fbpx

Poglejte, koga bo na volitvah podprl Pavel Rupar

Pavel Rupar (Foto: STA)

“Spoštovani simpatizerji, spoštovani vse Tržičanke in Tržičani! Zopet mi je bila odvzeta ustavna pravica biti voljen! Zakaj, kako, me ne zanima! Na volitvah me tisti, ki ste me želeli voliti v Tržiču in na Jesenicah, ne boste mogli! Zato vas vljudno prosim: vsi, ki ste mi namenili glas, me podpirate, spodbujate, ste z mano, me imate radi … z vsem srcem vas prosim, da namesto mene na Gorenjskem in v Tržiču volite SDS!!! V Tržiču je to mlad fant, moj naslednik Jure Ferjan (ŠT. 19), ki ga poznate z Nova24TV! Glas zame namenite njemu! In Janezu Janši!” je na socialnem omrežju Facebook zapisal nekdanji tržiški župan in poslanec Pavle Rupar, ki bi moral kandidirati na listi Združene desnice, vendar je Državna volilna komisija po mnenju mnogih uglednih pravnikov protipravno izločila celotno listo v volilni enoti Kranj.

Odločitev Državne volilne komisije, da izloči celotno listo v volilni enoti Kranj, je za kandidaturo za poslanca v državnem zboru prikrajšala tudi nekdanjega župana Tržiča Pavla Ruparja, ki bi moral kandidirati ravno v svojem domačem okraju.

V svojem zapisu na Facebooku je zapisal, da zaradi tega dejanja kot kristjan nikomur ne zameri, tudi tistim ne, ki so ga preganjali in mu odvzeli premoženje. Zato je tistim, ki so ga nameravali voliti v rodnem Tržiču in na Jesenicah, položil na srce, da glas namenijo znanemu novinarju Nova24TV Juretu Ferjanu iz Tržiča ter Janezu Janši. Naj se sliši še tako nemogoče, to vas prosim! In se vam tudi zahvaljujem za podporo! Le tako, da se ne bomo sovražili in obsojali, bomo zmagali!!! Če meni ne uspe, naj tistemu, za katerega bije srce, četudi je ranjeno …,” je iskreno povedal in za zapis prejel številne komentarje odobravanja ter spoštovanja.

Jure Ferjan je kandidat za poslanca na listi SDS.

Ruparjev zadnji odmeven zapis je prišel v javnost, ko je ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki želi preprečiti zmago pomladnim silam, podučil o pravih slovenskih vrednotah. Hkrati mu je priporočil, naj se umiri, utihne in spoštuje tiste, ki mu dajejo kruh ter mu še za silo gledajo skozi prste.

C. Š.