Policija beleži vse večji porast nezakonitih prehodov slovenske meje s strani migrantov – SDS predlaga ukrepe za hitrejši izgon in prepoved burk

Fotografija je simbolična (Foto: STA).

Poslanec SDS mag. Branko Grims je na današnji novinarski konferenci predstavil predlog zaostritve zakonodaje v zvezi z ilegalnimi migranti, neposredno zalotenimi pri kriminalnih dejanjih ali če je prosilcu druga država članica Evropske unije izrekla pravnomočno odločitev o izgonu ter spremembo zakona o javnem redu in miru, po katerem bo iz varnostnih razlogov prepovedano nošenje oblačil, ki v celoti pokrivajo obraz, kar vključuje tudi nikab in burko.

V zadnjem vikendu prestregli kar 20 nezakonitih migrantov
“Zakona sta odraz sprememb v mednarodnem okolju, ki smo jim priča,”
je uvodno izpostavil Branko Grims in opozoril, da je vse več podatkov o tem, da se ponovno odpira balkanska migrantska pot. Grims opozarja, da so to že nekaj časa napovedovale tajne službe, zdaj je to dejstvo, ki se odraža v številu ujetih prebežnikov oziroma migrantov na območju Bele krajine in drugod po Sloveniji. “To število v zadnjih tednih eksponentno narašča, v zadnjem vikendu jih je policija prestregla 20,” je dejal Grims in dodal primerjavo, da je bilo v dobrem tednu na območju Bele krajine ujetih toliko ilegalnih migrantov kot v primerljivem obdobju pred letom dni v enem mesecu, in to na območju celotne Slovenije. Napovedi tajnih služb pa so, da bo tega bistveno več, zato je skrajni čas, da se na to pripravimo tudi s spremembami zakonodaje, je pojasnil poslanec SDS.

Ob tem je dodal, da k spremembi oziroma zaostritvi zakonodaje glede ilegalnih migrantov napotujejo tudi spremembe politike v Avstriji, kjer se napovedujejo spremembe, ki bodo omogočile bistveno hitrejši izgon prebežnikov iz Avstrije, ko bodo storili kaznivo dejanje oziroma bodo neposredno zaloteni pri kaznivem dejanju, oz. bodo takšne ljudi zaradi varnostnih razlogov še toliko lažje zavrnili na meji. Zakonodaja s temi spremembami naj bi bila po napovedih, kot jih je bilo mogoče zaslediti v medijih, sprejeta zelo hitro, zato ravno to dejstvo po besedah Grimsa  narekuje, da se v Sloveniji ukrepa čim hitreje.

Nezakoniti migranti državo stanejo veliko denarja, po novem predlogu bo vračanje poenostavljeno
Zato so v poslanski skupini SDS pripravili dve spremembi zakonov, in sicer o mednarodni zaščiti, ki olajšuje in pospešuje posamezne postopke glede ilegalnih migrantov. “Bistven tu je spremenjen 51. člen, ki za brezpredmetno vlogo za priznanje azila šteje, če je prosilec pred tem storil kaznivo dejanje na območju Republike Slovenije in bil pri tem prijet, ali v povezavi s tem, če je prosilcu druga država članica Evropske unije izrekla pravnomočno odločitev o izgonu,” je dejal poslanec SDS in dodal, da se omenjena predloga sprememb nanašata predvsem na spremembe in delno že uveljavljene ostre zakonodaje naših sosed na severu. Če bi naš predlog sprememb zakona obveljal, se po mnenju poslanca SDS ne bi moglo zgoditi, kar se je pred nekaj dnevi. Namreč, ob južni meji je prišlo do vloma, kjer so sodelovali trije ilegalni migranti, dva sta bila ujeta pri kaznivem dejanju, a sta rekla, da želita azil in zato sta bila sprejeta kot azilanta in sta v azilnem domu. “Samo vprašanje je, koliko časa bosta živela na račun davkoplačevalcev, ob čemer, poudarjam, sta bila zalotena pri kaznivem dejanju,” je dejal Grims in dodal, “če smo imeli zakonodajo, ki manipulacijo ilegalnega migranta takšno ravnanje, da se sklicuje na azil, dovoljuje, potem po noveli to ne bo več mogoče.” 

Foto: Twitter

Poslanec SDS mag. Branko Grims je ob tem še opozoril, da so vsi, ki so bili zajeti v zadnjih dneh in so zaprosili za azil, iz Maroka, Alžirije in nekaterih drugih držav, le en prosilec za azil pa je trdil, da je iz Sirije. “Tudi v Siriji je vojna že končana in torej ne gre več niti teoretično za nikakršne  begunce oziroma za begunce niti nikoli ni šlo,” je poudaril Grims. Dodal je še, da v Zahodni Evropi Maročani veljajo za najbolj problematične: »Ti ilegalni migranti s seboj nosijo čudne zgodbe, povezane z drogami, kriminalom, spolnim nasiljem. Enako velja za tiste iz Alžirije, pri čemer je treba vedeti, da so nekatere države na Bližnjem vzhodu v preteklosti ravnale tako, da so iz zaporov izpuščale kriminalce in so se ti med tokom ilegalnih migrantov odpravili proti Evropi.«

Med ukrepi je tudi prepoved ženskih muslimanskih pokrival
Po besedah mag. Grimsa v poslanski skupini SDS prav zato, ker gre za vprašanje varnosti in zato, da ukrepamo pravočasno, predlagajo rešitev, ki jo pozna velik del Evropske unije, to je prepoved nošenja obleke, ki pokriva obraz. Med temi sta tudi burka in nikab, ki sta klasični obleki, uporabljeni za postavljanje žensk v položaj, ki ji ga določa radikalni islam, in je neenakopraven ter ponižujoč za ženske. Spomnil je, da so v večini ciljnih držav ilegalnih migrantov zaradi varnostnih razlogov že prepovedali nošenje obraznih pokrival, kar omogoča ustrezno identifikacijo in ukrepanje policije, če pride do nemirov. Poslanec je ob tem spomnil, da so v SDS enkrat že predlagali prepoved burk in nikabov, tokrat pa prepoved razširjajo na vsa obrazna pokrivala, to je tudi tista, s katerimi se, na primer, na ulice in s palicami odpravljajo pripadniki antife, ki so že razbijali in povzročali škodo v vrsti evropskih prestolnic ter drugih evropskih mest. “Je pa tudi novela zakona o javnem redu in miru napisana tako, da dovoljuje uporabo ustreznih podkap in podobnega za motocikliste, športnike in druge, ki to uporabljajo za svoje normalno življenje, skladno z evropsko kulturo in tradicijo.”


Poslanec Grims je sklenil, da želijo v Slovenski demokratski stranki zaščititi in braniti tri vrednote, ki so skupne in vredne, da se jih brani. “Na prvem mestu je varnost, sledijo evropska kultura, evropska tradicija in spoštovanje do žensk,” je dejal mag. Grims in dodal, da sta prav vsemu temu namenjena oba predloga zakonov, ki so ju v poslanski skupini SDS danes vložili v parlamentarni postopek.

C. Š.

 • Ciro

  Tisto neučinkovito bodečo mrežo na meji naj nadomestijo z visoko protihrupno ograjo. Če so lahko ob avtocestah, pa naj bojo še ob meji.

  • Novakec1

   Ne, hrčkom nej iz nuklearke po bodeči žici elektriko pošiljajo, dvojna korist.

 • karlina

  Nič se ne bo zgodilo, ker je našim bedastim levičarjem, s Cmerkotom na čelu, interes, da dobimo v državo, čim več nezakonitih migrantov, kajti volitve se bližajo in želijo nove in nove volilce, vse, kar predlaga SDS je zavrnjeno in to se dogaja z namenom, verjemite.

 • garfi

  leviČĆarji se bodo še naprej šli burke
  NEEE šarcu-sd-smc-desus-zl-l na volitvah

 • samotoje

  Tistemu, ki bo uspel slovenskemu parlamentu dopovedati, da je predlog novele zakona dober in skrajno nujen, ker države severno od nas, kamor smo tako disciplinirano odvažali ilegalne migrante, zaostrujejo zakonodajo, je treba dati nagrado. Posebno nagrado pa še tistemu, ki bo uspel parlamentu dopovedati, da ni nič hudega, če je predlog pripravila SDS. Tak predlog bi morala že zdavnaj vložiti vlada.

 • Franjo Trojner

  Pa mi Slovenci sploh imamo kje nad čem, nad bilo čem kak nadzor? Ne, od kar imamo na oblasti levo vlado Mira Cerarja gre vse pospešeno v kurac, še meje ne zmoremo zavarovati, ma totalna anarhija vam pravim!

 • Sadako

  http://f1.avtomanija.com/default.asp?rb=1&id=32830
  Arabski šejki so se naveličali punc in so se odločili, da jih bodo nadomestili z Bača dečki. Če hočeš uspeti v formuli ena potrebuješ ogromno denarja in bolniki na vrhu so našli tržno nišo. Otroci bodo za denar nastavljali svoje ritke bogatim izprijenim naftnim merjascem. Če bi bili moji otroci, bi se merjasci kaj hitro spremenil v prasce.

 • Caetano

  Bravo g. Grims! Prepoved nošnje burke bi odvrnila marsikaterega radikalnega islamista od ideje, da bi se naselil v Sloveniji.

  • karlina

   Škoda besed, saj ne bo sprejeto, so že lani levičarji dejali, da je to kršenje človekovih pravic, kar predlaga SDS, v tem mandatu , Cmeravega, ni bilo sprejeto. Je bilo pa in bojim se, da bo še, veliko zakonov, v škodo nas-pravih SLOVENCEV !!!

 • totex39

  Vlada pa je še vedno tiho in molči o vsem tem, kmalu bomo to njihovo svinjarijo občutili še sami državljani. Treba bo pomesti z njimi čimprej, da nas ne bodo pahnili v še večjo greznico.

 • Vrhovni sodnik

  Kdaj bo dala SDS v svoj program izgon vseh ilegalnih emigrantov, tko kot SNS.

  • sodnikisozločinci

   Kdaj bo SDS ustanovila svoje oboroženo krilo po vzgledu Sinn Feina?

 • Franc Šink

  Res ne gre več naprej. To kar pravi Grims se bo moralo čimprej uresničiti.

 • Sadako

  Paige je leta 2015 sodelovala na turnirju v Dubaju, kamor so jo povabili na tako imenovan Ladies European Tour. Toda mnogi so bili mnenja, da so Paige, ki na lestvici sodi med 1000 igralk na svetu, povabili samo za to, ker je vedno izzivalno oblečena in ker je medijsko izpostavljena, saj ima več kot 1,2 milijona sledilcev na družbenem omrežju.

  “Takrat je bilo zame res stresno,” je dejala Paige in poudarila, da so jo mediji cel čas oblegali, potem pa je dobila še grožnje. “Že med turnirjem so nadlegovali mene in mojo družino. Dobivala sem tudi grožnje s smrtjo, nekateri pa so me celo izsiljevali,” je še dodala Paige, ki je bila užaljena: “Ljudje mislijo, da so me povabili samo zato, ker se tako oblačim. Toda jaz sem športnica in tako razmišljanje je nepošteno do mene.”
  http://ekipa.svet24.si/clanek/drugi-sporti/ostalo/5a784ace1f644/grozili-s-smrtjo-zaradi-seksi-oblacil-foto-video

 • Darth Vader

  Skupaj s preko 300 prostovoljci je Sommerjeva pričela zagotavljati tečaje nemškega jezika novim prišlekom s ciljem, da jim pomaga pri integraciji v družbo.

  Po začetnem upanju, da “se bo njihov srednjeveški pogled spremenil s časom,” je Sommerjeva kmalu spoznala da, “so muslimanski begunci odrasli z vrednotami, ki so popolnoma drugačne,
  bili so predmet pranja možganov od odtroštva naprej in so indoktrinirani z islamom in absolutno nimajo namenov prevzeti naše vrednote.”

  Prav tako je opazila, kako migranti “obravnavajo nas manjvredne z prezirom in aroganco”, po tem, ko so jo začeli naslavljati z “neumno nemško kurbo”, spoznanje za katerega trdi, da je pripeljalo do tega, da so vsi ostali prostovoljci odenhali.

  Sommerjeva sedaj priznava, da kljub njenim dobrim namenom, je zadevo razumela popolnoma napačno in da muslimanska migracija predstavlja ekistenčno grožnjo nemškemu načinu
  življenja, problem, ki se bo samo še povečal s procesom združevanja družin, kjer bo migrantom omogočeno, da povabijo svoje sorodnike živeti v Nemčijo.

  “V kolikor Poljska in Madžarska ne bosta popustili pri tem vprašanju, lahko postaneta državi v katero bodo zbežali nekateri Nemci in Francozi. Lahko postaneta otoček stabilnosti v Evropi.” je dejala Sommerjeva, dodaja pa še, da je bila osebno napadena petkrat s strani različnih arabsko govorečih moških. https://ambasador21.wordpress.com/2018/02/05/nemska-delavka-z-begunci-priznala-da-se-je-zmotila-nacrtuje-selitev-na-poljsko/

 • demistifakis

  Dokler bo o begunski problematiki odločala združba dr. iz filozofske in sociološke Uni. v LJ, zbrana okoli Mirovnega inštituta, ki je kot nevladna organizacija krepko prisesana na državne jasli, dotlej se nam slabo piše. Odstavite jih že od jasli in končno kadrovsko okrepite popolnoma podhranjeno in razsuto policijo, ki jo je najbolj sesul, vam vsem dobro znani, dr. Virant.

 • DJURO SUMAR

  Končno sem dočakal predlog stranke SDS s katerim se načeloma strinjam.

  • slosin

   no,no, mogoče pa še bo kaj iz tebe…mogoče boš celo spregledal..

   • DJURO SUMAR

    Bolj očitno je, da bo počasi spregledala SDS.

  • cosmosjasnovidec

   Ogromno še je takih predlogov in zadev z katerimi bi se in se boste levaki hočete nočete morali pričeti strinjati,če boste hoteli,da ne najebete z vsemi ostalimi.
   Nikakor mi namreč ni jasno kako se lahko levaki strinjajo z to levaško komunajzarsko vlado SMC,ko pa sami vidijo,da jih uničuje enako kot desničarje z navlako kamelotrajbarskih musličev.
   Razumem,da so levaki pač proti SDS in podobnim desnim privržencem ampak res ne razumem kako so lahko pristaši SMC in podobnih kateri jim prav tako na očeh kradejo,mečejo v siromaštvo,zavajajo,imajo za navadne ovce ter norce itd.
   Dnevno se pojavljajo njihova kriminalna dejanja,če omenim samo (NLB pa copatarja jankovića) je že več kot dovolj.Ne vem.Res ne razumem tega kakorkoli gledano.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • DJURO SUMAR

    Vsaka vlada je boljša od desničarske.

  • karlina

   Ja, hvala Bogu, še je upanje zate, da KONČNO SPREGLEDAŠ

   • DJURO SUMAR

    Bolj očitno je, da bo morda spregledala SDS.

 • Interkom

  Ilegalni prestop meje je kaznivo dejanje, zato NIHČE, ki je mejo prestopil nezakonito, ne more dobiti azila. Takojšen izgon po plačilu kazni za ilegalen prestop meje. recimo, vsi imajo najnovejše mobitel, pa zlate verige okoli vratu, preveriti je treba tudi zadnjično odprtino zato, ker v njej velikokrat skrivajo denar v valjastih kasetah, vsakega in vso prtljago mora prevohat izšolan pes za iskanje mamil in razstreliva, vračati jih v državo izvora, potem pa še poslati tej državi račun za stroške vračanja. Pa še nekaj sem skoraj pozabil, vso vojsko umakniti iz misij NATO, namesto da provocirajo na ruskih mejah in se ukvarjajo z pomočjo neokolonialistom, naj čuvajo slovensko mejo kot pravi graničarji. Ob prestopu zelene meje graničar najprej ustreli “usred čela” potem pa vpraša za dokumente.

  • cosmosjasnovidec

   Točno tako veleva zakon vendar se z njim manipulira tako kot SMC tako tudi policija.++++++++++++
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • demistifakis

    Pokaži in citiraj člen zakona o katerem govoriš. Problem je v tem, da je ilegalen prestop meje ,,prekršek,, in ne kaznivo dejanje in da policija ne more uporabiti strelnega orožja razen v samoobrambi, to slednje pa je po zakonu. Že prej sem zapisal, dosti imamo teh sesalcev tipa Mirovni Inštitut, AI Slovenija ipd. ki pijejo kri našim davkoplačevalcem. Skrajni čas je, da se postavimo po robu mulariji, zasvojencem in drugi srenji iz Pravne in FDv LJ. fakultete.

 • cosmosjasnovidec

  Nezakoniti ilegalni migranti so kakorkoli v prednosti.
  Če jih ne dobijo počnejorazna kriminalna dejanja po vsej Sloveniji.
  Če jih pa dobijo jih pa odpeljejo v zbirne centre kjer podajo zahtevo za (AZIL).
  Taka je zavajujoča politika levaške SMC vlade z katero zavaja državljane ter jih farba z takimi navadnimi fintami na katere folk celo naseda.
  Zakon veleva,da se ilegalni migrant oziroma bilo kateri prestopnik meje katero je prečkal nelegalno takoj zavrne nazaj v državo od koder je prišel.V kolikor se pri njegovem osebnem pregledu najde večje premoženje (denar)se pa odpelje k preiskovalnemu sodniku kjer mora plačati kazen za ilegalen vstop v državo lahko se mu pa pred izgonom izreče tudi 1.mesec zaporne kazni katero mora odslužiti.
  Torej zakaj POLICIJA tako ne postopa niti ne spoštuje zakonov kateri so določeni za SCHENGEN?
  Zato,ker vsi povprek lažejo ter zavajajo policija je pa seveda na njihovi strani od takrat,ko jim je tovariš “cmeravec”dvignil plačo za par eurov za katere so se mu prodali (zajci izdajalski strahopetni) marš v pizdo materino hinavci posrani.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • tramal

  Taki divjaki so volilna baza komunajzerjev .Pričakovati je da bodo vsi migranti dobili državljanstvo pred volitvami

 • montyamp

  Dokler bo državo vodil murglosrbski kokakartel z žveplenim halbmadžarom na čelu udboterorizma , se bodo v Sloveniji dogajale čudne stvari .
  SHS ni zastonj preganjala komunizma ki je bil z zakonom prepovedan , kajti danes namreč v praksi vidimo kaj se zgodi če pridejo zločinci na oblast .
  Potomci morilske hunte so namreč pohabljeni do te mere , da se parijo s psi in financirajo smrtne LGBT orgije .
  Na štajerskem je bilo včasih rečeno , da ni bila veselica veselica , če ni bil vsaj eden mrtev .
  Sicer pa par paradajzarjev manj ni neki disaster za normalnost .
  Slovenci , pisanje bo počasi premalo , bo treba šnelfajerce zakurblat .

  • karlina

   točno

 • Marija

  Dokler bo ta vlada vsak migrant-kriminalec zaželen.Ker jih rabijo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!