Poglejte, koliko milijonov bi požrešna politika v Sloveniji vzela Luki Dončiću!

Foto: epa

“Spoštovani, hipotetično je izračun naslednji: 20 milijonov dolarjev je 18 milijonov evrov. Prispevki bi znašali 6,87 milijonov in dohodnina 4,65 milijonov. Od 18 milijonov bi mu ostalo 6,48 milijonov. To pomeni, da bi država vzela 64 % in njemu ostane 36 %. Tako bi bilo, če bi bil izplačevalec v tujini,” odgovarja davčni strokovnjak Ivan Simič na vprašanje o zaslužku, ki bi preostal slovenskemu košarkarskemu biseru. Od stotih milijonov dolarjev, kolikor naj bi dobil za sponzoriranje športnih copatov Nike, bi mu tako ostalo le 36 milijonov. Še vedno ogromno denarja za običajnega smrtnika, a nerazumljiv ter bistveno večji in povsem nesorazmeren delež bi mu vzela država.

Luka Dončić spada med največje ambasadorje Slovenije v svetu ta hip. Pred nekaj dnevi je podpisal zelo donosno pogodbo s športno znamko košarkarskih copatov Air Jordan, ki jo zastopa v okviru korporacije Nike najboljši košarkar na svetu v zgodovini Michael Jordan. Vrednost znamke je na svetovnem trgu 1,9 milijarde dolarjev. V medijih se pojavlja številka, da bi Dončić prek tega sponzorstva v naslednjih petih letih zaslužil 100 milijonov dolarjev.

Luka Dončić je poleg kolesarskega šampiona Primoža Rogliča zopet pri nekaterih Slovencih sprožil tradicionalno slovensko zavist. Po objavljeni novici se je predvsem na forumih RTV SLO in socialnih omrežjih zopet sprožila debata, da mora “Čudežni Luka”, kot mu pravijo v Združenih državah Amerike, ves davek od svojega trdo prigaranega denarja plačati v Sloveniji. Izgovori pa vedno isti. Državi je dolžan zato, ker je tukaj obiskoval osnovno šolo, vrtec, imel zdravstveno oskrbo in se vozil kot otrok po ljubljanskih pločnikih s svojim kolesom. Aja, ter uporabljal javni asfalt in koše za igranje košarke.

Luka Dončić daje kruh slovenskim delavcem, skrbi za širjenje slovenske tradicionalne kulture in pomaga otrokom v stiski
Vendar se je Luka Dončič skupaj s svojo ekipo odločil, da bo svoj meteorski vzpon med največje globalne zvezdnike košarke podaril tudi slovenskemu okolju. V mestu Lenart se je povezal s tekstilnim podjetjem Šiviljstva Mar. Zaradi njega je delo dobilo novih 10 do 15 šivilj. Pred kratkim se je zaradi njega v Torontu v polčasu tekme predstavila slovenska polka skupina iz Kanade Mladi Slovenci. Zelo dejaven je tudi na humanitarnem področju, predvsem, ko gre za vprašanje najmlajših, nazadnje v primeru Krisa.

Slovenska turistična organizacija in Ameriška trgovinska zbornica podpisali dogovor o prepoznavnosti Slovenije
Luka Dončić pa ni prvi, ki opozarja ameriško javnost na našo državo. Pred njim je to uspelo že hokejskemu šampionu Anžetu Kopitarju in zlatemu kapetanu košarkarske reprezentance Goranu Dragiću. Vendar je šele Dončić poskrbel, da se Slovenija zelo množično oglašuje. Poseben dogodek je uspel slovenski turistični organizacij in Ameriški gospodarski zbornici v Sloveniji, da bo v letu 2020 in 2021 deset domačih tekem Dončićevega kluba Dallas Mavericks odetih v slovenske barve, ob tem pa bo poskrbljeno za odlično promocijo slovenskih podjetij ter kulinarike. Na sredini dvorane pa se bo videl slogan I feel Slovenia.

https://twitter.com/fanaticsview/status/1208208087464710146

Zaradi nerazumevanja levih vlad v zadnjih desetih letih iz Slovenije bežijo vrhunski športniki, gospodarstveniki in znanstveniki
Ob tej edinstveni priložnosti, da bi Slovenija postala bolj davčno prijazna država, pa se bo vlada Marjana Šarca raje držala toge, nerazumljive in škodljive davčne politike do slovenskih vrhunskih posameznikov. Posledica filozofije bivšega komunističnega režima v vladah Alenke Bratušek, Mira Cerarja in Marjana Šarca enostavno kaže, da zadnji tri slovenske vlade ne razumejo delovanje redkih, a izjemnih posameznikov, kot je Luka Dončić.

Luka Perš

 • Jernej

  Zato gremo vsi v tujino. In se seveda odjavimo kot davcni rezidenti. Lp

 • Garbage man

  V Texasu in Floridi ni davka na prihodke! zato ne rabiš bit simič ali doktor

  • KAPIBARA

   Živiš tam ??

   Mi tu….

   • Garbage man

    Jaz in moja babica Stefka Kucanic

    • Viktorh

     Bebo!

     • Garbage man

      Stefka mi je pokazala luliko nafilano z Dolarji

    • KAPIBARA

     ..Štefkaja KunoviĆeviĆ…

   • Garbage man

    Štefka mi je rekla da zivim tu

 • Ivan Ivanovič

  Anarholevičarji hočejo obogateti, toda ne z znanjem in sposobnostmi na trgu, temveč iz javnih sredstev na račun davkoplačevalcev. Zato si izmišljajo stalno nove davke, ki jih potem na 1000 in en način kanalizirajo v zasebne žepe. To je vsa ideologija anarholevičarjev. =be se njim za ljudi, ki ustvarjajo prihodke oziroma BDP. Obnašajo se tako, kot da je to, kar nekdo ustvari, njihova zasluga in njihova last. Slovenska država pobere z davki ca 71% BDPja in je druga v Evropi po stopnji obdavčitve, takoj za Švedsko, ki ima 73% obdavčitev BDPja. Ampak desnica tudi tu zamuja svojo priložnost in ne obljubja davkoplačevalcem drastičnega znižanja davkov. Zakaj? Zato ker je tudi desnica idejni dedič oziroma dvojček anarholevice, saj obe izhajata iz istega partijskega gnezda. Tudi desnica razmišlja in deluje zelo podobno kot anarholevica: čim višji davki in čim višje provizije za koruptne in klientelistične posle. Nikomur v tej državi ni zares mar za podjetnike in delavce. =beš takšno državo …

 • KAPIBARA

  Ni panike..
  Njemu bi ostalo 36 miljone evrov, med tem, ko so koncernu jakoviĆ odpisali 40 miljonov+ več…
  Po tem pa še pametuje v Delu: Vsi bi kar radi nekaj zastonj.On osebno je pa fehtal policaja, da naj NE napiše kazni “tajsonu”, ko se je preseraval na Prešecu..
  Mija, se sprašuješ, za kaj, je tvoj mož tako osovražen.. s pamži ni pa nič bolje..

 • Van Der Waals

  DAVEK JE ZMERAJ SLABO PORABLJEN DENAR!!! VELIKO GA NAKRADEJO KAVIAR SOCIALISTI!!!

 • WISKY 1000

  Luka,če si pameten vzemi državljanstvo pa adijo in srečno in levakom zavežeš one.

  • maček ivan

   Lukec, če si pameten, BEŽI!! Če ti pa kaj “viška ostane, pa dobrodelnost. Te zadeve se pa na drugi strani “luže” spoštujejo.

 • Viktorh

  Najlepše je v SI.
  Levičarji NE plačajo nič na ukradeno. To pa je njihov hobi…

 • macon

  Recimo, da za ostanek 36% plača izdelke ali storitve in v tem je vključen vsaj še 22% ddv, na luksuzne izdelke pa še dodatni davki kot je carina. Slovenija bi mu pobrala vsaj 75%.

  Nič čudnega, da si komunistični uradniki lastijo to družbo, z manjšim odstotkom zajedanja bi bili državni nameščenci ne pa vladarji te polomljene družbe.

 • DOMOVINSKA LIGA

  Veste tisti vic ko predsedniki letijo čez Evropo in ugibajo kje se nahajajo pa Tito stegne roko skozi okno in mu ukradejo uro, in pravi sedaj smo pa nad Yugo. Tako da Luki priporočam, da tudi leti ne nad Slovenijo ker ga bodo oblastniki pokradli.

 • Unikatna

  To ni normalno, ampak oderuško! Ni čudno, da je toliko revežev v SLO, če jim država več kot pol vzame!

 • crniocar

  sej to je bilo sprejeto s pomočjo vse politike tudi sđdss

  • xtc

   Katera opcija Tunek sloi najbolj po dvigih davkov in davčnih apetitih Tunek?

 • xtc

  Samo tole Kučan-Tito socializem je draga zadeva.

 • est

  Namesto, da bi bili davčno privlačna država za športnike, podjetnike, umetnike, itd in od njih pobirali skromnih 10 % za polnjenje proračuna imamo še enega Luko, ki fantazira kako maximalno obdavčiti kapital. Zato pa smo tam kjer smo. Zapufani čez vse meje.

 • Vrhovni sodnik

  Zato pa lewaki kradejo, tam ni nič davka

  • Poštenjakar

   ITAQ, Tito je reku : znajdi se.

 • Vrhovni sodnik

  V srednjem veku so graščaka jemali 10% pa so se tlačani upirali, danes nam poberejo med 70 – 75 % pa smo mirni, kot owčke, vsi srečni, da nam 90% ne poberejo, seveda nas s takšnim denarjem ne zaščitijo, celo uvažajo nevarnost in jih futrajo z našim denarjem, smo res takšne reve, da ne gremo na ceste

  • Vladni komik

   Kje se kaj upajo, to so lulčki, še bolj jih bom ob davču.

 • Marko Novak

  Sramota in ne vem zakaj ne spremeni politika tega, saj vsi odhajajo iz države in tudi bodo. Pametni gredo, lopovi ostanejo, ko pa ne plačujejo takšnega davka le še dolg jim je odpisan kod Jankovičem-SRAMOTA