fbpx

Pokrajinski odbori stranke DeSUS so enotni: stranka podpira svoje vodstvo, nezadovoljstvo ustvarjajo posamezniki, ki imajo svoje karieristične ambicije!

Aleksandra Pivec. (Foto: sta)

“Pokrajinski odbor Pokrajinske organizacije DeSUS Severne Primorske poziva vodstvo stranke DeSUS, da zoper tiste člane stranke, ki na podlagi plasiranja lažnih in neresničnih informacij v medije skušajo diskreditirati, tako delo kakor tudi samo predsednico stranke, ukrepa s sprožitvijo v statutu stranke predpisanih postopkov,” so jasni v Sklepu Pokrajinskega odbora Severne Primorske stranke DeSUS. Izrazi podpore vodstvu že omenjene stranke pa prihajajo tudi z drugih pokrajinskih odborov. Nezadovoljstvo v stranki skušajo ustvarjati zgolj posamezniki, ki imajo svoje parcialne interese. 

Sedež stranke DeSUS je na današnji dan 16. julija 2020, podal sporočilo za medije, v katerem je objavil številne podpore pokrajinskih odborov DeSUS vodstvu stranke. Številni pokrajinski odbori stranke DeSUS so se namreč v minulih dneh sestali na svojih sejah in sprejeli sklepe v podporo vodstvu stranke pri njenem delu. Sklep so med drugim sprejeli v Pokrajinskem odboru Koroške, kjer so jasni: “Pokrajinski odbor DeSUS za Koroško izreka trdno podporo vodstvu stranke DeSUS in daje odklonilno stališče glede poskusov posameznikov ali skupin za ustvarjanje notranjega nezadovoljstva v stranki DeSUS.”

V PO Podravje so prav tako izrazili podpore vodstvu svoje stranke: “PO Podravje ostro obsoja javne napade posameznih članov stranke, usmerjane na vodstvo stranke in poslanko skupino z njihovimi jasnimi cilji, destabilizirati stranko, skregati članstvo ter zapustiti vladno koalicijo.” Tovrstni napadi na stranko se po njihovem prepričanju izrazito kažejo kot posledica osebnih kariernih ambicij posameznikov, kateri so prepričani, da mora stranka le njim zagotoviti posebne bonitete oziroma položaje. Kot še meniji javno kritizerstvo nima ničesar skupnega z demokratično razpravo v stranki, kjer je preko svojih organov še kako zaželena in jo podpiramo.

Foto: STA

“PO DeSUS Podravje je v preteklosti in tudi danes zagovarjal stališče, da je stranka pomembnejša od posameznika, kar pomeni, da ne bomo nikoli žrtvovali stranke za uspehe posameznikov.” Znake podpore pa so izrazili tudi v PO Severna Primorska: “Pokrajinski odbor Pokrajinske organizacije DeSUS Severne Primorske poziva vodstvo stranke DeSUS, da zoper tiste člane stranke, ki na podlagi plasiranja lažnih in neresničnih informacij v medije skušajo diskreditirati, tako delo kakor tudi samo predsednico stranke, ukrepa s sprožitvijo v statutu stranke predpisanih postopkov.”

Zadnje tedne smo priča zanimivemu dogajanju v stranki DeSUS, ki jo rušijo in želijo prevzeti odpadniki nekdanje Golobičeve stranke Zares. Predvsem pa jim je cilj padec desno-sredinske vlade in sestava alternativne vlade z novim mandatarjem, ki ni iz aktivne politike, je nedavno razkril Marjan Šarec.

Domen Mezeg