Policija ostala brez možnosti ukrepanja: Odločitev ustavnega sodišča o razveljavitvi nekaterih določb zakona o tujcih bo imela katastrofalne posledice, saj bo ustvarila številne konfliktne situacije!

Foto: epa

Ob razveljavitvi drugega, tretjega in četrtega stavka drugega odstavka ter tretjega odstavka 10.b člena zakona o tujcih s strani ustavnega sodišča je dobro vedeti, da bo njihova odločitev imela katastrofalne posledice za varnost republike Slovenije – v primeru vdora večjega števila migrantov bi jih morali državljani materialno vzdrževati, prav tako pa bi invazija povzročila hude konflikte v državi. Ostro se je odzval tudi ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič, ki je v svojem odklonilnem ločenem mnenju opozoril na meje ravnanja ustavnega sodišča v demokratični družbi.

Ko bo prišlo do izrednih migrantskih razmer (in te najbrž zaradi dogajanj na sirsko-turški meji niso daleč) in bo na deset tisoče ilegalcev drlo prek meje v Slovenijo, policija ne bo imela nikakršnih možnosti, da ukrepa. Osem ustavnih sodnikov je namreč danes sporočilo, da omejitve pravice do azila niso mogoče. Zdaj vzemite v roke papir in svinčnik ter si zapišite naslednja imena sodnikov ustavnega sodišča: Rajko Knez (predsednik), Matej Accetto (podpredsednik), Dunja Jadek Pensa, Špelca Mežnar, Marko Šorli, Marijan Pavčnik, Katja Šugman Stubbs in Rok Čeferin.

Odpravljeni del zakona omogočal vrnitev tujca v državo, iz katere je vstopil
Leta 2017 je državni zbor sprejel novelo zakona o tujcih, ki organom pregona omogoča, da v primeru, ko poslanci državnega zbora izglasujejo izredne razmere, na meji zavrnejo vsakogar, ki želi vstopiti v državo. To se najbolj nanaša na ilegalne migrante, ki bi jih vrnili nazaj, če bi ilegalno prestopili mejo. Zakon namreč določa, da policija tujcu, ki ne izpolnjuje pogojev za vstop, ne dovoli vstopa, tujca, ki je po uveljavitvi te odločitve nezakonito vstopil v Republiko Slovenijo in se na območju, na katerem se izvaja ta člen, nahaja nezakonito, pa privede do državne meje in ga napoti v državo, iz katere je nezakonito vstopil. Ta del zakona, ki ga je v presojo ustavnosti vložil varuh človekovih pravic, je zdaj razveljavljen. Če smo natančnejši, so razveljavili drugi, tretji in četrti stavek drugega odstavka ter tretji odstavek 10.b člena zakona o tujcih.

Ustavni sodniki, ki so glasovali za razveljavitev “spornih” členov zakona o tujcih.

Odločitev ima lahko tragične posledice
To pomeni, da bo morala policija tudi v primeru, ko bi se ponovilo leto 2015, ko je v Slovenijo vstopilo (in na srečo iz nje tudi izstopilo) pol milijona migrantov, obravnavati vsako prošnjo za azil in ilegalne migrante razporediti po Sloveniji. Ne glede na to, da so ilegalno vstopili iz varne države. Kar bi lahko povzročilo hude konflikte v državi, po vsej verjetnosti pa najbolj pritlehne zločine, kot so posilstva, umori in oboroženi ropi. Državljani Slovenije bi se morali v tem primeru v dobro ilegalcem odpovedati marsikateri ugodnosti, poleg tega, da bi jih morali materialno vzdrževati.

Klemen Jaklič (Foto: Demokracija)

Jaklič v odklonilnem ločenem mnenju opozoril na meje ravnanja ustavnega sodišča v demokratični družbi
Kot je v svojem odklonilnem ločenem mnenju jasno opozoril ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič, je bilo v osrčju presoje pravzaprav vprašanje, ali se lahko tujcem, “ki prihajajo iz varne tretje države, ki je podpisnica prepovedi mučenja in nečloveškega ravnanja iz mednarodnih evropskih in nacionalnih ustavnih aktov in nima sistemskih pomanjkljivosti na tem področju, v določenih posebnih okoliščinah lahko odreče podrobno in celovito individualno obravnavo glede zavrnitve njihovega vstopa v novo varno državo in bivanja na njenem ozemlju”. V tem primeru je bilo ustavno sodišče soočeno z vprašanjem v situaciji, ko bi se pojavile izredne razmere, prav tako pa bi tudi v tem primeru moral državni zbor pri odločanju o uporabi 10.b člena upoštevati načelo sorazmernosti. Celotno mnenje lahko preberete v nadaljevanju:

Rok Krajnc

 • Ježek Teka Teka

  Ko deluješ proti svojemu narodu je to IZDAJA !!! … sploh pa če se to dogaja na ustavnem sodišču …

  • samsara

   Ne vem ali ta sodba ima veljavo, glede na doslej znana dejstva okrog enega izmed tovarišije ustavnih sodnikov in njegovo delovanje ter politične povezave?

 • Artur

  Take v normalnih pravno in demokratično urejenih državah obravnavajo kot narodne izdajalce in jih pravno in kazensko tako tudi obravnavajo. V Butalah je to drugače.

 • tasilo

  Pizdajalci iz prasovodnega sistema.

  (Orpostite, ta moja lisdeksija mi vekčrat porzvoča prelgavice.)

  • samotoje

   Ti si iz ranljive skupine, tebi oprostimo.

 • Ježek Teka Teka

  In potem bo spet komunistični jok in stok ko mu bo nek mimoidoči spustu zaušnico …

  • samsara

   Polni goflje revanšizma jih bodo, kot so jih bile ob priliki osamosvojitve.
   Če jih je, udbomafijske gnide, pičil komar, so že vpili, “revanšizem”.

 • Unikatna

  Vse gre v tri krasne…zapomnite si, da tisti, ki so o tem odločali, bodo sokrivi za katastrofalne posledice in konfliktne situacije…

  • ALERON

   Kaj pa naša Vlasta ? ali ona nima nič s tem ???

   • Artur

    Ona je tam namesto fikusa.

   • Unikatna

    Če US ne bi tako odločilo, bi se lahko ona v zid zaletavala in ne bi nič mogla…

 • pajot

  Et tu Brute,Šorli?

  • Janko Gedlicka

   Ja mene je tudi pri srcu špiknilo.

   • samotoje

    Prvi hip tudi mene, potem pa sem pomislil- enaka šola, enaka vzgoja in dresura kot pri ostalih sedmih.

 • Janez Novak

  Ti sodniki bodo krivi za državljansko vojno, ki bo izbruhnila zaradi njihove nerazsodnosti.Če države in naroda ne bodo branili država in njeni ustrezni organi, se bo moral braniti narod sam.

  • von Rhein

   Ker se banditi tega zavedajo z naglico uvažajo svoje nove pomočnike.

   • Janko Gedlicka

    Joj, upoštevajoč polpreteklo zgodovino – od kakšnih izhaja ta kontinuirana in prešminkana oblast – se bojim, da imata oba prav, vi in Novak. Dobro se dopolnjujeta. Me pa zanima, kako bo zmogla preživeti naša oblast, ko bodo njene vajeti prevzeli agresivni šeriatarji. Verjetno racunajo, da se to v njihovi generaciji še ne bo zgodilo.

 • Artur

  Ljudstvo so obsodili na propad v imenu ljudstva. Kaj je večja podlost in narodna izdaja kot je to.

  • Felikss_AH

   ENAKO… ko in če bo prišlo do takega sranja bo itak vseeno ali crkniti prej ali malo kasneje… teh ksihtov pa ni za pozabiti… tisti ki vedo kje stanujejo naj se ih takrat sami lotijo ali pa objavijo kje so te gnjide…

 • Lisjak

  Predstavil vam bom zelo kratko analizo:Najebali smo ga!

 • Antonius

  Hvala usodi, da sem že v letih, ker mi bo marsikatero sranje, ki se v prihodnosti obeta Sloveniji, prihranjeno.
  Vest imam čisto, moja ljuba domovina Slovenija..

 • Stajerka

  …mafia…...v Sloveniji ima oblast ljudstvo – govori ustava…….ZAHTEVAMO REFERENDUM!

 • Andrej

  Ne vem kaj še iščemo v širnem svetu , butalci tam nimajo kaj iskati , slovenski parlament in sodna veja
  oblasti je totalno posran avgijev hlev !

 • antimur

  Fotografije prekletih kučanističnih levo fašističnih “ustavnih sodnikov” bodo prišle še hudičevo prav. Dodati moramo pritepensko kuzlo Murgelco, naj ne mislijo, da lahko nekaznovano serjejo po slovenskem narodu.

 • macon

  “Človekoljubi” bodo v imenu človekovih pravic, ki to niso (od kdaj je človekova pravica, da prišleke morajo preživljati domačini?), zasrali celo EU. Potem pa sp!3dili v izgovore, da niso vedeli, da tega niso predvideli in da so vsega krivi “fašisti”.

  Ne pa samopašni in nasilni pritepenci in levi permisivci, ki nam jemljejo za svoje oblastne agende in za pritepence iz tretjega sveta.

 • Ježek Teka Teka

  Komunjare z namenom ustvarjajo kaos na vseh področjih in seveda spoštovani gospod Knez že ščiti svojo tolpo neustavnih … hahahahaa …

 • Novakec1

  Brez veze, kaj pa bo 100 policistov z pooblastili lahko naredilo proti tisočglavi hordi migrantov. Vojske pa itak nimamo.

  • macon

   Kdorkoli z voljo in pooblastili ter avtomatom lahko sam zaustavi več deset pritepencev. Deset oborožencev lahko zaustavi par sto teh ljudi.

   Samo bi jih par dobilo za začetek preluknjana kolena, če ne bi striktno ubogali ukazov represivnih organov. Ukazov, ne navodil in milih prošenj, ker se tako čuva mejo ozemlja in se jo vedno in povsod je, če ni bilo drugačnih medsosedskih dogovorov. Ti ljudje, ki vpadajo, niso sosedi.

 • Borut Stari

  Pridružitev Višegrajski skupini je edina slovenska opcija. LGTBQ, komunizmu in migrantom je vstop tam nezaželjen ali pa sploh prepovedan.

 • Imperial Commando

  Povod za to je bila Nusdorferjeva. Zapomnite si to.

  • šmentanamuha

   Nusdorfer je plačana globalistična kura. In ne pozabiti, da pri ugrabitvi velenjskih dečkov ni storila ničesar, zraven pa patetično joka o naših dečkih in deklicah. Fuj, ogabna kreatura.

   • Imperial Commando

    Pri ugrabitvi koroskih deckov ni mela cajta no, pri frizerju si je urejala tisto sračje gnezdo, ki mu pravi frizura.

  • Janko Gedlicka

   Sicer pa imamo novega “varuha” že kar nnekj časa. Se razume, da je iste baže, sicer bi predlog za ustavno presojo umaknil.

  • zokispoki

   A to je tista, ki hodi naokrog , nasemljena kot novoletna jelka ?

   • Imperial Commando

    Sicer bolj kot strašilo ampak ja, misliš v pravo smer.

 • šmentanamuha

  Dokler ne bo vlada imela dovolj moči, da nevdnim promigrantskim organizacijam stopi na vrat, bo situacija težko rešljiva. Gospodu drr. Jakliču pa pritiče lovorika v duhu grških zmagovalcev. Njegova beseda je močnejša in glasnejša od vseh ostalih osmih karakternih pokvek. Čas bo stvari postavil na svoje mesto. V ljudeh se veča upor in kmalu bodo tudi slepci spregledali.

 • skorpijon93

  Slovenci, sami ste si krivi ! na volitvah vas pa polovica NI , ostali ki pa smo pa nas je premalo, zgoraj omenjen primer ponovno kaže na to da so višegrajske države daleč pred Slovenijo, skrbijo za lasten narod, kulturo, ne uvažajo pofukanih muslimanov, ne nasedajo hudičevim globalistom , ja učite se učite od V4 skupine, svetla prihodnost. multikulturne levičarje, kučaniste je treba vse doživljenjsko nagnat iz države in jim strogo prepovedat prihod !

 • skorpijon93

  Čehi s tem nimajo težav, ne uvažajo muslimanskega tretjega sveta , niso sprejeli evra, javni dolg znaša le 32 % BDPja,pa poglejte država cveti, ljudem gre dobro, nemčija, avstrija, belgija, švedistan in ves zahod se lahko skrije, haha

 • Mirko

  Potem NE SMEMO sprejeti NOBENEGA “azilanta” iz katerekoli druge države, saj go po mnenju ustavnega sodišča moa tista država obravnavati. Torej, sodbo ustavnega sodišča na presojo na evropsko sodišče. Če pa je po mnenju US sodišča dovoljen kriminal, bom začel ropat banke ali preprodajati drogo in orožje.

  • Janko Gedlicka

   Ne bi bil prvi, vendar te ne bodo zraven spustili.

   • Mirko

    A pol so ta biznis tudi že migranti prevzeli? Pol smo pa že Švedska, ne pa Švica, ha, ha.

 • Van Der Waals

  ILEGALCE BRCNITI VEN!!! ŠE POSEBEJ ČE PRIDE IZ VARNE DRŽAVE!!!! NOBEDEN NI DOLŽAN VZDRŽEVATI TUJCEV!!! KRADLIVI LEVIČARJI JIH VZDRŽUJEJO IZ UKRADENEGA DENARJA KI SE MU REČE DAVEK!!!!

 • RATATA

  Prav nobenih dobičkov ne bo, od katerih bi država dobila davke…(!!)… kdo bo pa delal za izrodke, ki nas silijo sprejemat, naseljevat, futrat, zdravit in pestvati izrodke, ki nas sovražijo in nas bodo zasužnili ali pobili!!
  Bolano in brez veze, boljš crknit prej kot kasnej!
  RATATA L.R.

 • tramal

  Take izdajalce ki izdajo svoj narod ,po celem svetu usmrtijo in jih pokopljejo kot psa.

 • Artur

  Če bi se to zgodilo na Poljskem, bi jih za narod za začetek s fotelji vred zmetal v kontejnerje za smeti potem pa na hladno.

  • KAPIBARA

   Poljaki nimajo svojih poturica…

  • Felikss_AH

   Ti posnetki so iz Ukrajine

   • Artur

    Prav tako bi se to zgodilo tudi v Poljski pa verjetno tudi pri drugih višegrajcih.

    • Felikss_AH

     Pri Poljakih ni bilo potrebe… uredili so to legalno z volivci… in to zato ker so tam Poljaki nacionalno zavedni… in nimajo ekvivalentnega bremena Jugo-čefurizma in opankarskih županov

 • KAPIBARA

  za kaj mislite, da na UE delajo preko delavnega časa ? Zaradi Slovencev- NE !!
  Zaradi prekomernega vpisa predstavnikov tujerodnih plemen.. !!

 • macon

  Kolikor razumem, naj gredo torej policaji stran od meje, ker v Slovenijo lahko vstopa kdorkoli in kjerkoli. Nas pa lahko na meji legitimirajo samo zato, ker imajo za pasom pištole in pse, zaradi represivne sile in prisile.

  Legitimnosti nimajo več nobene, ker je obravnava pritepencev drugačna kot obravnava državljanov in vseh, ki so legalno pridobili dovoljenje za bivanje.

  • Janko Gedlicka

   Zelo mi je žal, da imaš še kako prav.

 • pajot

  jaz v tej hordi mladeničev,nabitih z energijo in polnih žepov evrov,ne vidim niti ene ženske z otrokom,starčkov in stark,ki bežijo pred nekakšno vojno. Vidim samo alahove vojščake,ki bodo v zavetju evropskega idiotizma počakali na pravi trenutek.
  In ta bo prišel.

 • Artur

  Ko bo prišlo do prenasičenja primitivne lopovske migrantsk drhali pri nas in posledično do tega kar se dogaja že po zahodni Evropi nad to gospodo zgoraj ne bo več samo še plavo nebo ampak kar narodni tornado ko mu bo dvignilo pokrovko , bliža se čas Kramole .

  • lokec

   To bo še dolgo trajalo. Že dolgo poznam levičarje, od katerih še nihče ni spremenil mnenja. Nasprotno vedno bolj radikalni in pogumni so.

   • Artur

    Ja bojim se, da bo tako glede na pohlevnost naroda imam občutek, da ko mu bodo levičarji dobesedno srali po glavi, če ne še kaj hujšega bo še vedno to jemal kot nujno zlo in kot blagoslov. Butast narod si kaj drugega tudi ne zasluži. Kučan : Narod je butast špice bomo pa že porezali in narod ostaja s porezanimi špicami še bolj butast, kot je že bil ….

 • Andre Frass

  Nekomu v tej hudičevi Evropi je v interesu,da jih pride čimveč. Že ko poslušam AM,AKK ter UvdL mi gre na bruhanjem.

 • lokec

  Volitve so povsod po Evropi. Večina Evripejcev hoče begunce.

  • Lustrator

   Potem pa naj zanje prevzamejo (volivci namreč) INDIVIDUALNO kazensko in finančno odgovornost. Enako naj velja za vse oblike volitev in referendume. Anonimnost volilnih glasov, ki je nekoč služila svoji osnovni funkciji – demokraciji, je danes njen največji sovražnik. Velike večine državljanov po svetu namreč gospodarskopolitične razmere vedno manj zanimajo in posledično glasujejo le še po “občutku” brez kakršnekoli odgovornosti za svoja dejanja in ker vemo kako preprosto je preko vplivnih institucij vplivati na te “občutke”, so volitve vedno dlje od svobodne volje in pluralizma in s tem seveda demokracije.

   Pravila demokracije bo potrebno spremeniti predno bo prepozno!

   • lokec

    Pravila demokracije bo potrebno spremeniti predno bo prepozno!

    Za to pa zopet potrebuješ večino – razen …………

    • Lustrator

     Vem. Zato bo potrebno klasične medije, ki so praktično povsod po svetu, ne le pri nas, premagati preko ustnega izročila, forumov in družbenih medijev, dokler ne ukinejo popolno cenzuro tudi na teh področjih. Smo že nevarno blizu tej točki.

  • Imperial Commando

   Jaz nimam popolnoma nic proti beguncem, tistim pravim, a vsi vemo, da to kar prihaja nonstop cez mejo ni niti b od beguncev. No, vsi razen leftardskih ovčic.

 • plavi-mil

  Tovarišica Murgljeva je napovedala do bo US večinsko levo usmerjeno, samo da se zamenja in to se je zgodilo.

 • Miran Pavličič

  Bog nam pomagaj…

 • ZatonMesecnikov

  Kulturna obogatitev po Avstrijsko.

  33 letni Jamal iz Afganistana, je v azilnem domu na Gradiščanskem zabodel delavca Rdečega križa, Pobegnil, na begu opazil 63-letnika, ki se je spravljal v svoj avto, ga zaklal in vzel avto ter z njim pobegnil.

  Delavec Rdečega križa je hudo poškodovan, 63-letnik je umrl.

  https://www.krone.at/2023282

  • macon

   Ko bomo po krajih in mestecih s po par tisoč ljudmi dobili nameščene azilne domove s po par sto mladimi moškimi brezdelnimi nasilnimi islamskimi pritepenci, posledično pa si bomo komaj upali iti po ulici (ponoči pa sploh ne), vrstili pa se bodo pretepi, kraje in spolni napadi vse do občasnega umora, takrat se zamislite nad levo zalego, ki nam namenja točno to in tako usodo.

   Točno to namreč ta trenutek živijo v velikih delih EU; v Franciji, Nemčiji, Belgiji, Veliki Britaniji, na Švedskem. Kdor reče kaj proti tem, ga obravnava sodstvo in zapre, ker je “nestrpen” in “fašist”. Za druge države ne vem točno- recimo Nizozemsko, Dansko, Avstrijo, Italijo, Norveško, Finsko.

   • ZatonMesecnikov

    Podobno je že bilo, v časih samskih domov v mestih. Pa male nočne kronite.

    Le da so tile ki prihajajo sedaj neprimerno bolj divji in upokani. Sedaj se ne bojijo ničesar več in imajo Europejce za slabiče.

 • bojan

  To je čista izdaja slovencev …tud za te obstaja šiba naroda ko bo prišlo do kritičnega jih bo folk sam poiskal in jim sodil za storjeno neumnost … res si jih zapišite in dober zapomnite

 • Janko Gedlicka

  Že dolgo razmišljam, koga varuje varuh človekovih pravic. Očitno tako kot ustavni sodniki pristaše rdeče kamarile – celo
  prihajajoče bodoče pristaše. Ddr. Klemena Jakliča skušajo dobesedno izriniti.

 • Artur

  Ne verjamem, da se ne zavedajo kaj to njihovo dejanje pomeni toliko pa le niso butasti prepričan pa sem, da so to namerno storili in to verjetno po navodilu …naprej lahko ugibate po čigavem.

 • skorpijon93

  vse muslimane je treba z mošejo vred izgnat iz države doživljenjsko, amen !

 • freedomfighter

  Torej pajaci ki nic ne razumete…ce je ustavno sodisce razsodilo da je zakon neustaven pomeni da je krsil zakonodajo republije slovenije…ne vem kaj se pritozujete a bi radi drzavo kjer zakoni niso v skladu z ustavo…no ubistvu to imamo ze sedaj tezavo pri zakonodaji o financiranju privatnih sol

 • Imperial Commando

  Komaj čakam, da nam še en leftard, ki se v resnici sramuje svoje leftardiranosti in si pravi sredina, razloži, da je to za SLO dobro in da smo mi eni navadni fašisti. Včeraj se je že pojavil en tak patron.

 • ludvig

  … zakonito se v državo vstopa na mejnem prehodu….nenadzorovani množični prehodi meje izven mejnih prehodov se smatrajo kot napad na državo in vsakdo ima pravico braniti meje svoje države…

 • skorpijon93

  Slovaški parlament je leta 2016 potrdil zakon, ki preprečuje islamski veri, da bi v bližnji prihodnosti postala uradna vera.
  Novi zakon več kot podvaja število vernikov, ki so potrebni, da se religija poteguje za prejetje državnih subvencij in za vodenje lastnih šol. Vsaj 50.000 vernikov, napram prejšnjim 20.000, je potrebnih, da se določena vera lahko poteguje za pridobitev uradnega statusa državne vere. Poroča portal Nova24 iz leta 2016 , tudi mošeje ne pustijo graditi, Slovaška ni sprejela migrantov, ni podpisala marakeškega sporazuma, ni sprejela kvot za porazdelitev migrantov , javni dolg Slovaške med nižjimi v Eu

  • Stric iz ozadja

   Glede na to kako hitro se mnozijo, to kmalu ne bo vec ovira.

   • skorpijon93

    kaj pa se množijo ? muslimanov na Slovaškem je manj kot 0,1 %, v Sloveniji 3,6 % za primerjavo, kaže raziskava pew research center iz leta 2016, še leta 1991 je bilo v Sloveniji 1,4 % muslimanov

    • Stric iz ozadja

     Samo enega ali dva rabis, da dobis novega.

 • skorpijon93

  v višegrajskih državah je muslimanov manj kot 0.2 % delež populacije, v Sloveniji je delež muslimanov 3,6 %, še leta 1991 pa 1,4 %, kaže pew reseach center

 • skorpijon93

  v Avstriji živi po podatkih iz leta 2016 8.1 % delež muslijev, država jih lepo uvaža, neguje, več kot 800 eur socialne pomoči

  • Slovenec

   Kaj pa Slovenija, ki ima bistveno nižji standard?

 • IZBIRA

  Potem je tako, da je Partija v Ustavno sodišče infiltrirala pravnike, ki jih je pripravljala na to, da v ugodnih okoliščinah sabotirajo samostojno Republiko Slovenijo in razvoj demokracije! Sledi nadaljni razkroj Demokracije in pravne države.

 • Slovenec

  Vse to vodi v oboroževanje za obstoj.

 • ROMAN Naprudnik

  Zdaj bo pa na mejo pošiljati policiste in vojake čisti nesmisel.
  Po okusu vlade,da se skrije nesposobnost in neukrepanje!

 • Olga101

  Ustavno sodišče je treba očistiti Bavconove “pravnikov” ! To kar delajo, je državni udar! Namesto, da bi ščitili Slovenijo, ščitijo interese murglskega kriminalca!

 • tomson

  Izvajalci naroda!! Sram vas bilo

 • Rododvni Vrtičkar

  SODNIKE NABUNKAT AL PA DRŽAVO ZGUBIT ZARADI T
  ILEGALNIH
  ZERORISTOV JURISDISTOV

 • Poštenjakar

  Potomka medveda in bukve je to napovedala v DZ že pred 2 leti, da bodo lewaki prevzel US.