fbpx

Pohvalno: Poslanec iz vrst SD Jani Prednik poziva k vestnemu spoštovanju zaščitnih ukrepov!

Poslanec Jani Prednik (Foto: STA)

Medtem ko smo pogosto kritični do poslancev opozicije, ker promovirajo, bodisi eksplicitno, s svojim vedenjem, bodisi implicitno, z neutemeljeno kritiko ukrepov, skepticizem do nevarnosti covida-19, poslance opozicije, ki se vedejo zgledno, tudi rade volje pohvalimo. Po Dejanu Židanu je tak primer še en poslanec iz vrst SD, Jani Prednik, ki je na svojem Facebooku objavil spodbudni zapis, kjer vabi k sodelovanju in skupnem spoštovanju ukrepov.

Jani Prednik je poslanec državnega zbora iz vrst SD. Na svojem Facebook profilu je objavil zapis, v katerem spodbuja k upoštevanju ukrepov, uporabi aplikacije #ostani zdrav in k solidarnosti. Ker so takšna dejanja poslancev opozicije redka, je prav, da se jih izpostavi, pohvali in predstavi javnosti kot primer vzornega vedenja.

Prednik je na svojem Facebooku zapisal, da je bilo kmalu po pojavu krize zaradi koronavirusa očitno, da bomo težko preizkušnjo lahko premagali samo s skupnimi močmi. Bolj kot kadarkoli, so dnevno na preizkušnji solidarnost, prijateljstvo, iskrenost in sočutje do najbližjih, prijateljev, znancev ter vseh državljank in državljanov.

Kljub skupno zastavljenemu cilju, ki od nas zahteva prilagajanja, odrekanja, iznajdljivost in vzdržljivost do skrajnih meja, se številke o širitvi okužbe tudi po nekaj mesecih višje, kot bi želeli. S tem so še naprej ogrožena delovna mesta naših pridnih državljank in državljanov. Ogrožena je prihodnost naših študentk in študentov. Ogrožena je brezskrbnost naših otrok. Bolj ranljivi so naši starejši. Virus grozi našemu zdravju – telesnemu in duševnemu.

“Pazimo nase in na druge.”

Zaključil je, da je še vedno trdno prepričan, da lahko s sodelovanjem, vzajemnostjo in razumevanjem pripomoremo k izboljšanju epidemiološke slike in na koncu premagamo ta virus. Pozval je k vestnemu upoštevanju tistih ukrepov, ki so se izkazali za dobre, vsak pa lahko še doda kakšno malenkost. Kamenček v mozaiku, je dodal, je tudi aplikacija “Ostani zdrav”, ki jo uporablja že nekaj časa. Zadnja Prednikova misel je bila: “Pazimo nase in na druge.”

Aleš Ernecl