Poglejte, koliko milijonov bi požrešna politika v Sloveniji vzela Luki Dončiću!

Foto: epa

“Spoštovani, hipotetično je izračun naslednji: 20 milijonov dolarjev je 18 milijonov evrov. Prispevki bi znašali 6,87 milijonov in dohodnina 4,65 milijonov. Od 18 milijonov bi mu ostalo 6,48 milijonov. To pomeni, da bi država vzela 64 % in njemu ostane 36 %. Tako bi bilo, če bi bil izplačevalec v tujini,” odgovarja davčni strokovnjak Ivan Simič na vprašanje o zaslužku, ki bi preostal slovenskemu košarkarskemu biseru. Od stotih milijonov dolarjev, kolikor naj bi dobil za sponzoriranje športnih copatov Nike, bi mu tako ostalo le 36 milijonov. Še vedno ogromno denarja za običajnega smrtnika, a nerazumljiv ter bistveno večji in povsem nesorazmeren delež bi mu vzela država.

Luka Dončić spada med največje ambasadorje Slovenije v svetu ta hip. Pred nekaj dnevi je podpisal zelo donosno pogodbo s športno znamko košarkarskih copatov Air Jordan, ki jo zastopa v okviru korporacije Nike najboljši košarkar na svetu v zgodovini Michael Jordan. Vrednost znamke je na svetovnem trgu 1,9 milijarde dolarjev. V medijih se pojavlja številka, da bi Dončić prek tega sponzorstva v naslednjih petih letih zaslužil 100 milijonov dolarjev.

Luka Dončić je poleg kolesarskega šampiona Primoža Rogliča zopet pri nekaterih Slovencih sprožil tradicionalno slovensko zavist. Po objavljeni novici se je predvsem na forumih RTV SLO in socialnih omrežjih zopet sprožila debata, da mora “Čudežni Luka”, kot mu pravijo v Združenih državah Amerike, ves davek od svojega trdo prigaranega denarja plačati v Sloveniji. Izgovori pa vedno isti. Državi je dolžan zato, ker je tukaj obiskoval osnovno šolo, vrtec, imel zdravstveno oskrbo in se vozil kot otrok po ljubljanskih pločnikih s svojim kolesom. Aja, ter uporabljal javni asfalt in koše za igranje košarke.

Luka Dončić daje kruh slovenskim delavcem, skrbi za širjenje slovenske tradicionalne kulture in pomaga otrokom v stiski
Vendar se je Luka Dončič skupaj s svojo ekipo odločil, da bo svoj meteorski vzpon med največje globalne zvezdnike košarke podaril tudi slovenskemu okolju. V mestu Lenart se je povezal s tekstilnim podjetjem Šiviljstva Mar. Zaradi njega je delo dobilo novih 10 do 15 šivilj. Pred kratkim se je zaradi njega v Torontu v polčasu tekme predstavila slovenska polka skupina iz Kanade Mladi Slovenci. Zelo dejaven je tudi na humanitarnem področju, predvsem, ko gre za vprašanje najmlajših, nazadnje v primeru Krisa.

Slovenska turistična organizacija in Ameriška trgovinska zbornica podpisali dogovor o prepoznavnosti Slovenije
Luka Dončić pa ni prvi, ki opozarja ameriško javnost na našo državo. Pred njim je to uspelo že hokejskemu šampionu Anžetu Kopitarju in zlatemu kapetanu košarkarske reprezentance Goranu Dragiću. Vendar je šele Dončić poskrbel, da se Slovenija zelo množično oglašuje. Poseben dogodek je uspel slovenski turistični organizacij in Ameriški gospodarski zbornici v Sloveniji, da bo v letu 2020 in 2021 deset domačih tekem Dončićevega kluba Dallas Mavericks odetih v slovenske barve, ob tem pa bo poskrbljeno za odlično promocijo slovenskih podjetij ter kulinarike. Na sredini dvorane pa se bo videl slogan I feel Slovenia.

https://twitter.com/fanaticsview/status/1208208087464710146

Zaradi nerazumevanja levih vlad v zadnjih desetih letih iz Slovenije bežijo vrhunski športniki, gospodarstveniki in znanstveniki
Ob tej edinstveni priložnosti, da bi Slovenija postala bolj davčno prijazna država, pa se bo vlada Marjana Šarca raje držala toge, nerazumljive in škodljive davčne politike do slovenskih vrhunskih posameznikov. Posledica filozofije bivšega komunističnega režima v vladah Alenke Bratušek, Mira Cerarja in Marjana Šarca enostavno kaže, da zadnji tri slovenske vlade ne razumejo delovanje redkih, a izjemnih posameznikov, kot je Luka Dončić.

Luka Perš