fbpx

Pokvarjenost Jankovićevih ne pozna meja: Podpise za županovo kampanjo zahtevali preko komaj polnoletnih igralcev in trenerjev športnega društva

Foto: STA

“Po navodilu predsednika morajo NUJNO jutri vsi polnoletni igralci in trenerji z bivališčem v LJ na upravno enoto izreči podporo (obrazca v prilogi) za lokalne volitve za g. Jankovića in za njegovo listo, oz kandidate za mestni svet,” se glasi navodilo za zbiranje podpore preko Športnega društva Slovan. 

Na dan prihaja vse več podrobnosti o umazani kampanji aktualnega župana Ljubljane Zorana Jankovića. Novinar Požareporta Bojan Požar je na svojem Twitter profilu razkril nov primer pokvarjene politične korupcije okoli Jankovića.

Tokrat so pritisnili kar na Športno društvo Slovan in zahtevali od vseh polnoletnih igralcev in trenerjev z bivališčem v Ljubljani, naj na upravni enoti izrečejo podporo Jankoviću in njegovi listi za mestni svet. Sporočilo je posredoval vodja Mladinskega rokometnega centra Boštjan Ficko.

Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da je ukaz prišel s strani Jankovića, primer pa ponovno nakazuje na koruptivno naravo aktualnega ljubljanskega župana, saj je tovrstno izsiljevanje mladih športnikov s strani vodstva kluba skrajno sporno. Delovanje kluba je namreč odvisno tudi od občinskega denarja, pred županskimi volitvami pa je Janković izdatno odprl občinsko malho in jim ponudil bistveno več kot v obdobju brez volitev.

Potrebno je tudi poudariti, da ima Ljubljana na nedeljskih volitvah možnost, da za vedno reče NE Jankovićevim pokvarjenim praksam županovanja in izvoli novega župana. Le dovolj množična udeležba na volitvah lahko prinese potrebne spremembe.

H. M.