Poglejte, kako je zavajala Policijska uprava Ljubljana! V svojih poročilih načrtno izpuščali podatke o kaznivih dejanjih migrantov, medtem ko so poročali celo o manjših prekrških Slovencev!

Foto: STA, Twitter

Medtem ko se vladajoča vladna garnitura – podobno kot nevladne organizacije, prijazne migrantom – spreneveda glede porasta nezakonitih prehodov državne meje, pa policijska poročila dokazujejo, da prehajanju migrantov ni videti konca in je celo v porastu. Žalostno pa je, ko pričnejo število nezakonitih prehodov meje prikrivati tudi policijske uprave, od katerih bi pričakovali, da jim je v interesu obveščanje državljank in državljanov o storitvi resnega kaznivega dejanja – nezakonitega prehajanja meje ali ozemlja države, glede na to, da gre za varnostno vprašanje. Če je sprva podatke prikrivala Policijska uprava Koper, se je sedaj sprenevedanju žal pridružila še Policijska uprava Ljubljana. 

Glede na to, da ima Policijska uprava Ljubljana pristojnost varovanja mejnih prehodov Osilnica, Novi kot, Podplanina, Babno polje in Petrina, lahko vidimo, da gre za območje Kočevja, Ribnice in Cerknice, torej za veliko območje ob zgornjem toku Kolpe proti Loškim gozdovom, kjer pa je ob meji s Hrvaško pričakovati največji prehod nezakonitih migrantov, zato je naravnost nesprejemljivo, da se v policijskih poročilih ne prilaga podatkov o nezakonitih prehodih meje. Medtem ko ni nikakršnih težav, ko gre za poročanje o prekrških, kot sta prehitra vožnja in vožnja pod vplivom alkohola.

Na Policijsko upravo Ljubljana smo zaradi odsotnosti informacij glede nezakonitih prehodov meje naslovili naslednja novinarska vprašanja: “Zakaj PU Ljubljana v svojih policijskih poročilih za medije ne objavlja informacij o prijetih nezakonitih migrantih na svojem območju? Koliko migrantov so policijske postaje s področja PU Ljubljana prijele od petka do danes? Koliko migrantov ste zabeležili letos na območju PU Ljubljana?” Predstavnica za odnose z javnostmi Maja Ciperle Adlešič nam je v prvem elektronskem sporočilu odgovorila: “Policisti PU Ljubljana so od petka, 1. 3., do vključno torka, 5. 3. 2019, prijeli 95 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo.” Ob tem pa je pripisala, da nam naknadno pošlje tudi podatke za letošnje leto.

Foto: Policija.si

V drugem odgovoru PU Ljubljana je bilo mogoče prebrati podatek, da so policisti v obdobju od 1. januarja 2019 do 7. marca 2019 skupaj prijeli 254 migrantov, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo (prevladujejo državljani Alžirije, Maroka, Pakistana, Palestine, Egipta, Tunizije in Sirije); za primerjavo, leta 2018 je bilo v tem obdobju prijetih 7 migrantov. Ob tem so pripisali, da zaznavajo velik porast števila migrantov, ki na njihovem območju nedovoljeno prestopijo državno mejo, od druge polovice februarja dalje. “Večino oseb policisti primejo na obmejnem območju.” Ob tem so nam svetovali ogled spletne strani Policija.si, kjer so razvidni statistični podatki, ki se nanašajo na migracije na območju Slovenije. “V kolikor pa bi želeli kakšne konkretnejše podatke za PU Ljubljana, pa se lahko vedno obrnete na nas in vam bomo pripravili ažurne razpoložljive podatke.” 

Vidno povečanje nezakonitih prehodov
Iz uradno razpoložljivih podatkov je razvidno, da so policisti na območju Republike Slovenije v obdobju od 1. do 31. januarja 2019 obravnavali 325 (243) ilegalnih prehodov državne meje, piše na uradni strani Policije. Število se je glede na januar preteklega leta povečalo za 33,7 odstotka, najpogosteje pa so bili obravnavani državljani Alžirije in Pakistana. Največ ilegalnih prehodov je obravnavala PU Koper, in sicer kar 41 odstotkov vseh. Sledita pa ji PU Ljubljana in PU Novo mesto.

Vir: Policija.si

Vir: Policija.si

Glede na to, da nezakoniti prehodi meje predstavljajo varnostno vprašanje, je prav, da se javnost obvešča o kršenju 308. člena kazenskega zakonika, ki v prvem in drugem odstavku odreja: “Kdor nasilno prekorači državno mejo Republike Slovenije ali oborožen nezakonito vstopi na njeno ozemlje, se kaznuje z zaporom od treh mesecev do treh let ali z denarno kaznijo. Enako se kaznuje tujec, ki nima dovoljenja za prebivanje v Republiki Sloveniji, če se na način iz prejšnjega odstavka zadržuje na njenem ozemlju ali se upre zakoniti odstranitvi z njega.” 

Vir: Kazenski zakonik

Iz uradno dostopnih podatkov je več kot očitno razvidno, da je po prehajanju nezakonitih migrantov PU Ljubljana na drugem mestu, kar pomeni, da je povsem na mestu obveščanje medijev o številu nezakonitih prehodov, saj imajo slovenski državljani pravico do obveščenosti. Varnost je postala zelo pomembna vrednota, odkar smo bili priča vrhuncu migrantske krize leta 2015. A da policijska uprava Ljubljana prikriva podatke, je presenetilo mnoge,  ki so prepričani, da tudi na tak način Šarčeva vlada poskuša prikriti svojo nesposobnost, ki se bolj kot z dobrobitjo državljanov ukvarja z menjavanjem ministrov in funkcionarjev ter ustvarjanjem podobe namišljene priljubljenosti.

H. M.

 • karpelec

  Nič ne bo prikrito, bog vse vidi, le kakšen sendvič izpusti.

 • montyamp

  Kriminalci ki so morali pobegniti pred policijo v Afriki in na Bližnjem vzhodu , se zbirajo v Sloveniji .
  Austrijci imajo namesto sprejemnih centrov za ISIS-ove ostanke , po 1.marcu samo še centre za vračanje nasilnežev .
  Doktorje in znanstvenike bodo seveda obdržali , tako da bo Slovenija polna rdrčih banditov – ostankov komunistične morije in lopovov ki vdirajo z juga .
  Imamo oblast nad katero bdijo stare UDBOVSKE strukture , ki drugo ne poznajo kot atentat in bankrot .
  Kurćanizem je rak rana Slovenije .

 • Andrej

  Podirajo se nam temelji reda. V takem kaosu se pa komunisti od nekdaj odlično znajdejo.

  • Steiermark

   po “partizansko”….

 • janezxy

  To policija počne od prvega dne,ko so začeli uvažat migrante.

 • janezxy

  Da je Slovenija postala odlagališče teh odpadkov so krivi rdečuharji-Mesečnikovi Judeži,antifa,lgbt,razni ne kulturniki,skratka vsa ANTISLOVENSKA GAMAD,KATERIM BOMO NEKEGA DNE SODILI.Za žegen pa je bil mamin sinko Cmerar.in njegova tolpa.Narod naš dokaze hrani.

  • Goran Hvala

   pa dej ne jodlaj jansevik….celi pogumni pa se zdej cviliti o nekih jamah. pravilno. se premalo so vas glede na vase ideje in razmisljanje…to je sam moje skromno mnenje tak kot tvoje…sej ves svoboda govora pa take fore…:-)

   • Serpentinšek

    ti ne boš šel v jamo.
    Šel boš na drevo.
    V opomin ostalim.

   • stajerc5

    Kmalu bos imel priliko vecmesecnega razmisljanja o jamah v 2×3 metre jami z resetkami!!!

   • šmentanamuha

    Se strinjam, če bi tebe noter zabrisali, ne bi bilo nobene škode.

   • DEATH TO COMMUNISM

    Korajžen si samo z gobcanjem na internetu… Reci kaj takega pred enim bivšim poklicnim vojakom!

   • Steiermark

    To je pa čisto, 100 % po načinu razmišljanja svojih “učiteljev”, ki so izvajali pokol nad Slovenci in tistimi, ki se s komunističnim in jugodivjaškim nasiljem niso mogli spoprijazniti, zato so jih te zveri odvedle do morišča in jih, največkrat, po posilstvu – tudi moških, usmrtili ter svoje dejanje in žrtev skrili tako, kot to počnejo rdeči psihopati, ki so jih tlačili v kraške jame…….To, kar si napisal zgoraj, je pa 100 % sovražni govor!

 • DMB

  Glede na to da je ta del (zgornji tok Kolpe) lepo poraščen z gozdovi bo narava sama rešila del problema Medvedi bodo končali zimsko spanje, medvedje z mladiči pa veste kaj naredijo če pridete med njo in naraščaj

  • stajerc5

   Ne bo funkcioniralo, ker tudi medvedi zbezijo, ko zavohajo ta smrad!!!

 • Serpentinšek

  REMIGRACIJA – REPATRIACIJA – DEPORTACIJA

  za turistične agente pa drevo

 • Franjo Trojner

  Policija v demokratični državi bi morala delovati v skladu z veljavno zakonodajo in pika!
  Če policijska uprava Ljubljana v svojih poročilih res načrtno izpušča podatke o kaznivih dejanjih migrantov, medtem ko so poročali celo o manjših prekrških Slovencev, je to odklon od zakonitega, kar pomeni, da je policija v službi politike in ne vladavine prava!
  Tota naša država je vedno bolj podobna razpadli totalitarni komunistični Jugoslaviji, mar ne?

  • cosmosjasnovidec

   Tako je že cirka najmanj 10 let.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • lokec

  V Mariboru poteka sojenje Šišku, dajte kakšen članek o tem napisat. Ne pa samo begunci. To je že dolgočasno.

  • šmentanamuha

   To je že v redu, da se piše o ilegalcih, ki jih bojda pri nas skoraj ni. Pisati pa bi morali tudi o Šiškotu.

   • cosmosjasnovidec

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Res je in lahko bi mu tudi dali podporo za to kar je naredil ter dal v javnost.
    Folku je hotel odpreti oči za zahvalo se je pa znašel v priporu za razliko desničarjev kateri samo gobcajo za računalniki ter skriti po pisarnah itd.Nisem nikoli slišal,da bi kateri od desničarjev šel na ulico ter se drl kakšen izdajalec Slovenije je tovariš”pahor,kurćan,erjavec itd.”kot je to delal Šiško in kako muslimanska golazen ogroža Slovenijo.
    Osebno ga popolnoma podpiram in,če bi se našlo še več takih bi se stanje v Sloveniji nemudoma spremenilo to bluzenje levih in desnih je pa samo politična manipulacija za lastno korist prestolov ne glede kateri so vsi so enaki lopovi katerih državljani ne zanimajo ampak samo njihovi žepi katere si polnijo na račun davkoplačevalcev.
    ——————————————————————————————–
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————-

  • Imperial Commando

   O šiškotu maš članke na vseh levićarskih medijih, tu pa imaš o migrantih. če ti kaj ne paše pojdi na kure ali RTVSocializem.

 • Celcar Mojca

  Žal se nekaterim to ne zdi nič takega… “migranti so ubogi in jih zato moramo sprejeti nasilne in agresivne…”

 • Minovak

  Težko je razumeti, komu koristi, da se migrantom gleda skozi prste, pridejo, mi jih oblečemo, nahranimo in jim damo denar (naš), za zahvalo pa oni kradejo, uničujejo in se delajo norca iz nas, ki jim pomagamo. Sicer tega zadnjega ne potrebujejo, ker niso begunci, toda ne gre mi v glavo, zakaj rdečkarji tako zagovarjajo njihovo prisotnost (sam sem videl na Kotnikovi), oni pa siti, oblečeni in polni denarja (našega), pobrišejo naprej v EU delat škodo, ker pač drugega ne znajo in NOČEJO!

  • DEATH TO COMMUNISM

   Levuharjem! Neupravičeno jim dajo nastanitev in socialno pomoč, veliko višjo od tiste, katero dobijo Slovenci, in pravico do volitev na lokalnih volitvah s samo dovoljenjem za bivanje, brez državljanstva. Zaradi tega je ta drhal njihova zanesljiva bodoča volilna baza…

 • Nata

  Policija in sodstvo delata z roko v roki ! A kako ?
  Ja, tako, da se zmenijo in vse obdržijo zase. Policija nič ne prijavi in sodstvo nima še s tem problemov. Ti jih imajo že tako preveč .Sami s seboj !!!

  Prilagam članek, ki mi ga je poslal prijatelj. . . . .
  https://globokadrzava.wixsite.com/website/single-post/2018/04/24/PRAVOSODJE

 • cosmosjasnovidec

  O tem zakonu sem osebno pisal sam neštetokrat na vse strani ampak nič od tega.
  Kot tudi vedno navajam se mi pred oči naj ne prikaže nikoli nikakršna ta muslimanska nesnaga,ker mu bo to zadnje na zemlji.Srečo imajo,da sem povsem na drugem koncu drugače bi jim pokazal tako,da bi videli svojega prašiča alaha na vse strani.
  Vsemu temu kar se dogaja v Sloveniji so krivi državljani sami skorumpirani policiji se pa nikoli ni in se ne more verjeti ničesar.Zadosten razlog je že samo,ko so med demonstracijo napadli lastne državljane z solzivci,vodnimi topovi itd.To lahko naredi samo izdajalec svoje domovine ter skorumpirani podkupljeni služabnik komunistične levaške golazni.
  ——————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!