fbpx

Poglejte, kdo je desna roka Dejana Židana! Denis Sarkić deloval kot pristranski novinar, ki je javno in brez sramu rušil Janeza Janšo, danes pa SD svetuje, kako nadaljevati po poti komunistične partije

Foto: Facebook

Marsikomu ime Denis Sarkić ne pove kaj dosti, a dejstvo je, da gre za osebo, ki predstavlja službo SD za odnose z javnostmi. Predstavlja torej osebo, ki skrbi za zunanjo podobo stranke, zato ga uvrščamo med snovalce in promotorje straniščne kampanje, ki je v javnosti vzbudila nemalo pozornosti v času državnozborskih volitev, saj je ta posegla tja, kamor navadno politične kampanje ne prodrejo. Da se je kampanja kmalu prelevila v negativno, še več – celo bizarno kampanjo, ni nič čudnega, glede na to, da so bile podobe strankarskih obrazov obešene nad pisoarji.

Sarkić, nekdaj novinar portala Vest.si, se je preizkusil tudi v vlogi fotoreporterja pri Mladini. Glede na to, da se je po besedah enega izmed novinarskih sogovornikov za Danilom Türkom po eni od tiskovnih konferenc drl: “Predsednik, ali berete na stranišču?”, ni čudno, da se je vpletel v izvajanje straniščne kampanje.

Bil med novinarji F571
Izobrazba Sarkića je sicer povsem zavita v tančico, prav tako pa tudi njegovi morebitni poslovni uspehi. Iz dneva v dan postaja vse bolj jasno, da je stranka SD skupek poslovnih neuspešnežev, ki so zabredli v poslovne težave in našli rešitev v politiki. Se pa Sarkić sicer uvršča na dolg seznam novinarjev F571 v službi slovenske politične levice, ki so s podpisom peticije zoper cenzuro in politične pritiske na novinarje v Sloveniji poskušali ustvariti vtis, da v času vlade Janeza Janše vlada domnevna medijska cenzura.

Glede na to, da je od novinarjev pričakovati objektivnost in kritično navajanje dejstev, je povsem nesprejemljivo, da se je vključil v skupino novinarjev F571. Ker je Sarkiću novinarska etika predstavljala pravo špansko vas, ne čudi, da se je uvrstil med zaželene kadre stranke SD, ki jim osnovno vodilo predstavlja pljuvanje stranke SDS in njenega predsednika Janeza Janše. Ti seveda ne zmorejo brez enačenja stranke SDS z radikalnimi desničarji, kar je Sarkić dokazal z nedavno objavo na Twitter profilu; očitno pač tako poskušajo zakriti, koga resnično predstavljajo, torej naslednico Komunistične partije Slovenije.

Foto: Facebook

Kraje vile ne priznava
Pisali smo že o tem, da se je stranka SD kot naslednica komunistične partije dokopala do lastnine, konkretneje do nepremičnine, kjer je sedež stranke, s pomočjo kraje. Njen zadnji lastnik Feliks Moskovič je umrl v holokavstu, vilo pa so komunisti nacionalizirali, nato pa je brezplačno prešla v roke stranke SD. Sarkić pa je v vlogi tiskovnega predstavnika in poslušnega naslednika Komunistične partije Slovenije dejal, da “to, kar piše na spletni strani državnega zbora, nima prave teže, zakopljite se v arhive, preglejte zemljiške knjige, pa boste prišli resnici do dna, da je bilo vse izpeljano zakonito”. V SD nikakor ne morejo zanikati dejstva, da je bil položaj političnih strank prav zaradi kravjih kupčij med državo in nekdanjimi družbeno-političnimi organizacijami (DPO) neenakopraven in zato tudi v nasprotju z Ustavo RS. Če bi v tej menjavi obstajal kriterij pravičnosti, potem bi morala SD Moskovičevo vilo kvečjemu odkupiti od države, tako pa jo je dobila v dar. Kdo ve, koliko državnih nepremičnin je na podoben način končalo v rokah pravnih naslednic nekdanjih DPO. DPO namreč niso imele lastnih nepremičnin, pač pa so bile to nepremičnine v lasti države, v številnih primerih so bile to tudi nepremičnine, ki so bile po drugi svetovni vojni krivično odvzete prvotnim lastnikom.

Foto: Nova24TV

Sicer je Sarkić v stranki SD zaposlen od leta 2009, poslovne evidence njegovega formalnega izstopa iz družbe Vest.si niso zabeležile, podjetje pa je bilo izbrisano leta 2016 (v evidenci Ajpesa pa je Sarkić zapisan kot lastnik). Iz tega izhaja logični sklep, da je vlada SD v času Pahorja financirala medij, ki je bil v solastništvu uslužbenca stranke. Ob vpogledu v uradne evidence je  Sarkićeve izjave o izstopu iz portala težko označiti za resnične. Vsak podjetnik pa ve, da podjetja ni mogoče kar tako zapustiti, ampak gre za precej zapletene birokratske postopke. Očitno je, da je Sarkić primeren kader za stranko SD, saj sovraži stranko SDS, vendar pa se v stranki očitno ne zavedajo, da je za uspešnost stranke potreben tudi uspešen in sposoben tiskovni predstavnik, ki zna stranko navzven predstaviti pozitivno.

H. M.