fbpx

Tako očitno globoka država ustvarja konstrukt Šarca in Jankovića – tokrat ju Mediana uvršča blizu vrha lestvice priljubljenosti!

Foto: posnetek zaslona

Potem ko smo pred nekaj tedni poročali, da se zaradi Kučanove zasedenosti z obiskovanjem paravojaških dogodkov, agenciji globoke države za ustvarjanje javnega mnenja, Mediana in Ninamedia, nista uspeli uskladiti niti glede vrstnega reda strank, je zdaj Mediana poskrbela za nov fiasko. Tokrat sta se pri vrhu lestvice priljubljenosti politikov znašli naravnost bizarni imeni: premier Šarec in s korupcijo ter spolnim nadlegovanjem obtoženi Janković! Njuna podpora v anketah je stroki nepojasnjena, saj na terenu te priljubljenosti ni zaznati, zato gre zelo verjetno za umetno “bildanje” političnega začetnika in župana, ki mu podpora kopni.

Mediana, ki je javnomnenjsko anketo ustvarila za levičarsko POP TV, tokrat sporoča, da naj bi vlado Marjana Šarca podpiralo 36,4 odstotka volivcev, kar je naravnost bizarno, glede na to, da se vladna koalicija še ni uskladila niti glede spoštovanja zavez koalicijske pogodbe, prav tako pa so se v zadnjih tednih pričele pospešeno krhati že tako krhke vezi med koalicijskimi strankami pod vodstvom nadkoalicijske Levice. Do sedaj niso sprejeli niti enega ukrepa, ki bi državljanom olajševal vsakodnevno življenje.

Še bolj bizarna pa je lestvica priljubljenosti politikov, za Borutom Pahorjem na prvem mestu se je pojavil kar Marjan Šarec, predsednik vlade, ki nima še nič za pokazati, prav tako pa je s svojimi nastopi v javnosti v zadnjem času bolj kot ne puščal negativen vtis. Na tretjem mestu je evropska komisarka Violeta Bulc, čeprav nihče ne zna pojasniti od kje črpa politično popularnost, na četrtem mestu pa kar s korupcijo obremenjen ljubljanski župan Zoran Janković. Kako naj bi bilo to možno, si ne predstavljamo, saj je v preteklih tednih izbruhnila novica, da bo moral Janković z bando ponovno sesti na zatožno klop v zadevi Stožice, prav tako pa je še svež spomin na afero farmacevtka, ko je bilo razkrito, kako je izkoristil mlado mamico brez službe v zameno za spolne odnose. Strah pred dr. Anžetom Logarjem, protikandidatom Jankovića na prihajajočih lokalnih volitvah, je velik, poleg tega pa očitno globoka država privija svoje elemente, ki jih ima bolj pod kontrolo – v tem primeru agencije za ustvarjanje javnega mnenja, do te mere, da lahko navidezno uravnoteži javno podobo svojih ljubljencev, ki k tlom gravitira zaradi tistih elementov, ki jih globoka država slabše obvladuje.

Glede na anketo SDS krepi svoj položaj v vrhu, koruptivna SMC očitno propadla
S tokratno anketo Mediane pa je postalo jasno še nekaj: globoka država se je “najbolj etični” stranki SMC Mira Cerarja popolnoma odpovedala: anketa naj bi ji namreč namerila pičlih 3,1 odstotka podpore! Glede na podporo se pred njo uvrščajo SAB z enako podporo, DeSUS s 3,3 odstotka podpore, NSi s 5,1 odstotka, skrajna Levica s 6,2 odstotka podpore, SD naj bi na volitvah podprlo 7,2 odstotka vprašanih, LMŠ pa 8,5 odstotka vprašanih. Največja opozicijska stranka SDS pa je svojo podporo le še okrepila, tega ne more prikriti niti Mediana, saj bi jo podprlo 19,5 odstotka vprašanih.

J. Ž.