Poglejte kako je črnosrajčnik na protiprotestu skušal z nacističnim pozdravom diskreditirati domoljubne rumene jopiče!

Črnosrajčnik je poskušal z nacističnim pozdravom diskreditirati rumene jopiče. (Foto: družbena omrežja)

Domoljubni rumeni jopiči so 24. junija, na predvečer dneva državnosti pred Prešernovim kipom na protiprotestu anarho-levičarjev opozarjali, da so anarhisti v resnici zgolj levi fašisti, in da je Antifa oblika terorja, kar je povsem v skladu z resnico. Pripadniki Antife so namreč tako v tujini kot tudi pri nas že dokazali, da so v resnici teroristi, in da imajo z miroljubnostjo skupnega ravno toliko kot “mačka z volanom” ali pa “zajci s kurjimi jajci”.

“Zelo jasno se vidi, da gre za črnosrajčnika. Ni vedel, da bo za infiltracijo potreboval rumen jopič. Drugič morda uspe.” je na Twitterju zapisal ob neuspelem poskusu diskreditacije skupine domoljubnih rumenih jopičev na Twitterju zapisal dr. Žiga Turk, ko se je nek črnosrajčnik pomešal med domoljube in po nacistično dvignil roko.

Ob petkih sicer politkolesarijo, kar so prevzeli od nacistov, od italijanskih fašistov pa so prevzeli črno nošo, zato so si tudi pridobili oznako črnosrajčniki. So torej popoln “hibrid” totalitarnosti oziroma izpopolnjeni klon ideološkega inženiringa totalitarizmov 20. stoletja, če dodamo še rdeče zvezde in Tita s katerim se tako radi ponašajo. Trije v enem.

Eden izmed njih je v sredo skušal oblatiti plemenito ravnanje rumenih jopičev, s tem ko se je pomešal mednje in po nacistično salutiral, a je bilo navkljub neresničnim navedbam osrednjih medijev takoj jasno, da ne gre za enega od pripadnikov rumenih jopičev, saj je nosil črnino, ne pa rumenega jopiča, tako kot ostali, ki so bili del skupine. Gre torej za očitnega pripadnika ultra-levičarjev. Šlo je za očiten, vendar neuspeli poskus diskreditacije.

Zgodbo pa so nemudoma pograbili številni ultra-levičarji, ki so na spletu pisali, da je SDS skrajnodesničarska stranka. Na provokacijo pa so se na spletu odzvali tudi rumeni jopiči: “Oseba na sliki je edina brez rumenega jopiča. Očitna infiltracija in provokacija. Te osebe nihče izmed rumenih jopičev ne pozna.” 

Na provokacijo črnosrajčnika, sicer potencialnega terorista in pripadnika Antife, pa se je odzval tudi komentator Tomaž Štih, znan kot Libertarec, ki je zapisal: “Antifawood. Prva slika (objavljena): neznanec v črnem oblačilu (in brez rumenega jopiča!) se pomeša med aktiviste z rumenimi jopiči in dvigne roko. Druga slika (neobjavljena): aktivist v rumenem jopiču ga prekine.” S tem je slednji jasno pokazal, da ultra-levičarska podtikanja z miroljubnimi in domoljubnimi rumeni jopiči nimajo ničesar skupnega.

So pa črnosrajčniki po koncu svojega “mitinga resnice” jasno pokazali, da imajo prav sami zares veliko skupnega s fašizmom in nacizmom, še zlasti z ozirom na njihovo agresijo in huliganstvo. V noči po njihovi protiproslavi so na ljubljanskih ulicah zaigrali zloglasno Kristalno noč, ko so nacisti v 30. letih zločinsko razbijali in ropali judovske trgovine. Tokrat pa smo bili priča mutirani različici “kristalne” verzije, ko so anarhisti preko noči prerezali pnevmatike vsaj 39 osebnim vozilom. Stvar je še posebej zaskrbljujoča v času prebujanja nacističnega duha v ameriških in zahodnoevropskih mestih, po katerih pustošijo pripadniki skrajnih Antife in Black Lives Matter. Churchill je imel še kako prav, ko je preroško dejal, da bodo fašisti prihodnosti antifašisti.

Leon Vodopivec