fbpx

Poglejte, kako POP TV promovira LGBTQ ideje aktivistov – te si želijo napisati v učbenike za osnovne šole!

Jure Brankovič in glavna urednica oddaje Preverjeno sta izdala zaupni vir. (Foto: printscreen)

V torkovi oddaji Preverjeno na POP TV so predvajali prispevek o LGBTQ+ skupnosti z naslovom Tretji spol. Ob tem so se oprli na Nemčijo, kjer se je mogoče po novem opredeliti kot tretji spol, in prispevku dodali noto propagande, namesto da bi objektivno in profesionalno poročali o tematiki. Šli so namreč tako daleč, da so pričeli strašiti celo pred transfobijo in nakazovati, kako so osnovnošolski učbeniki nujno potrebni prenove s tovrstno vsebino. 

Voditeljica Alenka Arko uvodoma izpostavlja, da je kar nekaj takih, ki se rodijo tako, da je težko določiti spol, ob tem navaja, da ni nič drugače v Sloveniji, kjer imamo vsako leto en ali dva primera. Nato pa nadaljuje, da v Sloveniji ni možnosti, da bi se opredelil kot tretji spol, in to v času, ko se po njeno odpira vedno več svobode na tem področju, kot tudi na področju spolne usmerjenosti.

Preberite več: Uničujoča teorija spola

Vsak, ki si je posnetek uspel ogledati, je lahko videl izpoved ene izmed transspolnih oseb, ki razlaga, da je nebinarna, torej se ne identificira znotraj binarnega spolnega sistema, saj verjame, da obstaja več spolov, več kot dva. V prispevku niso manjkala niti znana imena, kot so Salome, Miha Kavčič in pisateljica mladinske literature in dobitnica nagrade Prešernovega sklada Suzana Tratnik, ki so natančneje orisala osebno zgodbo. Navedene pa so bile informacije o tem, kako potekajo postopki spreminjanja spola, pri čemer je bil poudarjen podatek, da trenutno konzilij psihiatrov, urologov, ginekologov in plastičnih kirurgov obravnava preko 50 oseb. Poleg Nemčije so v prispevku izpostavili še Avstralijo, Irsko in Malto, saj je tam mogoča opredelitev tretjega spola x.

Sodeč po odzivu na družabnem omrežju Twitter je ljudi najbolj razjezilo, ko so v prispevku Darje Tibaot Ciringer slišali kritiko na račun šolskih učbenikov, ki naj bi preveč stereotipno prikazovali podobo očetov in mater. Nika Kovač iz Inštituta 8. marec je v povezavi s tem problematizirala nevključujočo naravo šol, pri čemer je dodala, da se v učbenikih pojavljajo podobe prave, popolne družine. Ob tem je v prispevku navedeno, da je Škotska kot obvezno vsebino v lanskem letu vpeljala zgodovino LGBTQ+ in pravice, ki naslavljajo homofobijo in transfobijo. Na koncu pa ni manjkal poudarek novinarke Tibaot Ciringerove, ki je pričela namigovati, da bi bilo to potrebno uvesti tudi v naših šolah, ob tem pa je dodala, da bi bilo to dobro zato, da se ne bi bilo potrebno spraševati, zakaj je nekdo istospolno usmerjen, zakaj drugače čuti spol, kot mu je bilo predpisano. “Zakaj se opredeliti za kar koli? Res tako nujno potrebujemo etikete?” se je spraševala.

Foto: Twitter

Očitno je, da so snovalci oddaje Preverjeno namesto poročanja o dejstvih predvajali posnetek, ki promovira ideologijo teorije spola, ki zanika obstoj dveh identitet, ženske in moške, in poudarja, da med njima naj ne bi bilo naravne atrakcije. Šlo naj bi zgolj za diktat s strani družbe, ki si prizadeva za rodovitnost spolnih odnosov. Spol naj se torej ne bi določal na podlagi genitalij, ampak na podlagi lastne odločitve, kar se posledično odraža v celi paleti spolov, ki jim je poimensko vedno težje slediti.

Eno je, ko imajo tovrstno ideologijo, ki nima nič skupnega z znanstveno teorijo, v glavi aktivisti nevladniki, ki se na račun tega financirajo, povsem drugo pa je, ko želijo te ideje s pomočjo mainstream medijev, kot je POP TV, vpeljati v glave mladoletnih otrok. Sicer pa so izkušnje iz tujine že pokazale, kako so otroci v otroštvu in najstniških letih še posebej občutljivi, marsikje so namreč jezni starši poročali o strahu otroka, ki se je pojavil po pranju možganov, saj se marsikdo ustraši, če se lahko naslednjega dne rodi nasprotnega spola, glede na to, da naj bi bil spol stvar izbire. Seveda je vsaka oblika sovraštva povsem nesprejemljiva, a meja nekje more biti in naravnost neverjetno je, kako želijo na ta račun oprati možgane otrokom in jih povsem po nepotrebnem spravljati v neprijeten položaj. Naloga medijev je, da navajajo objektivna dejstva, ne pa da prispevajo k širjenju ideologije, ki z znanstveno teorijo nima nič skupnega.

H. M.