anonimnimi ovadbami«, partija ima takrat svoje ovaduhe že v prav vseh družbenih sferah.
  In ko tako človek hodi po kakšnem Slovenskem mestu ter videva mladce, ki imajo na majicah Che Guevara, pa Tita, Lenina ter rdeče zvezde in mnoge druge znane množične morilce komunizma z njegovimi zastaranimi parolami kot nekakšne pop idole, človeka upravičeno zaskrbi, kaj naše Slovenske otroke učijo v osnovnih ter srednjih šolah – kader bodočih vazalov komunističnega režima, ki ga očitno hočejo v zelo bližnji prihodnosti s silo postaviti kot edino možno oblast. Kaj sledi temu, smo Slovenci žal že predobro skusili.
  Čas je za vseslovensko narodno vstajo, nauk naših otrok o Slovenski narodni zavesti po VSEH osnovnih šolah ter ZAKONSKO PODLAGO ZA PREGON POVELIČEVANJA KOMUNIZMA, kot so to spretno uredili z nacionalno-socialističnimi gibanji
  Za konec; če Slovenija ne ostane demokratična država, (z eno nogo smo že v komunizmu) in ko vidimo razmah kulturnega Marksizma med osnovno in srednješolci ter dobro vemo kdo za temi posegi stoji, ČE TEMU NE NAREDIMO KONEC, SE NAM OBETA NOVA IDEOLOŠKA VOJNAMED »KOMUNISTIČNIMI REVOLUCIONARJI IN NARODNO ZAVEDNIMI DRŽAVLJANI, SPET BO SLOVENSKO GRUDO ZALIVALA KRI, VENDAR SVOJE MLADE PRIBOJENE SVOBODE NE DAMO NARODNIM IZDAJALCEM, KI JIM JE »O.F. IDEAL« IN SLOVENSKI NAROD POGREŠLJIV ZA VIŠJE CILJE« . NE !! VSAKO PED SLOVENSKEGA OZEMLJA TER NACIONALNO ZAVEDNI SOROJAKI SE BOMO ZDRUŽILI PROTI DEGENERIRANI PROTICERKVENI IN PROTINARODNI SVOJATI TER JIM ZADALI SMRTONOSNI UDAREC ENKRAT TER ZA ZMEROM.
  MATI, DOMOVINA, BOG !

  Brez spoštovanja ljudskih tradicij naroda, avtohtonega jezika in zavedne nacionalne drže je vsak narod obsojen na smrt – pozabljen v globalnosti sveta. Kdo sem, od kod prihajam in zakaj sem nase, na svoje prednike in samostojno državo ponosen so vprašanja, ki se vse premalokrat postavljajo v osnovnih šolah, kjer bi kot redni predmet domovinske vzgoje naše
  otroke naučili, da naša samostojna in svobodna država nikakor ni nekaj samoumevnega, zastonjskega, temveč mukoma in tudi z velikimi žrtvami in krvjo pridobljena pravica, za katero se v tem trenutku bojujejo in umirajo mnogi. Tako pa je po naših Slovenskih šolah ogromno otrok, ki celo v srednji šoli(!) potrebujejo Albanske učitelje. Razlog je protislovenska ideologija med temi psevdo-Slovenci, ki se nočejo asimilirati v Slovensko družbo in kulturo ter tako tudi po Sloveniji v večjih mestih nastajajo nekakšne no-go cone, kjer muslimanski starši svojim otrokom vsiljujejo IZKLJUČNO »svoj jezik« ter sovražno protislovensko vzgojo. Iz teh (največkrat) blokovskih naseljih so se organizirale otroške »muslimanske bande«, seveda s starševskim žegnom, ki Slovenske otroke maltretirajo na vse mogoče načine kot je metanje kamnov v njih, pretepanja,… Slovenske družine se iz takih okoljih izseljujejo, KER ORGANI PREGONA POD LEVIČARSKO TAKTIRKO NE STORIJO NIČ! Se bo v Sloveniji ponovila zgodba Srbskega Kosova??
  Znanje Slovenskega jezika mora biti predpogoj za pridobitev Slovenskega državljanstva.
  Zavesten, kljubovalen odnos tujih (predvsem Albanskih in Kosovskih) staršev do Slovenstva v širšem pomenu pripelje do Slovensko nepismenih najstnikov s Slovenskim potnim listom, a pravico do zastonj zdravstvene oskrbe in vseh drugih pripadajočih se pravic. Ta druga generacija muslimanskih otrok, rojenih v Sloveniji je zaradi domače vzgoje zaničevanja Slovenstva in napačne Slovenske politike najbolj podvržena radikalnemu islamu.
  Slovenija bo spet postala narodno zavedna država, zvesta ljudstvu ter ljudski tradiciji in v taki domovini ne bo prostora za prej omenjene deviacije, ki so za družbo pogubne in vodijo le v zvišanje kriminala ter so grožnja Slovenskemu narodu na njegovi poti pravice za vse državljane kot tudi grožnja njihove zaščite pred nekontroliranimi ter ilegalnimi migracijami, ki lahko ob napačnih levičarskih odločitvah vlade prinesejo resno varnostno grožnjo obstoja Slovenskega naroda ter naše države.

  Johnny B Bad

  Mainstream mediji v vlogah vazalov oblasti indoktrinirajo narod s svojim režimskim, celo režimofilnim poročanjem. Iz ozadja pa s Kučanom na čelu vlečejo niti »bivši« komunisti, ki pa to nikoli niso prenehali biti, le zakrinkali so se kot kapitalisti.
  Smrkavim dojencem, kot so Kordiš, Mesec,… pa, ker komunizma nikoli niso izkusili in ga na vse kriplje opravičujejo. Poslanci DZ Slovenije opravičujejo na sto in sto tisoče umorjenih nedolžnih ljudi ! Več kot fašizem in nacional-socializem skupaj v VSEJ SVOJI ZGODOVINI ! Johnny B Bad

 • Johnny B Bad

  JOŽE PUČNIK – USTANOVITELJ TER VEČNI PREDSEDNIK SAMOSTOJNE SLOVENSKE DRŽAVE V SRCU SLEHERNEGA SLOVENSKEGA RODOLJUBA !

  (Kučan mu ne seže niti do…)

 • tomnidari

  NOB MORAMO SLEDIT ŽE 80 LET1 KAJ TUDI TO MORAMO ENAKO?

 • tomnidari

  Prekrasno!!