fbpx

Poglejte si to neverjetno neusklajenost vlade in kako se je ministrica za zdravje zlagala o usklajenosti zakona o zdravstvenem varstvu in zavarovanju

Milojka Kolar Celarc (Foto: STA)

“Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju je usklajen z ministrstvom za finance,” je danes povedala ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in dodala, da je v torek čistopis zakona poslala koalicijskim partnerjem. Nekaj minut kasneje so se oglasili s finančnega ministrstva in koalicije, da predloga zakona s strani ministrice niso prejeli. Drugače povedano, koalicija deluje kot razglašeni orkester, ministrica pa se je preprosto zlagala.

Na finančnem ministrstvu so navedli, da še niso videli besedila zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki ga je kot usklajenega s finančnim resorjem predstavila ministrica Milojka Kolar Celarc. Še vedno opozarjajo na problematičnost rešitev, ki pomenijo povišanje obremenitve stroškov dela z novimi oz. povečanimi dajatvami, so se odzvali na izjavo ministrice za zdravje, da je zakon usklajen z ministrstvom za finance.

Koalicija: Gre za norosti in laži ministrice Kolar Celarčeve
“V koalicijskih strankah oz. njihovih poslanskih skupinah so za STA zatrdili, da niso prejeli predloga zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, kot je to na današnji novinarski konferenci zatrdila ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc.” “Ves čas vemo, da je ministrica nesposobna pripraviti korektne predloge. Takšne norosti in toliko laži z njene strani pa nisem pričakoval,” je za STA dejal poslanec DeSUS in nekdanji minister za zdravje Tomaž Gantar, ki predloga zakona ni prejel. Ob tem ga preseneča, da za takšnimi lažmi in takšno ministrico še vedno stoji predsednik vlade Miro Cerar, kar meče slabo luč tudi nanj.

C. Š.