fbpx

Poleg frontmana nezakonitih protivladnih protestov Jaše Jenulla proti vladi protestira tudi njegov polbrat iz vrst stranke Levica

Lan Jenull (levo) na LGBT paradi. (Foto: FB)

Kdor vsaj malo spremlja protivladne proteste, ki kljub prepovedi zbiranju potekajo vsak petek, je zagotovo že slišal za Jašo Jenulla. Če ne zaradi njegovih zapisov na Facebooku, kjer poziva k udeležbi, pa po posnetku, kjer je v družbi policistov na ves glas tarnal, kako ga vse boli. Ker identiteta ostalih prisotnih ni toliko znana, je zagotovo zanimiva informacija enega izmed naših bralcev, ki nas je seznanil s tem, da se na protestih pogosto pojavlja tudi Lan Jenull, ki s frontmanom protestov deli priimek.

Ime Lan Jenull se pojavlja na slikah Levice na družabnem omrežju Facebook, pri čemer je mogoče sklepati, da je njihov simpatizer. Sprva sicer ni bilo znano v kakšnem družinskem razmerju je s frontmanom protestov, se pa vidi, da se poznata, saj je Jaša Lanu všečkal prikazno fotografijo. Zanimivo pa je nedvomno tudi, da je med všečki Lanove fotografije mogoče zaslediti tudi všeček Tadeje Zime Jenull, ki opravlja delo višje sodnice na Višjem sodišču v Ljubljani. Tako kot Lan je tudi sodnica prijateljica Jaše na Facebooku.

Lan je njegov polbrat
Ker nas je zanimalo, kakšna je morebitna povezava trojice, smo na Jašo naslovili vprašanje okrog tega. Jaša nam je odgovoril naslednje: “Presenečen sem, da me po več kot desetih objavljenih člankih, ki obravnavajo moje privatno življenje tokrat prvič kontaktirate za potrditev kakšnih svojih navedb. Tadeja Zima Jenull je žena mojega očeta, Lan Jenull pa je moj polbrat. Me veseli, da ste končno dobili resnične informacije, zato pričakujem hkrati tudi popravek in opravičilo za vse članke, kjer ste povsem neresnično navajali, da živim z mamo in očetom v meščanski hiši v centru. Na protestih so dobrodošli vsi, ki nasprotujejo delovanju trenutne strahovlade. Nikoli nisem bil član nobene politične stranke in se tudi ne nameravam pridružiti ali podpirati katerekoli stranke.”

Foto: Facebook Levica Ljubljana

Na fotografijah, ki so objavljene na Facebook strani Levica Ljubljana, je mogoče opaziti, da se med udeleženci protestov pogosto pojavljajo člani Levice, zagovorniki radikalnega socializma in nasprotniki aktualne vlade. Na fotografijah Levice veliko pozornosti vzbujajo protivladni propagandni plakati v rdeči barvi z motivom kolesa in naše najvišje gore Triglava.

Foto: Facebook Levica Ljubljana

Foto: Facebook Levica Ljubljana

Stranka Levica protestnikom v uporabo nudi oblikovalski paket za kolesarske proteste
V zvezi s stranko Levica in njihovo povezavo z nezakonitimi protesti je naš bralec opazil še nekaj zelo zanimivega. Na uradni strani Levice je na ogled objava, v kateri je vsem zainteresiranim na voljo Oblikovalski paket za kolesarske proteste, ki si ga lahko zlahka prenesejo in razširijo naokrog med somišljeniki. Paket propagandnega gradiva, ki je bil na strani stranke objavljen 7. maja, je sicer delo Ištvana Ište Huzjana, ki je tako kot Jenull vizualni umetnik. Huzjan sodeč po objavah na družabnih omrežjih velja za zvestega protivladnega protestnika, na dnevni ravni namreč tako kot Jenull deli objave, ki so izrazito kritične do dela aktualne vlade.

Nedvomno je sedaj veliko bolj jasno, odkod protestnikom protivladni transparenti, ki so slogovno usklajeni. V njihovih vrstah so namreč posamezniki, ki so oblikovalsko dobro podkovani. Potrebno pa je priznati, da na strani Levice ni mogoče zaslediti nikakršnih transparentov z napisom smrt janšizmu, je pa splošno znano, da se njim in njihovim poslancem omenjene grožnje s smrtjo ne zdijo problematične. Tako ne čudi, da je na strani Facebook Ljubljana mogoče opaziti fotografijo, kjer dekle drži napis: “smrt janšizmu, svoboda vsem!” 

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

Nina Žoher