fbpx

Pogumno brez mask, sedaj s formularjem v boj proti vladi Janeza Janše!

(Foto: Facebook, Twitter, Instagram)

Na družabnih omrežjih se pojavlja malo morje nesmiselnih in maloumnih zapisov. Vsega “hudega” smo že navajeni, bi lahko rekli,  pa vendar jim vsake toliko časa uspe, da nas kakšna izmed objav ponovno preseneti. Tokrat se je pojavil formular oziroma obrazec, ki vabi k podpisu vse tiste, ki podpirajo borce proti diktaturi predsednika vlade. Nekatere politične stranke so se od obrazca že ogradile, saj je nekdo očitno zlorabil njihove zaščitne znake.

Omenjeni obrazec jasno kaže na to, da avtorjem le-tega ne predstavljajo največji problem protikoronski ukrepi, pač pa vladavina Janeza Janše. To, da spotoma z neupoštevanjem ukrepov lahko še koga okužijo, je pač le kolateralna škoda pri doseganju njihovega cilja, kar je seveda rušenje vlade in še toliko bolj odstop premiera.

Zanimivo pa je, da se je avtorjem letaka, ki kroži po družabnih omrežjih zazdelo, da bodo izpadli veliko bolj kredibilno, če dodajo logotipe strank, ki se pozicionirajo na levo stran. Sklepamo seveda, da stranke LMŠ, SMC, DESUS, SD in Stranka Alenke Bratušek v resnici pri tem nimajo prav nič zraven, ker absolutno premorejo nekaj več soli v glavi. Po drugi strani pa je tudi res, da naj bi za protivladno hujskaško skupino “V Sloveniji sem doma”, ki domuje na Facebooku, stala stranka LMŠ, tako da nas vpletenost določenih strank na tako populistični ravni, ne bi smela presenetiti. Komično je tudi dejstvo, da naj bi se izpolnjen obrazec poslal na naslov Štefanova 5, kjer se nahaja ministrstvo za zdravje.

Prejemnik obrazca je Ministrstvo za zdravje
Posamezniki, ki izpolnijo obrazec se namreč zavežejo k določenim dejanjem, ki vključujejo neupoštevanje ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa. Iz tega razloga naj bi očitno obrazec, romal na Ministrstvo za zdravje in jih seznanil o tem, koliko ljudi ima namen pohajkovati naokoli brez maske.

S svojim podpisom jamčim:

  • da ne bom nosil zaščitne maske,
  • da ne bom upošteval ukrepov zaradi virusa covid-19,
  • da se odpovedujem zdravljenju v primeru, če se slučajno okužim,
  • da bom v primeru hospitalizacije sam kril stroške zdravljenja,
  • da dam prednost pri morebitni hospitalizaciji in ventiliranju tistim, ki so upoštevali ukrepe te vlade,
  • da se bom boril proti vladi JJ,
  • da je moj edini cilj, da vlada JJ čim prej odstopi!

Kot smo že večkrat ugotovili, je ignoriranje ukrepov vlade v boju proti širjenju virusa zgolj sredstvo, ki vodi do cilja – odstaviti predsednika vlade, Janeza Janšo. Snovalci formularja so sicer vzeli v zakup, da s svojim ravnanjem potencialno širijo virus in prijazno odstopili prednost pri zdravljenju tistim, ki protikoronske ukrepe upoštevajo. Nenazadnje pa je treba omeniti tudi to, da so avtorji letaka evidentno pristaši tako vidnih “antimaskašev” kot tudi nekaterih drugih protivladnih aktivistov, na primer Jaše Jenulla in kranjskega lokalnega politika, Zorana Stevanovića. Na začetku obrazca je namreč izražena podpora posameznikom, ki se javno izpostavljajo “diktaturi Janeza Janše: Reper Zlatko, Marko Potrč, Werner Brozović, Janull (Jaša Jenull, op. avt.), Zoran Stevanović in drugi, ki odločno nasprotujejo zatiranju svobode, siljenju v nošenje mask, strahu pred koronavirusom in ukrepi, ki nas omejujejo! Zato prosimo, da s podpisom apeliramo na vlado Republike Slovenije naj odstopi!” Temu primeren sklep lahko najdemo med slovenskimi pregovori, eden izmed njih namreč pravi, da “ene sorte ptiči vkup’ letijo.

Sara Bertoncelj