Poglejte, kako “strokovnjak” Brglez zavaja glede marakeškega sporazuma levičarske OZN! Preberite tudi, zakaj ga mora Slovenija jasno in odločno zavrniti!

Milan Brglez (Foto: Twitter)

Milan Brglez, znan tudi kot “Brzi Mile”, v zadnjem času dviguje prah na družbenem omrežju Facebook s svojo podporo marakeškemu sporazumu levičarskih Združenih narodov, za katerega trdi, da naj ne bi ustvarjal nobenih novih pravnih norm. Pojasnjujemo tudi, zakaj je nujno, da Slovenija zloglasni sporazum jasno in odločno zavrne, tako kot je to storilo že več evropskih držav. Spet se kaže, da je Brglez ideološko obremenjen marksistični skrajnež, ki mu je ravno zaradi tega globoka država omogočila visoke funkcije v politiki, kamor je pobegnil, preden bi bil “odstreljen” s fakultete – njegova kariera tam je bila vse prej kot bleščeča!

Novopridruženi poslanec Židanovih Socialnih demokratov Milan Brglez te dni razburja s svojimi aktivnostmi na družbenih omrežjih, kjer z vsemi močmi promovira zloglasni marakeški sporazum, ki naj bi bil po njegovem mnenju za Slovenijo dober in naj ne bi uvajal nobenih novih pravno zavezujočih norm. Pri tem, milo rečeno, zavaja slovenske davkoplačevalce, saj utegne izvajanje določil tega sporazuma še dodatno obremeniti javne finance, kar bi po socialistični logiki pomenilo nadaljnje poviševanje davkov in povečevanje vloge države. Že na začetku je jasno, da so se pri levičarski mednarodni organizaciji Združeni narodi (ZN) urejanja migracij ter sporazuma lotili povsem pristransko, tudi v sporazumu samem so migracije omenjene izključno v pozitivnem smislu, poudarja pa le pozitivne posledice migracij, kot na primer prispevek k trajnostnemu razvoju, povsem pa zanemarijo porast kriminala, kakršnemu smo v Evropi priča v zadnjem času, islamski terorizem ter breme za davkoplačevalce, ki ga s socialnim turizmom povzročajo nelegalni migranti, ki si največkrat dela sploh ne želijo poiskati.

Številni sporni členi marakeškega sporazuma
Brglez tako na svojem Facebook profilu navaja tudi člene sporazuma, ki pa jih predstavi povsem nekritično in ne razloži njihovega pomena. Sporazum tako predvideva, da bodo države (beri: politične elite) odrejale, kateri mediji so “rasistični” in kateri ne. V praksi to največkrat pomeni, da se bodo države lahko sklicevale na sporazum, ko bodo omejevale delovanje opozicijskih medijev, ki nenaklonjeno poročajo o vladi, prav tako pa vseh medijev, ki niso naklonjeni množičnim migracijam. Sporazum vključuje tudi “pravico” migrantov do posedovanja dokumentov, kar pomeni, da bodo države podpisnice migrantom, ki vanje vstopijo brez njih, morale izdati svoje dokumente. Poleg tega sporazum sili države k dodeljevanju subvencij za “podjetništvo” migrantov, prav tako pa predvideva koordinirano kontrolo mej, ki naj bo namenjena temu, da migrantom olajša prehod meje, kot izhaja iz samega sporazuma. Kljub zatrjevanju politikov globoke države, kot je Brglez, da je sporazum za podpisnice nezavezujoč, je v samem sporazumu kar 46-krat omenjeno, da se države k posameznim točkam “obvezujejo”.

Milan Kučan je imel veliko povedati zloglasni Fajonovi in skrajnemu Brglezu. (Foto: Facebook)

Marakeški sporazum moramo jasno in odločno zavrniti!
Čeprav Brglez trdi, da marakeški sporazum ne uvaja nobenih novih pravno obvezujočih norm, zgornje navedbe izkazujejo ravno nasprotno. Omenjene norme, ki nelegalne migracije legalizirajo, zagotovo niso del kogentnega mednarodnega prava, ki med drugim vključuje prepoved mučenja, genocida, agresije (z nekaj izjemami) in zločinov proti človečnosti, lahko pa postanejo del mednarodnega običajnega prava, ki se upošteva tudi pred mednarodnimi sodišči in institucijami. Norme, ki so del mednarodnega običajnega prava, niso pa kogentne norme, ne veljajo za države, ki jih eksplicitno zavrnejo. Prav zato je pomembno, da tudi Slovenija pred sprejetjem marakeškega sporazuma jasno in odločno izrazi svoje nestrinjanje z njim!

Že škodljiva Splošna deklaracija človekovih pravic je del mednarodnega običajnega prava!
Na to kaže tudi primer škodljive Splošne deklaracije o človekovih pravicah iz leta 1948, ki sama po sebi prav tako ni zavezujoča, a je sčasoma postala del mednarodnega običajnega prava. Čeprav tudi ta dokument na prvi pogled deluje benigno, pa lahko hitro ugotovimo, da gre za konsenz takratnih velikih sil, pri čemer si je Sovjetska zveza izpogajala kar nekaj norm, ki se slišijo naravnost neverjetne, so v nasprotju z naravnim pravom, nanje pa se priročno danes sklicujejo nekateri izmed bolj zloglasnih levičarjev.

Deklaracija tako med drugim v 22. členu uvaja “pravico do socialne varnosti” ali pa v 25. členu “pravico do primernega življenjskega standarda”, kar efektivno daje državam ne samo pravico, pač pa tudi dolžnost, da po svoji presoji “primernosti” življenjskega standarda od državljanov izterja delež zaslužka, kakršen se ji zdi primeren, in ga preusmeri k državljanom, ki so po mnenju države potrebni njene pomoči. V 26. členu deklaracija nadalje uvaja pravico do prisilnega šolstva, ki naj bo “brezplačno” – tj. prisilno financirano s strani davkoplačevalcev. V 3. odstavku 23. člena deklaracija omenja tudi pravico do “pravičnega plačila”, kar dejansko pomeni, da nihče ne more delati za plačilo, ki je manjše kot to, kar država smatra za pravično, pa čeprav bi si nekateri to želeli. Deklaracija tako povozi nekatere naravne pravice, kot je pravica do premoženja, ki efektivno postane relativna. Da pravica do zasebne lastnine mednarodnim organizacijam ni preveč pomembna, dokazuje tudi evropska konvencija o človekovih pravicah, kjer je pravica do zasebne lastnine dokumentu dodana le kot opcijski protokol – pa še tam je omejena z “javnim interesom” tj. interesom države.

Da je deklaracija socialistična, je tako jasno, v 28. členu pa postane prav bizarna. Tam namreč navaja, da “je vsakdo upravičen do socialnega in mednarodnega reda, v katerem se uresničujejo pravice in svoboščine iz te deklaracije”. Deklaracija tako uvaja pravico do ZN in ostalih podobnih organizacij, ki jih morajo države izdatno financirajo s članarinami. Kakšne koristi imajo od “pravice” do OZN na primer državljani Izraela, proti kateremu je uperjena polovica izmed vseh resolucij odbora za človekove pravice ZN, pa je znano. In to samo zato, ker država skuša obvarovati red, varnost in demokracijo pred izstrelki Hamasa iz teroristične Palestine, ki državljane Izraela dnevno ogrožajo. Sklenemo lahko torej, da Splošna deklaracija o človekovih pravicah sploh ne govori o človekovih pravicah – pač pa o pravicah držav!

Brglez je znan po svoji ljubezni do tobačnega dima!

Brglez je le ideološko orodje v rokah globoke države!
Da pa Brglezu ne gre zaupati glede ničesar v zvezi z mednarodnim pravom in zunanjo politiko, pa samo poglejmo nekatera izmed njegovih preteklih dejanj, ki izkazujejo, da gre za ideološko obremenjenega skrajnega marksista. To je pokazal, ko je že sredi mandata ogrozil svoje mesto podpredsednika stranke SMC, ko se je s predsednikom stranke Mirom Cerarjem sprl glede nelegalnih migrantov, kasneje je bil iz stranke izključen, ko je slednjemu za hrbtom skušal speljati mesto predsednika državnega zbora. Prav tako je vzbudil veliko pozornosti z obsedenim podpiranjem teroristične Palestine, ki se nahaja na izraelskih območjih Gaze, Judeje in Samarije, od koder dnevno pošilja izstrelke nad nedolžno prebivalstvo Izraela, prav tako pa kljub Brglezovim prizadevanjem ne izpolnjuje osnovnih pogojev države: ne nadzoruje svojega zračnega prostora in zunanjih mej, nima definiranega prebivalstva, nima vlade – teroristični skupini Hamas in Fatah pač ne moreta biti vladi. Pripomogel ni niti k normalizaciji odnosov s sosednjo Hrvaško, s tem, ko je pred letom in pol prek družbenega omrežja pozival k prepovedi koncerta hrvaškega domoljubnega pevca Marka Perkovića Thompsona. S tem ni samo izkazal popolne nekompetentnosti s področja mednarodnih odnosov, pač pa je dal jasno vedeti, da mu ustava ter svoboda izražanja ne pomenita popolnoma nič.

Da ni bil preveč uspešen niti pri svoji akademski karieri, nakazuje dejstvo, da je uspel “prilesti” le do naziva docent, preveč priljubljen pa ni bil niti med sodelavci. Kot je že pred meseci na Facebooku razkril poslanec skrajne Levice Franc Trček, je Brglez tik pred tem, preden bi bil “odstreljen” s fakultete, pobegnil v politiko. Prav tako Brglez ni užival nobenega zaupanja in ugleda med študenti, kot obvezno literaturo pri predmetih jim je predpisoval skrajne marksistične manifeste, kot je Sodobni zagovor historičnega materializma Tiborja Rutarja, s tem, ko so študenti po več mesecev čakali na zaključne ocene, pa si je prislužil celo sarkastičen vzdevek “Brzi Mile”.

S. A.

 • Aresnica

  Dokazani -SLUZAVEC- GOLAZEN-SLUZAVA oseba-baraba p………

  ___________________
  Lep pozdrav

  P.s: Se ima za brihtnega- pa je daleč od tega.

 • Ana Job

  Jasno, da mora Slovenija marakeški sporazum levičarske OZN zavrniti, sicer izvajamo RODOMOR nad lastnim prebivalstvom!

  Upam, da boste pokazali, da ste Slovenci in se boste udeležili protesta v množični udeležbi, da dokažemo, da imamo hrbtenico in da NE BOMO DOVOLILI RODOMORA NAD SLOVENSKIM PREBIVALSTVOM, ki ga imajo več kot očitno namen izvesti levičarski skrajneži, ki so se privlekli na oblast na najbolj zahrbten možen način!

  P. S.
  Oseba na sliki nima moralnih vrednot, takega človeka težnjo imenujem za Slovenca.

  • nevtrino

   Vseeno pa ulica in protesti lahko opozorijo, ne rešujejo pa zadev, vsaj ne v resni državi.

   • Ana Job

    Tudi glas ljudstva na ulicah nekaj pomeni in kliče po ustrezni presoji podpisa smrtonosne pogodbe za slovenski narod.

    • Zgornji

     Kdaj gremo na protest, praviš ?

     • Ana Job

      Zaradi veleizdajalskega obnašanja slovenske vlade se sicer že nekaj časa pojavljajo zahteve po demonstracijah. Prva priložnost bo že naslednji teden v sredo, 21. novembra, dopoldne v Ljubljani.

     • Zgornji

      Ok. Hvala :-)

    • Novakec1

     Oni pojejo ; Kaj nam pa morete, morete… in delajo naprej po scenariju stricev iz ozadja.

     • SIMON ROZIC

      Gremo prvo nad stričke v ozadju; gremo kar v slaščičarno Zvezda,
      od tam pa na magistrat .i.t.d. !

     • Novakec1

      Težko se boš prebil skozi njihovo frontno črto če ne smrdiš po levuharjih.

     • SIMON ROZIC

      Bojim se, da imaš prav, pa bi vseeno z užitkom
      poizkusil ; nanesel si bi veliko količino dihurjevih
      “vonjav” in bi….

   • SIMON ROZIC

    Naj jim bo v vedenje, da ne delajo prav, da nas ubijajo
    namerno ! Ljudje to vedo!

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!! DOBRO POVEDANO !!! ! !!! AMPAK, KAJ, KO PA JE TEMU ZABITEMU MRTVEMU NARODU O TEM BOLJ MALO JASNO !!! ! !!! Osveščamo ga pa pač toliko, kolikor moremo , da prenese , ker večina ljudi ima svojeglavo prepričanje in zaradi svoje lastne skrite zlobre noče niti prisluhniti manj zlobnim ki bi jim pomagali … Žaaal.

  • Novakec1

   Od drnija naprej sloovce izgubljamo državo.

 • nevtrino

  Le zakaj bi nas torej levakarji na mrtvo posiljevali z nekakšnim sporazumom in ga celo podpisovali, če nima posledic in ni zavezujoč ?

  • SIMON ROZIC

   Cerar je obljubil svoji Mojčiki, da bo z njim videla cel svet ….na
   državni račun!

  • Andrej

   Posledice so odvisne od tega, na čigavi strani si. Če si “naš” posledic je boš imel. Če si pa na strani naroda: SVE ĆE TO NAROD DA POZLATI.
   Že sto in stokrat videno, a narodu ne potegne in ne potegne.

   Tako preprosto je to.

 • Warrior princess

  Upam, da bomo dokazali zakaj smo se osamosvojili in da se bomo uprli levičarskemu nasilju! Isti ljudje, ki silijo v podpis izjemno škodljive pogodbe, so bili nekoč proti osamosvojitvi in njihova doktrina je temeljila na priseljevanju Balkana v Slovenijo z namenom onemogočiti slovenski narod!

  “Imenuj se danes Slovenca v Ljubljani… ”
  Imenuj se in bodi že enkrat ponosen na to, kar si!!!

 • šmentanamuha

  Cerar SMC je danes zavajal na Odemevih.

  • Zgornji

   SAJ TA BEDNI ZBLOJENI PARAZITSKI HINAVSKI ZLOBNI IDIOTSKI POKVARJENEC VEDNO ZAVAJA – ŠE NAJBOLJ PA SAMEGA SEBE, IN TO CELO TOLIKO, DA SAM SEBI VERJAME !!! ! !!!

   • Novakec1

    To mu napiše izraelski svetovalec, njegova naloga je pa da se napamet nauči in izdavi pred javnostjo

 • Free

  Tukaj je ANG verzija. https://refugeesmigrants.un.org/…/180711_final_draft_0.pdf Pod iskanje dajte “we commit” (ZAVEZUJEMO SE), pa bo kmalu jasno, koliko je zadeva “nezavezujoča”.

 • VERRZIFIKATOR

  Iz soseske

  MARA KEŠ IN ALTRUIZEM

  Mara Keš smo rekli ji v soseski,
  ni bila sicer iz našh logov,
  ženska iz sumljivih kajpak krogov
  in nakičena ves čas z obeski.

  Vsakogar za keš da je sprejela
  Mara, je bilo v soseski znano,
  k zgodbi praktično prav nič dodano,
  znano Mara da za keš pač dela.

  Mara Keš ljubila je podporo
  neformalno, vsakršno civilno,
  pa nevladno, najbolj nenasilno,
  vsakršno sprejela je s pokoro.

  Trlo se pri njej neuvrščenih
  največ je, seveda Afričanov,
  nismo še poznali talibanov,
  a zato obilo zasmrajenih.

  Mara Keš bila velikodušna
  je do vseh, za keš najbolj seveda,
  vsakega sprejela za soseda,
  mati jim bila je rada krušna.

  Kaj zgodilo se potem je z Maro,
  ni mi jasno, keš ni več pritekal,
  trebuh ji je vedno bolj otekal,
  v staro so jo enkrat vrgli šaro.

  Kaj poanta sploh je tehle verzov?
  Pač denar in ne kak altruizem
  jo ugonobil je, socializem
  bil le kritje cipinih perverzov.

 • Darth Vader

  Milan Brglez je po učbeniški definiciji sociopat in psihopat….pa si malce poglejmo, kaj so značilnosti takšne opice, kot je Brglez: copy/paste: “Ne govorimo o pokvarjencih iz nižjih nivojev (Miro Cerar, Alenka
  Bratušek, Dejan Židan, Tanja Fajon, Ivo Vajgelj, Branimir Štrukelj,
  Karel Erjavec…) in uporabnih idiotih (Luka Mesec, Miha Kordiš, Alenka
  Bratušek, Marjan Šarec…) znotraj globalističnega “gibanja”, ker
  večina med njimi preprosto predstavlja naivnost, lahkovernost ali pa
  neumnost med ljudmi, ki jih privlači incestoidni svet akademikov. Govorimo
  o ljudeh za zaveso; o samo-oklicanih “globalistih” ali
  “internacionalistih”, ki so se prerinili v strateške centre moči.
  Govorimo o ljudeh,ki vplivajo ali pa direktno obvladujejo vladne
  politike, ko stojijo za rameni navidezno svobodno izvoljenih
  predstavnikov. Govorimo o ljudeh, ki vplivajo na ekonomsko varnost ali
  nevarnost skozi nikomur odgovorne centralno-bančne konglomerate. Govorimo o moških in ženskah, ki imajo željo diktirati usodo milijard ljudi.
  Te ljudi je težko prepoznati po čem drugem,kot po retoriki in dejanjih.
  Sestavljeni so iz več različnih etničnih skupin. Prihajajo iz vseh
  koncev planeta. Niso privrženci nobene od duhovnih doktrin, a javno se
  posvečajo mnogim različnim veram, zato da “izgledajo” običajno pri
  navadnih državljanih. Globalizem je njihova vera. In njihov Bog? Sami sebe vidijo kot bogove.
  Da bi bili globalist, je potrebno storiti veliko več, kot se samo
  naročiti na globalistično doktrino: v ospredje pride vprašanje
  osebnostnih lastnosti in dejanj, ki morajo biti pregledana. Po
  preučevanju obnašanja globalistov in njihovih organizacij, so se
  vzpostavili njihovi psihološki vzorci, ki se večkrat ujemajo z
  majhno skupino ljudi, ki se jih najbolje opiše z besednimi zvezami
  “kriminalno ponoreli”. Bolj specifično, globalisti se obnašajo
  kot visoko-delujoči narciosidni sociopati in psihopati. A kaj so
  lastnosti takšnih ljudi? Poglejmo si nekaj glavnih osebnostnih lastnosti
  globalistov:” https://ambasador21.wordpress.com/2018/11/15/brandon-smith-globalne-elite-niso-cloveske/

  • Mojca pokraculja

   V Ljubljani imamo odlicen primer psihopata. Njegov obraz pove vse. Zakrčen nasmeh, oči, pogled, čelo… nerazumljiva pomomljana govorica. Začeti je treba najprej pri domači mafiji.

 • VERRZIFIKATOR

  Mara Keš

  PTICE SELIVKE IN ŠE ENA

  Ptice so selivke dobro znane,
  menjajo ker redno domovanje,
  se nihče več ne ozira nanje,
  ko njih gnezdo prazno pač ostane.

  Jati ptic selivk se je pridružil
  tudi brglez, kukavičji ptiček,
  ko zapustil prejšnji je vrtiček,
  vržen ven bil, ker ga je okužil.

  V drugo gnezdo ptiči so ga vzeli,
  židano tam voljo je razglašal,
  z novim tujim perjem se ponašal,
  češ korist da vsi bodo imeli.

  Vzeli da selivk bi jato z juga,
  na ves glas je židano predlagal,
  bi leteti jim še sam pomagal,
  da razširi k nam se ptičja kuga.

  Da bilo bi to deklarativno,
  za začetek javnosti prikrito,
  vsako pa bi ptičico zakrito
  uvozili k nam definitivno.

  Je v Maroku takšno zbirališče,
  kjer dobil bi ptic po volji mili,
  hlinil je, da vsaka se mu smili,
  jim doma pripravljal bi gojišče.

  Kdor izkazal bi nasprotovanje,
  ta sovražnik ptičic je ubogih,
  ki prihajale bi v jatah mnogih
  in pri nas dobile domovanje.

  Takšne brglez židano je klatil,
  se za ptičeljuba deklariral,
  meje bi po zraku rad razdiral,
  prazno slamo ko je vneto mlatil.

  Videl brglez kajpak ni v prihodnost,
  kakršna se vse bolj izrisuje,
  ko uvažal ptičice bo tuje,
  večja bo domačih ptic razsodnost.

  S ptiči tujimi ko se pobrati,
  zanj v domače gnezdo ni vrnitve,
  sredi ene, druge ga selitve
  jata ptic domačih v zraku sklati.

 • Janez Novak

  Zmota je misliti, da je Marakeški sporazum delo levice. To je del globalistične agende mednarodne korporatokracije, ki ji načeluje mednarodna finančna oligarhija, ki iz zakulisja vodi Zahod in prek OZN ter mednarodnih finančnih institucij (IMF, WB, BIS) v veliki meri ves svet. Multinacionalna korporatokracija ni ne leva ne desna, obvladuje pa oboje, leve in desne politike, vključno z nevladnimi organizacijami in večino mainstream medijev. Njihov cilj je Svetovna država z eno vlado (zametek OZN), eno vojsko (zametek NATO) in eno svetovno valuto (zametek dolar), ki bo po zgledu dolarja zasebna last peščice najbogatejših svetovnih bankirjev. Ti bodo gospodarji planeta – planeta sužnjev.

 • Zgornji

  SAAAAAAAMI PARAZITI NA KUPU !!! ! !!! ENI BOLJ ZLOBNI OD DRUGIH !! ! !!! HINAVCI POKVARJENI LAŽNIVI BEDNI ZLOBNI !!! ! !!! VSI TAKI BEDNIKI DELAJO PROTI LASTNEMU NARODU !!! ! !!! AMPAK, KO BO PREPOZNO , KDO BO NAREDIL POTEM RED ???

 • Amerikanc

  Na referendumu odločno zavrniti take levičarske nategancije. Me zanima, kako bi v Maroku reagirali, če bi “Portoroški sporazum” vseboval zavzetje Maroka in nasilno spreminjanje običajev, vere, socialnih navad,..

 • Novakec1

  Ne se sklicevat na Slovenijo in sloovce, to ima v rokah vlada in oni bodo kot izdajalci slovenstva to podpisal, mi pa lahko samo be be be …… in karavana gre dalje – so pa še druge rešitve?

 • mona lisa

  Sprejetje marakeške deklaracije je izdaja nad lastnim narodom.

 • BlackOpsSystem

  “brzi mile”, na sliki našmrkan k darko lazić!!!

 • Franc Šink

  Ko mi nekdo omenja politike,mi vedno pade na misel drugo ali tretje razredna roba.

 • RATATA

  Policija že trenira kako nam bo roke zvijala in tepla na protestih ..
  poglej video
  https://www.vecer.com/video-posnetek-policijskega-posredovanja-nad-navijaci-iz-gorice-6612621

 • Krtača 20

  Bom kratek. Nora24tv fake news. Nič novega.

  • BlackOpsSystem

   hahahahahaha kje v javnem sektorju pa ti lupiš državljane???!!!

 • RATATA

  Vdor v državo ti zagotovi državljanstvo ,,, če vdreš v hišo postaneš član družine??

  • BlackOpsSystem

   ++++++++++++++++ dedič? al solastnik?

   • RATATA

    Taglaun fukač

 • RATATA

  EDINA SPREJEMLJIVA ŠTEVILKA NEZAKONITIH MIGRANTOV JE 0!!
  Še preveč jih je že imigriralo k nam od 1918-!

  ZAPRTE MEJE – VARNA MESTA!

 • Krtača 20

  Edina deklaracija ki jo najdem, je tule in nima členov ki jih navajate v članku: https://ec.europa.eu/home-affairs/news/marrakesh-political-declaration_en

  Katero deklaracijo sploh berete?

  Noratv24 fakenews.

  • Mojca pokraculja

   Baza20 kako govoris kaj bereš, ce si nepismen?

 • RATATA

  Ilegalna imigracija ne sme postati stvar normalnosti.
  Zahtevamo dosledno upoštevanje zakonodaje ter deportacijo vsakogar, ki se je v evropske države naselil ilegalno, seveda v skladu s standardi, ki jih narekuje humanost.
  Velika zamenjava prebivalstva v Evropi zahteva jasno mero preusmerjanja migracijskih tokov.
  Ta preobrat bo služil ohranjanju miru, varnosti in stabilnosti v vseh evropskih državah.
  Temu globalističemu posiljevanju iz Marakeša se moramo odločno zoperstaviti, ker nas bo uničil!!!

 • montyamp

  UDBOVSKA DECA SO ZNORELI .
  Če bi Avstrijci imeli take izkrivljence na oblasti , bi tudi uvažali ISIS intelektualce in imeli penzije 400€ .
  S pravimi ljudmi na oblast , imajo najnižjo stopnjo nezaposlenih , povprečno penzijo pa ———————1 800 € —————————- .
  KOMUNISTIČNO OMLADINO NA ODPAD .

 • montyamp

  ISIS je propadel , naenkrat je polno akademikov plavalo čez Kolpo .
  To so Brglezovi kolegi .

 • Van Der Waals

  NUJNA ZAVRNITEV DKLARACCIJE BREZ ČEJA!!!

 • luckyss

  Ne potrebujemo nobenih deklaracij in podobnih neumnosti, pa četudi so neobvezujoče in morda celo lučujejo legalne in ilegalne migrante, v kar pa dvomim…Se mi zdi da bo sinonim za petokolonaštvo kmalu poimenovan po Marakešu, ampak to je le moje osebno mnenje..

  Zakaj ne potrebujemo takšnih deklaracij….Zato ker imamo ustrezne zakone, ki pa se jih ne držimo, kar je protiustavno..Vemo, da se beguncem po prvi varni državi ta status spremeni v migrante…Legalni migranti seveda lahko gredo v vsako državo, ampak preko mejnih prehodov in z ustreznimi papirji..
  Nelegalne migrante, torej golazen, ki svojo kulturo kaže z nelegalnim vdiranjem preko “zelene meje”, pa je treba vrniti nazaj in to s prepovedjo vračanja..
  Tako pravi zakon…,če ste se po direktivi NWO odločili za brezzakonje in anarhijo, potem smo navadni državljani v riti…Orožje, ki smo ga imeli kot TO ste preprodali (Janez in Milan), tako, da lahko začnemo razmišljati na selitev v Afriko ali bližnji in daljni vzhod…Tam bo kmalu dovolj prostora ker bodo vsi v EU…

 • Slovenec 33

  Poglejte si fotografijo.
  Ne morete mimo dejatva, da v primeru, če vidite koga iz SMC, vidite vzorčni primer topoumnega produkta usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, ki je IDOT v pravem pomenu te besede.
  Kaj je patriotizem takle osebek ne bo doumel, če bi živel 300 let, ni možnosti.

  Razliko med patriotom in idiotom so pa že stari Grki natančno opisali in še vedno drži. Med levaki ni izjem.

  Še razlaga:
  V času nastajanja grške demokracije pred davnimi leti, so se grški filozofi ubadali z
  lastnostmi Grkov, ki so hoteli živeti v demokraciji. Zelo znani grški filozofi so po opazovanju “demokratov” prišli do naslednjega zaključka – “demokrate” so razdelili na dva pola – Prvim so rekli PATRIOTI – zanje so bili patrioti tisti, ki so imeli radi svojo domovino, so bili ponosni na kulturo svoje domovine in so spoštovali svoje starše in njihove vrednote. Te so označili s PATRIOTI (slovenski prevod – domoljubi).

  Druge, ki pa so kazali popolnoma drugačen pogled na demokracijo so označili z
  IDIOTI. Torej, prva stvar je, da je pojem IDIOT kontra pojmu PATRIOT.

  Kdo so bili ti IDIOTI? to so pa bili “demokrati” ki so gledali samo na svojo rit, za vrednote svojih staršev jim je bilo malo mar, pljuvali so po svoji domovini in na splošno sovražili vse kar je bilo domoljubno.
  Vse to se je preneslo tudi recimo na današnji čas – ko se delimo na “leve” in “desne”.

  Torej, kdo mislite je po vaše domoljub oz. PATRIOT – Vam jaz povem – DESNIČAR.
  Kdo pa misilite je antidomoljub, deluje protinarodno, zanemarja vrednote naroda, ki mu pripada – uganili ste LEVIČAR ali IDIOT. Beseda IDIOT se v strokovni literaturi in še iz časov grške demokracije uporablja za označitev “levičarja” torej antidomoljuba.

  Če ste študirali na FDV, se oproščam, ker tam namensko tega NE UČIJO, saj bi bili kontradiktiorni svoji ideji – učijo levičarstvo in ne morejo takoj žaliti sebe z IDIOTOM.

  OSTRO PROTESTIRAM, da besedo IDIOT smatrate kot žaljivko, ker to ni. IDIOTI SO V RESNICI LEVIČARJI.
  IDIOT je kontra PATRIOTU in obratno.
  Da pa beseda IDIOT danes dobi neko negativno konotacijo, pa jaz nisem kriv…..Če označuje pripadnika naroda, ki hoče narodu škoditi, potem je pa res pravi IDIOT….. torej logično, da beseda IDIOT pomeni slabšalno akonotacijo in pravilno označi levičarje, torej antidomoljube.

 • največji ljuzer jjajo

  Nova s svojimi tretjerazrednimi obranovskimi pisuni je naredila še korak naprej proti slaboumnosti : OZN levičarska? vse, kar ni fašizem, je že levica? Nova in SDS se vpisuje na listo narodnih izdajalcev, pridružuje se tistim,ki so pričakali italijanske bicikliste na vrhniškem klancu, ko so prišli okupirat ljubljano. zdaj pozdravljajo načrte Imperija, da bi zavzel dele slovenskega ozemlja, po Prekmurju že nosijo krono kralja Štefana in delajo hortyjevske načrte s fašističnim razkosanjem ozemlja. edino, kar bo ostalo, bo grosupeljski pašaluk, izpostava noriškega kraljestva, v katerem bo vladal plešasti psihotični kaplar

  • Andrej

   Ti si še nicka brez blatenja ne znaš izmislit, pa druge blatiš. Najprej pod svojim podstrešjem pospravi.

   • največji ljuzer jjajo

    vi, janšistične piškice noriške, pa se naučite matematike : če ne bi bilo napisa ‘Janša absolutni zmagovalec’ se ne bi imel iz ničesar posmehovati, tako pa mi geriatrični in podebiljeni geriatrični postarek stranke z največ udbaši in komunjarami nudi dovolj humornega gradiva. nič pa nisi zanikal dejstva, da SDS dobiva denar od tistih,ki imajo ozemeljske pretenzije do delov Slovenije, hkrati pa se ti prikriti pedrajski zavzemajo za več domoljubja, za himno in zastavo

    • Andrej

     Glej, lepo sem pričel s teboj. Če mi ne boš vsaj malo podobno vračal sva zaključila. Jaz se na tvoj nivo ne nameravam spustiti.

 • tarantela

  Migranti so tu, nič ne moremo. Ali pa vojna? Bi se radi klali? Sicer so pa naši predniki migrirali na druge celine, sedaj se pa obrača, malo zapoznelo, ampak to je to. Lahko se pretrgamo, preprečili ne bomo, kot niso mogli Inki preprečiti Portugalcem…

  • Andrej

   Če je zadeva tako pomembna, s tako daljnosežnimi posledicami: zakaj ni referenduma? Ljudje bi se prostovoljno odločili ZA ali PROTI propadu. Težava je v tem, da nič ne vprašajo.

   • luckyss

    Ravno zato ni referenduma, ker bi potem morali upoštevati voljo ljudstva…

    • Schemva Miro

     Ali ne živimo v demokratični državi in kaj pomeni demokracija?

     • luckyss

      Ne, ne živimo v demokraciji, tej smo celo v socializmu bili bližje…

     • Schemva Miro

      In zakaj potem zagovarjaš levičarsko vlado?

     • Andrej

      Politika, ki volilno propagando zgradi na sovraštvu in izključevanju ne more biti demokratična.
      Nategnili so nas ko merjasce.

    • david23

     A ljudstvo mogoče ni suveren v tej državi in lahko Vlada RS kar sama izpelje ta podpis?

  • if

   Prav to se bo zgodilo, kot posledica.

  • Common Sense

   Če misliš v ZDA, so naši predniki kupili karto, se vkrcali na ladjo in se pod polnim imenom in s svojimi papirji registrirali na meji (Ellis Island). Da ne rečem, da so bili naši izseljenci kulturno vseeno bližje takratnim Američanom kot so zamor*i, ki prihajajo v Evropo sedaj. Sorry, ampak ni vse isto.

 • Andrej

  Meni je pa sumljivo, da tale marakeški sporazum najbolj zagovarjajo tisti, ki so volilno kampanjo zgradili na sovraštvu, ki so že leta in leta v vladi, vsakič pod drugimi kombinacijami, strankami – če je treba, pa vedno z Murglami v ozadju. In ki trdijo, da vsak, ki samo besedo reče proti njihovi teoriji STRAŠI.
  Ne morem se znebit občutka, da se nam bolj slabo piše.

 • največji ljuzer jjajo

  saj ne morem verjeti, baraba levičarska kadi! psihosralci in piškice novinarske z Nove bodo zdaj za vsakega iz kakšne druge stranke s svojimi bebavimi tretjerazrednimi izjavami ‘šokantno, bizarno, škandalozno’ in podobno opremili vsako sliko politika, če kadi? izgubili ste se v janšarijevem podstrešju, torej sodite na smetišče zgodovine,ki se mu reče noriško kraljestvo

 • antimur

  Če bo šlo tako naprej, da je ilegalna migracija sprejemljiva, potem ni daleč, ko bo sprejemljiv tudi vdor v zasebno hišo ali stanovanje, v hladilnik, špajzo, v zakonsko posteljo, v banko, v parlament (tam so že preizskusili Brglez, Škoberne, Kordiš, Han). Ti idioti ne kapirajo zaradi omejenosti ali zaradi zaslepljenosti, da družba, z njo pa civilizacija, obstojita samo z doslednim spoštovanjem pravil, v nasprotnem je anarhija in propad.

 • SIMON ROZIC

  Odstranite meduzo !

 • if

  Brglez: “Marakeški sporazum je za Slovenijo dober, ne uvaja nobenih novih pravno zavezujočih norm.”

  Marakeška deklaracija 45-krat omenja, da se države podpisnice sporazuma obvezujejo izvajati točke sporazuma.
  Brglez, za napredno Avstrijo sporazum ni dober.

  Kdo ste torej Brglez? Vi vam enaki ste lakaji antislovenstvu in nedemokraciji!

  • xla

   Avstrija z desno vlado pač ni napredna!

 • Andrej

  Kje je prevod? A zdaj kar naenkrat ni denarja za prevajalca?

  • Dragan Krstič

   Da ti na kratko odgovorim. Vse kar je zapisano je v enem stavku: podpisniki se ovezujejo da bodo sprejemali kvote črnuharjev, ki jih morajo integrirati v družbo, jiij izšolati da bodo bsaj pismeni, jih
   vzdrževati, preskrbeti stanovanja, jih zaščititi pred diskriminacijo, staroslecem pa zavezati usta da se niti en prišlek ne bo počutil užaljenega. Vse stroške pa na pleča srednjega in nižjega sloja prebivalstva. Kar ti govorijo levakarji je ena sama VELIKA LAŽ.

 • goldhorn

  Marakeška deklaracija je že podpisan (Cerar maja 2018). Decembra se sprejema njena nadgradnja:

  GLOBAL COMPACT FOR SAFE, ORDERLY AND REGULAR
  MIGRATION
  FINAL DRAFT
  11 July 2018

  Ima 34 strani in 54 točk. Marakeška ima 8 strani 23 točk.

  Lahko si jo preberete na tej povezavi: https://refugeesmigrants.un.org/sites/default/files/180711_final_draft_0.pdf?fbclid=IwAR3PyxDIwB91X2Y4sNsINUcPVPGdSDigPxItXwpLeoZAM1geYgF1xB4QXps

  Ta dokument bi moral biti preveden v slovenščino in bit javno objavljen. Za tako pomembne odločitve vlada ne bi smela imet pristojnosti. Hočemo referendum!

 • david23

  Ne vem, zakaj bi to deklaracijo Slovenija morala podpisati, saj če je nezavezujoča lahko njeni vsebini Slovenija sledi (če se bo tako odločila) brez podpisa, ne?

 • Common Sense

  Mislim, da ima JJ kar prav. Slovenija se želi za to deklaracijo skriti in za nazaj pokriti dejstvo, da smo skozi naše meje spustili 500.000 migrantov brez pasošev, med njimi dokazano nekaj teroristov. Isto dela Nemčija, ki si želi za nazaj oprati roke, da so jih na veliko vabili. Bolje rečeno, POLITIKI, ki so tedaj in sedaj (v obeh primerih so pa isti) krojili politiko, se želijo skriti za to deklaracijo. Je*e se njim za kolateralno škodo. – to smo mi vse naromalne državljanke in državljani, ki potujemo s pasoši po svetu. Belokranjci, ko vam bo počil pisker, pridite koaliciji zmetat vse smeti, ki jih puščajo migrantje za sabo direktno pred vrata parlamenta.

  • Kataklizma

   “Belokranjci, ko vam bo počil pisker, pridite koaliciji zmetat vse smeti, ki jih puščajo migrantje za sabo direktno pred vrata parlamenta.”
   Ni treba, to jim že naša mladina vsako soboto zvečer pusti pred vrati … še svojih ne znaš kultivirat, boš pa po drugih sral!

   • Common Sense

    Kataklizma, na kontinuirani bazi imaš kataklizmo v glavi. Če vaša mladina to počne (kot praviš), je to slabo. Za mojo pa ti ne veš. Ker se ne poznava. Dobro, da se ne.

    • Kataklizma

     No, saj “tisti, ta drugi” imajo tudi različne starše in verjetno niso vsi v iste “šole” hodili …

 • Common Sense

  FDV pa proizvaja same bedake in škodljivce državi. Brglez, Lukec in ostali kulturni marksisti so vsi iz FDV. Tam jih indoktrinirajo, da potem lahko serjejo ostalim državljanom po glavi in nas učijo kako se svet suče. Upam, da FDV nekoč komplet ukinejo, ker – taka kot je – dodane vrednosti ne proizvaja absolutno nobene.

  • exposingthetruth1111

   Ni potrebno ukiniti, dovolj je da se FDV uvede kot samoplačljivi faks….če hočeš študirati na Fakulteti FDV si pa plačaj sam, saj država ne potrebuje tega kadra in jim ne more jamčiti delovna mesta EU pa isto ne rabi več tega ker Bruselj in Strassbourg že poka po šivih od tega NASILO ustvarjenih delovnih mest, ki so nam prebivalcem koristijo v 0%, medtem ko delajo škodo 100%

   • Kataklizma

    A nista prav JJ in Logar diplomirala na FDVju? Obramboslovje in Doktor socioloških znanosti?!?

    • exposingthetruth1111

     Ja naj vrneta denar za študij ki jima je plačala država, enako vsi ostali ki so bili plačani z davkoplačevalskim denarjem da so bili na tej ideološko obarvani fakulteti.

     • Kataklizma

      Ma njima ni treba plačat, ker jima ideologija (vsaj tista, ki jo učijo na FDV), ni stopila v glavo oz. se ju ni prijela. ;)

    • Common Sense

     Kataklizma, Logar je diplomiral na EF. JJ je res diplomiral na FDV. To ne spremeni mojega zapisa. Še vedno je to zelo škodljiva ustanova.

 • Dragan Krstič

  Ko bo ta deklaracija prevedena v slovenski jezik boste sprevideli kako nas lažejo levakarji. Vse je ena sama velika prevara na pleča srednjega in nižjega sloja prebivalstva, ki bodo s plačevanjem davkov vzdrževali nepismene črnuharje iz Afrike.

 • ljubinica

  Že zdaj hočejo balkanski priseljenci prepovedati izobešanje slovenske zastave pred državnim RTV in javnimi šolami.

  GLEJ Boris Vasev na twitterju
  Pred RTV ne sme biti slovenske zastave, ker novinarji javne RTV ne smejo izražati nacionalnosti…
  Enako javne šole…

 • ljubinica

  Elite NWO hocejo združiti Evropo, Afriko in BV.
  Pomeni Uničiti Evropo.
  Slovenija ima v Ustavi zapisano, da je država slovenskega naroda.
  Tisti, ki spreminja demografsko sliko Slovenije, je veleizdajalec.

 • Osti jarej

  ..izraz na obrazu,kot bi na kumaro sedel

 • Olga2345

  Referendum! Levičarsko svojat bo treba zaradi delovanja proti državi in kraje davkoplačevalskega denarja za divjake, ki brez dokumentov in nezakonito vstopajo v državo in zlorabljajo azil, postavit za rešetke!

  • Dragan Krstič

   Ne bo več tako. Po podpisu deklaracije se bodo posamezne afriške države dogovorile z EU o številiu migrantov in kvotah za posamezne države. Države EU bodo organizirale transport v Evropo tako da ilegalnih prehodov mej ne bo več. Lahko smo jako hvaležni našim tovarišem da podpirajo ta pakt. Je pa nekaj zelo pomembnega. Države izvoznice imajo izključno pravico določiti kdo sme emigrirati v Evropo.Izobraženih in kadrov s poklicem ne bodo pustili iz države. To je tudi obveza evropskih držav da ne bodo teh ljudi vabile ker bi s tem ogrožale razvoj nerazvitih držav. Torej, v Evropo bo prišel samo nepismeni šodr.

 • Rotar Jakob

  pasjeglavca kurćana z lgtb kohorto izseliti v venezuelo!

 • David Hitler

  Tle bi trebu res negdo ga krstit z Stiefelom v gobc tko da bi lahk pol vidl kolk bi se še režal brez žnabljev prokleta podgana pedofilna!

 • David Hitler

  Tu nč ne zaleže oborožit do zob potlej ko podpišejo v suši predelat brez pogojev do zadnjega potem pa navorsto pride zamorski kup gnoja!

 • xtc

  Podobnim levakom pobrat državljanstva in poslat v Makareš,tam bodo paže vedeli kaj z njimi.