Poglejte, koliko milijonov davkoplačevalskega denarja bo vlada vrgla stran za sofinanciranje ekosocialističnih projektov Life!

Foto: STA

Očitno vlada res ne pozna sramu: ministrstvo za okolje in prostor bo samo za razne projekte v okviru boja proti domnevnim podnebnim spremembam namenilo več deset milijonov evrov. Ob tem ne preseneča, da v projektih sodelujejo številne državne fakultete in inštituti, znani kot kadrovska parkirišča za režimske privilegirance. Dodatno si bodo žepe napolnila tudi nekatera svetovalna podjetja in oglaševalske agencije, pri čemer se lahko le vprašamo, ali gre ponovno za prikrito financiranje kampanj političnih strank. Državljani namreč vse težje prenašamo takšno ravnanje vlade in po vsej verjetnosti se kmalu obetajo volitve.

Med drugim je poraba sredstev sklada za podnebne spremembe v letu 2020 namenjena tudi za sofinanciranje t. i. projektov Life, pri čemer gre za tradicionalne in integralne projekte, ki so deloma sofinancirani z denarjem davkoplačevalcev tudi prek Evropske unije. Pogoj za dodelitev sredstev je namreč to, da je projektni predlog za sofinanciranje z odločbo potrdila tudi Evropska komisija in da je upravičenec s komisijo sklenil pogodbo o sofinanciranju, ki je namenjeno akcijam v zvezi s podnebnimi ukrepi, ki se izvajajo na ozemlju Republike Slovenije. Sredstva so tako namenjena za tradicionalne projekte, ki so sofinancirani v višini do 20 odstotkov upravičenih stroškov, in za integralni projekt Care4Climate, kjer je ministrstvo za okolje in prostor vodilni partner. Različni podprogrami so okolje in učinkovita raba virov, narava in biotska raznovrstnost, okoljsko upravljanje in informacije ter podnebni ukrepi.

Za blaženje domnevnih podnebnih sprememb samo za en projekt več kot 27 milijonov evrov
Integriran projekt Life IP Care4Climate obeta največ potenciala proračunskim pijavkam, saj je v letu 2020 zanj namenjenih vrtoglavih 17 milijonov proračunskih evrov. Namenjen je spodbujanju zmanjšanja emisij toplogrednih plinov do leta 2020, s pogledom na 2030, s promocijo trajnostne mobilnosti učinkovite rabe energije, obnovljivih virov energije in za blaženje podnebnih sprememb ter usmerjene rabe tal z namenom prehoda v nizkoogljično družbo. Kot izhaja iz spletne strani, je skupna vrednost celotnega projekta še višja, in sicer kar 27.272.129 evrov, od tega naj bi prispevek Evropske komisije znašal kar 7 milijonov evrov.

Foto: STA

S projektom Life IP Care4Climate si bodo žepe napolnili režimski privilegiranci, zaposleni na najbolj zloglasnih kadrovskih parkiriščih
Kot je v Sloveniji v navadi, si bodo tudi na račun tega projekta žepe napolnili razni režimski privilegiranci, parkirani po državnih inštitutih in fakultetah, ki jim ni dovolj samo zajetna plača, ki jo prejemajo na račun davkoplačevalcev. Tako poleg ministrstva za okolje in prostor pri projektu sodelujejo še Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo, EKO Sklad, ZUM, Digitalna agencija za spletno oglaševanje, ministrstvo za infrastrukturo, Gradbeni inštitut, Inštitut za politike prostora, Urbanistični inštitut RS, Gozdarski inštitut Slovenije, ZRC SAZU, Docus, Umanotera, Zavod za gradbeništvo in center za energetsko učinkovitost pri Institutu Jožef Stefan. Prav tu si je med drugim kariero zgradila kar hčerka Lidije Šentjurc in Sergeja Kraigherja, Marjeta Šentjurc.

Foto: iStock

Samo za prilagajanje Vipavske doline domnevnim podnebnim spremembam več kot 800 tisoč evrov
Našo pozornost je vzbudil še en projekt, ViVaCAAdapt v vrednosti kar 869.028 evrov, in sicer samo za prilagajanje na vplive domnevnih podnebnih sprememb v Vipavski dolini. Tudi tam so partnerji pretežno paradržavni akterji, in sicer Inštitut za vode RS, RA ROD Ajdovščina, BO-MO svetovalno podjetje, Biotehniška fakulteta, Hidrotehnik in Občina Ajdovščina.

Foto: posnetek zaslona

Za nove projekte Life kar 2 milijona evrov
Seznam pa se tukaj še zdaleč ne konča, za projekt Life Podnebna pot 2050 je namenjenih samo v prihajajočem letu vsaj 0,22 milijona evrov, ki so v okviru tega projekta namenjeni spremljanju napredka in načrtovanju podnebnih ukrepov za zmanjšanje emisij toplogrednih plinov na področjih stavb, prometa, industrije, kmetijstva, gozdarstva in odpadkov. Projekt gradi na razvoju in dopolnitvi obstoječega sistema za pripravo projekcij in spremljanju izvajanja ukrepov. Nočna mora za davkoplačevalce pa se tukaj še ne konča, kar 2 milijona evrov je namenjenih novim projektom Life. Lahko se le vprašamo, do kdaj bomo državljani še pripravljeni gledati na dolge čakalne vrste v zdravstvu, nasičeno prometno infrastrukturo in stanovanjsko krizo – ob tem, da država v posmeh vsem, ki trdo delamo, tako lahko meče denar skozi okno za ekosocialistično propagando?!

Rok Krajnc

 • Rožle

  Kaj vse lewak zmore ..!!!
  dej grem raj spat .. do jutra enkrat bom že glih fajn zbolel ..

 • Slovenka

  Hijene se že oblizujejo! Mljask, mljask!

 • Luka Mesec

  Kopičenje bogastva s sabo nosi kopičenje odpadkov. Večje kot so vile, bolj se krči gozdove. Bolj razkošne kot so jahte, bolj se zastruplja morja. Silnejša kot je industrija, bolj izčrpana je rodovitna zemlja. Kapital uničuje imunski sistem našega planeta, simptomi pa so podnebne spremembe. Vprašanje časa je, kdaj bodo vročinski valovi, poplave in hurikani tako pogosti, da bodo postali normalno stanje. Če ne bomo ukrepali, se bo planet obrnil proti vsemu, kar na njem živi.

  Podnebna kriza je po dolgih desetletjih ponovno razgalila pravo podobo kapitalizma. Mladi po vsem svetu vodijo proteste in opozarjajo, da je dovolj. Dovolj je sistema, ki ustvarja nenasitno družbo in tekmovalne medčloveške odnose.

  Kapitalizem je ustvaril surovo gonjo za dobičkom, ki mora biti jutri nujno večji kot včeraj. Gospodarske in politične elite so izgubile človečnost. Tisti, ki ima več, bo preživel v sistemu neizprosne konkurence, vsi ostali pa bodo propadli. In kolesje sistema bo samo sebe neizprosno poganjalo v nedogled – dokler ne trči ob zid ali zdrvi v prepad.

  Bogati svet medtem kaže s prstom na revno večino, češ da je ona tista, ki poganja motor ekološke katastrofe. Odgovornost se prelaga na dejanja posameznika, ki niti nima druge izbire, kot da se s periferije vozi v službo z avtomobilom ali v hipermarketu kupuje poceni hrano. Kdor se bori z golim preživetjem, mu zmanjka energije, da bi bil bitko za prihodnost planeta.

  Vladajoči razred nas vodi v kaos. Toda ko bo ta kaos zares nastopil, ko bo začelo zmanjkovati pitne vode in ko se bo pričela vojna za osnovne dobrine, bodo taiste elite pobegnile v bunkerje, na rajske otočke in nekoč tudi na druge planete. Revni pa se bodo zadušili na lastni materi Zemlji.

  Zato moramo zaustaviti bogatenje na račun narave. Zaustaviti moramo elite, ki vodijo to brezglavo dirko za dobičkom, maskirano v napredek. Zaustaviti moramo prelaganje odgovornosti na posameznika in pokazati s prstom na odločevalce. Zaustaviti moramo sistem.

  Razredni boj se ni nikoli končal. Nasprotno, postal je boj za rešitev planeta.

  • Janez Novak

   Luka Mesec, kaj predlagaš? Da se vrnemo spet v drevesne krošnje?
   Govoriš o kapitalu in kapitalistih kot glavnih krivcih za potrošnjo. Brez KUPCEV ni potrošnje in brez potrošnje ni proizvodnje. Kapitalisti – podjetniki – strežejo ljudem. Ljudje prostovoljno kupujejo, kar kupujejo.
   Vsi pametnjakoviči, ki solite pamet ljudem, se obnašate popolnoma enako – potrošniško – kot vsi drugi. Samo govoričite in skušate vzbujati slabo vest pri nekaterih, druge pa hujskate zoper soljudi, ki nimajo nobene krivde. Vam ne tako davna morija “kapitalistov” (podjetnikov) in drugih povsem nedolžnih ljudi v naših logih ni bila dovolj?

   • Janez Novak

    Levica obvlada tehniko machiavelističnega vladanja. Ravnajo se po načelu, da cilj posvečuje sredstva. Vedo, da če hočejo vladati, morajo nastopati kot nekakšna disciplinirana vojska, ki stremi k enemu cilju: zmagi na volitvah. Oficirji te vojske seveda dobijo precej več kot navadni vojaki, ampak vsi dobijo nekaj. Stvari imajo razdelane bolj ali manj “integralno”, se pravi, da začno vzgajati svoje vojačke že v vrtcih in potem naprej prek vseh nivojev šolanja. Ko vojaki odrastejo, pa njihovo “političko nastavo” (tako so ideološkemu poneumljanju rekli v JNA) prevzamejo instrumentalizirani mediji. Smer vsemu skupaj dajejo vrhovni generali z maršalom Kučanom na čelu, raznorazni profesorji pa to spravijo v ideološke pamflete, ki postanejo politično korektna obvezna smer mišljenja. Nasporotovanje temu je sovražni govor. Od tu do policijskega preganjanja notranjega sovražnika iz ne tako davnih časov, pa je samo še korak. Zaenkrat so notranji sovražniki samo drugorazredni državljani. Naslednji korak pa utegne biti, da še to ne bodo več…

    • Janez Novak

     Razredni boj se ni nikoli končal. Nasprotno, postal je boj za rešitev planeta.
     ***
     Kakšna prazna ideološka floskula, a z nabojem, da postane nova tiranska in morilska ideologija neslutenih razsežnosti. Psihopati vidijo rešitev v boju, v moriji, v žrtvah. Ne, hvala.
     Sicer pa je depopulacija planeta načrt plutokratske globalistične elite. Zgodovina se očitno še enkrat ponavlja. Voditelji levice ponovno igrajo igro kapitalistične plutokracije, ki jo kao sovražijo in se borijo zoper njo v interesu množic. To je počel že socialist Mussolini in nacionalSOCIALIST Hitler. Oba pa sta bila le orodje plutokracije. To je tudi sodobna globalistična levica z njenimi idejami o reševanju planeta, ki pa pomenijo nič drugega kot napoved depopulacije planeta v interesu plutokracije.
     Plutokracija je svoje načrte o depopulaciji planeta razkrila že davnega leta 1979 in sicer v ca 110-tonskem granitnem obeležju z naslovom Georgia Guidestones (Georgijska napotila), na katerem je vklesanih 10 “zapovedi” (napotkov) človeštvu, med njimi je najpomembnejši napotek, da naj človeštvo vzdržuje število svojih pripadnikov do 500 milijonov. Ta napotek je nič drugega kot poziv k genocidu neslutenih razsežnosti. Človeštvo neznani avtorji monumenta vidijo kot rak zemlje, zdesetkano človeštvo pa želijo združiti z enim jezikom, kar pomeni konec sodobnih narodov. Kako mislijo globalisti ta svoj načrt izvesti niso napisali, toda zlepa milijarde “odvečnih” ljudi ne bodo odšle s tega planeta.

     Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature.
     Guide reproduction wisely — improving fitness and diversity.
     Unite humanity with a living new language.
     Rule passion — faith — tradition — and all things with tempered reason.
     Protect people and nations with fair laws and just courts.
     Let all nations rule internally resolving external disputes in a world court.
     Avoid petty laws and useless officials.
     Balance personal rights with social duties.
     Prize truth — beauty — love — seeking harmony with the infinite.
     Be not a cancer on the earth — Leave room for nature — Leave room for nature.

  • traktor

   Ti si bolan, močno bolan. Škoda, da ne boli, če si prtegnjen. Pa še nevaren si s tem svojim brezveznim populizmom. In tudi ti si del elite, ne pozabi tega. Kurc pa taka elita.

  • macon

   Kapitalizem je ustvaril tudi svetovni napredek in svetovno bogastvo. Pred njim in industrijsko revolucijo je vse tisočletje stalo na mestu, socializem pa je bil samo brutalen represiven odklon, ki je ekonomsko in moralno povsod propadel.

   Prazno leporečenje na v teoriji in praksi dokazano zgrešenih socialističnih postulatih ni nobena pomoč človeštvu, ker ne prinaša nobenih rešitev razen dekretov in represije.

   A kar izklopimo elektriko, da ne bo več svinjanja? Skoraj devet milijard ljudi ni zaradi ljubezni, temveč zaradi delujočega kapitalizma in globalizacije. Razredni boj in tekmovanje potekata od prve skupine v votlini dalje in bosta vedno, zadnja floskula je otročja.

  • Andrej

   Komunističen pogled na okolje: Bajkalsko jezero, Černobil… Jesenice, Mežiška dolina… To je nastalo v tvojem vladajočem razredu. In zdaj nam ta isti vladajoči razred ponuja rešitve.

  • Rožle

   Pa čigavo mečko pol ti to furaš …???
   jest že trideset let šljakam ko magarac .. pa sm še vedno na biciklu ..

  • Rožle

   Kekec ..pa tako, da boš vedel ..
   Planet Zemlja bo že preživela .. vsaj še 5,4 milijarde let bo še aktivno naše osončje –
   potem bo konec življenja
   Koliko časa bo pa še virus človek živel .. pa ve samo naš planet Zemlja kdaj ga po zmlel v atome ..

 • Janez Novak

  Levica obvlada tehniko machiavellističnega vladanja. Ravnajo se po načelu, da cilj posvečuje sredstva. Vedo, da če hočejo vladati, morajo nastopati kot nekakšna disciplinirana vojska, ki stremi k enemu cilju: zmagi na volitvah. Oficirji te vojske seveda dobijo precej več kot navadni vojaki, ampak vsi dobijo nekaj. Stvari imajo razdelane bolj ali manj “integralno”, se pravi, da začno vzgajati svoje vojačke že v vrtcih in potem naprej prek vseh nivojev šolanja. Ko vojaki odrastejo, pa njihovo “političko nastavo” (tako so ideološkemu poneumljanju rekli v JNA) prevzamejo instrumentalizirani mediji. Smer vsemu skupaj dajejo vrhovni generali z maršalom Kučanom na čelu, raznorazni profesorji pa to spravijo v ideološke pamflete, ki postanejo politično korektna obvezna smer mišljenja. Nasporotovanje temu je sovražni govor. Od tu do policijskega preganjanja notranjega sovražnika iz ne tako davnih časov, pa je samo še korak. Zaenkrat so notranji sovražniki samo drugorazredni državljani. Naslednji korak pa utegne biti, da še to ne bodo več…

 • VERZIFIKATOR

  Pepe Meglič

  KONEC JE S PODNEBJEM

  »Konec je s podnebjem in s planetom,
  planetarni so prišli premiki,
  slišijo se Zemlje krči, kriki,
  konec je s sedanjim našim svetom!«

  Vsepovsod zdaj vlada histerija,
  sonce zjutraj bojda več ne vzhaja
  in njegov zahod da zaostaja,
  to je potrdila teorija.

  Praksa ni potrebna, teorija
  je dovolj in šola da odpade,
  da pritegne družno stare, mlade
  novodobna ideologija.

  »Konec je s podnebjem, smo pregreti
  planetarno, kadar smo na cesti
  na protestih vsi parolam zvesti,
  nam za teorijo je umreti!«

  Praksa tukaj je zelo moteča,
  vneto teorija jo pobija,
  meteoro-ideologija
  naj bila bi za človeštvo sreča.

  Nekaj moti ga, kdor zgodaj vstaja,
  v praksi je drugače, oh, presneto,
  saj ne čuti se prav nič pregreto,
  zopet megla se drago prodaja!

 • Anton

  dost mam bebavih levičarjev čas, je za musko, čas je za eno ljubko, lahkotno pesem

  Johnny Hallyday – Hey lovely lady

  https://www.youtube.com/watch?v=Qen-7OfQzFM

  sarkazem press

 • montyamp

  Če bi imeli Austrijci povampirjene naslednike majskega partizanstva in polpismeno avantgardo murglosrbskega primitivizma na oblasti , ne bi imeli povprečnih pokojnin
  ————– 1 800 € ———- na mesec , ne na leto .

 • Unikatna

  Bo nekaj na tem resnice, da se pleni po državi in da bi se moralo to plenjenje zaustaviti.

 • Stajerka

  ….katastrofa……

  PISMO INSAJDERJA, POGLEJTE, KAJ SE GRE ŠAREC: SKRIVAJ PRIŠEL NA KONGRES ENEGA POLICIJSKEGA SINDIKATA IN ŠČUVAL PROTI DRUGEMU
  “Bila je sramota in imeli smo nelagoden občutek, da nismo na kongresu policijskega sindikata, ampak na kongresu Liste Marjana Šarca. Nikoli se še ni zgodilo, da bi predsednik vlade prišel na kongres kakšnega sindikata, ki naj bi bil neodvisen …”
  http://pozareport.si/post/499942/pismo-insajderja-poglejte-kaj-se-gre-sarec-skrivaj-prisel-na-kongres-enega-policijskega-sindikata-in-scuval-proti-drugemu

  ……komentarji pod člankom povedo še več……očitno je Šarec postal obiskovalec sindikalnih kongresov…….a mogoče išče Semoličeve šuhe???

 • črnaovca

  Ja tud prjatli morjo žvet čeprav brez dela, važno da imaš kakega kolega na pšoložaju in potem delaš kao študije katerih namen je samo črpanje denarja. Morda bo zopet narejena kaka maketa. Škoda je le da se to dogaja tako pri levih kot desnih nei prjatlom drugi bratom, je že tako da je Bog ustvaril brado najprej sebi.

 • antimur

  Prekleta banda kučanistična počne prav vse, kar se jim zljubi, igrajo nekakšne zaigrane spore, nazadnje med Levico in koalicijo, čeprav vsi vemo, da je to navaden pičkin dim. Levica je Kučanova, Kučanova je tudi koalicija in ves ta gnoj, ki ruši Slovenijo in Slovence. Ker se približuje recesija, jim pride prav vsak rop, da si zagotovijo varnost, državljani, ki niso v tem zločinskem krogu pa naj pocrkamo od gladu.

 • Jožef

  Ljudje, kot vsi ugatavljamo, je ta trenutek glavna svetovna tematika tako imenovane podnebne spremembe. Globalisti in NVOjevci so si izmislili nov pojem oziroma pojav, s katerim bi nas še dodatno oropali in osiromašili. Krivca za vse tegobe so našli v plinu CO2 in pa v plastiki.
  Omenjeni plin zagotovo ni krivec za ogrevanje zemlje, brez plastike pa tudi ne bo šlo.
  Rešitev so našli v novem davku, s katerim bodo nam vzeli še tisto, kar nam je ostalo.
  Vzeli nam bodo denar, svobodo govora, vero, narodnost, družino, spol in otroke itd.
  Na poomoč so poklicali, ali bolje rečeno, izrabljajo Greto in vso svetovno mladež, da bi lažje dosegli svoje cilje. Razne nevladne organizacije se kopajo v denarju in nam prodajajo meglo za suho zlato.
  Ja ljudje, kar prepirajmo se med seboj, le tako se bo z lahkoto uresničil mega načrt OZN, globalistov in NVOjevcev.

 • Andrej

  Še dobro, da Zemlja ne zna brat. Še pogled z druge strani
  https://www.vecer.com/brez-vulkanov-ne-bi-bilo-dinozavrov-6592273
  Takrat ni bilo nobenuh zbluzenič projektov.

 • tramal

  Potem pa obsojate cigane kako kradejo . Cigani in italjanska mafija so amaterji proti kradljivim komunajzerjam .

 • Antonius

  Njihovi volivci niso zastonj. Plačujemo jim jih v preštevilni javni upravi, v številnem konglomeratu nevladnih, mirovniško človekoljubnih organizacij, LGBT društvih, preštevilnih agencijah, borčevskih dodatkarjih in zdaj k njim dodajajo še ekosocialiste, ki z nebulozami pumpajo mlečnozobe volivce. S socialo zelo dobro plačani lenuhi so tudi njihov volilni kader. Očem nevidna številka v deset tisočih volilnih glasov se jim nabere pri vsakih volitvah.
  Volilni abstinenti?! Prav zaradi njih bi morala volilna dolžnost postati obvezna.