fbpx

Poglejte si ta huliganski poziv na reprizo včerajšnjih izgredov v Ljubljani: “Starčki, če ne bodo crknili od korone, bodo pa od nespanja in pokanja. Danes ob 21:00 znova na ulicah.”

Levičarski huligani so novembra razgrajali po Ljubljani. (Foto: Twitter)

“Ulice so od naroda in ne policije, danes ob 21. uri znova na ulicah. Pripravite baklje, petarde, rakete. In tako vsak dan, dokler nas bodo zapirali s policijsko uro. Policaji se mi smilijo, ampak to je upor, zoper kratenje pravic svobodnega gibanja,” se glasi nov apel prostaške levičarske izgrednice, ki žaljivo pravi, da naj “starčki” kar “pocrkajo” od nespanja in pokanja ter ob tem pozablja, da bo nekoč tudi ona stara in betežna. Tedaj ji zagotovo ne bo vseeno, če ji bo kdo dejal, da naj mrha stara kar “pogine” ali da naj že enkrat “pognoji” ciprese. 

Očitno si bomo danes lahko ogledali nadaljevanko oziroma grozljivko, ki se je včeraj pričela odvijati na ljubljanskih ulicah in v kateri ni manjkalo granitnih kock, pretepanja in pirotehnike. Uporabnik, ki se strahopetno skriva pod imenom Špela Sitar, vabi na nadaljevanje izgredov ob 21. uri, torej s pričetkom policijske ure. Ob tem še navaja, da ulice pripadajo narodu in ne policiji ter poziva, da naj potencialni udeleženci pripravijo “baklje”, petarde in rakete, kar naj bi sicer počeli vsakodnevno, dokler bo v veljavi t. i. policijska ura. Ob tem se ji policaji smilijo, ampak ker gre po njenem prepričanju, za kratenje pravice do svobodnega gibanja, jim je to menda dovoljeno. O pravici do zdravja ostalih ljudi pa kajpak ne duha ne sluha, glavno, da se egoisti lahko sprehajajo.

Ob tem je leva ekstremistka na svojem Facebook profilu objavila tudi precej vulgaren zapis, ki se glasi: “Združeni navijači, ki so popestrili policijsko uro do 2 ure zjutraj v Ljubljani, so napovedali, da jih bo danes še več. Starčki, če ne bodo crknili od Korone, bodo pa od nespanja in pokanja. Danes ob 21:00 znova na ulicah.” Ob tem pa avtorica zapisa v svojem mladostniškem zanosu pozablja, da bo tudi ona enkrat stara in betežna. Tega se bo morda spomnila šele tedaj, ko ji bo kakšen najstnik pripravil pokajočo podoknico, ali pa kdo izmed njenih potomcev, ne preveč spoštljivo dejal, da je že čas, da se preseli v “zavetišče za starčke”.

 

Levičarski ekstremist, očitno skrit za lažnim profilom pod imenom Špela Sitar, vabi na nove agresivne demonstracije. (Foto: Facebook)

Nasilje je eskaliralo. Pripadniki Antife so napadli policiste, ki so popisali protestnika, ki je provociral v srbskem jeziku. Enega policista so brcnili v hrbet,” je novinar Nove24TV Luka Svetina poročal izpred Trga republike. Kot je poročal, so nato napadli še policiste na konjih in novinarja Top News Vladimirja Voduška. Ljubljana je na trenutke izgledala kot pravo vojno območje, saj so huligani metali pirotehnične izdelke, granitne kocke ter druge predmete, za seboj pa so puščali uničeno lastnino. In pa najhuje – poškodovane ljudi, med njimi tudi policiste.

Domen Mezeg