Poglejte predlog Meščeve Levice: Nimamo denarja za osnovno šolanje otrok katolikov, bo pa za vegetarijanska kosila?

“Vrtci in šole so otrokom dolžni zagotavljati mešane obroke, sestavljene iz vseh skupin živil. Morebitna uvedba brezmesnega menija kot obveznega dodatnega menija bi lahko bila problematična z vidika zagotavljanja takega menija za kosilo,” je minister za izobraževanje Jernej Pikalo (SD) odgovoril na pobudo poslancev Levice Luke Mesca, Primoža Siterja in Nataše Sukič, da bi vsak dan po vseh vrtcih, osnovnih in drugih šolah po državi zagotovili vegetarijanske menije.

Ni denarja za osnovno šolanje, je za ekstravaganco
To bi šolski sistem težko izvedel, pa tudi poceni nikakor ne bi bilo, bi lahko kratko povzeli odgovor. Ta odgovor je Pikalo napisal skoraj hkrati, ko so ministri v vladi Marjana Šarca zavrnil predlog SDS, da bi Osnovni šoli Alojzija Šuštarja le zagotovili, kar že štiri leta zahteva ustavno sodišče: več denarja za obvezni pouk otrok, ki ga po ustavi mora plačati država. Podobnih osnovnih šol, ki so pretežno v lasti katoliških zavodov in za katere levosredinske vlade denarja za osnovno šolanje otrok nikakor ne najdejo, je še nekaj. Za kršitev ustave z varčevanjem pri osnovnem šolanju otrok sta bili zadnja leta stranki Levica in SD. Pikalo je minuli teden povedal celo, da je to, ali bi plačali, kar zahteva ustava, stvar politične odločitve, in da bo o tem razpravljala koalicija na enem od prihodnjih koalicijskih vrhov. Splošna razprava v državnem zboru na zahtevo opozicijske SDS, ali ustava velja tudi pri pravicah vernih ljudi, bo prihodnji teden v četrtek, čisto na koncu decembrske redne seje parlamenta. Pričakovati je, da bodo koalicijski poslanci ponovno zavrnili možnost, da bi spoštovali, kar je odločilo ustavno sodišče in kar bi po sodbi morali izvesti najpozneje pred tremi leti.

Ministrstvo: Starši vse bolj komplicirajo
O pobudi poslancev Levice o dodatnih obveznih vsakodnevnih vegetarijanskih obrokih v vseh šolah in vrtcih je ministrstvo, ki ga vodi Jernej Pikalo (SD) zapisalo, da je število učencev, prijavljenih na malico, že vrsto let relativno konstantno (nad 98 odstotkov), vendar sta uvedba in širjenje subvencij za kosila v zadnjih letih povzročila precejšen porast števila prijavljenih učencev na kosilo, saj je nanj prijavljenih že 82 odstotkov učencev,  hkrati pa so se zaostrovali higienski režim in zahteve na področju javnega naročanja ter pri tem obveza pri merilih za izbiro ponudbe pri naročanju živil prednostno upoštevati živila, ki so v shemah kakovosti, in zagotavljati vedno večje deleže lokalnih, ekološko pridelanih živil. Obenem je začelo naraščati število otrok, ki se morajo strogo držati posebnih diet zaradi svojega zdravstvenega stanja in jih je šola dolžna zagotoviti pri malici, predvsem pa je začelo naraščati število zahtev po posebni prehranski obravnavi otrok, pri katerih za to iz zdravstvenega vidika ni nobene potrebe. Šole so po velikosti, organizacijskih oblikah (podružnice z razdelilno kuhinjo), velikosti in opremljenosti kuhinj in dostavnih zmožnosti zelo raznolike, zato imajo vzgojno-izobraževalni zavodi pri organiziranju prehrane zahtevno nalogo, saj se soočajo s problemi in omejitvami na finančnem, logističnem in organizacijskem nivoju. Organizirani šolski prehrani morajo vodstvo, učitelji in tehnično-administrativno osebje, poleg za ta namen zaposlenega strokovnega kadra, posvetiti velik del svojega časa, je poslancem Levice odgovorilo ministrstvo, ki opozarja, da se priprava in ponudba obrokov izvaja v šolskih kuhinjah in jedilnicah, ki so bile pretežno zgrajene v času, ko večji del navedene problematike še ni bil aktualen. Po navedbah vrtcev in šol največjo težavo predstavlja tako naraščajoče število medicinsko predpisanih diet, obenem tudi navzkrižnih kontaminacij in dodatnih izpeljav osnovnih diet, kot tudi medicinsko neutemeljenih diet oziroma posebnih prehranskih zahtev staršev. Prilagajanje diet posameznemu otroku terja dodaten čas za pripravo obrokov in dodaten kader.

Vseh diet pri kosilih že zdaj ne zmorejo
Šole so dolžne zagotavljati zgolj zdravniško predpisane diete za malico; pri pripravi kosil te zakonske obveze ni, saj so nekatere diete tako zahtevne, da jih šole ne zmorejo zagotoviti, terjajo namreč nabavo živil, ki so na trgu težko dostopna, priprava pa je zelo zahtevna. Priprava nekaterih dietnih kosil je časovno zamudna, lahko terja popolnoma ločena območja, česar šole ne morejo zagotoviti, ponudniki se zaradi majhnih količin ne javljajo na javne razpise. Dietna kosila šole sicer zagotavljajo v skladu s svojimi zmožnostmi, vendar starši želijo obvezno pripravo kosil za vse vrste diet. Obenem se šole srečujejo z vse večjimi zahtevami staršev po zagotovitvi obrokov glede na njihova prepričanja in želje oziroma želijo uveljavljati diete, ki niso medicinsko utemeljene. V zvezi s slednjimi se je na pediatre izvajal pritisk, da bi jih predpisovali. Zato je Združenje za pediatrijo Slovenske zdravniške zbornice sprejelo priporočila za predpisovanje medicinsko indiciranih diet in pripravilo enoten obrazec, oboje pa je ministrstvo za izobraževanje posredovalo šolam in vrtcem z okrožnico.

Ministrstvo se je v okrožnici omejilo le na ureditev področja medicinsko indiciranih diet, ni pa spodbujalo ukinjanja ponudbe dodatnih menijev šol, ki sicer zakonsko niso predpisani. Do zmanjševanja tovrstne ponudbe na nekaterih šolah dejansko prihaja, vendar menijo, da predvsem zaradi zgoraj navedenih težav, s katerimi se šole soočajo.

S tem je povezana tudi problematika uvedbe obveznih brezmesnih menijev. Smernice za prehranjevanje v vzgojno-izobraževalnih zavodih, ki so jih vrtci in šole dolžni upoštevati pri pripravi prehrane, navajajo, da je za prehrano otrok in mladostnikov priporočljiva mešana prehrana, ki vključuje vse skupine živil, vključno z mesom. Le z mešano pestro prehrano se najlaže zagotovi optimalen vnos makro in mikro hranil.

Vzgojno-izobraževalni zavodi torej lahko pripravljajo tudi uravnotežene brezmesne (lakto-ovovegetarijanske) jedilnike glede na želje, prepričanje in podobne osebne okoliščine posameznikov in jih ponudijo kot možnost v skladu s svojimi kadrovskimi, materialnimi, organizacijskimi in finančnimi možnostmi ter strokovno usposobljenostjo. Vendar naj bi vzgojno-izobraževalni zavodi zagotavljali predvsem pripravo pestre mešane prehrane v enem meniju za vse vključene otroke, ki je (ob ustreznem načrtovanju in sestavi) lahko občasno tudi brezmesni jedilnik.

Pikalo: Ne gre, ni ustrezna rešitev
Vrtci in šole so otrokom torej dolžni zagotavljati mešane obroke, sestavljene iz vseh skupin živil. Morebitna uvedba brezmesnega menija kot obveznega dodatnega menija bi lahko bila problematična z vidika zagotavljanja takega menija za kosilo. V primeru širjenja obvezne ponudbe bi morali vrtci in šole prioritetno zagotoviti dietno kosilo otrokom z medicinsko indiciranimi dietami, kar pa bi jim izredno otežilo zagotavljanje obrokov. Vrtci in šole bi namreč morali pri zagotavljanju zdravniško predpisanih dietah pripravljati tako dietne mesne kot tudi dietne brezmesne obroke. To pomeni še dodatno povečanje obsega dela in potrebnih prostorskih prilagoditev kuhinj.

“Glede na navedeno menimo, da nalaganje dodatnih obveznosti vrtcem in šolam ni ustrezna rešitev,” so zapisali na ministrstvu za izobraževanje.

Peter Jančič, Spletni časopis

 • Steiermark

  Zanimivo je gledati te popadljive komuniste, ki se jim pena cedi iz ust, ob omenjanju katolikov oz. slovenske kulture, da bi oni bili “vegeterjanci”, se mi zdi nemogoče, ker tako popaddljivi in zlobni so samo mesojedi in tisti, ki , kot njihovi predniki, partizani – ludožerci, pijejo kri drugim ljudem…… Kaj bi radi dosegli s tem, da bi morda vsi postali apatični in nemočni, da se nebi mogli več braniti pred njimi?

  • Hunyađi

   tebe je se bol zanimvo brat, ko se kuri garmadamadadamadada….

  • Zgornji

   JA, TO JE TUDI DOBRA OPAZKA !!! ! !!! ŽALOSTNO – TODA RESNIČNO !!! ! !!! AMENNN !

 • KONFUZIJA 100%

  ČAKTE sedaj mal NOVA 24!?

  A vi ste ZA komunjazarje ali PROTI !!!???

  Nazadnje ko sem preverjal ste bojda? PROTI komunajzarjem potem

  NIKAKOR ne morete zagovarjati državno/komunjazarsko FINANCIRANJE ZASEBNIH organizacij tudi ŠOL

  A ste kje v NEKOMUNAJZARSKI Ameriki videli da se ZASEBNE šole finnacirajo od države ????

 • Rožle

  Tomićka na razgovoru u mestnem gledališču Koper.
  Direktorca jo je vprašala, če ima kaj izkušenj, če je bila že kdaj na odru ?
  Je rekla, da en mesec, ko so fasado delali doma v Bosni …

  • Hunyađi

   hahaha Ruzla za hece pas ti brado lizarazu

  • Hunyađi

   Pride Busanc do Violete: vi ste pa zgodn”
   Bosanďero; ” i ti nisi loša”

   • Rožle

    Čaka Haso na želežniški potaji —
    pride mimo Violeta in jo ta vpraša
    “G.kada krene voz za Bihač?”
    Violeta odgovori “zamuda, zamuda! .. ”
    Haso nazaj;.. “jel može i za jaja?”

    • Hunyađi

     Crnogorac, Violeto naspona u rito, jo hoce mal po tamali prjet, uvati za qurac, vs presenecn izjav: ” u jebote, ja sam te probio.”

 • Rožle

  Počasi bomo dobili tudi od lewice…
  pasjejebce že kar uradno na odru slovenskih gledališč ..

  • Hunyađi

   uhka tud od desnice dve dobila bos…

 • Tone

  Ali so vegetarijanska kosila KAJ dražja od mesnih? V čem je sploh problem? FAKE!
  Ali je tak problem namesto zrezka speči vegetarijanski polpet?

  • Nobeno kosilo ni samo mesno, ampak je sestavljeno iz zelenjave, žitaric, sadja, mesa……
   Otrok, ki še raste in se razvija, rabi uravnoteženo prehrano, doma pa se lahko gredo, kot jim ustreza – diete so seveda izjema.

   • Hunyađi

    Kaj pa klanjanje klošer pa topatomato?

   • Zgornji

    MARTA, OD MRHOVINE SE DOBI BORE MALO POZITIVNIH ENERGIJ, VEČINOMA PA ŠKODLJIVIH ZA TELO OTROKA, ŠE BOLJ PA ZA NJEGOVO DUŠO !!! ! !!! ZATOREJ JE VSAKRŠNO KOSILO BREZ MRHOVINE BOLJŠE KOT PA MRHOVINSKO KOSILO !!! ! !!! KER, SAJ VEŠ : OTROCI SE LAHKO ŠE HITREJE POKVARIJO KOT ODRASLI !!! ČE PA JE HRANA NASILNA, POTEM JE PA TO SAMO ŠE TOLIKO HUJE !!! ! !!! ŽAAAL. AMENNN !!! ! !!!

    • Goran Hvala

     nasilna hrana? ? a tebe doma zrezek pretepa? ni cudn da so vsi vegiji cist posuseni sploh pa bledi kot da sonca se vidl niso. a to je zarad strahu?

     • Zgornji

      A spet ne razumeš ? Zgleda da res ne . Glej : Vsaka hrana , ki je pridobljena z Nasiljem nad živaljo ko se jo Umori, potem naredi v človeškem telesu podoben nasilen učinek na dušo, ki postane zato Nasilna-Zlobna !!! ! !!! Razumeš zdaj kaj več ?? Ali je to že pretežko zate ?
      In, btw : jaz sem še vedno Predebel po 27 letih Vegetarijanstva , in ne presuh , kot to zopet Zmotno domnevaš.
      Menda pa obstajajo tudi debeli vegiji , čeprav sem jaz do sedaj videl samo debelejše , še nikoli pa kake Debele vegije .
      Je pa mrhovinarjev Precej Predebelih, ja, zalitih z špehom, ja , to pa Je Res !!! ! !!! Žal.

   • Tone

    Uravnotežena je tista prehrana, kjer ja meso na mizi samo enkrat do dvakrat na teden.
    Skozi vso zgodovino so jedli meso samo občasno, ko so kaj ujeli. Temu je prilagojeno človeško telo .

  • večni srb

   Iz stališča ekonomije, rabiš vrečo trave za en pohan zrezek. Iz stališča energije, je torej vreča trave ekvivalentna hranljivi vrednosti enega zrezka, toliko namreč govedo porabi, da lahko zraste do velikosti, primerne za zakol. Saj ne prežvekuje zastonj.

   • Hunyađi

    uhka pa bl qulity pa je manj travce

    • večni srb

     Jaz sploh ne razumem kako lahko goveda prežvekujejo tisto gnilo seno, ko bi bili vsaj toliko pametni, da bi cuzali kravam vimena do pozne starosti, tako pa jih naenkrat prime, da ne bi več in so dovolj stari, da lahko sami prežvekujejo travo. Mleko je vendar neprimerno bolj hranljivo, saj tako so tudi zrasli iz telička v velike bike.

     • Tone

      Ali ti, ki si dovolj pameten, še vedno cuzaš mleko svoje mame?

     • Hunyađi

      Morale bi sisat od bika, kaj bi sele zrasle.

   • Tone

    S stališča biologije človek ne more prebaviti trave, samo prežvekovalci jo lahko.
    Človek lahko prebavi samo travo, ki se je spremenila v kravo.

   • sodnikisozločinci

    Edino ljudje še prežvekujemo zastonj, to se mora nehati.

 • Luka, Luka, …..a vidiš kakšne čudne
  ” kvasiš ” odkar si postal vegetarijanc ? Želiš, da bi bili tudi tvoji otroci tako čudni ? Boš moral najprej malo prisluhniti, kaj o tem meni stroka, preden boš spet kaj podobnega predlagal.
  No, pa tudi otroci katolikov so otroci, ki so vredni in upravičeni, da so deležni enakih ugodnosti, kot ostali otroci, saj se strinjaš, kajne ?

  • Hunyađi

   Kateri jemnski otroc?

  • Goran Hvala

   se strinjamo glede otrok.. sam ce zelijo nekaj special od ostalih 3/4 otrok naj si placajo. simpl.. ce ne pa mas sole tam kot vsi ostali. .

 • večni srb

  Verni ljudje,… sliši se kot bi bili okuženi z možganskim črvom.

  • Zgornji

   Ne. Tega se pač ne da razumeti z mrtvomaterialnim možganskim razumom. Žal. Amennn.

   • Goran Hvala

    itak da ne.. zato pa vas je iz dneva v dan manj….

    • Zgornji

     zato , Ker je vse več Pokvarjenih ljudi na tem planetu ki so Neverni !!! ! !!! That’s why !!! ! !!!

 • Dado

  Zasebne šole naj plačajo zasebniki, katoliške šole naj plača cerkev. V Sloveniji pada katoliška zavednost kot tudi število katolikov. V povprečju ima Slovenija največ duhovnikov na tisoč prebivalcev. Glede na število in na finance Vatikana je Islam “sitna riba”. Ker pa Vatikan denarja ne namenja za prave namene, duhovniki pa čakajo na reforme cerkve, je Islam na pohodu. Islam je vera, ki se najbolj širi v svetu in EU. Torej Vatikan in cerkev v SLO, kaj boste ukrenili, kaj imate v planu……

 • Hunyađi

  kvaćkal Jajo je branko oj branko prpizdanko..

 • večni srb

  Spet se delajo nekaj pametne, ne da bi dobro razmislili o posledicah in kaj bi sploh radi dosegli. Verjetno bi radi postali bolj podobni razviti tujini, tudi če bo potem za otroke slabše.
  Najbolj komunistična domneva je na komunističnih šolah, da so vsi otroci enaki. Tega ni nikjer. Zakaj potem vse otroke bašemo z isto hrano?
  Celotno šolstvo je zavoženo, ker se cel proces samo še nadaljuje in spreminja skupaj z okoljem, nihče več se ne vrača na začetek in vpraša, zakaj sploh šolamo otroke? Eno je, da jim šola pomaga osmisliti sebe in svet, vendar je postala ta vloga s časom vse bolj zanemarjena, saj je poudarek na civilizaciji oziroma druženju in trajnih, sinergičnih odnosih, ko je treba žrtvovati večji del itak živalske individualnosti za boljšo prilagodljivost socialnemu in delovnemu kolektivu. Šola je torej vse bolj politična, saj hočejo iz otrok narediti čim boljše državljane.
  Nima smisla niti začeti razgljabljati na koliko načinov je zato šolstvo zavoženo in posledično zakaj ne more bistveno napredovati civilizacija, lahko pa izpostavim par očitnih paradoksov. Moje mnenje je, a bi morali začeti poučevati meditacijo, relativnostno in kvantno teorijo že v vrtcih in vztrajati pri budistično ateističnih doktrinah vse do konca osnovne šole, mogoče bi šele v devetem razredu lahko učili še etiko in razne humanistične znanosti, ki temeljijo na ideologiji, vključno z religijo. To pa zato, ker se najstniki pri teh letih počasi naveličajo realnosti in si zasadijo neko lastno fikcijo obstoja, kamor se lahko skrijejo vsakič, ko dosežejo meje svojih sposobnosti oziroma se jim ne ljubi več. Ko se enkrat zaveš sebe in razumeš fizikalno naravo sveta, je lažje razmišljati o Bogu, religiji in cerkvi oziroma postane samoumevno.
  Skupaj s poukom duhovnosti, bi otroci začeli spoznavati tudi delovanje lastnega telesa in prilagodili način hranjenja osebnemu metabolizmu oziroma dnevnim dejavnostim. Najprej je treba razumeti zakaj moramo jesti in kaj je hrana, potem je treba spoznati mehaniko pretvarjanja kemične energije hrane v gorivo ,ki nam omogoča življenje in rast, pri čemer je treba poudariti etična stališča, ki smo jih do hrane dolžni zavzeti ljudje ter vlogo v naravni prehranjevalni verigi,, nazadnje je treba natančno preučiti kakšne kemične substance sploh vnašamo v telo, pa naj si bosta to voda in zrak ali vse mogoče mešanice hranljivih snovi, ki jih ohranjamo obstojne s kuhanjem in konzerviranjem. S kuhanjem namreč pomagamo telesu, da mu ni treba izgubljati energije s prebavo, saj energetsko potratne procese nadomestijo kuhinjski delostroji. Tako bi se otroci naučili sami poslušati lasten metabolizem in oceniti koliko, kakšno hrano potrebujejo v danem trenutku. Zakaj morajo biti predebeli ali presuhi, očitno se velika večina ne zaveda, da lahko izbirajo oziroma jim bo telo samo sporočilo idealno ravnovesje. Do hrane bi morali zavzeti zelo resen odnos, ker je ne rabimo več kot jo pač porabimo, ne da bi se morali sekirat za vsako kalorijo in vitamin, treba pa je spoznati tudi posledice slabe ali celo zastrupljene hrane, predvsem pa skrajne izčrpanosti in hude lakote. Ker nima smisla sitemu razlagati kako je, če si sestradan ali da te lahko hrana celo ubije, čeprav imaš prazen želodec. kakor kdaj, kakor koga, predvsem pa se je treba zavedati, da je vse kar jemo nastalo tako, da smo nekemu živemu bitju vzeli življenje. Racionalizacija torej zato, ker spoštujemo sile, ki nas ohranjajo pri življenju in nam omogočajo relativno ugodje, ne ker različne hrane ne bi bilo dovolj za vse. Moramo jesti, hranjenje je tudi užitek, človek je tudi edina oblika življenja na planetu, ki jo po smrti razgradimo v prah in pepel in ne postane hrana nikomur. Ne vsi, ampak tudi smrt je politika.

  • večni srb

   Kar se tiče hrane, država najmanj osem let uči vse otroke eno samo preprosto doktrino. Če si lačen ,je to zato, ker nisi dovolj jedel. Komur je po obroku slabo, je verjetno pojedel kaj takega ali pa rabi tableto proti želodčni kislini, kdor je še vedno lačen, pa čokolado.

   Kdor se sprašuje kaj sem sploh hotel s tem povedati, točno to. Otroke sploh ne učimo o hrani in njenem smislu, že mehansko se nam vsem zdi to samoumevno, ker smo vsi hodili v iste šole. Če je hrana tako enostavna stvar, zakaj ne morem spiti liter bencina, v rezervoar od avtomobila pa vreči par sendvičev in zakaj še ni nihče iznašel lonček kuhaj, to bi morali ja najprej izumiti.

   • Janez

    Malo smešno,
    A “hudo modro” se tole bere. Še kaj takega napiši. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Gr Enze

  KOMUNISTIČNE ŠOLE NISO SLOVENSKE !

  • Goran Hvala

   jes bi se kar vpisal v komunajzl solo.. sam povej kje to je?

   • antimur

    Vse fakultete, predvsem pa FDV in Pravna fakulteta. Predfakultetna komunajzerska vzgoja je pa že v osnovni in srednji šoli. Izbiro imaš neomejeno, samo ne čakaj, kajti ti programi bodo kmalu ugasnili.

 • Frank Novak

  LEVICARJI VABIJO MUSLIMANE ZATO KER:
  1) Smatrajo muslimane za naravne zaveznike proti kristjanom. https://www.youtube.com/watch?v=gAcu0Rsfi6I

  2) Z uvozom muslimanom bodo dobili nove volilce.

  3) Levaki niso zmozni produkcije nicesar, oni uspevajo samo v kaosu. Oni hocejo kaos. Ker ni vec Hitlerja pred katerim bi nas scitili bodo uvozili nekompatiblne ljudi in zakuhdali drzavljansko vojno iz katere upajo da bodo izsli kot zmagovalci.

  4) Levaki so precustveni in pretupi da bi dojeli da muslimani ne sovrazijo nikogar bolj kot prav levakov. To pa zato ker so levaki ateisti in ker zagovarjajo enkopravnost spolov in spolnih orientacij, torej tri stvai ki se muslimanom najbolj gnusijo, prav v tem vrstnem redu.

  5) Levaki ne marajo realnosti, zelo malo levakov studira ekonomijo, matematiko ali ostale naravoslovne znanosti. Namesto tega vsi hitijo na rdeco madraso: FDV kjer se izucijo custvenega izsiljevanja delavksega razreda za katerega se kobajagi borijo.

  6) Levaske teorije so super vendar le do trenutka ko jih financira nekdo drug… https://www.youtube.com/watch?v=RWsx1X8PV_A

  ROJEN SEM BIL V KOMUNISTICNI DRUZINI KARDELJ MACEK, LETA 1977 PA ODSEL V ZDA… Oba sistema zelo dobro poznam. Leva opcija nima prav nobene prihodnjosti in bi iz Slovenije naredila Venezuelo…. Moja zena je iz Caracasa kjer sva skupaj prezivela mnogo lepih trenutkov, vendar je Caracas trenutno drugo najbolj nevarno mesto na nasem planetu. Si zelite isto v Sloveniji?

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cities_by_murder_rate

  • Goran Hvala

   a to sam sebe prepricujes al koga druzga? nazadnje ko me je en bolnik jansevik neki prepriceval o svetu in ljudeh izven slovenije sem ugotovil da tipson ni bil dlje od rijeke pa gradca. pa tip ve vse o vseh in kje kak je. …jest zase pravim da ne vem nic pa sm videl ze marsikaj in bil marsikje… sam eni so res brihtni.. zato pa so cel lajf tam kjer so. v sloveniji….:-)

   • Frank Novak

    Od kdaj sem jaz Jansevik?
    Ne rojen sem v druzini Kardelj Macek in leta 1977 odsel v ZDA kjer sem se sedaj. Do Titove SFRJ imam globoko spostovanje, vendar vidim svet drugace kot sem ga videl prej.

    • O’Brien

     Tako spoštovanje do Tita, da si socialistični raj zapustil? Zdaj pa tisti propadli sistem še hvališ?! Joj, joj kaka zmeda. Ne verjamem ti čisto nič.

     • Frank Novak

      Tudi ti bi lahko storil isto: pridobil si izobrazbo v komunizmu in odsel v kapitalizem kjer bi izobrazbo prodal.
      Tako sem storil jaz, zakaj nisi se ti?

     • O’Brien

      In zdaj iz Zda hvališ Titov zločinski sistem? Ti nisi prestopil nobene meje. Taki namreč živijo samo v blodeči Sloveniji.

     • Frank Novak

      Imam spostovanje do sistema ki mi je dal prost dostop do izobrazbe brez katere v ZDA ne bi mogel uspeti. Seveda nisem prisel kot cistilec posode ali smetar, pac pa kot diplomiran ekonomist in se povzpel v zgornji promil ameriske druzbe po bogastvu.
      ZAKAJ NE BI SPOSTOVAL TITOVE SFRJ?

     • O’Brien

      Ekonomist, ki iz Zda pošilja poste navdušenja nad ekonomsko propadlo SFRJ.

     • Frank Novak

      Ne , posiljam poste navdusenja nad ekonomsko zelo uspesnim samim seboj. A je imeti samega sebe rad in biti ponosen na sebe kaj slabega?
      Mogoce v dolini sentflorjanski kjer ste vzgojeni v “skromnosti” je, v ZDA pa nikakor.

 • Zgornji

  HJAAA, PETER, … VEGERATIJANSKI NAČIN PREHRANJEVANJA JE PAČ BOLJ ZDRAV OD MRHOVINARSKEGA, ZATO BO ZDRAVSTVO MANJ TRPELO KER BO MANJ BOLNIKOV . TO JE ŽE DOBER UKREP !!! ! !!! VENDAR PA JE VSAJ NEKA HRANA BOLJŠA KOT NOBENA HRANA . LAŽJE PA JE PRITI DO RASTLINSKEN HRANE KOT DO MESNATE, KER JE NAJPREJ MORALA ZRASTI RASTLINA, IN ŠELE NATO MESO. KO PA SE IZ ŽIVE ŽIVALI NAREDI TRUPLO, JE PA ITAK SAMO ŠE MRHOVINA. IN, ČE ČLOVEK PREDOLGO IN PREVEČ TE MRHOVINE VNAŠA V SVOJE TELO, POTEM TUDI SAM PREKMALU POSTANE MRHOVINA. IT’S THAT SIMPLE . Žal. Amennn.

 • VERZIFIKATOR

  Violeta Levičnik – Meščeva

  BREZMESNA FUTURISTIČNA

  V šolah naj obrok bo vsak brezmesni,
  ne samo obroki brez svinjine,
  ampak brez kosti, brez perutnine,
  saj meso škodljivo je za dlesni.

  V šolah naj le z levo vse se piše,
  prava roka namreč je levica,
  skvari rokopis povsem desnica,
  naj ne piše več se, ampak riše.

  V šolah je zvonjenje premoteče,
  vse preveč vznemirja nam otroke,
  z mesom ko uživajo obroke,
  vnašajo bakterije preteče.

  V šolah, ko zavladamo mi sami,
  sploh ne bo potrebe za učenjem,
  vse usmerjeno bo zgolj k stremljenjem,
  da pouk bo kakor v horror drami.

  V šolah, naši ko oblast dobimo,
  se zadovoljijo vse potrebe,
  šli bomo brezplačno na pogrebe,
  žalostni, da vse to preživimo.

  V šolah, ko zavlada stranka naša,
  bo brezmesno itak vse po vrsti,
  brez ogrevanja, premrli prsti,
  vsak dan za učenci črna maša.

 • Djuro Sumar

  Katoliki naj se šolajo v svojih šolah s svojim denarjem, saj imajo na razpolago javno šolstvo, tako kot vsi ostali. Pa zadnji čas je, da obdavčijo RKC tako kot vse ostale.

  • Zgornji

   TI SI PREVEČ ZLOBEN, KER SI PRENASILEN, KER NE DOPUŠČAŠ SVOBODNE VOLJE MANJ NASILNIH LJUDI KI SE ŽELIJO MANJ NASILNO PREHRANJEVATI !!! ! !!! THAT’S IT !!! ! !!! AMENNN !!! ! !!!

   • Djuro Sumar

    Doma naj se prehranjujejo kakor želijo, le pazijo naj, da jim otroci zaradi tega ne umrejo. Se dogaja tudi to.

    • Zgornji

     Ja, Tudi To se je že Večkrat zgodilo , A vendar se je zgodilo še Večkrat , da so umirali tudi otroci meskotov , le , da se je to ljudem in zdravnikom zdelo manj nenormalno kot pa smrt vegetarijanskim staršem. Zato je to bolj odmevalo po medijih .

 • Miro

  a so otroci katolikov kaj več kot drugi?

  • Bogdan Šalamun

   Ne, samo enako obravnavo zahtevajo! Ustava jim to jamči!

   • Djuro Sumar

    Samo Ustavo je treba spremeniti in stvar bo urejena.

 • Anton

  pa ste mi zopet pokvaril zajtrk,ob pogledu na dva degradiranca, mi še hrenovka več ne tekne, bljak

  sarkazem press

 • ĐĐ Style

  Zasebne šole naj si plačujejo iz lastnega žepa, še vedno imajo na raspolago javno šolstvo. Če se grejo neko elito ali pa želijo izšolati verske fanatike – klerotalibane , naj to plačajo sami.

  • Slehernik

   Edini verski fanatiki so muslimani in bivši učencu kumrovške šole

   • Goran Hvala

    prav en jansevik….imamo sole ki eo za vse….ce zelite nekaj posebnega pac placajte posebej….cist simpl. drgac stalno nabijate o nekih levaskih forah kaj bi oni vse zastonj.. aja vi sze pa kej boljs. se svoje nadstandardne stvari naj bi placevala drzava. no potem naj gredo vsi v zasebne sole ki bodo javno financirane pa naj zaprejo javne sole…verjetn to pa spet ne ane….vi bi zmeri neki po svoje.. stalno neki protesti pa se neki napenjate pa vas je glih za 2 bloka vseh skupi…pa se razglasate za vecino in da je to mnenje ljudstva….res ste podn. levaki se vsaj ne mecejo tak naprej kot vi. ce ze pridedan ko bom sel na volitve 100% obkrozm levake..

    • Bogdan Šalamun

     Nabijaš brez zveze! Se pravi, ustanovit kolhoze!

    • Slehernik

     Imamo tudi šole za učence s posebnimi potrebami, v kateri si, glede na tvoj pravopis, obiskoval tudi ti.

     • Svele

      Norcujes se iz otrok.kje sta mlada prodajalca ljubezni Črtomir in Jakob Janša. Sta pobegnila v ciganski tabor sta se zaljubila v športno oblečenega drugače govorečega Milutina hahhahah ali pa ju je murgeljn Milan zaprl hajajhajaj ali pa so ju Janševi pedofilni strici iz ozadja vzel hajjajajja prasci pedofilni cerkveni klerofasisticni crknte

     • Slehernik

      Stari ti nujno potrebuješ učne ure iz pravopisa

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!!

   • ĐĐ Style

    Janša je bivši Kumrovški učenec, muslimanske verske fanatike so ustvarili krščani z svojim pohlepom za nafto ali pa z nasprotovanjem do Sovjetske zveze v Afganistanu. Saj dobro vš kdo je Bin Ladena ustvaril.

    • macon

     Ne seri, muslimani so se šli prvi jihad malo po letu 600. Po 1500 so Otomani držali Arabce za vrat in se sami niso več šli jihadov, ko so jih zahodne sile nabile in jim zmanjšale teritorij (začetek 18. stoletja, ko je Avstrija zasedla Madžarsko in Vojvodino). Vsi otomanski pohodi na Dunaj in drugam pred tem so bili tudi jihadi. Islamski fanatizem se je tudi, ko so bili Otomani pri miru, izražal v srednji Aziji, na Kavkazu, v Sahelu in predvsem v Indiji, ampak vi, ki nimate pojma o zgodovini o tem ne veste nič.

     Pohlep za nafto je tak, da je vukojebina Saudska Arabija in ostali klošarji postala velebogatija zaradi nafte, ki so jim jo našli drugi in jim jo dobro plačevali. Kot bi tebi na travniku nekdo našel rudnik zlata in ti letno zanj plačeval milijone. Noben jih ni izkoriščal niti pet minut, dobili so dobesedno dar iz nebes brez katerega bi pasli ovce in kamele in bili na nivoju Somalije ali Jemna, ki sta brez nafte.

     • ĐĐ Style

      Lahko bi začela bi Rimljanih , ki so isto počeli.

     • ĐĐ Style

      P.S.

      Kolumbo je verjetno v imenu islama začel masaker nad prvotnimi prebivalci Amerike.

     • macon

      Verjetno še ti sam ne veš, kaj si napisal. Si pač komunajzar in komunajzarji se ravno ne odlikujete z logičnim razmišljanjem.

     • ĐĐ Style

      Dobro vem kaj sem napisal. Samo vi ignorirate zgodovino kjer se je pod krvavim križem osvajalo ozemlje.

     • macon

      Najprej se ukvarjaj z zgodovino druge svetovne in po njej pri nas, potem zahajaj stoletja nazaj in na druge celine. A bo šlo?

      O zgodovini nimaš pojma oziroma poudarjaš samo kar paše tvoji skrajno levi agendi. To si že stokrat dokazal. Lahko se napenjaš samo med analfabeti, drugače si brezveznik.

  • Bogdan Šalamun

   Kaj je reklo ustavno sodišče?! Če ti sploh veš, kaj je ustava!

   • ĐĐ Style

    Ali v ustavi piše, da imamo sistem kast. Desničarji želite ločevati otorke po finančnem stanju staršev in verskem prepričanju. Ker Slovenija ni katoliška država ampak republika, predlagam uvedbo: islamske, pravoslavne, judovske, budistične….. osnovne šole. Bodimo vsi enaki!!!

  • Svele

   Naj bodo na kupu

 • Franc Šink

  Prvo goveja krma, ki mora biti biološka. za posladek pa prosta paša.

  • Zgornji

   ;-)

 • Kučko pod pručko

  Mesečnik in Vagineta Luftić

  Ta dva na sliki samo še dopolnjujeta izredno slabo kadrovsko zasedbo murgelskega podzemlja. Kučan se mi zdi pravo revšê, ko ne more in ne more v svojih vrstah poiskati vsaj kolikor toliko dostojnega človeka, ki bi krmaril rdečo barko. Poglejmo njegov izbor, pa bomo videli, zakaj gre.

  Pahorjeva pamet ne seže prav visoko, saj je njegova platforma nekje na nivoju povprečnega srednješolca. Vse, kar je dosegel, je le plod manekenskega nastopa in uglajenega leporečja, čeprav njegove besede niso nič drugega kot brezvezne fraze. Bartuškura, ki je preplonkala magistrsko nalogo iz vpliva švica na tkanine, je vse o svoji inteligenci pokazala na zaslišanju v Bruslju, kjer se je kljub zavzetemu navijanju Junckerja osmešila, da se bolj ne bi mogla. Še bolj klavrn pa je Cmero, pokvarjen človek brez pameti. Po Pezdirjevi izjavi, da gre za slabo izobraženega človeka, se res vidi, da je do doktorata na PF prišel izključno po partijski liniji.

  In ta dva bebca na sliki zgoraj? Plavooki se poslužuje vsega pofla, ki hodi po slovenski zemlji. Falirani študent, ki razen namazanega jezika in deškega videza ne premore ničesar in odurna kvazi igralka, katere še v njenih prvotnih vlogah nisem mogel gledati.

  Kot kaže, pa se bolj razgledani in inteligentni ljudje, ki jih v Sloveniji ne manjka, raje izognejo šefu murgelske udbo-mafije!!!

 • Slehernik

  Kam smo prišli. Samo pomislite, da vam je nekdo pred dvajsetimi leti rekel, da bodo takšne kreature nekoč v slovenskem parlamentu. And yet, here we are…

 • antimur

  Kaj meni ta zmešana Levica s svojim pokvarjenim in butastim članstvom je skorajda nepomembno. Bolj zaskrbljujoče je dejstvo, da jih kučanistična koalicija s Šarcem na čelu, jemlje resno.

 • Lisjak

  Bodite brez skrbi,da bodo upoštevali ustavo in to takrat,ko bodo islamisti ustanovli osnovno šolo.Nekaj se je že govorilo,da jo ustanavljajo Turčini!

 • luckyss

  “Poglejte predlog Meščeve Levice: Nimamo denarja za osnovno šolanje otrok katolikov, bo pa za vegetarijanska kosila?”

  Skrajno butast in zavajajoč naslov..Vsi katoliki lahko šolate svoje otroke v javnih šolah…konec koncev ste se tudi sami vzgojili v takšnih šolah in vas to ni oviralo, da postanete in ostanete verniki…
  Če pa hočete z našim denarjem vzgajati ministrante pripravljene na pripogibanje v zakristriji z župnikom v ozadju…to poneumljanje plačajte sami..
  Naslednji se bodo spomnili muslimani, da njihove šole prav tako plačujemo vsi…
  Ne, hvala..verski “odvisniki” si svojo dozo plačajte sami…

  Kar se tiče prehrane je najmanj kar si otroci BREZPLAČNO zaslužijo vsaj enako kot “migranti”..!!
  Torej tudi vegetarijanski meni, ker bi se s tem tudi zmanjšala potreba po dietnih menijih..

  • Igor Kavalar

   Moje mnenje je, da mora biti hrana za otroke v javnem sistemu enaka za vse, da morajo biti proizvajalci slovenski in se nimamo kaj prilagajati, razen tisti peščici, ki zaradi ogrožanja zdravja potrebujejo posebno hrano.

   S tem ne mislim ne na vegetarijance, ne na halalovce. Kdor noče jesti mesa naj ga potem ne je, kdor ne misli jesti svinjino na je ne je. Na krožniku bo še vedno dobil na izbiro krvavice in zelje, šunko, sir, kumarice, kruh pa naj sam izbere, da krvavice nebi in bo pač tisti dan jedel samo zelje in krompir ali pa kos kruha, sir in kumarice.

   Ideologija v šolah je zgrešen sistem (pa naj gre za socialistično šolanje, kapitalistično, versko). Šola naj bo prostor za spoznavanje preteklih zgodovinskih dejstev (brez enosmerne resnice), spodbujanja znanosti, miselne in praktične kreativnosti, športom in krepitvi nacionalne zavesti, (kulture, jezika, patriotizma do svoje domovine).

 • jjajo največji ljuzer

  evo, zdaj Nova priznava, da njeni katoliški novinarji nimajo niti osnovne šole. saj smo vedeli, da so tretjerazredni in da jim v četrti razred ne bo uspel preboj

 • domovina mili dom

  Denarja bo dovolj, ne se sekirati.

 • montyamp

  Vse česar se dotaknejo boljševiki gre rapidno v maloro .
  Violeta je šla v Venezuelo in glej ga zlomka , v Venezueli je že divja državljanska vojna .
  Banda rdečih ciganov bo na koncu spravila še slovenske šole in vrtce v medsebojne spopade in to preko vegetarijanske prehrane .
  A je že kdo vidu pametnega komunista ?????????????????????????????????

  • komar marko

   ha,ha,ha. Gospodarje so pospravili, zagospodarili so HLAPCI.kaj pričakuješ?

  • luckyss

   Ti si verjetno v življenju preveč krvavic pojedel….
   Otroci imajo pravico do zdrave in bio prehrane, torej vsaj do takšne kot jo imajo nezakoniti migranti..
   In z uvedbo vegetarijanskega menija bi se bistveno zmanjšala potreba po dragih dietnih variantah..

 • komar marko

  No tile mesečniki z rdečuhi so nam prodali DRAGULJ, našo banko za drobiž. Kdaj bo narod pogruntal, da so ZLO te države mesečniki in rdečuhi. V TEŠ 6 so pohrustali marmeljade za 500 MIO. Glejte četrtkovo TARČO. GOLOBIČ se je zgražal nad sodstvom!

 • BlackOpsSystem

  A ta mesec spolno zadovoljuje tomičko???!

  • luckyss

   Ona očitno bolj spolno zadovoljuje DESNICO, glede na onaniranje na teh straneh ob člankih z naslovom, da “si jo lufta”..;)

  • Svele

   A Janez crtojebec pedofil zlorablja črta in Jakoba

 • sanguis sacrum

  sej če bo šlo tako naprej, bomo kmalu skoraj vsi postali vegetarjnci..pol nam bodo pa še regrat obdavčli…

 • Silos

  Za nov meni spet toliko denarja,od tega denarja pa spet nekomu vsaj polovica v žep
  tako ,kot znajo pri vsaki stvari.Volk sit in koza cela.

  • SIMON ROZIC

   Pikalo je že navajen na miljončke, saj sta z Lukšičem izvedla
   “odličen” program o državljanski vzgoji, vreden več kot mio EUR,
   pogoltna levica pa gre po njuni poti !

 • SIMON ROZIC

  Pikolo je že danes samo “na solati”…njegov um je um črva, ki ga je
  pomotoma pogoltnil s solato vred!

 • BlackOpsSystem

  A se komu zdi normalno, da dakoplačevalci, Slovenci in Slovenke, plačujemo za kondome, ki jih naša vlada skorumpirana, kopuje za “migrante”-teroriste?!!!

  • Silos

   Seveda se zdi normalno levici in podrepnikom.

  • Djuro Sumar

   Nikakor ne najdem povezave s šolsko prehrano in versko vzgojo.

   • Tone

    Zarebrnica na Veliki petek je napad na vero.
    Kaj več kot prežganka na pepelnično sredo pa tudi.

    • centurion

     Zarebrnica VSAK dan za tvoje musliprjatle.
     Pa obvezna slivovka za zihr alaha zadovoljit…
     Vas pedre pa na ketno v šoli.
     Da se vidi kkdo je kdo…

    • Djuro Sumar

     Na katero vero? Ali kdo koga sili jesti meso? Ali kdo koga sili da je vegetarijanec? Nikdar nikoli nisem občutil nobene prisile.

 • ZatonMesecnikov

  Sedaj poslušamo o dvigu minimalne plače, kot velikem uspehu Polmeseca. Nabija gobec v parlamentu vsi mu ploskajo.

  Kaj bo prava posledica tega dviga minimalne plače? Osnova za prispevke in davke, to je povprečna plača se bo dvignila, prispevki in davki bodo višji, kot pa ta razlika od stare do nove minimalne plače. Požrešna levičarska buržpoazija, ki na vsak način želi ohraniti svoje privilegije, pa bo dobila nov denar, v obliki višjih davkov. O tem Polmesec kao ne ve nič, oziroma ga zaboli, saj gredo ti prispevki in davki za “naše”.

  že tako je Slovenija relativno na prebivalca najbolj obdavčena na svetu, sedaj pa pada še globje. In verjemite mi, prišel bo čas, ko se bo delalo le še za izkoriščevalskega Levičarja.

  • jovan jovan

   Ne serji. Verjetno si v službi v JU, pa ti je vseeno, kako preživijo tisti s 600€, nekateri celo manj. Še sekta, zagovornica kapitala je glasovala za dvig, zagovornica kapitala! Hinavci desni! Govora je o dvigu NETO zneska. Butast desnuh!

   • Mojca pokraculja

    Serjes ti, povej kako pa neto dvigneš, če ne dvigneš brutto? Obdavčitev plač je enormna, tu kaj povej, zakaj se ne zniža, butl?!

   • ZatonMesecnikov

    Tudi dneva v življenju nisem bil pijavka slovenskega naroda na Javno upravnem Jovane. pojmi te jebejo. če se dvign neto se obračuna od nekega Bruto. Stopnje neto od tega bruta so zakonsko določene (22,10%) in na prispevki na bruto (15,6%) ki pa bremenijo delodajalca.

    So mar spremenili te stopnje Jovane, da bluziš? Poleg tega višji minimalci dvignejo povprečje v državi, od katerega se pa določi osnova za obračun.

    Ker si zadrt levičar braniš rdeče monopoliste in visok cenovni nivo storitev in produktov v državi. rdečuhi pa trpajo lepe marže v žep. Energetika, farmacija, zdravstvene storitve, nivo cen v trgovinah je pa 20% višji kot v nemčiji.

    se ne bi jovane raje boril za znižanje teh stroškov? In spust cen? ter uveljavitev zdrave konkurence v Sloveniji, ki bi znižala ta nivo cen? pa ne bo treba Polmesecu gobcati pa prodajati megle s Skupščini zaradi dviga tistih nekaj fičnikov….

    • traktor

     Jovan je pač glup. Ni še slišal, da zamenjaš šiht, če nisi zadovoljen s plačo. Kaj takega Jovani niso sposobni. Oni tuhtajo samo kako bi s čim manj, naredili čim več. To pa je možno samo še v Sloveniji.

  • O’Brien

   Posledica v H&M je prekinitev pogodb o zaposlitvi in najem študentov.

   Levaki dobro vejo, kaj hočejo: najete delavce brez bolniške. Problem je, da to podpirajo volivci.

 • Nšo-či

  Ne vem, kako lahko po šolskih in vrtčevskih kuhinjah jokajo o previsokih stroških, če kuhinje ne upravljajo tako kot lastne. Nadzora nad hrano, ki ostaja ni. Zanimivo bi bilo vedeti, kako šole in vrtci upravljajo z obroki, ki jih staršem ne uspe odpovedati. Kuhinje niso povezane s pediatri, da bi razumele vpliv prehranjevanja na bolezenska stanja. Kuharice in kuharji ne prihajajo v razrede, da bi se z učenci pogovarjali o hrani Ministrstvo ne naredi prav ničesar, da bi bil ta strošek prehrane manjši, koristnost pa večja.

  • traktor

   Imam kar nekaj prijateljev in žlahte v prosveti. Glej hudiča, skoraj vsi dobe v šolski kuhinji kosila za domov, za celo familijo. Ne vem, mogoče celo kaj plačajo za to. Veliko že ne, doma zaradi tega ne kuhajo. Pa še nekaj opažam. Tele kuhinje v šolah in domovih upokojencev se gredo po novem nekakšno pridobitno dejavnost. Kuhajo za veselice, prevzemajo cateringe. Uničili bodo s tem privatne gostince. Lahko se je iti pridobitno dejavnost na državne stroške. Država jim financira kuhinje, plače, avtomobile za razvoz. Lahko je s tujim po koprivah….

   • Nšo-či

    Hmm… glede na to, da nadzora ni, bi šolske kuhinje lahko za en obrok prejele dvakratno plačilo. Prvo od staršev, ki niso uspeli odjaviti otroka od šolske prehrane, ker je to potrebno vnaprrej, otroci pa ne zbolevajo planirano in drugič, ko jim ta isti obrok poravnajo tisti, ki ga odnesejo domov.
    Dejavnost šolskih kuhinj in kuhinj domov upokojencev ne bi smela biti pridobitna. Je pa prav, da tudi starostnikom, ki ne živijo v domu nudi topel obrok in prav bi bilo, da bi tudi starši bolanih otrok lahko kosilo, ki so ga ali ga bodo poravnali na položnici odnesejo domov.

    • traktor

     Saj vedno trdim, da imamo pri nas dve vrsti sociale. Tisto pravo, btw, te je malo in tisto, ki se izkorišča. In ta je v večini. Pisal sem o pridobitni dejavnosti npr. nekih domov za upokojence, kjer se kuhinje ukvarjajo s cateringom na veselicah, s tem pa znižujejo cene pravim gostincem, ki zaradi tega propadajo.

     • O’Brien

      Podobno je s Petrolom, ki opravlja trgovinsko dejavnost, vrtci in šole pa tudi oddajajo prostore za pridobitne dejavnosti. Vse se da zmenit, samo prave ljudi moraš poznati.

     • traktor

      Tako je. Samo z vse pač ni placa.

     • O’Brien

      Socializem, kjer lahko sodelujejo zvesti sistemu.

 • Krtača 20

  Ne vem od kod desnim ideja da je vegetarijansko kosilo dražje?

  Pa od kod vam ideja da moramo financirat državljani ekstravagantne programe cerkvene pedofilije?

 • Anton

  ne bom ja dolgo in počez razpravljal, ker nimam več volje, je pa jasno na že prvi pogled, vkolikor v primerjavo vpogledamo v vse stroške, ki jih namenimo za mohamedance, in sedanji naslovnik. Toliko o tem, mislim, da je razlaga nepotrebna in je že bebcu jasna.

  sarkazem press

 • jovan jovan

  Katolibani sami plačujte svoje šole. Tako kot vsi ostali, ki hodijo na zasebne šole, vrtce.

  • centurion

   Srbijanci pa doma ostante.
   Za komunalca ne rabiš niti osnovne.
   Šumadinski dvomesečni kurs švasanja, hehehe.

   • Djuro Sumar

    Ti še tega kursa nisi naredil.

    • centurion

     Ta rabi samo vam, balkancem,
     to je potomcem parjenja medveda z bukvo, hehehe.

     • Svele

      Kaj bosta retardirana spedofilirana otroka Janeza Janše hahhahahah črt in Jakob ko in če odrasteta hahahhahhaha posiljevalca sadista psojebca prostituta ali pedofila v hozentregerjih hajhahha

     • centurion

      Qwa delate balkanci v trenirkah zarod retardiran no.
      Pa mešate že tako nizko raso s psi.
      Seveda mešanci….
      Qwa mladiči so v trenirkah, sintetičnih, sveleHOVHOV?

 • Bandit123

  To ločevanje otrok na katoliške in one druge bi morali prepovedati z ustavo. Včasih smo hodili vsi v iste šole in ni nikomur nič manjkalo. Na versko vzgojo smo šli pač k župniku. Kar se vegetarijancev tiče, bi se morali otroci odločiti sami, ne da jih starši silijo v to. Podobno je tudi z vero.

  • Djuro Sumar

   Do pikice se strinjam s teboj.

  • Svele

   Jaz pa sem za ločitev .da ne bude zabune hahahhaha

 • Silos

  Smo edini,kjer predsednik države ne vošči Božiča na sveti večer po glavnih poročilih!

  • Djuro Sumar

   Le zakaj bi meni ateistu voščil Božič in Slovenija je pretežno ateistična država. Če nič drugega imamo napisano, da smo sekularna država. Katoliki pa si brez težav lahko voščite kar želite vsak dan v letu. Prav tako tudi vsi preostali verniki.

  • črnaovca

   Ja in katoliki ste postali že malo vsiljivi. predsdnik ne vošči niti delavcem za Prvi maj. Torej?

   • Steiermark

    “jugočarovnica, kdo je v Sloveniji postal vsiljiv, je pa res veliko vprašanje! Čigava oz. kdo pa je Slovenijo ustvaril? Menda ja ne , vi “ateisti” in balkanci? Slovenci so ustvarili in zgradili Slovenijo, še v času, ko so obstojali samo ali predvsem, Seveda se vi jugočarovniki in ostala pritepena golazenn lahko sprenevedate in izganjate nas, avtohtone, s krščansko kulturo in vero, z našega ozemlja!

  • Steiermark

   Smo tuidi “edini” v zahodni civilizaciji – Evropi, ki imamo predsednika, ki je strogo usmerjen proti evropski kulturi, vendar, prorusko srbijansko!

  • sodnikisozločinci

   Jebo mu pas mater!

 • Svele

  Akcija zamaški hahhaha nimamo farmacevtov za lastna cepiva . kontrola in zašcita vode hrane.kontrola nad kapitalisti ki uničujejo in razprodajajo slovenijo.podizvajalci v lastni deželi.kontrola tujih vlagateljev.kaj dela Damir Črnčec.in obveščevalna služba .

 • Janez

  ŠALA
  Napredujejo,
  napredujejo !
  Zdaj
  je “žal” preds. DZ
  – EX TOVARIŠ – Dejan ŽIDAN – postal že – G. =GOSPOD !
  Pogosto
  slišim – prav pogosto – sirene vozil SNMP
  zdi se,
  DA ODVAŽAJO ENE ČISTO ZMEDENE LJUDI, KI V
  SNMP VOZILU JOKAJO IN
  GOVORIJO:
  ” LJUBI JOŽEK, ŠLOSAR KUMROVŠKI,
  KJE
  V BARCELONI
  – JE TVOJ GROB, DA POROMAMO NANJ, K TEBI” L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  SIRENE VOZIL SNMP ZA
  “VERNIKE V JOŽEKA, ŠLOSARJA IZ KUMROVCA”
  “VSI SE MI SMEJIJO”
  – THEY ARE COMING TO TAKE ME AWAY”

  https://www.google.si/search?q=they+are+coming+to+take+me+away&oq=they+are+coming+to+take+me+away&aqs=chrome..69i57.37151j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  AKADEMIK, SRB, EX USLUŽBENEC “CIE”

  DR. J.I. DERETIĆ Istina o Titu
  “KOVINARA JOSIPA BROZA IZ KUMROVCA ,
  NJEGOVI KOMUNISTIČKI KOLEGI SU STRELJALI
  – 1939, U BARCELONI, U ŠPANIJI.

  https://www.google.com/search?q=jovan+deretić+istina+o+titu&oq=jovan&aqs=chrome.1.69i57j69i59j69i60j69i61j69i59.5559j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Miccy

  Pomirjena sem, Evropa stopa na pot rešitve! Otrokom je torej potrebno dajati mesne obroke. Če jih nočejo, naj se navadijo nanje. Dober kristjan je za Veliko noč šunko in se ne ozira na mrtve prašiče! Če kdo od otrok ne prenese laktoze, naj odpre usta in poje dober mesni obrok! Zdaj se bo vsak zmišljeval, ko so vendar naši predniki v Noriškem kraljestvu molzli krave, pili mleko in preživeli! Levičarska zarota, multikulti sranje vse z netoleranco do laktoze. In ostalimi dijetami! Levičarska zarota, ki je naperjena proti družini! Vsako jutro pred poukom naj otroci molijo in to je to!

  Ženske naj do nadalnega ne hodijo v savne, ker tam masturbirajo Arabci! Nova24TV točno ve, kako bomo preživeli! Hvala za ta poglobljeno hujskaški članek. Še več takih potrebujemo!

  • Miro

   hahaha in ti to verjameš da je nekdo ?”arebec” ?drkal v savni? a begunec je bil?

   • Svele

    Dolenc itek so Dolenjci podobni ciganom in cefurjem jaz lahko rečem čefurji cefurjuker sem sam cefur.

    • Nesporni luzer 2018

     Dolenjci so sami domosranski belogardisti in jansisti. Tricetrt dolenjske je bilo na okulatorjevi strani. Bagra izdajalska, da jih ni sram.

   • branči

    verjetni nisi bral “rakov povratnit” samo umsko zaostal ga drka v prazno, pametnejši koristijo drugačne pripomočke! alora, je bil gospod doktor znanosti iz mugabeja, ali navadni čefur na socialni?

    • Nesporni luzer 2018

     Kaj je ti sralo nakladasko? Kaj te motijo cefurji?

     • branči

      čefur zafustrirani s 30 let delovne dobe, ko sovraštvo kar šprica od tebe in tvojih komentarjev! kako lahko nekdo normalen za svojo identiteto vzame sliko jj! gnojnicardeča, ki se razpihuje tukaj, dojkler te ne najdemo in podkujemo, kot napihjeno žabo!

     • Nesporni luzer 2018

      K aj si fous ker nisem tako zabit in nesposoben kot ti, da bi moral 50 let garat kot hlapec za 600 eur penzije? To je tvoj problem, klosar domosralski

     • branči

      še vedno si čefur pofukani, pa zaradi mene tudi 1500 € penzije!

     • Nesporni luzer 2018

      A zate je Slovenc po obeh starsih cefur? Zanimivo. Lepo si pokazal kaksni ste jansisti

     • Svele

      Kako cvilijo svinje pedofilne cerkvene hahahahhaha

     • Nesporni luzer 2018

      Jansisti ne marajo juznjakov. Ni cudno, saj jim slednji pofukajo vse babe:))

     • Miro

      a si ti branĆi? pa te sram porekla? jajotova ritka je premajhna da bi vsi vanjo zlezli

     • Nesporni luzer 2018

      Branci v rito danci je zagotovo “close friend” od francija danka. JJ mora bit ponosen na oba.

     • Svele

      Serjem se v usta retardiranih otrok Janeza Janše hahajjajA serjem se vam v hudo dobro jamo na vaše fašistične cerkvene domousranske svojce .

     • Svele

      Jansistom nepismenim. napiše se zafrustriran hahhahahah kinezi Marš nazad u japan

     • Svele

      hajahhahahahhHahhab nima nič proti cefurjem hahahha nič učinkovitega .hahahhahhaha ne može nam Niko nista jaci smo od jansizma

    • Miro

     in kje piše- je dokaz ,da je to “drkanje” res bilo? ali si je to neka primadona to izmislila, če ne primadona, pa sama Nora Tv

    • Tone

     Gibanje Me to se je pričelo tako, da je ena igralka ovadila svojega producenta, belega kristjana, da se je pred njo slekel in jo silil, da gleda, kako drka.

    • Nesporni luzer 2018

     Ti butl ocitno ne razumes sarkazma.

   • Miccy

    Seveda verjamem, ker če je objavila Nova24TV, gre za resnico! Prestrašena domoljubka je izpovedala sledeče: “Komaj se v savni sproščeno uležem (bila sem sama), že je za mano. Vstopi brez pozdrava. Res, malce neprijetno, ampak zaradi njega nisem hotela vstajati in se zavijati v brisačo. Temveč sem mirno ležala naprej z zaprtimi očmi. Čez nekaj časa slišim nekaj, kar slišimo v brutalnih porno filmih: špljoc, šplojc. Odprem oči: sedi nasproti mene, me gleda in masturbira.”

    Komaj čakam dan, ko bodo naše savne osvobojene Arabcev in bodo v njih masturbirali samo Slovenci, čistokrvni listi naših gora!

    • učko

     Preveč komuniciraš s svojim Dildom, preveč maš zamaščeno rit, vampek ti je zrastu, pol se pa še u glavo zanemarjaš! Prou ti je !

     • Miccy

      Je Dildo pravi Slovenec? Njegovo ime zveni, kot bi bil Musliman!!!!!!!

    • Nesporni luzer 2018

     “Spljoc” “spljoc”, se je slisalo iz bliznje spovednice medtem ko je fajmostr “izpovedoval” lokalnega SDS gresnika”.

     • Miccy

      Huje bi bilo, če bi Arabec spovedoval!!!!! Tega nikar! Dokler sodomijo zganjajo naši čistokrvni listi iz naših gora, potem vse v redu!!!!!

  • kraljica vesolja

   Jst sem u lajfu vidla tri drkadžije, k so si ga žlajfal. En je to redno počel pred pošto v centru nasprot Name. Ogabno in bolno. Pa so bli kr Slovenci.

   • Miccy

    Zanesljivo se motiš! Potomci Norikov ne drkajo javno!!! In ne v savni. Oni so kristjani. In vsak kristjan ve, da se mu bo roka posušila, če si ga bo metal na roko!

    • Svele

     Zdravnik reče Janezu Janši da bo moral nehati z dejanjem.zakaj vpraša Janša .da vas pregledam odvrne zdravnik

  • Nesporni luzer 2018

   Vsec mi je tvoj cinicni stil pisanja. Samo bojim se da so jansisti prezabiti da bi skapirali.

   • Miccy

    Če bi člani SDS razumeli, kaj financirajo s svojimi članarinami, ne bi plačevali članarin. V Ljubljani v muzeju novejše zgodovine obstaja fond nacistične literature. Zelo poučna zbirka. Če vzameš tekst iz obdobja 1938 – 1945, zamenjaš besedo Jud z besedo migrant, dobiš točno to, kar propagira Nova24TV. S tem načinom širjenja “resnice” so pljunili v obraz vsem nam, ki nismo levičarji, saj so desno in konzervativno usmerjene državljane pričeli izenačevati s primitivci in nacisti. Žalostno, zelo žalostno, kaj počne strankarsko glasilo!

    Ampak če bomo na koncu prišli do tega, da bodo samo Slovenci masturbirali v savni, da bodo naši otroci brez izjeme jedli svinjino, se bo izplačalo! :(

    • Nesporni luzer 2018

     Ja tudi jaz menim da ste zaradi teh jansisticnih mozganskih trustov, na udaru tudi dokaj zmerni, normalni desnicarji. Saj se vas zaradi njih mece vse v isti kos. Saj pravim da je ta golazen sdsovska razklala cel narod.

     • Miccy

      Točno tako. Žalostno, ampak nacizem je nacizem in večina zmernih, poštenih ljudi ga ne bo podprla.

  • O’Brien

   Za hujskanje imamo Miccy.

   • Miccy

    Ne, si ti povsem zadosti….

    • O’Brien

     Gospodična Miccy, motite se. Avtorica hujskaških prispevkov ste vi sama.

     Ni lepo, da drugim zavidate urejene družine, ker vi kar sama hodite v savno.

 • Nesporni luzer 2018

  Pa kaj vam ni jasno klerikalci butasti nazadnjaski? A vam napisem z velikimi crkami da vam bo slo v vase debilne tintare? Ok, pa dajmo.
  SLOVENIJA JE SEKULARNA DRZAVA IN KOT TAKSNA NI DOLZNA FINANCIRAT KATOLISKIH PRIVAT SOL. Bo slo? Kdor hoce da njegovim pamzom perejo glave fajmostri, ter jih “blagoslovijo” od zadaj, naj sam placa za privat katolisko “solanje”.
  Za ostale normalne, so javne sole dovolj dobre.
  In kaj ima s tem vegetarijanska prehrana? Mater ste debilni res.

  • Svele

   Dajmo jim učni program.kako so duhovniki z domousranci izvajali grozovite zločine nad lastnim narodom.amenprasci klerofasisticni

  • xtc

   Ne negre bebo USTAVA in ZAKONI SO NAJPREJ-nato pa vaše blodnje ,ki so nezakonite.

 • Cucurbita Pepo

  Versko blazni starši naj svoje otroke versko indoktrinirajo(zlorabijo), s svojim denarjem.

  • Nesporni luzer 2018

   Tocno tako

  • branči

   marksistično blazni starši, naj svoje otroke pošljejo na matinejo izrade puta bratsva i enostnosti in to na lastne stroške! pa čefurski vrtec naj si še sami plačajo, brez subvencij države!

   • Nesporni luzer 2018

    Se en ki zagovarja “blagoslov” otrok s strani zupnikov, kajne? Zakaj kurac bi vsi ostali placevali za pranje mozganov tvojemu pamzu?

   • Miro

    branči še mal pa boJajo ustanovil norokraljestvo… tam boste na kupu vsi enako misleči

    • branči

     če boš to dočakal v domu za ostarele, se tega ne boš niti malo zavedal!

     • Miro

      ne boj se za mene…. meni ne bo treba se klanjat politiki, moja penzija je 1300 e

     • branči

      tudi denar ti more ne kupiti pameti, pa se repenči do onemoglega!

     • Miro

      ne rabim bebo! imam dovolj

     • Nesporni luzer 2018

      Ma pusti tega klosarja domosralskega, vidis da je zamorjen ker je nesposoben, ima malo penzijo in hlapcuje za sdss sekto, od katere itak nima nic.

    • Svele

     Kje ga ustanavlja na območju hudo dobre jame hahhahahH

     • WISKY 1000

      leve budale IQ MEGLE,FUJ

   • Svele

    Janša odpira pedofilni vrtec za klerofasiste

   • Cucurbita Pepo

    Ok

   • Svele

    Zaradi pravljic očeta Janeza Janše se črt in Jakob zbujata posrana in poscana zaradi murgeljna Milana hahahhahhaha

 • Svele

  Verskim šolam obvezne ekskurzije blajburg Barbarin hostel in hudo dobro jamo.

 • Common Sense

  Itak, da gre za ideologijo. Privatnega šostva (četudi 1%) Levica pač ne podpira, no matter what. V ta namen je pripravljena zamižati pred odločbo vrhovne avtoritete, se pravi ustavnega sodišča.

 • Svele

  Predlagam da se vsi rojeni fantje v ljubljani poimenujejo po Zoranu Jankoviću.zivel Zoran Janković in Milan Kučan.

  • Nesporni luzer 2018

   Zivel Zoki car! In pa sportno obleceni Milutin:)))

   • Svele

    Hahhahahah

   • Hunyađi

    Tako se govori!

  • učko

   Vidva, drkadžije čefurske, bi za spremembo lahko napisala kej bolj “intelektualenga”, ne pa tolk kt zdej intelektuanalenga, prasca pederska čefurska !

   • Svele

    Mladi hlapci opuščajo vectisocletno incestno pedofilno hlapčevska slovenska folkloro.crt in Jakob sta prvi homoseksualni par med bratcema hahhahahha

 • Aron

  Prihodnost planeta bo vegetarijanska ali pa je ne bo.

 • Svele

  Snema se film o pogumnih vaskih domousranci iz hudo dobre jame in Barbarinega hostla naslov filma a si ti tud not padu.

  • učko

   JaJo s svojim šiptarskim kurcem pofukava vaše čefurske srbijanke, ti pa drkaše tle gor, govno !

   • Svele

    HahahhahahajhahahH evolucija nima načrtov za hlapce .

   • Hunyađi

    Jajo za enkrat jebe samo tebe v telećjo vuglo blentavo. Ućko Bućko.

    • Svele

     Hahahhaha

 • Svele

  Biografski film o Janši.naslov filma ne joči Janez

  • učko

   Z nadaljevanjem: “Ne drkaj svoje gliste, ćefurćek !”

   • jovan jovan

    Je Janez čefur?! Potem ni čudno, da….

  • WISKY 1000

   si pa res kreten

 • Janez

  Ja?
  ĐĐStyle, NESPORNI LUZER ITD.
  KAM
  BOŠ PA ZDAJ – HODIL NA GROB – Josipa Broza – TITA?
  A?
  V
  Barcelono, v Španijo,
  – kjer so “kolegi stalin komunisti” leta 1939- LIKVIDIRALI JOŽEKA ŠLOSERJA -BROZA?
  In?
  HŠA V KUMROVCU?
  Ni
  ROJSTNA HIŠA – “MARŠALA TITA=JOSHUE JOSEFA F. A M B R O S A”
  JE
  NAMREČ
  ZA
  ZLOGLASNI, ZLOČINSKI “MARŠAL TITO”= JOSHUA F. A M B R O S
  – BIL
  ROJEN NA POSESTVU POLJSKE GROFICE Marie ERDELYI-SOBIESKI !
  A?
  Boš, boste
  ZDAJ VI “ZAVEDENI” ČASTILCI – T.I. MARŠALA TITA=JOSHUE JOSEFA F. AMBROSA !
  ZdajHODILI V
  – LEPO MESTO – SZEGED na Madžarskem?
  Tam
  NA SVOJEM POSESTVU PRI SZEGEDU
  JE
  NAMREČ POLJSKA GROFICA, VDOVA Maria ERDELYI-SOBIESKA
  NEZAKONSKO
  RODILA – T.I. MARŠALA TITA=JOSHUO JOSEFA F. AMBROSA =MARŠALA TITA !
  KAJ
  BOSTE PA ZDAJ?
  A ne boste več hodili v KUMROVEC? Samo vprašam L.r. MOMČILO JOKIĆ
  TAJNI DOSIJE J.B.TITA
  MARŠALA TITA JE VANBRAČNO RODILA POLJSKA GROFICA, UDOVICA Mariaa Erdelyi-Sobieska

  https://www.google.com/search?q=momčilo+jokićć+tajni+dosije&oq=momčilo&aqs=chrome.1.69i57j69i59j69i60l2j69i59l2.8113j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  Hm? Kaj boste pa vi “MARŠAL TITO ZAVEDENCI” – ZDAJ ? L.r.Janez Kepic-Kern KOMENDA

  • Hunyađi

   Kmal pride na Janezovega Copatkota se polulat pa pokakakat.
   Adijo in zdrava ostani!

  • Svele

   Serjem ti se v slovensko hlapčevska usta Janezu jajajajja

   • branči

    še snaga ni več tisto,kar je bila! je vsaj 1x tedensko prišla in spucala greznico, danes pa neovirano širite smrad okoli sebe!

   • WISKY 1000

    baraba rdeča,tudi zate raste debela palica

    • Svele

     A jo boš porinil sinu v rit pedofil Janšev crtojebec

     • WISKY 1000

      komunajzar, nimam sina

  • ĐĐ Style

   Obišči psihijatra, doklet it ne bo prepozno.

   lp

  • Nesporni luzer 2018

   Ce ti to da verjames v ta lazniva desnicarska jajca, pomaga pri prebrodenju tvoje shizofrenije, pac verjami vanje. A dejstvo je da z nobenimi norimi teorijami zarote ne bos spremenil zgodovinskih dejstev;
   St. 1; Partizani in NOB so zmagali, kolaboranti pa izgubili
   St. 2; MARSAL TITO je bil eden najbolj vplivnih, cenjenih in sposobnih drzavnikov novejse zgodovine.

   Zdaj pa se zjokaj. Pa ne pozabi da ga je najbolj obozeval prav tvoj pastir ivan pristinski, strastni vjajcehod in kumrovski solanec. Spostuje ga sicer se danes, a tega ne sme povedat na glas, saj bi izgubil svojo retardirano volilno bazo. Kolikor jo je se ostalo.

   • branči

    l.43 smo bili v jajcu, danes smo pa v kurcu, po zaslugi tebe in takih, kot si ti”!

   • WISKY 1000

    komunajzar,danes je nedelja,ne svinjaj portala še danes,mujo.

   • Janez

    Ha, ha , ha !
    Tvoj
    MARŠAL TITO – SE TI REŽI IZ GROBA !
    In si govori:
    :” UH SEM JIH DOBRO – U MAJMUNE PRETVORIO”
    “POBIO
    SAM IH PREKO MILION – I JOŠ ME SLAVE”

    daj, daj
    – saj Matilda zavedene tudi vzame,
    a pametne – ima bolj rada… Par let časa imaš še ! L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Vince Blake

  Ampak zakaj se ustaviti samo na vegetarijanskih menijih. Če se že gremo neumnosti, potem se jih pojdimo do konca. Poleg vegetarijanskega menija mora biti obvezno tudi strogo veganski menu, ne sme pa manjkati tudi halal menu, za LGBT blazneže se pa vilica ne bo več imenovala vilica, pač pa nekaj spolno nevtralnega. Vilčalo na primer. Pa nožalo in žličalo.

  Za nekaj časa bo že zadostovalo. Dokler si ne bodo izmislili kakšne nove neumnosti.

 • stajerc5

  Samo za rdece pizdeke, da boste vedeli zakaj ne bo za vas vec socialnih dinarckov:
  http://moja-dolenjska.si/po-vzmetnicah-se-narocilo-za-600-sestavljivih-kovinskih-pogradov-oziroma-1200-lezisc/

 • xtc

  Vse menije razen medicinsko podprtih ukinit,medicinska pa po preverit,če kak zdravnik ni goljufal zaradi tega ,da je kdo alergičen na svinjsko meso-če se to dokaže ,da ni res odvzem licence in trajna prepoved dela.

 • Stajerka

  Pravilno minister, nekaj so diete zaradi zdravstvenih težav, povsem nekaj drugega so kaprice staršev!
  Sem volilka desnice, velik kritik “leve” politične opcije (ker so daleč od levice, zelo daleč), pa vendar mi to financiranje zasebnih šol ni všeč! Zakaj? Vedno znova in znova se spomnim na lj džamijo oz. islamski center, ki bo po vsej verjetnosti vključeval tudi izobraževanje otrok. HALO…..a si zamislite, da to financiramo?…..dobro je javnosti znano, kako versko usmerjene so islamske šole, dejansko tam ločitve med vero in državo NE obstajajo…..tam je prej vera država kot obratno!…..čeprav niti malo ne dvomim, da če bi bilo v DZ vprašanje islamske šole in financiranje zasebnega šolstva, potem NE bi bilo nobenih pomislekov…..

  • stajerc5

   Mislim, da si zelo blizu resnice. To bi bil sele zacetek, ker ne smes pozabiti, da se ze dolgo kuha zadeva o srpski manjsini…, posledicno bi tudi tu “kasirali” njihove sole! Uhhh, kaj nas le se caka?

 • Janez

  KDO SE BOJI ?
  TEGA
  30 LET “FAKE-LEVICA” Luke MESCA,
  KI
  JE MORDA

  – ALKOHOLIK ?
  Če ni, se mu opravičujem.
  Na lastne oči sem ga videl lani, 2017 poleti
  Kako je v eni uri v lokalu Pelikan pod Metalko, v centru Ljubljane
  SPIL
  KAR TRI VELIKE VRČE – P I V A – ENEGA ZA DRUGIM.
  Kdo
  se boji?
  55 letne “FAKE- LEVICA” GOSPE, PARDON – TOVARIŠICE VIOLETE T.,
  KI
  JE SAMA ZASE REKLA NA TV, DA JE “IZTROŠENA IGRALKA”
  PA?
  A mora res vsakdo
  – mizerijo svoje osebe – nositi – vsem na oči. ?! L..r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

  • stajerc5

   Levekaki niso nikoli poznali sramu, danes se pa celo bahacijo s svinjarijami!

   • Svele

    Andrej Bajuk če je kruh predrag pecivo potico.smrt Andreju Bajuku prascu argentinskem .smrt prašičem domosralskim argentinskim amenprasci cerkveni pedofili Janševi

 • Caetano

  Skratka bedastih izpadov Ledvice ni in ni konca.

 • Janez

  Takim
  kot se zdi – “FAKE LEVICA” Luka MESEC,
  KI
  SPIJE
  KAR TRI VELIKE VRČKE PIVA – ENEGA ZA DRUGIM
  NA
  GORENJSKEM REČEMO – “VAJENCI ZA RUGLJA”
  DR. J. RUGELJ
  JE SEVEDA POKOJNI.
  Ne veem, kdo zdaj uspešno zdravi – alkoholike. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Stajerka

  štala na kubik….

  CSD pred zlomom: z motorko nad socialne delavce!

  Se bo z novim letom sesul sistem, ki omogoča izplačilo socialnih pomoči, otroških dodatkov in štipendij? Ministrstvo je prejelo resno opozorilo.
  »Kaj nam pomaga višja socialna pomoč, če je pa mi človeku ne moremo izplačati, ker sistem ne omogoča obdelave njegove vloge?« nam je potarnala sekretarka Skupnosti centrov za socialno delo Slovenije Darja Kuzmanič Korva.
  https://novice.svet24.si/clanek/novice/slovenija/5c156bae0f278/csd-pred-zlomom-z-motorko-nad-socialne-delavce

 • WISKY 1000

  CSD SAMO MEGLO MEŠA,ŠČITIJO TISTE,KI DELAJO PROBLEME

 • Janez

  Molimo h gospodu Bogu,da te nore Levičarje Hudič vzame,sicer nam bodo nepopravljivo uničili Slovenijo in njene avtohtone prebivalce.Ne razumem,kako se lahko iz tako verne družine izrodi tekšen izrodek,kot je Luka.

  • Djuro Sumar

   Tole si komentiral povsem v katoliškem stilu.

  • Janez

   Tega
   nisem napisal – jaz
   NA
   TEM
   PORTALU
   TI
   “POŠTENJAKARJI-EX KP, ZK PROVOKATORJI – KRADEJO VZDEVKE,
   KAR
   JE
   PRAVA MALENKOST
   V PRIMERJAVI S
   “KRAJO ŽIVLJENJ IN PREMOŽENJA”
   KI SO JO ZGANJALI
   – NJIH PREDHODNIKI EX VKP/b, KP, ZK STALINISTI l.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

  • stajerc5

   Seveda si mislil na “verno” druzino, ki poje Internacionalo vsaj stirikrat na dan pod slosarjevo sliko, nje!?

  • Tone

   Če hočeš, da jih hudič vzame, moraš moliti k hudiču!
   Vsi pravi ateisti so iz vernih družin. Otroci iz ateističnih družin radi podležejo raznim gurujem in kvazi religijam.

 • Sredina

  Mest v javnih šolah je dovolj za vse, kdor je pa preveč presran, da bi svoje otroke šolal v javnih šolah pa naj to plačuje sam, nihče nikogar ne sili v šolanje na zasebnih šolah

  • Janez

   Obratno!
   Lažnive
   T.I. “partizanske” šole naj si plačujejo kar
   POTOMCI STALINISTIČNIH T.I. PARTIZANOV – KAR SAMI.
   SPRIČEVALA NJIH
   “PARTIZANSKO KARDELLJASTIH” ŠOL
   NAJ
   NE IMAJO – JAVNE VELJAVE.
   Naj bodo le potrdilo o tem,
   da je nek otrok zavedenih staršev – taam zabil 8, 9 let
   IN
   SI PO ZROČIL – VELIKO MENTALNO ŠKODO ! L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

  • macon

   Jebiga, v EU ste, kjer je zapovedana tudi konkurenca v storitvah, ki so jih v socializmu opravljale samo državne inštitucije kot je šolstvo.

   Dokler izvajajo državno predpisan program, imajo tudi zasebne šole pravico dobivati enak denar za enake storitve. Ampak seveda bodo v organiziranosti povozile javnosektorske parazite brez odgovornosti, kjer razni bebci zasedajo donosne položaje.

   Cela družba lahko torej samo pridobi, ker bo prišla na plano pozitivna selekcija kvalitete in dela, ampak od kdaj vas komunajzarje briga dobro za družbo. Briga vas samo dobro za vašo rit in šolska indoktrinacija mladine je nujna za vašo oblast.

   • Sredina

    Imajo pravico, ni pa prav, da bi bile sofinancirane, kvaliteto lahko dvigujejo tudi na lastne stroške, cerkev ima več kot preveč denarja, ne plačuje nobenih davkov in naj ona financira takšno šolstvo, enak opa velja tudi za vse druge verske skupnosti, ki bi odpirale svoje šole

    Me pa zanima, če bi bili še vedno tako glasni glede uveljavitve te odločbe, če bi jutri islamska skupnost odprla šolo in poleg javnoveljavnega programa poučevala še islamski verouk

    • macon

     Seveda, tudi islamska šola z obveznium programom in dodatnim islamskim veroukom naj dobiva enak denar.

  • branči

   v katoliških šolah ni čefurjev! še ti bi šel, če bi te vzeli!

   • Sredina

    niti približno, ker ne želim imeti nobenega stika s tako izprijeno in hinavsko vero ter heretiki, ki učijo eno in delajo drugo

    Nisem pa čefur, tako da se ni treba bat

   • Tone

    Saj v tem je glavni problem. Šola, ki jo v celoti plačuje država mora sprejeti vsakega učenca, ki izpolnjuje osnovne pogoje. Tudi čefurja. Cerkev in verniki bi imeli radi ekskluzivo, ki bi jo plačevala država.

 • Rupnik

  Zdravo,sem Lukec Mesećnik,sem levićar,sem nesposoben da bi bil desničar.
  Zdravo,sem zadrogirani Mihec Kurbiš,sem levičar,sem nesposoben za desničarja.
  Zdravo,sem nesposobna igralka še bolj nesposobna pos(L)ranka,nesposobna da bi bila desničarka
  Zdravo,sem Franćek trčeni trćek,sem levićar,sem nesposoben da bi bil desnićar
  vsem nam je skupno to da sovražimo slovenijo,slovenski narod,slovensko kulturo,slovenski jezik in vse kar je vsaj malo slovenskega.

  • Svele

   Bravo čestitam za sovraštvo do hlapcev

  • Svele

   Jaz sem pa črt Janša in zrasel bom v sadista psojebca prostituta pedofila ali Janeza jansobjajjajajJ

  • Svele

   Sem Jakob Janša in sovraZim očeta Janeza ki zlorablja črta zrasel bom v homoseksualca in poročil se bom v športno oblečenega drugače govorečega Milutina hahhahah

 • Svele

  Hahhahahah bogate zasebne šole za bodoče klerikalne fAsisticne posiljevalce sadisti mučitelje pedofile .kje so uni otroci pobijali mačke v sloveniji leta 2000 a so v bruslju

 • Svele

  Kaj bodo ko in če odrastejo bogatunski otroci iz zasebnih šol posiljevalci mučitelji sadisti morilci ali pedofili.

 • Svele

  Hahahhahah bodoči inkvizitorski Črtomir in Jakov Janša

 • Janez

  NI ŠALA – IN JE ŠALA”

  “MARŠAL TITO ” JEJE BIL NEZAKONSKI POTOMEC KRALJEVSKIH PREDNIKOV ! Dejstvo.
  Poljska grofica,
  vdova Maria ERDELYI-SOBIESKA
  na Madžarskem poročena s plemičem ERDELYI – jem
  JE
  BILA IZ POLJSKE
  PLEMIŠKE, KRALJEVSKE RODBINE – SOBIESKIH !
  Zelo
  slavna kraljevska poljska plemiška rodbins – so ti – SOBIESKI !
  Npr.
  poljski kralj Jan III SOBIESKI
  je leta 1683 – pri Dunaju porazil TURKE.
  JA?
  A niste ponosni, da je bil vaš proletarski vodja
  Ex POLITIČNI ZLOČINEC ” MARŠAL TITO” – KRALJEVSKEGA POREKLA? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  POŠTENJAK, SRB
  MOMČILO JOKIĆ
  MRŠALA TITA JE RODILA VANBRAČNO
  POLJSKA GROFICA, UDOVICA MARIA ERDELYI-SOBIESKA
  Tajni dosije J.B. TITO

  https://www.google.com/search?q=momčilo+jokićć+tajni+dosije&oq=momčil&aqs=chrome.1.69i57j69i59j69i60l2j69i59l2.9540j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • HALO ??

  HALO NOVA 24 !!?

  A ste ZA komunjazarje ali PROTI !!!???

  Nazadnje ko sem preverjal ste bojda? PROTI komunajzarjem ??
  Če je tako potem
  NIKAKOR ne morete zagovarjati državno/komunjazarsko FINANCIRANJE ZASEBNIH
  organizacij…ŠOL….

  A ste kje v NEKOMUNAJZARSKI Ameriki !!!!!
  videli da se ZASEBNE šole finnacirajo od države ????

  ???

  kaj bi zdaj radi komunizem ??
  al kapitalizem ????

  • Cucurbita Pepo

   Jajo komunist. V času njegovega mandata je država plačevala za šolske malice

  • macon

   Državno ni sinonim za komunajzarsko, vsaj normalno ne bi smelo biti tako. Komunajzarji torej lahko zagonijo državni denar kot jim paše, ostali drugorazredni naj se pa jebejo, a ne?

   Ameriko omenjaj, ko bomo imeli njihovo ceno nepremičnin glede na dohodke, njihovo ceno bencina in elektrike, njihove medianske ali povprečne plače, njihovo plačilno disciplino in njihovo obdavčitev prihodkov iz dela.

   Jaz bi rad, da kreteni tvoje sorte držite zaprt gobec.

   • Svele

    Smrt slovenskim hlapcem amenprasci cerkveni

   • HALO ??

    macon vidim po prebranem da si omejen nisi sam kriv,
    zato ti podarjam še minutko svojga časa in ti moram zaupati da državno financiranje
    ŠOLSKEGA Sistema IZKLJUČNO socialistična torej komunjazarska pogruntavščina

    TAKO KOT financiranje :
    zdravstva
    plačan dopust
    plačana bolniška
    plačana in odobrena porodniška
    socialna podpra….
    itd

    če že hvališ Ameriko o kateri se ti NE SANJA
    namreč tam VSEGA naštetega NI !

    • macon

     V ZDA so precej bogatejši, če imajo pa tam probleme alkoholiki in idioti, je pa njihov problem. Ti se postavljaš na nivo alkoholikov in idiotov, ker si izgleda en od njih.

   • Svele

    Vi pedofili klerofasisticni crknte Janševi

 • Svele

  Mali prasci cerkveni spedofilirani

 • Frank Novak

  JOSIP BROZ, vrni se in pocisti Slovenijo islamske invazije in izrojene levice…

  Slava Titu na višavah
  in na zemlji mir ljudem.
  Slava Bogu in na zemlji mir,
  slava Bogu, mir samoupravljalcem.

  Hvalimo te, slavimo te.
  Molimo te, prosimo te.
  Oče in sin in Sveti Duh,
  naš Stvarnik in Tovaris.

  • Svele

   Mi ti se kunemo

   • Frank Novak

    ZALOSTNA USODA NASEGA NARODA… BOLJE JE BILO POD MARSALOM TITOM.

    Danes, ko postajam pionir
    dajem častno pionirsko besedo
    da se bom pridno učil in delal,
    spoštoval starše in učitelje,
    da bom zvest in iskren tovariš,
    ki drži svojo obljubo,
    da se bom ravnal po zgledu najboljših pionirjev,
    da bom spoštoval slavna dejanja partizanov,
    in napredne ljudi sveta,
    ki žele svobodo in mir,
    da bom ljubil svojo domovino
    samoupravno Socialistično Federativno Republiko Jugoslavijo,
    njene bratske narode in narodnosti
    in gradil novo življenje, polno sreče in radosti.

 • Svele

  Privat zasebna cerkvena pedofilija

 • Frank Novak

  Levica ni sposobna produkcije. Ni sposobna ustanavljanja podjetij, kreiranja izumov ipd.

  Poslanstvo levice je da si pridobi oblast v “borbi” za izkoriscanega cloveka.

  Tako je v vzhodni Evropi prisel na obast Komunizem, ki bi brez Nacistov ostal za mejami Sovjetske Zveze.

  Danes Nacistov ki ogrozajo Slovanov ni vec, zato rabi Levica novo foro.

  Nasla je nove “ponizane in razzaljene” da se bo borila v njihovem imenu (za lastno oblast seveda). Ti “novi proletarci” so muslimani ki jih hoce levica privleci cim vec.

  Ob vsem tem pa levicarji pozabljajo da bodo prav oni tisti ki jim bodo muslimani, ko jih do kraja izkoristijo za potrebe invazije, prvim pognali metek v glavo.

  Muslimani ne prenasajo levicarjev in to zato ker so levi ateisti in ker se zavzemajo za enakopravnost spolov in spolnih orientacij. Kolikor vem levicarji ne sedijo v nobenem parlamentu musimanskih drzav.

  Tako dalec pa levim ne kapne. Lasten narod posiljujejo s toleranco do ljudi ki tolerance ne poznajo. Igrajo se z ognjem ki bo prve pogoltnil prav njih.

  Po njihovo, kdor aktivno ne podpiral islamizacijo Evrope in Slovenije je rasist in fasist.

  Ti levicarski skrajnezi bi takoj obrnili lajno ce bi za migrante morali dati kaj is svojega lastnega zepa.

  Tako pa delegirajo davkoplacevalce kaj morajo narediti. Pridejo na zbor, obsojajo druge “manj humane” Slovence in ob tem dozive katarzo.

  Kaksno Evropo bodo pustili nasim zanamcem jih ne zanima.

 • Mojca pokraculja

  Ko bi se tako srdito levičarji zaganjali v tiste tuje sklade, za katere ni mogoče ugotoviti lastništva preko katerih se pere denar od prodaje državnega premoženja ! Ne seveda ne, tam so tiho, ker je dovoljeno mahiniranje in skrivanje, to je najboljše podjetništvo z dodano vrednostjo, mar ne ?
  Lastništvo oziroma ustanovitelj podjetja ali zavoda je lahko vsakdo, šole pa je samo posvečena država. Tako je pri lekarnah, pri privatnih zdravnikih s koncesijo, tako je pri šolah. Teh ubogih 5 osnovnih šol, katerih ustanovitelji niso država/občina, je v Sloveniji največji problem. Bedasto da bolj ne more biti.

  • Hunyađi

   Mojca Pofokulja pridita z Vijoletko vaju bom oba dve v mufnko kosmatinko.

   • Mojca pokraculja

    Ti odstopim Vijoletko, kar poklič jo !

    • Hunyađi

     Ne bit lubusumna Mojčka.

 • Frank Novak

  ZALOSTNA USODA NASEGA NARODA… BOLJE JE BILO POD MARSALOM TITOM.

  Danes, ko postajam pionir
  dajem častno pionirsko besedo
  da se bom pridno učil in delal,
  spoštoval starše in učitelje,
  da bom zvest in iskren tovariš,
  ki drži svojo obljubo,
  da se bom ravnal po zgledu najboljših pionirjev,
  da bom spoštoval slavna dejanja partizanov,
  in napredne ljudi sveta,
  ki žele svobodo in mir,
  da bom ljubil svojo domovino
  samoupravno Socialistično Federativno Republiko Jugoslavijo,
  njene bratske narode in narodnosti
  in gradil novo življenje, polno sreče in radosti…

 • Janez

  ŠALA IN NI ŠALA !
  Jaz
  PREDLAGAM PRETVORBO SEDANJIH POKOMUNISTIČNIH JAVNIH ŠOL
  V
  PLAČLJIVE ŠOLE
  ZA
  TISTE,
  KI BI RADI
  POSLUŠALI PRAVLJICE O JOŽEKU BROZU ŠLOSARJU IZ KUMROVCA
  O
  BAJE “POGUMNIH IN POŠTENIH” T.I. STALIN T.I. PARTIZANIH
  Kdor
  hoče, da njegovi potomci poslušajo – te “TITO” ” T.I. PARTIZANI” pravljice,
  NAJ
  KAR SAM – IZ SVOJEGA ŽEPA
  PLAČA SVOJIIM POTOMCEM – POSLUŠANJE “TITO” PRAVLJIC. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  OTROCI, MLADINA V ŠOLAH NAJ SLIŠI RESNICO
  POŠTENJAKARJA
  MOMČILA Jokića,
  KI JE ZA ZAGOVARJANJE SVOJE RESNICE PREBIL 8 LET V ZAPORU
  POD MARŠAL TITO – TERORJEM.
  TITOVI T.I. STALIN PARTIZANI SU RAZPLAMSAVALI GRAĐANSKI RAT.
  TAJNI DOSIJE J. B. Tito

  https://www.google.com/search?q=momčilo+jokićć+tajni+dosije&oq=momčil&aqs=chrome.1.69i57j69i59j69i60l2j69i59l2.9540j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Van Der Waals

  RAZUMEM ALERGIJO NA OREŠČKE… VES OSTALO JE VEGI EKOTERORIZEM!!! POTREBNO JE JESTI RAZNOVRSNO PREHRANO!!

 • Nimamo denarja za osnovno šolanje otrok katolikov….

  V šoli ne ločujejo otrok glede na veroizpoved staršev, in za vse je dovolj prostora.

  • xtc

   Žal ne civilizirani starši že vedo,kam je treba vpisati otroke,še zdaleč ne v državno šolo.

 • Sredina

  Bi vi desničarji še vedno tako srdito zagovarjali uveljavitev ustavne odločbe, če bi jutri zasebno šolo z javnoveljavnim programom odprla islamska skupnost in začela poleg izvajati še islamski verouk?

  Odločbo je sicer potrebno implementirati, nato pa naj se gre v spremembo ustave in izrecno prepove kakršnokoli financiranje zasebnega osnovnega šolstva.

 • Sredina

  Tudi cerkev sama se kopa v denarju, vi ji ga še dodatno rinete v žepe vsako nedeljo pri maši, zakaj torej cerkev ne financira teh parih šol?

  • Mimoidoči

   Radi sedijo na nakopičenem denarju in zemlji. Biznis je biznis.

 • Janez

  ŠALA !
  Predlagam
  ZBIRALNO HUMANITARNO AKCIJO – Vv korist “ubogega “FAKE LEVIC” LUKE MESCA.
  STAR
  JE TA “MOŽAKARČEK OTROŠKEGA VIDEZA” CCA – 30 let.
  Vendar
  SE
  Z MOŠKO ODRASLOSTJO
  OČITNO – ŠE NI SOOČIL ?!
  NA
  SLIKI NAMREČ NOSI TESNO OPRIJETE HLAČE IZ (VERJETNO) NJEGOVIH TEENAGE LET !
  V
  KATERIH IZPADE – SMEŠNO.
  Morda
  je “FAKE LEVICA Luka M.” – na pragu – osebnega stečaja” ?!
  Morda
  ENOSTAVNO NIMA DENARJA – ZA NABAVO – NOVIH, NE PRETESNIH MU – HLAČ ?!
  Bogve?!
  Morda veliko zapravi tudi za – pitje – VELIKIH VRČKOV – PIVA?
  Koliko – PIVA
  spije javna oseba L. MESEC VSAK DAN – TEGA L.R. PODPISANI – NE VEM !
  Videkl pa sem ga
  NA SVOJE OČI, LANI POLETI
  V LOKALU PELIKAN POD METALKO – SPITI KAR – TRI VELIKE VRČE – P I V A, enega za drugim
  Kajj
  se van zdi.
  AJ ZAČNEMO ZBIRALNO AKCIJO ZA
  MORDA
  – OBUBOŽANEGA “FAKE LEVICA L, MESCA”,
  KI MORA MORDA NOSITI PRETESNE MU STRARE HLAČE,
  KER,
  MORDA NIMA
  – DENARJA, DA BI SI NABAVIL – NOVE ? Nepretesne hlače. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Hunyađi

  Levica imate vse pravice kandidirat. Saj ima nacisticna SDS enako pravico.

 • Hunyađi

  Šivala je Uršika zvezdo oj zvezdo crveno…

 • Mimoidoči

  Javno šolstvo so sicer prvi začeli protestanti s svojo Reformacijo, ko Marxa ni bilo še nikjer. Samo za informacijo, da se bo v tej rdeči deželi vedelo kdo je zaslužen za idejo javnega šolstva.

  Sicer pa, če hoče RKC imeti svoje šole, bi jih po mojem mnenju lahko sama financirala. Spomnimo se novic, ko so v Vatikanu našli nekaj sto milijonov evrov “med blazinami”, tako kot mi najdemo nekaj centkov evrov ob čiščenju sedežne garniture.

 • Janez

  POVSEM RESNO
  PREDLAGAM
  UVEDBO
  POSEBNIH POKOMUNISTIČNIH ZSEBNIH ŠOL, KI BODO PLAČLJIVE.
  V
  NJIH
  BODO POTOMCI
  EX KOMUNISTOV, STALINISTOV, POTOMCI T.I. STALIN T.I. PARTIZANOV,
  POTOMCI POVOJNIH EX KP, ZK “SISTEMČIKOV” I
  OTROCI SEDANJIH ” FAKE LEVICA” SD, SMC, LMŠ, SAB, DESUS POKOMUNISTOV
  LAHKO
  POSLUŠALI – “LAŽI” – O “GENIALNEM” JOŽEKU ŠLOSARJU BROZU IZ KUMROVCA,
  KI
  SE JE
  NAUČIL
  – “PUNO STRANIH JEZIKA” SAMO HRVATSKOG – NIJE ZNAO,
  – NAUČIO MAJSTORSKI SVIRATI ETUDE Fr. CHOPINA,
  — NAUČIO SE PPONAŠANJAA U “JET SET” DRUŠTVU,:
  – DRUŽENJA SA A. ONASSISOM SOFIJOM LOREN
  IM
  ŠE MNOGIH “VEŠČIN”
  V NESODNEM POLTIČNEM MORJENJU
  NEOBOROŽENIH LJUDI
  – JE BIL PA TAKOINTAKO MOJSTER – ŽE IZ RANNIH DANA ITD. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.s.
  RESNICA O “DOBREM” MARŠALU JE TAKA- POUČUJEJO JO NAJ V
  ZASTONJ, URADNIH DRŽAVNIH ŠOLAH

  AKADEMIK, SRB, EX USLUŽBENEC “CIE”
  DR. JOVAN I. DERETIĆ
  ISTINA O TITU
  JOŽEKA ŠLOSARA BROZA LIKVIDIRALI SU “KOLEGI KOMUNISTE” 1939 U BARCELONI

  https://www.google.com/search?q=deretić+jovan+istina+o+titu&oq=dere&aqs=chrome.1.69i57j69i59l3.4237j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Janez

  “TITO STALINSKI KOMUNISTI
  RAZPLAMSAVALI SU GRAĐANSKI RAT.
  TITO KOMUNISTI
  POBILI SU VIŠE SRBA – NEGO NEMCI”
  Pravi Srb, poštenjak – Momčilo Jokić v svojih intervjujih in v knjigah. L.R. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  POLJSKA GROFICA, UDOVICA MARIA ERDELYI-SOBIESKA
  VANBRAČNO JE

  RODILA t.i. “MARŠALA TITA”

  M. JOKIĆ Tajni dosije J.B. TITA

  https://www.google.com/search?q=momčilo+jokićć+tajni+dosije&oq=momčilo+&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i60l3.12402j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • milanček

  določena golazen, slovenceljni, a vam še ni jasno! vso kućanovo golazen, to je tudi te idiote iz levice, poleg pa še jugo mafijo z čefurjem jankovićem, takoj v arest! kućqana pa takoj, takoj na gauge!

  • jjajo največji ljuzer

   tooo, milanček, ti si glasnik revolucinarnega prava, ki mu je prisegal vjajcehodni vse do konca osemdesetih. potem ste se trdorokci zaredili v stranki, ki ste jo ukradli pučniku in zdaj je v sds največ udbašev in nekdanjih politkomisarjev, partijskih sekretarjev in udbašev, zato takšna retorika

 • Common Sense

  Spoštovanje veljavne razsodbe US ni in ne more biti predmet debate ali želja. Zato se razsodbi reče razsodba. Kot kaže mnogim to še kar ni jasno in bi “malo po domače”. Pač kakor jim v danem trenutku paše. Bravo, res.

  • O’Brien

   Debate o hrani bodo pripeljale do ukinitve prehrane v vrtcih in šolah, tako da bodo starši sami otrokom pripravljali malice.

   Debate o ženskih pravicah (profesorice na socialnem delu, ff) bodo zmanjšale pravice mater. Ker je največje zatiranje žensk, če jim ni treba delat.

   Denar pa bo šel za lgbt+++.

  • opazovalec

   Če se spomnim med vsemi strankami dolgo ni bilo želje upoštevati sodbo US glede izbrisanih. Šele na osnovi ESČP se je zadeva zganila…..

 • Janez

  ŠALA
  ŠE 1× – VPRAŠAM, ČE KDO KAJ HUMANITARNO – KAJ DONIRA – “FAKE LEVICA – Luki Mescu”
  Morda,
  morda je “ubogi javni človek L. Mesec – v osebnem stečaju”
  IN
  MORDA – NIMA DENARJA – ZA NABAVO NOVIH – H L A Č,
  TE,
  KI JIH IMA NA SLIKI, SO OČITNO STARE IN SO MU PRETESNE.
  NABAVIMO MU – MI !
  No – e e take normal, nepretesne RES MOŠKE HLAČE !
  Imejmo
  usmiljenje s tem ,
  morda
  dezorientiranim 30 let – morda “nedoraslim moškm” L. Mescem. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Olga2345

  Francozi so obglavili Mario Antonietto, ker se je norčevala iz lačnih ljudi, češ, da če nimajo kruha, naj jejo potico!?
  Povampirjeni, skorumpirani levičarji se norcujejo iz lastnega naroda! Macronu se že tresejo hlače pred rumenimi telovniki na ulicah, ki zahtevajo njegov odstop!
  Do kdaj se bodo levičarski divjaki lahko nocevali iz Slovencev?!l

  • Svele

   Bajuk je isto rekel pa Janša da najde kruh v smeteh.zdaj čakam da tiolga in Janša crkneta amenprasci cerkveni klerofasisticni bordel

  • Svele

   Smrt slovenskim dojenčkom hahhaha akcija zamaški hahhaha hlapcem glih ne gre zbiranje zamaškov amen crknte Janševi

   • DEATH TO COMMUNISM

    Smrt slovenskim dojenckom?!?!?!?!?!?!? In ti pizda cefurska se vedno dihas?!?!? Ubit te je treba brez da bi pogledal kam si se zvrnil! Prasec pokvarjen!!!

  • Janez

   To je res!
   A Francozi – se hitro premislijo.
   Kmalu po tem so obglavljali
   tudi obglavljevalce Marije ANTOANETE,
   ČEZ
   ČAS –
   SE JE PA NAPOLEON – PROGLASIL- ZA CESARJA – kot vemo. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

  • Djuro Sumar

   To je dokaz tvojega neznanja, kajti Maria Antonieta ni tega nikdar izrekla, obglavili pa so jo iz povsem drugih razlogov.

  • učko

   Še kar encajt, na žalost! Janševe ovce slepo sledijo svojmu pastirju, on pa iz vsega tega vleče zase lepe koristi.

 • Svele

  Maria in Andrej Bajuk prasca kapitalistična sta takoj crknila ko sta izgovorila te preroške besede .

  • milanček

   svele, ti si car, ti si današnji josip broz tito! če bi te poznal, imel možnost, bi ti umival noge in točič konjak! svele, ti si svetla zvezda slovenskega naroda!

 • Svele

  čefur zafustrirani s 30 let delovne dobe, ko sovraštvo kar šprica od tebe in tvojih komentarjev! kako lahko nekdo normalen za svojo identiteto vzame sliko jj! gnojnicardeča, ki se razpihuje tukaj, dojkler te ne najdemo in podkujemo, kot napihjeno žabo!

  Odgovori

  Avatar
  Svele branči
  5 ur nazaj
  Jansistom nepismenim. napiše se zafrustriran hahhahahah kinezi Marš nazad u japan

 • Olga2345

  Hitlerjeva (Kučanova) omladinca? Tako kot Dolanc? Hitlerjugend (Kucanjugend)!

  • opazovalec

   In ne pozabi, tako kot vzorni komisar janša

 • ??????

  NOVA 24 !!?

  Ste ZA komunjazarje ali PROTI !!!???

  Nazadnje ko sem preverjal ste bili načeloma (?) PROTI
  Če je še vedno (?) tako potem
  NIKAKOR ne morete zagovarjati državno/komunjazarsko FINANCIRANJE ZASEBNIH
  organizacij…ŠOL….

  A ste kje v NE KOMUNAJZARSKI AMERIKI !!!!!
  videli da se ZASEBNE šole finnacirajo od države ???? Ste ???
  ???
  kaj bi zdaj radi:
  komunizem ??
  al kapitalizem ???

  in NOVA24 V SVOJI OMEJENOSTI SE OČITNO NE ZAVEDATE DA PODPIRATE
  ustanovitve MUSLIMANSKIH DRŽAVNO FINANCIRANIH ŠOL???????

  No morda pa se … kdo ve od kot dejansko prihajajo napotki in finance…kdo ve…??
  ……enkrat kvizling…vedno kvizling…
  marakeška je že odplavala ob nežnem mijavkanju kvazi slovenske desnice ….

  • alojz

   Lahko pa delavce vprašamo kam bodo namenili šolski euro. V javne ali zasebne šole. Isto velja tudi za RTV prispevek.

   • Delavec odlično voli in odloča

    Da dodam še nemški model plačil za cerkev torej RKC & co

    In bo panika kompletna .. na desni ko se bo število vernikov/plačnikov s katero mahajo po potrebi HUDO sesulo

   • Tone

    Ali si se ti nekje v samoupravljanju zataknil?

 • Janez

  SE STRINJAM Z GOSPO – OLGO !
  Naj bo že
  enkrat konec teh “komunističnih norčevanj”
  IZ
  NAS SLOVENCEV !
  Prvo
  “NORČEVANJE – IZ CELEGA SVETA”
  JE
  IZVEDEL
  MNOGOSTRANSKI AGENT

  – JOSHUA F. A M B R O S=MARŠAL J.B.TITO
  KO
  JE CCA 1939 LETA V Zagrebu PREVZEL, “UKRADEL” IDENTITETO
  V
  BARCELONI, V ŠPANIJI leta 1939
  S STRANI”KOLEGOV KOMUNISTOV ” LIKVIDIRANEMU ORIGINAL Jožeku, šlosarju, BROZU.
  KAR
  OGLEJTE SI,
  KAJ JE O TEM
  – UGOTOVILA – “CIA” . Akademik dr. Deretić je resen človek. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  Josip BROZ, kovinar iz Kumrovca, je sa strane “kolega komunista” bio STRELJAN, 1939, u Barceloni.
  AKADEMIK, SRB
  DR. J.I. DERETIĆ
  EX USLUŽBENEC “CIA”
  ISTINA O TITU

  https://www.google.com/search?q=jovan+deretić+istina+o+titu&oq=jovan&aqs=chrome.1.69i57j69i59j69i60j69i61j69i59.4665j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • FreedomAndDemocracyNOT

  vi jih hejtate, oni vam pa rihtajo minimalne place. #NarobeSvet

  • Janez

   Ja?
   A boš kaj doniral “ubogemu”
   “FAKE – LEVICA – LUKI MESCU” – ZA NOVE – H L A Č E ?,
   Glej
   kako uboge, preozke, stare hlače ima na sliki? L.r. Jaanez Kepic-Kern KOMENDA

  • ZatonMesecnikov

   Tako kot nam je zrihtal “vodo” Polmesec.

   Populizem, nekaj fičnikov. Razbije naj monopole komunističnih mladičev in posledično visoke cene in pomaga uvesti zdravo tržno konkurenco, ki bo znižala cene. Storitev, energentov, medicinskih, farmacevtskih pripomočkov, štroma.

   pa bo proletarec bolje živel z obstoječo plačo, kot pa z nekaj 10 Eur dodatka. posledica tega dviga pa bo dvig povprečja v Sloveniji kot osnove za odmero davkov in prispevkov. To je glavni cilj levičarskih vlad. vse ostalo pa tale polmesec je pa samo blef…

 • DEATH TO COMMUNISM

  In levuharji kvakajo, kako komunajzarjev ni vec… Jasno, levuharji so slepi, gluhi in zabiti!!

  • Den456

   Slepi in gluhi ne vem če so, so pa definitivno zelo zabiti.

  • jjajo največji ljuzer

   so komunjare, mamu jih, en od njih je ukradel Pučniku stranko, naselil noter udbaše in komunjare, zdaj pa skupaj onanirajo na noriške psihotične viteze in leteče slone

   • Janez

    Zavajaš,
    Grdo zavajaš.
    Gospod Pučnik je bil bolan, operacije srca. Itd.
    Nič
    takega ni bilo. Zlobno, grdo podtikaš.
    “Poglej se v – špegu; “grd”, moralno grd – si”. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Andreja Knego

  Dragi Peter Jančič, vegetarijanstvo nima političnega pedigreja, zavzemanje za zmanjševanje trpljenja in klanja živali ne pripada niti Levici niti katerikoli drugi politicni stranki! Ni se treba vtikati v vsak predlog Levice, kakšnemu se lahko desnica tudi pridruži.

  • Den456

   Kolikor vem, vegetarijanstvo ni nikjer omenjeno v ustavi. Pravica do šolanja pa je. Zakaj bi morali vsi otroci poslušat samo komunistične pravljice?

   • Andreja Knego

    Wtf???

   • Zgornji

    TO PA JE ZATO, KER SO USTAVLJALCI PREVEČ BREZBRIŽNI, IN NASILNI, KER SE NOČEJO UKVARJATI Z NENASILNIM PREHRANJEVANJEM NAŠIH OTROK, KI POTEM PREKMALU POSTANEJO POKVARJENI !!! ! !!! TAKI PA POTEM ŠE BOLJ VOLIJO SEBI PODOBNE POKVARJENCE IN ZAČARAN KROG JE SKLENJEN !!! ! !!!

  • ZatonMesecnikov

   Tukaj se strinjam. Tudi jaz bi uvedel mesne nadomestke oziroma umetno gojenje mesnega tkiva, za katerega že obstaja tehnologija. Le volje ni. Z eksponentno rastjo prebivalcev tretjega sveta raste tudi potreba po hrani in s tem trpljenje ki ga omenjaš.

   Edini vzrok, ki ga pa jaz vidim, pa je prekomerno razmnoževanje v teh državah. če bi imeli europskega, bi se izboljšala kvaliteta teh ljudi in s tem tudi življenski pogoji za živali…

   • Zgornji

    Problem mesne prehrane je, da žal vsebuje še vse Preveč Nečistih Energij ki pa so Zelo Škodljive za Vsako dušo ki se zaradi tega pokvari !!! ! !!!

  • Zgornji

   AAAAAAAMEEEEEEENNNNNNN , Andreja, Amennn !!! ! !!! :-)

 • Janez

  Šala..
  HLAČE !
  Nove, normalne moške hlače za “FAKE LEVICA – L. MESCA”
  A
  NE VIDITE KAKO OTROČJE, VVERJETNO NAD 10 LET STARE, PRETESNE,
  NEMOŠKE HLAČE IMA CCA 30 LETNI L. MESEC.
  A?
  Nihče noče nič
  DONIRATI
  ZA NOVE, NORMAL MOŠKE HLAČE – LUKU MESCU?! L.r. JANEZ Kepic-Kern KOMENDA

 • jjajo največji ljuzer

  na Novi so končno priznali, da njihovi novinarji, pretežno katoliki, nimajo nobenih šol. to jih dela tretjerazredne, do četrtega razreda ne bodo nikoli prišli. ostali bodo debili kot janšič, pardon, jančič, ob Slivniku Sifonu, najnižji točki udbonarkomafijskega novinarstva največji pritiskač na novinarje v času šiptarske strahovlaade : 571 se jih je podpisalo pod peticijo proti orbanovstvu v novinarstvu, ZNP pa ima približno 12 članov janševiškega podizobraženega novinarskega ceha

  • ZatonMesecnikov

   levičarji so pa vsi mr. dr. pa so Slovenijo pripeljali na rob brezna.

   največja levičarska zabloda je, da ti diploma daje vse kompetence in ne minulo delo ter znanje ter izkušnje.

   Zato je Levičar uvedel množico inštitucij za produciranje diplom za “naše”. Dolančev Faks za Bežigradom, Kumrovški šnelkurs, Večerne šole, Ljudske Univerze, Jazbinškov Faks v Kranju, Kranjska sorbona,

   • jjajo največji ljuzer

    janšari je diplomiral iz obramboslovja na FDV, citati Leskošek Luka, Kardelj, Lenin

    • ZatonMesecnikov

     Postal je partijski disident, kar partijci ne morete prenesti….

  • Janez

   A?
   Ne boš prispeval
   L. Mescu za nove
   ORNK MOŠKE HLAČE.
   A ne vidiš v kako mizernih,
   preozkih , vsaj 10 let starih hlačah – je. Proletarska solidarnost? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Janez

  TALE “LUZER”
  SPODAJ JE TAKO – BREZ VSEGA – SE ZDI,
  DA
  “FAKE LEVICA LUKI MESCU”
  NITI
  EVRA
  ZA NOVE, NORMALNE MOŠKE – HLAČE NOČE ŠENKAT..
  MOGOČE
  PA
  TI TIPI IZ “FAKE LEVICE”
  ODPLAČUJEJEJO TISTO

  3, 4 MILIONA – ŠKODO, KI SO JO Z REFERENDUMOM “LGBT”
  POVZROČILI
  NAM POŠTENIM SLOVENSKIM DAVKOPLAČEVALCEM?
  Mogoče
  pa zato, ta javna oseba L. Mesec
  – res nima za – nove hlače. Nočem mu delati krivice. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Ciril Rustja

  tako kot desnica tud levica gre v exstreme,vsaj otrok naj starsi ne silijo v prepricanja starsev,,res ljudje ne dobimo vec zlate sredine,vsak na svoj konc vlece,sam sem proti vegeterjanstvu vsaj v otroski dobi,da ne trpi razvoj,ce clovestvo v pradavnini nebi zacelo uzivati tudi meso in morske plodove tudi nas v taki obliki inteligence se dolgo tisocletij nebi bilo..pa ne samo otroci tudi odrasle osebe ko dosezejo dno v slabokrvnosti se obesajo na zdravstvo in obremenjujejo brez veze proracun,,tudi takim bi jaz zaracunal storitve,,

  • Lustrator

   Kakšna desnica spet? Je zate upoštevanje ustave na področju financiranja programa javnega šolstva “DESNIČARSKI EKSTREM”? ali si pač morel bleknit nekaj, da uravnotežiš norosti, ki jih počnejo tvoji skrajni stalinistični tovariši?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!