Poglejte, kako nam lažejo raziskave javnega mnenja!

Foto: STA

Raziskavam javnega mnenja, tudi tem, ki so objavljene te dni, ne smete verjeti. Iz njih nikakor ni mogoče resno sklepati o rezultatih evropskih volitev. Izkušnje zadnjih volitev kažejo, da rezultati teh raziskav, ki jih objavljajo največji mediji, napihujejo podporo strankam z leve sredine. Rezultati teh strank pa so na volitvah potem krepko slabši.

Dramatična napaka – a le na levi
Februarja pred petimi leti, ko so bile evropske volitve potem (kot letos) maja, je agencija Ninamedia, ko gre za stranke, ki so dobile sedeže v Evropskem parlamentu, dodana pa je še takrat vladajoča PS Zorana Jankovića, pokazala javne mnenje, ki je poznejše volitve zgrešilo tako:

Pri prikazu rezultatov Ninamedie sem, da je mogoče primerjava z volitvami, upošteval le opredeljene volivce. Primerjava pokaže, da je bila Ninamedia še kar blizu pri napovedih rezultata SDS Janeza Janše, pa tudi NSi Mateja Tonina in SLS, takrat jo je vodil Franc Bogovič. Rezultata NSi in SLS sem seštel, ker sta na evropskih volitvah nastopili v koaliciji. Dramatično pa so zgrešili pri DeSUS Karla Erjavca in Pozitivni Sloveniji Zorana Jankovića, ki sta na evropskih volitvah zbrala kar pol manj, kot je kazalo februarja. Že kar neverjetno pa je odstopanje pri SD, ki jo je takrat še vodil Igor Lukšič, ki je na volitvah dosegla le tretjino februarske “podpore ljudstva”.

Podobna napaka “na levi” tudi lani
Dramatičen upad je morda še razumljiv pri PS, ki je v času pred evropskimi volitvami razpadala, pri SD pa strašnih dogodkov ni bilo. Za evropskega poslanca je s prvega mesta takrat kandidiral celo njihov predsednik Lukšič, a na volitvah potem propadel. Ni mu uspelo ponoviti zgodbe, ki je desetletje prej uspela Borutu Pahorju, ki je bil z zadnjega mesta s prednostnimi glasovi izvoljen v Evropski parlament. Na podobno nenavadno večjo popularnost levosredinskih strank pred volitvami kaže tudi primerjava lanskih meritev javnega mnenja Ninamedie in Mediane z razpletom na volitvah (s klikom lahko povečate posnetek), ki je takšna:

Letni pregled raziskav

Prve mesece lanskega leta sta bili LMŠ Marjana Šarca in SD Dejana Židana visoko, obe sta celo prehitevali SDS, na volitvah pa je SDS dosegla boljši rezultat kot LMŠ in SD skupaj. SD in LMŠ sta na volitvah dosegli nižji rezultat kot kadarkoli v mesečnih meritvah pred tem. Zanimivo je, da se je LMŠ in SD zgodil dvig spet pred lokalnimi volitvami, a volitve že spet niso potrdile “javnega mnenja” pred tem. No, SD je bila lokalno še kar uspešna in se je približala napovedim. Za lokalne volitve prikazujem in primerjam rezultat brez upoštevanja nestrankarskih list, ki je dosežen v občinah s sorazmernostnim volilnim sistemom (v večjih).

Rezultat evropskih volitev pred štirimi leti je bil takšen:

Podatke o podpori po javnomnenjski raziskavi za primerjavo z doseženim rezultatom volitev sem črpal s spletne strani Ninamedie, ki je edina od raziskovalnih institucij, ki svoje podatke redno javno objavlja in jih je mogoče preveriti za daleč nazaj. Takšni so bili rezultati za leto 2014, ko so celo še aprila namerili, da je SD pred SDS, julija, torej že v času volitev poslancev, pa je bila SMC skoraj tako popularna, kot je danes LMŠ in je to prednost tudi dokazala na volitvah z deležem in številom poslancev, ki jih je dobila:

Pri zadnje čase objavljenih rezultatih je, ko gre za evropske volitve, treba biti dodatno previden. Pogoste so namreč splošne meritve popularnosti strank, ki se ne nanašajo na konkretne kandidatne liste, kar uporabijo za napovedovanje evropskih volitev. Nazadnje smo to lahko opazili pri napovedih Evropskega parlamenta, kjer je bila povzeta meritev Mediane s takšnimi rezultati:

Na razplet evropskih volitev pomembno vpliva, kdo so kandidati, ker tam praviloma šefi strank ne nastopajo, pa tudi udeležba je na teh volitvah praviloma zelo nizka. Veliko je bilo na dosedanjih evropskih volitvah v primerjavi z državnimi odstopanje predvsem pri NSi, kjer je bil v preteklosti nekdanji šef osamosvojitvene vlade Lojze Peterle uspešen nosilec liste. Peterle letos liste ne bo več vodil, bo pa še na njej. Na zadnjih EU-volitvah pred štirimi leti je NSi nastopila v koaliciji s SLS, rezultati na različnih volitvah te stranke so bili takšni:

Peter Jančič, Spletni časopis

 • Stric iz ozadja

  Kdo zavraga trdi da ve rezultat za tri mesece naprej? Meritve aprila in maja so bile blizje dejanskim rezultatom, ker je 10% pobral Soltes, ki je stranko ustanovil en mesec prej (zato tak upad pri levici) in to je vsa skrivnost dramaticnega upada.

  • SIMON ROZIC

   Kje pa so te stranke danes? …umetno narejeno, 100% izgubljeno !

 • Antonius

  Priznati si moramo, da nam raziskave javnega mnenja zelo prepričljivo lažejo.

 • AlojzZ

  Naloga agencij za raziskavo javnega mnenja je ustvarjanje javnega mnenja po želji oblastnikov. Rdečih oblastnikov.

 • učko

  Jah, “sfrizirani rezultati” javnega mnenja imajo svoj učinek. Vendar pa na koncu, ko se morajo poklopiti z dejanskimi rezultati z volitev, to tudi je ! Oni pač znajo s tem, za to so tud na oblasti non-stop, ne glede na to, kar počnejo !

  • AlojzZ

   Zapišiva raje “z rezultati”. Izpustiva besedo “dejanskimi”.

 • totex39

  Vse te raziskave so pesek v oči naivnim volivcem, ki ne mislijo z svojo pametjo.

 • Princ Divjak

  Zadnja javnomnenjska raziskava.
  Anketo je izvedla Ninamedia med 19. in 22. majem 2014 na vzorcu 900 anketirancev. Metoda anketiranja je bila telefonsko anketiranje.
  Če upoštevamo samo tiste vprašane, ki bodo gotovo volili, pa so rezultati drugačni. Sodeč po teh podatkih, bi dobila lista SDS-a 27,1 odstotka podpore, sledila bi lista NSi-ja in SLS-a z 19 odstotki, lista Verjamem bi prejela 9,6 odstotka, lista Jelka Kacina pa 8,5 odstotka. Sledili bi lista PS-ja s 7,8 in lista DeSUS-a s 7,1 odstotka. Lista SD-ja pa bi prejela 6,6 odstotka. Med listami, ki bi prejele nad 1 odstotek, so še lista SNS-a s 4,6 odstotka, lista Združene levice s 3,9 odstotka, lista Sanjska služba z 1,5 odstotka in lista DL-a z 1,4 odstotka.
  Dobro bi bilo da bi si desničarki butalci še kdaj kaj druga prebrali.

  • slosin

   povej še kdaj in kaj naj preberejo…..

   • Princ Divjak

    Datum mas naveden in malo poguglaj,ce znas

 • Miro

  super….. Jajo šampion… po volitvah pa streznitev in šok

 • janez cepec

  meritve javnega mnejna so za SDS in njih vel’kiga luzerja glih tok merodajne, kot slovenska sodišča. če so u njih korist, so oh in sploh, sicer pa so ostanki komunajzarskega režima. velkiki vodja že ve, je (biu) del te bande

 • šmentanamuha

  Največja prevara je bil Šoltes, ki so ga nabildali samo za evropske volitve. Leve ovce se resnično da uporabiti in po potrebi zavreči. Usefull ididots, je rekel Lenin al kdo že.

  • Miro

   a niso ovce rumenkaste barve?

   • janez cepec

    armene al zelene, bele al črne, uglavnem so ovce, lahko vodlive še tok slab’mu pastirju

 • ludvig

  ..javno mnenjske ankete, ki se opravljajo na vzorcu do 1000 anketirancev lahko odstopa za cca 5% +/-, v primeru Ninamedije pa je odstopanje po pravilu več kot 25% v plus za njene protežirane politične stranke …ker vemo, da se slični procent volivcev odloča po tem kar sliši po televiziji ali ujame za šankom, so te ankete namenjene ravno temu, lovljenje teh volivcev, ki jih vsake štiri leta ujamejo v to Potemkinovo vas.. po enem letu seveda ugotovijo kako so jih “zopet” nategnili, vendar so zelo gnetljivo testo in pripravljeni za ponovno reprizo…

 • Hunyađi

  Preveril je javno dostopne grarifčne podatke na Ninamediji in jih obtožil, da lažejo? No vsaj naslov je manipulativen.

  • Janez Kepic-Kern

   O !
   HI, HI, HA, HA, HO, HO
   LEJ GA – ENA ZGODNJA “MAŠKARA”.
   En boječ “hlačmanček”, ki se maskira v SUPERMANA. L.r. Janez K.Kern KOMENDA

 • rrrrr

  V vsaki anketi je kombinacija bebavosti vprašanih obratno sorazmerna količini prirejenih popravkov. Rezultat pa je seštevek obeh, a vedno dolgočasno predvidljiv: zmaga rdečih zajedalcev.
  Ali drugače: premalo bebavih odgovorov – več popravkov. Dovolj bebevih odgovorov – manj popravkov.

  In to politkomisarji v Ninamediji dobro vedo.

 • Janez Kepic-Kern

  KAJ NAREDITI?
  PREPOVED FINANCIRANJA, PLAČEVANJA
  – LAŽNIVIH, POTVORJEVALNIH AGENCIJ
  – IZ JAVNIH SREDSTEV, A NE? Pa bo mir. l.r. Janez K.Kern KOMENDA

  • janez cepec

   teb bi blo treba prepovedat izhod iz samice u Begnah, pa bi biu tud mir

   • Janez Kepic-Kern

    ha, ha, hi, hi, ho, ho !
    Maškara od SUPERMANA se je preoblekla v JANEZA CEPCA.
    Ta pustni kostum ti bolj pristoji .
    A SEM TI POKVARIL VESELJE Z MASKO SUPERMANA?L.r. Janez K. Kern KOMENDA

    • janez cepec

     ma ne moreš ti men pokvart veselja, ne dneva. takle debilčki ste čist zabavni, mau dosadni, učaseh, nasplošn pa še kr prebavlivi

 • RATATA

  Kako da mene nikol ne pokličejo ti raziskovalci javnega mnenja, da bi jim jebal komunajzrske matere in vso žlahto, znance ter ostale uglaupohabljene pokvekarske bandite(?)

  • janez cepec

   pa valda majmuni u ZOO nimate mobitelov, ali pač?

  • slosin

   kličejo samo levuharje…

 • Olga101

  Anketam ne verjamem!

  • janez cepec

   ti verjameš sam tist, kar slišeš od vašga vel’kiga luzerja, zato s pa ovca

 • Janez Kepic-Kern

  “NINAMEDIA”
  Podatki o tej – se zdi- “ex KP, ZK- USPAVANKE PRODUCIRAJOČI “NINA-NANA” agenciji.”
  Le
  JANEZ CEPEC . “NINI” – SE ZDI – VERJAME.
  SAJ VESTE – JANEZ CEPEC je bolj kot en MAĆEK MURI
  “VSE PREBERE BREZ RAZLIKE – TUDI VEJICE IN PIKE” L.r. Janez K.Kern KOMENDA
  P.S.
  PODATKI O
  “NINAMEDIJI”

  http://ninamedia.si/pravila-sodelovanja

  KONFLIKT, DOBLJENA TOŽBA PROTI “NINAMEDIJI”
  S STRANI GOSPODA J. JANŠE.

  https://www.dnevnik.si/1042351214

  • janez cepec

   Johan aus Begne, čas je za kol terapijo, al pa, de te na 220 prklopjo, dons je ta pocen tok

 • xtc

  Vsi normalni vedo,da gre za delanje mnenja ne meritev.
  realen prikaz dometa Šarca so lokalne volitve,kjer je še v lastni občini njegova stranka pogorela.
  nekaj priljubljenosti si je realno kupil z miljardnim pufom na račun proračuna,ko je delil sindikatom brez pameti in kar bo kmalu moral jemati in še več nazaj itd.
  takrat bo realno videna tudi njegova priljubljenost,delno jo utegnejo pokazati že EU volitve.,vendar pa očitno Kučan in Golobič že računata na njegov trd padec in nesposobnost in brezhrbteničarstvo,zato “rehabilitirata” Afero na dveh nogah,ko bo tujina zagrabila Šarca ta vrat in bo populrnost izginila kot fatamorgana
  Že samo to je idiotizem ,da popularnost Šarcu race saj mu afere po vladi ženejo kot mušnice popularnost pa rase,v vsaki niormalni državi bi zaradi afere,ki so kar po tekočen traku na vladia že malo dane padla,popularnost ba na nivoju 0.

 • Janez Kepic-Kern

  ŠALA

  “JANEZ CEPEC” visi za šankom, cuza pivo, malo je že nabrkljan.
  Mimo
  prifrli ena kar OK
  Jožica,
  zagleda JANEZA CEPCA
  in reče:
  ” O, glej ga – Janez Cepec . dolgo te že nisem videla. Kako si kaj”
  JANEZ CEPEC _ SE POHVALI _ JOĐICI :
  “Ti
  Joži
  A VEŠ, DA ZDAJ PA KOMENTARJE NA – NOVO24TV – PIŠEM”
  Luštna
  JOŽICA REČE”
  “JA, SEM BRALA – TISTE – TVOJE KOMENTARJE. PIŠEŠ – O ” B E G N A H”
  In doda”
  ” A ŠE VEDNO NISI POZABIL , KAKO JE BILO, KO SI BIL – V ” B E G N A H”.
  Saj veste
  “naš”
  JANEZ CEPEC – NE MORE BREZ OMENJANJA . “BEGN”. L.R.. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  KONEC ŠALE

  PSIHIATRIJA – BEGUNJE NA GORENJSKEM
  ttps://www.google.com/search?q=PSIHIATRIJA+BEGUNJE&oq=PSIHIATRIJA++BEGUNJE&aqs=chrome..69i57.12986j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

  JANEZ CEPEC
  PRIDI PLESAT NA PUSTNI PLES NA LJ GRAD, 2.3. OB 2OH,
  TAKE DAME BOJO TAM.
  https://www.google.com/search?q=JANEZ+KEPIC&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=eyi_RcCrks2XCM%253A%252C0xDHM3VvzN6skM%252C_&usg=AI4_-kQ-PY6yefDHEIDBoCDztzTFPGIsBA&sa=X&ved=2ahUKEwjAteClsdTgAhVmwIsKHZF8CMEQ9QEwA3oECAUQBA&biw=1920&bih=937#imgrc=eyi_RcCrks2XCM:

 • soc

  Toplo vsem priporočam anti-SDS/Janša kolumno na temo javnomnenjskih anket v zadnjem Reporterju. Maja Sunčič se na vse sile bori, da postane nova Makarovička in je res na pravi poti. Besa, sovraštva, zamer in slepe krvoločnosti ji ne manjka. Kak “duhec” / “tarantela”, morda?

  Ja, tista oskrbovana stanovanja za elito v Trnovem so lahko svetal cilj za stara leta.

  • janez cepec

   ti očitn ne zastopeš bistva. Sunčička je ena od redkih desno usmerjenih komentatork, k’ si upa pokritizirat vel’kiga vodjo, to niti ni krit’ka, amprak prikaz dejstev, ki jih ostale desnakarske ovce ne zaznate

   • Janez Kepic-Kern

    A to si v BEGNAH
    ali pa za kakim ŠANKOM” – POGRUNTAL?
    Še je upanje zate.
    V RKC – IMAJO VERSKO, DUHOVNO PRENOVO.
    Moja znanka gospa JANKA
    je potrjena IZGANJALKA HUDIČA, slabih misli,
    slabih navad. Ona te bo spravila v red,
    te odvadila grdega gororjenja, pisanja id.
    Za vsako tvojo grdo besedo – ŠILO v … . To deluje. L.r. JANEZK. KERN KOMENDA
    P.S,
    GOSPA JANKA JE OK,
    LEPA BUJNA ŽENSKA, TAKA.
    https://www.google.com/search?q=VELIKE+%C5%BDENSKE+PRSI&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiw8o6W7dTgAhXxlYsKHd8rB_sQ_AUIDigB&biw=1920&bih=937#imgrc=Anbmj1lEGYWlOM:

   • Princ Divjak

    Maja Sunčič 22. feb. 2019 REPORTER

    Po lanskem fiasku na predčasnih volitvah, ko Janši kljub zmagi ni uspelo postati premier, so se v SDS vseskozi tolažili z vodstvom v javnomnenjskih anketah. Zdaj so tudi po anketah trdo udarili ob beton. Pričakovali bi, da se bo opozicijska SDS končno zamislila nad svojim brodolomom. Vendar se ni! Kot običajno se je odzvala z novo teorijo zarote o ponarejenih anketah.
    Ko namreč SDS vodi po taistih anketah, takrat se s tem v stranki hvalijo na vsa usta in ponavljajo, da je SDS edina legitimna stranka. Ko pa se zgodi, da SDS kdo zamenja na vrhu anket, se kar naenkrat pojavijo trditve, da so ankete kakopak ponarejene. Ali pa se v SDS prek Janševih medijev in družbenih omrežij lotijo lajšanja muk z odvračanjem pozornosti, češ glej, Šarec jemlje Bratuškovi in Cerarju, pred evropskimi volitvami ju hoče uničiti in požreti, Desus pa je tako ali tako v franžah.
    In da vodstvo po anketah nič ne pomeni, razen če vodi SDS, kakopak.

    ZAMISLITE SE MALO

   • Canne dela Breux

    A tukaj sploh kdo obvlada slovenščino, ali ste sami tepci? Še posebej janez cepec – nomen omen!

  • Slovenka

   Pa tudi na univerzi pri habilitaciji lahko dobi čedno število točk. Od viška ne boli glava, kajne Maja.

 • Osti jarej

  …s tem portalom ste tam/tam kar se izmišljarij tiče

 • skorpijon93

  700 anketirancev pa res ne more biti verodostojen vzorec, vse za meglenje in laganje,

 • Aleksandra Petek
 • Slovenka

  Na dlani je, da hočejo s takimi anketami ustvarjati javno mnenje. Evropske volitve so pred vrati. Istočasno pa hočejo tudi ustrahovati in demoralizirati desnico. Ni druge, kot da vsi skupaj, ki podpiramo SDS, globoko vdihnemo, se zberemo in pripravimo na volitve. To je igra živcev, ki jo mora SDS dobiti. Dobila pa jo bo, če bo mirna, zbrana, če bo govorila malo, tisto, kar pa bo izrekla, pa mora biti premišljeno in razumljivo še tako preprostemu človeku.

 • Get Smart

  Ninđa media je V LASTI, razumemo, V LASTI MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.
  Nazadnje je bila pisana na »kao vlasnika« ZARES GGolubićevega watchdogića Damjanića nje.
  Dam ja nič ljudima, samo uzimam, nje, kot je naređenje CENTRALNEGA KOMITEJA MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ
   (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
   t. i. “Združeno levico” itd. lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
   MURGLSKA KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

   • Get Smart

    PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji =
    = MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =
    (znak “””>””” pomeni “””JO PREIMENUJEJO V”””):
    KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE > ZVEZA KOMUNISTOV JUGOSLAVIJE > ZKS-SDP= Zveza KOMUNISTOV Slovenije–Stranka demokratične prenove > SDP= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE > spet SDP z dodanim “Slovenije= STRANKA DEMOKRATIČNE PRENOVE Slovenije > spet SDP, toda, POZOR= SOCIALDEMOKRATSKA PRENOVA Slovenije > ZL= ZDRUŽENA LISTA > ZLSD= ZDRUŽENAA LISTA SOCIALNIH DEMOKRATOV > SD= SOCIALNI DEMOKRATI
    Sledimo? Razumemo?
    SD = de iure in de facto (= formalno pravno z vsemi pravnimi efekti
    KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji = MURGL KOMI JUGA nje

    1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena lista socialnih demokratov.
    2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
    ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL
    JUGOKOMUNISTIČNEM agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
    * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji – ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
    SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
    3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
    Socialdemokratska prenova Slovenije.
    4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
    demokratične prenove.
    5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
    Slovenije-Stranka demokratične prenove.
    6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
    JUGOSLAVIJE
    https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
    7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

    Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega rojaka (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji nje),
    ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

    • Get Smart

     Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM = »kultura smrti«,
     vsesplošno pa kaviarŽIDO KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM
     in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM =
     SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =
     = kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =
     = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

     (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
     pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zeleni
     gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
     i tako dalje do tokija …)
     vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
     delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
     =
     “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =
     (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavije … = ein folk, ein firer nje)
     1. = PRVORAZREDNI in prvorazredni TRANSIćI so gazde
     2. = DRUGORAZREDNI in drugorazredni TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
     psi čuvaji tekovina revolucije
     3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
     oz. z njihovimi besedami,
     “… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

     Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
     seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
     .
     Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
     so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
     .
     Jezus Kristus:
     »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
     .
     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«