fbpx

Poglejte si, kako Cosmopolitan spodbuja nizko rodnost!

Revija Cosmopolitan kvarno vpliva na najstnice in mlade ženske. (Foto: sta)

Cosmopolitan je priljubljen zlasti med najstnicami in mlajšimi ženskami. Večina bralstva ga ima za lahkotno branje, namenjeno prijetnemu preživljanju prostega časa. Le redkokdo pa opazi, da je to v trače zapakirana kvarna ideologija. 

Mlajše je lažje zmanipulirati. Znano je, da najstniki svet bolj doživljajo predvsem čustveno in nekoliko manj razumsko. To vedo tudi tisti, ki medijsko vplivajo na generacije mladih, ki bodo ključni družbeni odločevalci čez deset, petnajst in dvajset let. Žal vrednote, ki jih posredujejo mladim, velikokrat ne koristijo družbi in narodu, ki se med drugim sooča z nizko nataliteto. Mladih ne nagovarjajo za več otrok, ampak, kako je fino biti brez potomcev na stara leta. Na kocki ni samo preživetje naroda, ampak tudi pokojninski sistem v prihajajočih letih in desetletjih.

Na spletni strani Cosmopolitana so v rubriki Seks & razmerja tokrat predstavili zgodbo 85-letnice, ki se je v zameno za hobije in kariero odpovedala potomstvu. Gre za prevod angleškega izvirnika. 85-letnica bralce prepričuje, da je bilo njenih 50 let s partnerjem popolnih. Ob dobri službi z veliko denarja, interesih in konjičkih sta svoje naravno hrepenenje po potomcih očitno povsem utišala, zatrla. Ljudi je razdelila v štiri kategorije. V zadnjo spadajo tisti brez otrok in vanjo po njenem prepričanju sodijo najsrečnejši ljudje. Nihče ne pravi, da bi vsak moral imeti otroke …

Foto: posnetek zaslona

Bi pa v reviji lahko pozitivno nagovorili tiste, ki se za družino še odločajo, ki jim otroci nekaj pomenijo in jih imajo radi. Sodobno življenje tako ali tako daje prednost karierizmu in uživanju. A prav lahko se zgodi, da bodo 85-letniki čez deset ali dvajset let zaradi porušenega pokojninskega sistema ostali brez pokojnin in človeka vredne starosti, ker zanje ne bo nihče poskrbel. V takšnih razmerah nam tudi razni doktorji jedrske fizike iz afganistanskih planin najbrž ne bodo v pomoč. Še ena zgodba, objavljena na spletni strani Cosmopolitana, pa govori o tem, da je neka mati na telefonu svoje hčerke odkrila “nekaj grozljivega”.

Mila je menda “žrtev”, ker je temnopolta, biseksualna in transspolna …
Odkrila je sumljivo skupino na WhatsAppu, imenovano “Zgolj čudoviti ljudje”, v kateri je sodelovalo 60 ali 70 otrok. Med glavnimi v skupini je bila tudi njena 14-letna hči, pisali pa so grde stvari o nekem dekletu Mili. Pozneje so jo dodali v skupino, da bi tudi ona lahko videla grde besede o njej. Med drugim so jo označili z “razvajenko, ku*bo, čudakinjo”. Mati se je nemudoma pogovorila s hčerjo in jo vprašala, kaj vendar počne. Hčerka pa je Milo opisala kot “resnično nesramno” do nje in drugih v skupini, vse odkar se je vpisala na njihovo šolo.

Foto: posnetek zaslona

Zato so ustvarili to skupino, da bi se v njej pritoževali, Milo pa naj ne bi nameravali dodati vanjo. Da je Mila nesramna, je hčerka pojasnila s tem, da ne želi imeti profilov na družbenih omrežjih, da ne nosi modnih oblačil in da skorajda ne uporablja telefona. Mati ji je razložila, da te zadeve niso “resnično nesramne” in da Mila preprosto zanimajo drugačne stvari kot vrstnike, hčerka pa se še vedno ni strinjala, ker Mila pač ni bila takšna kot vsi ostali.

Poskušala ji je pojasniti, kaj je različnost, vendar brez učinka, potem pa je hči Milo povabila k njim domov. Obisk je dovolila, hčerki pa zabičala, da ne sme slišati enega samega grdega komentarja. In potem je mati ob Milinem prihodu kar na lepem doživela “eureko” – dojela je, da hčerko zares moti nekaj povsem drugega. Mila je namreč imela ključne lastnosti, ki jih preferira neomarksizem, ko je govora o t. i. “manjšinah”. Poleg tega, da je bila temnopolta, je bila tudi biseksualna in transspolna. Tega, ali je hčerko motilo prav to, v nadaljevanju ne izvemo.

Sara Kovač