fbpx

Janša ima za mandat 2018-2022 pripravljenih že 78 zakonov, medtem ko imajo drugi le nekaj opornih točk!

Foto: Janez Janša

“Pripravljeni predlogi zakonov, ki čakajo mandat 2018-2022. Skupaj 78. Razbremenitev dela, stabilizacija pokojninskega sistema, red v zdravstvu. Z njimi se ukinja vrsto birokratskih ovir in na desetine nepotrebnih predpisov,” je zmagovalec volitev Janez Janša na Twitterju objavil že pripravljene ključne zakone, ki jih država v tem trenutku nujno potrebuje.

Slovenska demokratska stranka je s strokovnim svetom že pred volitvami pripravila ključne reformne ukrepe za vzpostavitev reda na področju davčnih razbremenitev, pokojninskega sistema, kmetijstva, šolstva, infrastrukture, kulture, pravosodja, varnosti, sociale, zdravstva in drugih ključnih sistemov, potrebnih temeljite prenove. Skupaj s strokovnjaki so pripravljeni pričeti z delom tisti trenutek, ko bo sestavljena vlada.

Je za reformo države dovolj nekaj opornih točk?
V dosedanji praksi vse prejšnje vlade niso imele natančno izdelanih programov za reševanje kriznih sistemov, temveč so se bolj ukvarjale s koalicijskimi preigravanji ter kadrovanji. Spomnimo tudi na programske oporne točke Liste Marjana Šarca, lansirane v javnost prejšnji teden s strani njihovega predsednika. Te po mnenju večine javnosti, kot tudi mnenjskih voditeljev, ne vlivajo upanja, da bi lahko stvari premaknili na bolje.

Ta trenutek država potrebuje kompetentne ljudi, sposobne v kar se da hitrem času uveljaviti programe in zaveze, dane pred volitvami.

C. Š.