fbpx

Poglejte tega bistroumnega svetovalca ministra Pikala: Razkril je način, kako s FDV-izobrazbo do zastonj porscheja!

Svetovalec ministra za Jerneja Pikala Klemen Mesarec. (Foto: Fb)

Ideja. Kaj če bi Finančna uprava RS predmete, ki jih zaseže, preko nagradne igre razdelila nam, ki redno plačujemo davke? P.s. Gledam porscheja cayenna, ki ga trenutno imajo na dražbi,” je na svojem Twitter profilu zapisal Klemen Mesarec, radikalni član Socialnih demokratov in svetovalec ministra za izobraževanje Jerneja Pikala.

Ni čudno, da ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport pod vodstvom Jerneja Pikala ne gre niti, ko je potrebno implementirati ustavno odločbo o enakopravnem financiranju vseh osnovnih šol, ko pa ima poleg sebe svetovalce, kot je Klemen Mesarec.

Ta je znan po nenavadnih – radikalnih socialističnih idejah, zasebno se druži s še bolj bizarnim sekretarjem Jernejem Štromajerjem, ki ima na glavi še kup masla iz časov študentske politike, ko so se tam zapravljali milijoni evrov. A če si po srcu in duši levičar, si v Sloveniji nedotaknjen, saj se prvorazrednih pravno ne preganja, bodoči kadri pa se morajo že kot mladi naučiti, kako si na račun države polniti žepe.

Kako s FDV izobrazbo do luksuznega porscheja
Tokrat je Mesarec s svojo socialistično mentaliteto nakazal še eno stvar. Ko je po spletnih dražbah gledal zasežena vozila v izvršilnih postopkih, se mu je utrnila neverjetna misel:Kaj če bi Finančna uprava RS predmete, ki jih zaseže, preko nagradne igre razdelila nam, ki redno plačujemo davke?” Znano je, da socialisti obožujejo luksuz, toda v osnovi so preveč nesposobni, da bi zanj zaslužili na trgu, saj nimajo nobenih za to primernih kompetenc, so tudi leni in ne marajo konkurence. Veliko lažje je namreč zagovarjati državno lastništvo podjetij ter bank in tako preko političnih vezi dobiti bogato plačano službo ali donosen posel na vnaprej določenem na javnem razpisu. Tako namreč že več generacij socialistov zelo udobno živi na račun poštenih ljudi.

Pikalov svetovalec z diplomo na FDV si je tako omislil še en način, kako brez dela priti do luksuznega porscheja cayenna. Lahko tudi, da je bila to šala, toda ta razkriva pravo levičarsko mentaliteto. Njihova skrb za revne je v resnici drugotnega pomena, sami pa bi se radi prevažali v avtomobilih kot njihov idol Tito. Do zastonjskega avtomobila pa bi rad prišel tudi levičarski bloger Roni Kordiš. Ta je namreč retvital Mesarčev tvit, kar pomeni, da mu je bila njegova “bistroumna” domislica zelo všeč.

Porsche cayenne, ki ga prodaja Finančna uprava RS.

Peter Truden