Poglejte si to pravosodno sramoto: Agresorju JLA Popovu država izplačala 3.108 evrov odškodnine, ko gre za slovenskega državljana, pa so mu prisodili trikrat manj denarja in ga mučili s še enkrat daljšim postopkom!

Napad okupatorske JLA na Gornjo Radgono junija leta 1991. (Foto: Youtube)

Slovenija žal predstavlja dom za prvo- in drugorazredne državljane. To dobro ponazarja naslednji primer, in sicer, da je država slovenskemu državljanu I. M. za enkrat daljše sojenje kot v zadevi Popov ponudila za kar trikrat manjši znesek odškodnine kot Berislavu Popovu, nekdanjemu jugo-oficirju, ki je bil oproščen krivde za vojne zločine v Gornji Radgoni v času desetdnevne vojne leta 1991. V oči pa bode predvsem  to, da se je slovenski državljan v svojem primeru skliceval prav na izvensodno poravnavo v primeru Popov, za katero državno pravobranilstvo po navedbah Portalplusa trdi, da je tajna. 

Diskriminatorno obravnavo državljana je kot prvi razkril portal Insajder: državljanu je zaradi nerazumno dolgega sojenja državno pravobranilstvo v imenu države ponudilo trikrat nižjo odškodnino kot nekdanjemu častniku JLA Berislavu Popovu. Ta velja za razvpitega, saj predstavlja oficirja poražene jugoarmade, ki je s tankovsko enoto v času desetdnevne vojne iz Varaždina vstopila v Slovenijo, okupirala Gornjo Radgono ter v bojih s Teritorialno obrambo pustila pravo razdejanje, v katerem so življenje izgubili civilisti. Nato pa so slovenska sodišča za vojnega zločinca Popova na podlagi mnenj sodnih izvedencev razsodila, da ni kriv storitve vojnih zločinov. Srbski državljan Popov je bil tako oproščen, zaradi sramotno počasnega odvijanja sojenja pa je Popov na Evropskem sodišču za človekove pravice  v Strasbourgu vložil odškodninsko tožbo zoper našo državo. In sicer na podlagi argumenta, da je Slovenija dolžna izplačati odškodnino zaradi kršenja pravice do sojenja brez nepotrebnega odlašanja.

Berislav Popov (Foto: YouTube)

Popov ni bil fizično prisoten na sojenju
Skoraj gotovo je, da bi mu bi bilo v Strasbourgu ugodeno, Sloveniji pa bi bilo naloženo poplačilo primerno visoke odškodnine. Če primerjamo z drugimi primeri je vidno, da je v tem primeru naše pravobranilstvo s Popovom v hitrem času sklenilo izvensodno poravnavo. Zaradi predolgega sojenja mu je bila ponujena odškodnina v višini 3.108 evrov in 47 centov, kar je Popov sprejel. Pri tem pa je potrebno omeniti, da Popov sojenju v Sloveniji sploh ni prisostvoval, saj ga je branil  zagovornik po službeni dolžnosti.

Foto: Portalplus

Foto: Portalplus

Dejstvo je, da naša država v nekaterih primerih plača odškodnino z namenom poravnave, da se izogne novim porazom na ESČP. Tega pa se dobro zaveda tudi I.M., čigar postopek pred slovenskimi sodišči je trajal nekajkrat dlje kot postopek, ki ga je bil deležen Popov. Pri tem pa je potrebno dodati, da je bil Popov obtožen resnih zločinov, saj je leta 1991 na Slovenskem zakrivil vojno. Predsednik  vrhovnega sodišča je že leta 2015, po skoraj deset let trajajočem postopku, ugotovil kršitev pravice do sojenja brez nepotrebnega odlašanja. Kljub temu pa je bil oškodovancu I. M. s strani  državnega pravobranilstva za enkrat daljši postopek ponujen trikrat nižji znesek.

Foto: Portalplus

I. M. je tovrstno nespodobno ponudbo zavrnil, proti Sloveniji pa vložil tožbo na ESČP. Ob tem pa predlagal, da se poravnavo med Popovom in državnim pravobranilstvom upošteva kot dokaz prakse tožene stranke pri izplačilih podobnih odškodnin. Sodna poravnava  med “nesojenim vojnim zločincem” in državo je pomembna zato, ker kaže na to, da so oškodovancem, ki so obtoženi za povzročanje najhujših grozodejstev in agresije na Slovenijo v postopkih, ki so primerljivi in časovno bistveno krajši, ponujene precej višje odškodnine kot pa lastnim državljanom.

Na listini ni bilo oznake zaupno ali tajno
Glede dokazov, ki jih je I. M. predložil sodišču, je državno pravobranilstvo podalo zahtevo, da poravnava med državo in Popovom ne sme biti obravnavana kot dokaz, saj naj bi šlo za zaupno listino. Pri tem pa je potrebno dodati, da na listini ni bilo mogoče opaziti oznake zaupnosti ali tajnosti. Državno pravobranilstvo ob tem zahteva, da se poravnavo med državo in Popovom izloči kot dokazno gradivo, kljub temu, da gre za dokaz, ki kaže na to, kakšni so kriteriji pri določanju odškodnin.

Gre za dvojna merila; I. M. namreč Slovenijo toži zaradi deset let trajajočega postopka, proces proti Popovu pa je trajal pet let. V skladu s to logiko bi morala biti odškodnina, ki je bila predlagana I. M., vsaj enkrat višja od tiste, ki je bila v poravnavi dosežena v primeru Popova. Sojenje Popovu je potekalo v času obtoženčeve odsotnosti, medtem ko se je slovenski državljan I. M. vseh narokov vestno udeleževal, sojenje pa je na njegovo življenje imelo velik vpliv, tako na opravljanje novinarskega dela kot na preživetje družine. V primeru upokojenega srbskega polkovnika agresorske vojske, ki v Srbiji prejema pokojnino, pa je bilo jasno, da sojenje nanj nima vpliva, saj v primeru obsodbe sodba s strani slovenskega sodišča v Srbiji ne bi bila izvršljiva.

V zvezi z omenjeno zadevo smo vprašanja poslali tudi na državno pravobranilstvo. Na odgovore še čakamo.

H. M.

 • ALI bomo kdaj dočakali, da bomo pred zakonom ENAKI – Slovenci in slovenski državljani ?

  • Novakec1

   Ne, vlak je že odpeljal kar se tega tiče, smo zgubil državo, kdo jo je zakocku se pa ve, LDS z drnijem na čelu.

 • samotoje

  Sojenje Srbu bo moralo doživeti revizijo, predvsem vloga “izvedencev” pri tej sodni sramoti.

 • večni srb

  Torej je sedaj jasno, da nas je napadel Varaždin, ne pa Beograd. Zakaj so potem naši naciji izganali srbe, hrvatom pa pustili, da so zasedli ozemlje, ki so ga pri nas nekoč ukupirali ustaši in do danes vlačijo hrvaške migrante k nam?

  Ostalo je težko komentirati, ker temu oficirju ni bilo sojeno zaradi vojnih zločinov, ki jih enostavno ni zagrešil, lahko napišete še edino čigave ukaze je moral ubogati.
  Pa kdaj je preplaval kolpo naš državljan bi lahko tudi omenili, odškodnine izplačujejo tudi na Hrvaškem.

 • Miro Jereb

  Sodnija v slo. me spominja na BORDEL, sam sebi namenjen. Zgubili so stik z realnostjo. Če bi bili za kaj ne bi izgubili več kot 90% tožb na evropskem sodišču. Pa naj rečejo karkoli že. Opravičila NI.

  • domovina mili dom

   Sodnija ni glih bordel, je pa strogo organizirana oligarhija, da ščiti udbovce in levosučne……

   • večni srb

    Fašizem skratka.

 • Pjevač tuge

  Komunajzerji jebem vam to vašo državo a mi bomo iz nje zopet naredili DOMOVINO !

  • Vojteh Dovč

   nikoli več ne bo tako kot je bilo–
   -še pred eno uro je bilo bolje

 • Republic Commando

  In potem smo desni izdajalci?? Levi pa agresorju denar v žep. LoL :))))

  • Vojteh Dovč

   izdajalci so domobranci,azuli in in tisti ki so leta 45 spizdili argentina,avstralija kanada.
   Jaz sem desničar pa nisem izdajalec

   • Republic Commando

    Povej to levim.

  • domovina mili dom

   Nekateri se delajo idiote , drugi so. Ne razumejo , da govorimo o letu 91, osvobajanju Slovenije in o izdajalcih, ki so izdajali in izdajajo slovensko samostojnost balkanskemu agresorju.

 • učko

  Jah, na oblasti imamo še vedno in kar naprej TA RDEČE FAŠISTE !!!!! V nasprotnem primeru bi bilo drugače !!!! Izdajalci domovine Slovenije in zločinci nam še vedno vladajo !!!!!

 • Franjo Trojner

  Še en pljunek več v obraz veteranom vojne za Slovenijo!
  Jebala vas vaša država levičarji, država prvorazrednih in drugorazrednih državljanov, prvorazrednih in drugorazrednih vojnih veteranov, država kjer ima vsak ilegalni migrant boljši standard, kot marsikateri pezijonis, država v kateri agresorju izplačate odškodnino vojne veterane vojne za Slovenijo pa deložirate iz stanovanj!
  Za takšno SLOVENSKIM DOMOLJUBOM neprijazno državo se mi leta 1991 nismo borili! Povem vam, da bomo domoljubi iz te vaše levičarske banana republike znova naredili DOMOVINO VSEH SLOVENK IN SLOVENCEV!

  • večni srb

   Veterani nismo hrvati, zakaj pljunek, mene jezi, ker se ne pokliče na odgovornost hrvaških politikov in generalov, ki so dejansko ukazali napad na Slovenijo.
   Isti hrvati danes deložirajo veterane, zaposleni na naših sodiščih ter drugih ustanovah.

 • domovina mili dom

  Kas se čudite. Saj nam vlada agresor naprej. To se bo prekinilo s ponovitvijo leta 91. Narod je treba ruknit, da se bo zbudil.

 • Vojteh Dovč

  da to z tem popotom ni prav se popolnoma strinjam.
  eno vprašanje ,ker pač jaz ne vem.
  Kdo je ta I:M
  od kje vam ta zaupni dokument
  da je sodstvo u K je jasno in še bojo odškodnine še večje ..Navedem imena ???

 • Jan Kovalski

  Tega Popova so hrvaška sodišča proglasila za vojnega zločinca. Njegov “pohod” mimo Radgone in Radencev, ko je s svojo tankovsko enoto bežal iz Slovenije v Varaždin se je končal z rušenjem civilnih objektov in dvema žrtvama civilistov, ki jih je pokosila tankovska strojnica. Na slovenskem sodišču sta ga rešila dva pripadnika slovenske vojske, ki sta pričala v njegovo korist kot izvedenca, češ, da je deloval pravilno po vojaško. Ta dva “izvedenca” pa sta bila bivša predstavnika JLA, ki sta pozneje bila v slovenski vojski, in takih je še kar nekaj. Primer Popov je še ena sramota za slovensko sodstvo pa tudi za slovensko jugovojsko.

 • montyamp

  A je I.M mogoče Ivan ???
  Ivan Cankar , Ivan Kramberger , a so mogoče Srbi jezni na Ivane ???
  Cankarja so Srbi 1918 z železno štango obdelali po nastopu v slovenskem jeziku , čez nekaj dni je podlegel poškodbam .
  Kramberger je šel atentatorjem , ki so zanetili prvo svetovno vojno tudi na živce , ker je prepogosto omenjal poštene in pridne Slovence , Srbe pa le kot bandite , lenuhe lačne tujega , resnico pač .
  Danes dobi srbski oficir , ki je ubijal Slovence , večjo odškodnino kot Slovenec .
  Kdo je zdaj tu nor ?????

  • večni srb

   Cankar je umrl od pljučnice, potem ko so ga vrgli ven iz avstroogarske armije, ker je bil prevelik kripl za vojaka.

 • Nšo-či

  A Masleša si pa v tem primeru ni želel malace hitrejših sodiš? Zakaj pa Krkovič ni podal izvedenskega mnenja? Banda.

 • montyamp

  Srbi so poklali preveč Slovencev , da bi človek to lahko rešil z zamahom roke čez ramo .
  Ivan Cankar je v svojem predavanju odkrito podprl dr. Mihajla Rostoharja, docenta za filozofijo v Pragi, ki je istega leta v reviji Napredna misel v članku z naslovom Na dan z resnico! zapisal: “Imeli smo svoj narodni ideal v svobodni združeni Sloveniji, kateri nam je bil zvezda vodnica v naših notranjih razporih in zunanjih bojih. (…) Danes skoro ne vemo več, ali smo Slovenci narod, ali nismo, ali naj živimo in delamo za sebe kot narod, ali naj živimo in delamo za druge narode. Prišli smo že tako daleč, da se skoro ne upamo poudariti svoje narodne eksistence poleg eksistence hrvaškega in srbskega naroda; ne upamo se izraziti svoje volje, da hočemo Slovenci obstajati kot narod poleg naših bratskih narodov na jugu in da pod nobenim pogojem ne moremo žrtvovati svoje narodnosti za ceno rešitve jugoslovanskega vprašanja.
  SRBI SO GA UBILI .
  ZATO JE KUĆAN RAZOROŽEVAL TO , TO JE MURGLOSRBSKI IZDAJALEC .

  • montyamp

   Gorjup je tedaj v zaupnem pogovoru povedal, da so Cankarja leta 1918 pretepli trije srbsko govoreči neznanci. Dva sta ga držala, tretji pa ga je s kovinskim predmetom tolkel po glavi. Cankar je dejansko imel na glavi pet razčepljenih ran, razbito arkado in zlomljeno ličnico. Opis poškodb je pomemben tudi zaradi tega, ker so še danes delno vidne na posmrtni maski, ki se nahaja v preddverju Cankarjevega doma. Napad na Cankarja se je dejansko zgodil v veži stavbe na Kongresnem trgu št. 4 v središču Ljubljane (danes številka 6). Povedal je tudi, da je Cankar že nekaj časa pred smrtjo po vsej Ljubljani “rogovilil” ter glasno izražal svoje nestrinjanje glede zveze s Srbi. Opozarjal je, da bo imelo “ujedinjenje po srbsko” za Slovence katastrofalne posledice.
   http://www.hervardi.com/smrt_ivana_cankarja.php

   • Pjevač tuge

    Odlično napisano !!!!

   • večni srb

    Kdo pa je ločil srbsko in hrvaško govorico, morda hervardiji govorijo v čirilici.

  • večni srb

   Srbi ali hrvati?

 • Gr Enze

  TAKO SODSTVO JE ZA POBIT

 • Novakec1

  Men je že dolgo jasno kdo vlada v tej vukojebini slolandiji.

 • montyamp

  Zakaj Srbskemu napadalcu več kot poštenemu Slovencu ???
  SRBI SO UBILI IVANA CANKARJA , MOGOČE ZATO ???
  http://www.hervardi.com/smrt_ivana_cankarja.php
  Tudi udbovski operativec arkan ni imel alibija za Ivekovo zadnje popoldne .
  Zakaj toliko atentatov na našem prostoru , zakaj so vsi površno raziskani ???
  A imamo mogoče prave žveplene izdajalce med nami .

 • Gašper

  Kdo bo pa Izbrisanim plačal?

  • montyamp

   Prebrisanim , tistim ki niso vedeli kdo bo zmagal v vojni ???
   Izdajalcem treba plačati ???
   Če pa so tu navade takšne , da se tiste ki zbežijo pred nasiljem , žive zazida .
   Pa kaj bi ti majmun sploh rad ???

   • Pjevač tuge

    Pustga provokatorja, to so izrodki naroda.
    Jebali mu izbrisani milu mater.

    • Gašper

     Ti je itak ne znaš drugje kot tu gor pogumno za avatarjem ;)

     • Pjevač tuge

      Znam, znam…prihaja ura ko bomo SLOVENCI v rit nasuvali državljane, da bo kar perje letelo.

     • Gašper

      Glej da boš takrat pogumno pisal komentarje ;)

     • Pjevač tuge

      No pa povej koga si volil ?Take imam najraje, v stilu vsi kradejo ampak…Janše pa ne volt

     • Gašper

      Volil sem SNS. Jebi ga, rajs volim stranko ki ima plemenitega slovenca za predsednika

     • Pjevač tuge

      Dobr je. Lahko bi bilo boljše SDS, ampak kul !

     • Pjevač tuge

      Sam da nisi volil pred leti za PS, LDS, SD, Zares, SMC pa taka jajca.

     • Pjevač tuge

      Grem spat, ti si pa zapomni, da
      Slovenci
      Držimo
      Skupaj

     • Pjevač tuge

      No ti bom dal en plus, prvi in edini ki ga boš tukaj dobil.

  • Republic Commando

   Noben normalen.

   • Gašper

    http://odlocitve.us-rs.si/sl/odlocitev/US31359

    Evropsko sodišče za človekove pravice je najbrž nenormalno? Zato pa nekateri jokajo da se bodo tam pritožili?

    • Pjevač tuge

     Naj se pritožijo pri Kučanu, on jim je bil zadnja rešilna bilka, da se Slovenija ne bo osamosvojila, in zato niso vzeli državljanstva.

    • Republic Commando

     Ne ni.

  • Pjevač tuge

   Samo še jaz imam gršega deda v avatarju kot ti. Kje si pa tega drekača našel ? Ta je zihr član stranke Levica…

   • Gašper

    Za razliko od tebe je to moja slika, sožalje če si svojega obraza ne upaš javno kazat

    • Peter

     Tolk si že velik, pa še tolk neumen, no.

    • Pjevač tuge

     Ne zajebavaj. Takšen pa že ne moreš bit. Tud mat narava ni taka kurba, da bi tole spacala skup.

     • Gašper

      Če ti ne moreš kaj boljšega najt kot moj videz, lahko tudi naravi tak fail oprostim ;)

     • Pjevač tuge

      Rožleta vprašaj kako njemu zgledaš, bo napisal KOT KISLO ZELJE

     • Gašper

      Kdo pa je rožle? Sorry, ne zapomnim si vseh pogumnežev, ki jih je strah dat svoj obraz in ime za svoje komentarje.

     • Pjevač tuge

      Če pa ne poznaš Rožleta in Vrhovnega s tega portala, potem pa res ne vem kako misliš tukaj shajat.

     • Rožle

      Pripiši še svojo tel. št. zraven Gašperja …

     • Gašper

      Reci svoji mami naj ti jo da

     • Pjevač tuge

      Pust ti našga Rožleta. On je legenda tega portala. Mi smo se jebal na portalu 24 ur z levaki leta in leta. Na koncu smo jim pa dal po pički ko je SDS zmagala.

    • Republic Commando

     Tipični rogovc :))

  • Pjevač tuge

   S takim ksihtom dobiš pir samo Pr Žmaucu in v K 4

   • Gašper

    Hvala! Me veseli da je zopet v modi ocenjevanje človeka po fizičnem izgledu, stara moda se vrača!

  • Peter

   A to se zdej že z veliko piše? Bodo kmalu zahtevali status manjšine, rajtam, no.

  • rubec

   Bodo morali kar sami plačat. Pa bi 91 šli na trajekt ko je bilo še zastonj.

   • Pjevač tuge

    Skupi z JNA v Luki Koper. So imel zastonj prevoz.

  • Pjevač tuge

   Ti praviš da si glasoval za SNS, dal pa bi izbrisanim odškodnino ?
   A se ti je zmešal ?! Za ta drek izdajalski naj bi mi plačeval ?!

   • macon

    Izdajalski ali ne, nihče ne rabi ljubiti Slovenije, da lahko tukaj živi. Zajebali so tudi hrvaške in bosanske varčevalce LB in tudi to bo treba vse plačati.

  • macon

   Izbris je bil svinjarija, ki jo je družno izvedla vsa politika. Ne moreš ljudem pobrat vseh statusov, če pač niso hoteli državljanstva, bi jim dali stalno bivanje.

   Hkrati so dali jugooficirjem visoke penzije, namesto, da bi vse tiste, ki niso do roka prestopili v TO, izgnali. En Popov pa bi moral prestajati dolgoleten zapor. To je vse izdajalska levičarska politika.

   • večni srb

    Kakšne visoke penzije, kdor je zapustil Slovenijo, je dobil penzijo od republike kamor se je preselil, čeprav so celo življenje delali pri nas. Gre za komplicirane življenjske usode popolnoma normalnih ljudi, ki niso bili vpleteni v nič posebnega, pripadajo jim iste pravice kot vsem ostalim slovencem in danes tudi evropskim državljanom.

    Nobene vojaške akcije niso bile potrebne,v tem je bistvo, zato bi bilo treba izpostaviti odgovorne na obeh straneh, ker so se igrali z našimi življenji, posredno pa so začeli državljansko vojno na preostanku Jugoslavije.

 • montyamp

  Ustrahovanje naroda z atentati in to po neuspelem vojaškem udaru .
  To so srbska posla , podprta z murglosrbsko izdajo .
  Ivan Cankar , Ivan Kramberger , Slivnik ,Golub , ………………………..
  Zaudarja po smrdljivem balkanu , saj je od tam žvepleni privlekel mafijankovića .

 • antimur

  Tožilcu, ki je umaknil tožbo proti Popovu, je potrebno soditi kot izdajalcu domovine. Nevzdržno je, da moramo takšnemu idiotu in barabi še vsi plačevati za njegovo umazano delo.

 • Antonius

  Če sledimo veleizdajalčevi opciji, bi moralo tožilstvo pred sodišče postaviti vsaj takratnega obrambnega ministra Janšo, ker je ustvaril osamosvojitvene pogoje, da je morala v skladu s Kučanovo najbolj intimno opcijo v Sloveniji posredovati JLA.
  Čudi me, da veleizdajalec v času svojih mandatov predsednika države, ni odlikoval gen. Adžića in vsaj še
  srbskega člana jugoslovanskega predsedstva Jovića. Prvega zaradi premišljene uporabe vojaške sile pri Medvedjeku, drugega pa zato, ker je Kučanovo najintimnejšo opcijo branila Srbija.

  • Pjevač tuge

   Še predno začnem čitat kaj si napisal ti stisnem plus. Odličen komentar, genav v tikvo levakom.

  • večni srb

   Zakaj nikoli niso krivi hrvaški politiki in generali, ki so dejansko ukazali in izvedli napad na Slovenijo?

 • totex39

  S takim načinom so se mu kućanovi banditi zahvalili, da je naredil nekaj kar oni niso mogli, to drugače ne moreš razumeti, da je agresor na Slovenijo bil še lahko denarno izplačan.

 • soc

  Leta 2008 s padcem prve Janševe vlade se je začelo vračanje jugovičev in jugonostalgikov na oblast. Da bi stvar prikrili, so kot dimno zaveso uporabili Legebitro in njihove “pravice”. Danes smo Slovenci ogrožena večina. Še večina…

  • stajerc5

   Fizicno ze vecina, vsaj tako upam, kaj pa mentalno? Ejejej…

 • šmentanamuha

  Se mi zdi, da smo nedaleč nazaj ugotavljali, da je večina sodnikov na slovenskih sodiščih srbskega porekla, vsaj po priimkih sodeč. Torej me ne čudi vse skupaj. Partija je vedno kadrovala strateško.

  • večni srb

   Kje pa ti gledaš priimke, morda si našel register sodnikov v Beogradu.
   Velika večina sodnikov in odvetnikov so po rodu hrvati, študirani v Budimpešti in v Zagrebu, zato je pa res tako kot je.
   Kdo so sodniki v tvojem okrožju, naštej mi vsaj tri njihove srbske priimke, potem pa preštej še očitno hrvaška imena.

 • bubamara

  Če borce za osamosvojitev imenujejo domobrance, potem se ve kako Slovenski narod gleda na državo, ki se imenuje po večinskem narodu.

 • david23

  “Glede dokazov, ki jih je I. M. predložil sodišču, je državno
  pravobranilstvo podalo zahtevo, da poravnava med državo in Popovom ne
  sme biti obravnavana kot dokaz, saj naj bi šlo za zaupno listino. Pri
  tem pa je potrebno dodati, da na listini ni bilo mogoče opaziti oznake
  zaupnosti ali tajnosti. Državno pravobranilstvo ob tem zahteva, da se
  poravnavo med državo in Popovom izloči kot dokazno gradivo, kljub temu,
  da gre za dokaz, ki kaže na to, kakšni so kriteriji pri določanju
  odškodnin.”
  Ja, če dokument ni imel oznake tajno oziroma zaupno, potem ne vem, kje ima Državno pravobranilstvo podlago za svojo trditev o zaupnosti poravnave.

 • macon

  Popov je s tanki streljal po Gornji radgoni, zažgal več hiš in pobil par ljudi, potem mu je “država” Slovenija izplačala odškodnino.

  Slovenija je res banana republika.

  • večni srb

   Popov je vojak, naredil je kar mu je bilo ukazano, ni nujno, da je JNA prva napadla.
   Šlo je za hrvaško divizijo JNA, naši debili so se spravili pa na srbe, posledice čutimo že danes in jih bodo trpele še generacije slovencev.

   • KAPIBARA

    …za hrvaško divizijo JNA,..
    Kje je bila pa glavna komanda – pod kom so bili..?
    Res je v knjižici pisalo: Izvrši naredženje, pa se žali.. a človeška logika je pa ja pametnejša.. Res pa je , da je jugo Ćefurski oficirji niso imeli..

 • milanček

  vse te sodnike, ki so odločili v korist agresorju-morilcu popoviču izgon iz države , da ne rečem pred stre……!

 • Morala

  To ni samo velika sramota, ampak katastrofa…ni se čuditi, če pogledamo kdo je med sodniki…žalostno…

 • Olga2345

  Sodnika za rešetke zaradi zlorabe prava v politične namene in korupcije!
  Ravno vceraj sem na VV faktorju poslušala, kako sodišča skrbijo za “naše” in jim namenjajo 6000 evrov odškodnine (!), z uvajanjem VERBALNEGA DELIKTA!!!???? In to v članici EU!!!???

 • večni srb

  Zdaj pa še malo resnice, na portalu, kjer bi se radi menili o zgodovinskih resnicah.
  Polkovnik Popov je bil pod komando našega generala Kolška. Njegova motorizirana brigada je dobila ukaz, da se morajo premakniti na meje z Avstrijo, v koloni je bilo 130 vojakov, od tega večina naborniki iz cele Jugoslavije, stari približno 20 let, na obveznem služenju vojaškega roka. V koloni je bilo 10 transportnih oklepnikov, 4 tanki in 7 kamionov.
  NI VEDEL, da gre za bojno misijo in bo padel v zasedo našim teritorialcem, mislil je, da so šli tja samo okrepiti varovanje na mejah.
  Streljali so v barikade iz vozil, ne na slovence, teritorialci so pobili precej nabornikov, mladih fantov, ki se niso prišli borit ampak zgolj usposabljat za primer vojne v SFRJ.

  VELIKI FINALE!
  Ko je Popov vseeno porinil do naše meje z Avstrijo, je moral obrniti vojsko in se odpeljati še nazaj na Hrvaško.

 • RATATA

  Šešlju so tudi dolgo sodili.

 • KAPIBARA

  Čudno a ne ??
  Da njihovim pa ne najdejo napak v postopku, pa da pride do zastaranja in ostalega ne izgovora:Ne sprejmemo ovadbe..
  Kje živi tisti, ki je bil nagrajen, kar v helikopterju z napredovanje in je v SLO skupščini govoril Ćefurščino, pa kako penzijo ima, čeprav jo je vplačeval v vojaško jna pokojninsko blagajno ?? ??

 • župnik cefizelj

  bravo sodišče. konec je pravljice o ‘hrabrih’ teritorialcih. naj ves svet ve, da so ti izzivali spopade in napadali nabornike. gornja radgona je bila false flag operacija krkovičevih zdraharjev, ki so želeli sprovocirati obsežen napad. žal mi je, da so umrli nedolžni civilisti, ki so podlegli janševistični propagandi in naivno verjeli v sovražno razpoloženost jla. v sojejnju se je izkazalo, da je popov branil prebivalce pred krvi željno teritorialno hordo, ki je želela preko civilistov sprovocirati jla. trezno ravnanje popova je preprečilo večje žrtve in razdejanje. slovenija s je po brionskem sporazumu, ki ga je izpogajal kučan, lahko mirno in z dostojanstvom osamosvojila.

  • Schemva Miro

   To se pravi,da so prebivalci Gornje Radgone poklicali JIA,da jih brani pred teritorialci?

 • cosmosjasnovidec

  Kako naj bi se pa drugače izteklo,če o tem na sodiščih odloča čefutarska skorumpirana komunajzerska golazen.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • David Hitler

  To ni bil jla ampak rvat in srb kasarji Turki ki ns že ropajo 1000 letja vi jim pa śe lezete v rit