Policija v razsulu, državljani pa ogroženi s strani ilegalcev! Kaj se še mora zgoditi poleg ugrabitve in mednarodne sramote, da minister Poklukar odstopi ali pa začne delati?!

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. Foto: sta

Slovenska policija pod vodstvom ministra Poklukarja je v popolnem razsulu, primanjkuje jim namreč do 30 odstotkov kadrov in posledično se ni niti približno pripravljena soočati z valom nevarnih ilegalnih migrantov, kakršnemu smo priča. Tako ni presenetljiva mednarodna sramota, ki nam jo je zakuhala Šarčeva vlada s tem, blizu Trsta so namreč v petek v enem dnevu prijeli približno 100 nelegalnih migrantov, ki so jih pripeljali prek slovenskega ozemlja. Od ugrabitve Mirka Moravca se je varovanje meje očitno le še poslabšalo, gozdovi ob meji se spreminjajo v smetišča, minister Poklukar pa še kar vztraja na položaju! Kaj bo državljanom dokončno prekipelo?!

Minister Boštjan Poklukar in vlada Marjana Šarca več kot očitno nista sposobna varovati meje, stanje se je očitno od ugrabitve Mirka Moravca, ki bi se utegnila končati tragično in, ki je pretresla slovensko javnost, le še poslabšalo. Tokrat je prišlo celo do velike mednarodne sramote, pri Trstu v bližini meje s Slovenijo so namreč v petek zaustavili približno sto migrantov, ki so jih odpeljali na policijsko postajo na identifikacijo. Večina migrantov naj bi bila iz Pakistana, tja pa naj bi jih pripeljali tihotapci preko Slovenije, kar je še dodaten dokaz o prepustnosti slovenske meje in nezadostnem nadzoru slovenskega ozemlja.

Migrante so po vsej verjetnosti prek Slovenije prepeljali tihotapci v manjših skupinah
Migranti so bili na poti v manjših skupinah. Domnevajo, da so jih v Italijo prek Slovenije z avtomobili pripeljali tihotapci ljudi. Poklukar torej zavaja javnost, nezakonitih prehodov državne meje je vse več. Policija na meji prestreže le manjši del ilegalnih migrantov, večina jih tako brez težav nadaljuje pot proti notranjosti Slovenije, kjer izvajajo najrazličnejša kriminalna dejanja.

Foto: STA

V policiji primanjkuje kadrov, na ministrstvu pa zaposlujejo po strankarski pripadnosti
Policistov je premalo in so povsem izgoreli. Na razpise za nove nadzornike državne meje je izredno malo prijav. Policija je kadrovsko podhranjena, primanjkuje ji vsaj 30 odstotkov kadrov, hkrati pa na ministrstvu zaposlujejo neustrezne ljudi po strankarski pripadnosti. Policisti podpore na terenu ne čutijo, najmanj, kar mora narediti vlada, pa je, da zaustavi negativen kadrovski trend v policiji. Mag. Kristjan Mlekuš, predsednik Sindikata policistov Slovenije, je pred mesecem o tem dejal: “Policistov ni niti za opravljanje rednih nalog.” V sindikatu opozarjajo, da so policisti preobremenjeni, sodelovanje v mešanih patruljah z vojaki na meji pa so označili za Sizifovo delo, saj vojaki dela ne morejo opravljati samostojno.

Slika je simbolična (vir: twitter)

Do (ne)dela ministra kritične tudi civilne iniciative obmejnih območij
Že v začetku prejšnjega tedna je prebivalcem obmejnih občin dokončno prekipelo in tri civilne iniciative so poslale protestno pismo predsedniku republike Borutu Pahorju. V pismu so bili hudo kritični do premierja Šarca, notranjega ministra Poklukarja prav tako pa tudi do generalne direktorice policije Tatjane Bobnar. Le ti namreč navajajo v svojih izjavah, da je Slovenija varna država.

Civilna iniciativa za varovano mejo Ilirska Bistrica, Civilna iniciativa Bela krajina in Civilna iniciativa Škofije v svojem pismu opozarjajo, da so nastale na pobudo občanov, ki nasprotujejo izgradnji azilnih centrov za migrante v Jelšanah in Metliki ter nasprotujejo nastanitvi migrantov v objektih na Škofijah ter v Ankaranu. Njihov cilj pa je tudi, da dosežejo, da organi republike Slovenije začnejo dosledno spoštovati zakon o nadzoru državne meje (ZNDM-2), ki v drugem členu določa, da se nadzor državne meje opravlja z namenom da: zavaruje življenje in zdravje ljudi, preprečuje in odkriva kazniva dejanja ter odkriva in prijema storilce teh dejanj, preprečuje nedovoljene migracije, zagotavlja varnost ljudi, premoženja in okolja, preprečuje in odkriva druge nevarnosti za javno varnost in red.

Posledice se vse bolj odražajo tudi v gospodarstvu in na premoženjski škodi
Avtorji pisma jim oporekajo, saj pravijo, da v primeru vlomov v objekte v notranjosti države obstaja velika možnost, da jih bo policija preiskala in storilce prijela ter lahko lastnik svoje imetje uporablja naprej. Pri migracijah pa se vlamlja v vikende, lovske koče, lope in nenaseljene stavbe vsakodnevno, v nekatere tudi po večkrat, ko so škodo prejšnjih vlomov lastniki že odpravili. Teh vlomov policija ne more preprečiti in tudi praviloma ne more najti storilcev. To pa pomeni, da je lastnikom njihova lastnina trajno uničena in je ne morejo uporabljati.

Foto: Občina Ilirska Bistrica

Podobno je tudi v kmetijstvu. Migranti za svoje poti uporabljajo tudi bližnjice preko njiv, poteptajo pridelek in s tem povzročajo kmetom škodo. Na svoji poti tudi poškodujejo ograje na pašnikih, dodatna škoda pri tem pa je tudi živina, ki zaradi poškodovane ograje zapusti pašnik in popase njive ali pa se izgubi. Tudi v tem primeru policija ne more preprečiti škode, kmetje pa imajo problem pri uporabi svoje lastnine.

Koča za Goljakom (Foto: Občina Ilirska Bistrica)

Nezakonite migracije vplivajo tudi na gospodarstvo občin in vrednost nepremičnih. Domačini so odkrili, da na več lokacijah, kjer so predvidene gradnje turističnih objektov potekajo migrantske poti, kar izkazujejo tudi kupi odpadkov v divjih taboriščih migrantov. Civilna iniciativa z Obale pa dodatno opozarja na probleme za turizem, ki bodo nastali z naselitvijo migrantov v objekte na Debelem rtiču. Turisti bodo zaradi varnosti pač počitnikovali drugje. Za nameček pa civilne iniciative opozarjajo na padec cen nepremičnin, ki ležijo v bližini migrantskih poti, saj bodo nepremičnine, v katere se redno vlamlja, popolnoma izgubile ceno, ker jih razumljivo nihče ne bo želel kupiti. Tudi odpadki na mestih divjih taborišč in počivališč nezakonitih migrantov se vse bolj kopičijo in predstavljajo ekološki pa tudi zdravstveni problem.

Očitno je, da ima minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar ogromno dela, ki pa ga ne vidi? Ali pa ga morda namenoma ignorira? Vsekakor je čas, da se minister zamisli, če je še primeren za to mesto. Naj torej začne delati ali pa naj mesto ministra prepusti komu, ki je sposoben nastalo situacijo izboljšati, so prepričani številni Slovenci.

J. Ž.

 • Stric iz ozadja

  Enostavno. Umor.

 • Dada

  Laš, laži, laži, laž, pri laži, z lažjo. Vse to je stranka SDS. Najvećji lažnivec pa prvak stranke, Ivan Janša.

  • Luiggi

   Why don’t you go fuck yourself,you bastard,creep,son/daughter of a bitch.This kind of goat should never be aloud to comment on this portal!…Disappear you creep!

   • Dada

    KAJ BEDAČEK, se ti je strgalo, ali ves čas prizadet. Zdajle bo maše, za ušesi si še moker…..ha,ha,ha

  • francelj3

   Kaže, da so vsi, ki sovražijo SDS in gospoda Janšo, popolnoma nepismeni v slovenščini. Res žalostno.

  • von Rhein

   Janša je tvoj problem.Tukaj je tema Poklukar,ki je RESNIČNI problem zaradi svojega neznannja in lenobe.

  • GverilaStyle

   Imaš doma na steni od šarca sliko? OVCA SI!!!!!!

  • Common Sense

   Dadica, a ti prihaja na Janso? Priznaj, da te naskrivaj rajca:) Sovrastvo in ljubezen sta zelo podobni custvi. Nastaneta v istem delu mozganov. Pa malo preberi Freuda…

 • Antonius

  Pri teh koalicijskih cepcih pa človek res ne more vedeti, koliko slabše bi nam šlo, če bi okravatanci zares začeli delati.

  • učko

   Cepci, ki nikol v življenju niso delali, tud zdej ne bojo.

 • Vladni komik

  Za to sem ga nastavu, da nič ne dela, drugač je tud teleban.

 • francelj3

  Ne dvomim, da je Poklukar škodljiv in povsem nesposoben. Glavna krivda za situacijo je pa nekje drugje: če je to, kar se dogaja, v skladu z azilno zakonodajo (o čemer sicer dvomim), je treba azilno zakonodajo TAKOJ spremeniti. Nekaj predlogov:
  1. Nihče brez veljavnih dokumentov ne sme prečkati slovenske meje in/ali zaprositi za azil.
  2. Nihče ne sme prečkati slovenske meje zunaj uradnih mejnih prehodov.
  3. Nihče, ki pride na mejo iz varnih držav (to so vse štiri, na katere meji Slovenija), ne more kot begunec ali migrant vstopiti v Slovenijo.
  4. Pozapreti je treba sodelavce vseh slovenskih vladnih organizacij, ki se kjerkoli (v Bosni ali Sloveniji) ukvarjajo s prekupčevanjem z migranti in jim lajšajo nezakonit vstop v Slovenijo.
  In tako naprej.

  • Kučko pod pručko

   Francelj, zelo zdravo razmišljaš, žal pa je vse to neuresničljivo, dokler se ne znebimo tistega, ki uravnava vse življenje v Sloveniji in tesno sodeluje z zločincem Sorosom. Vse, kar si napisal, bi lahko uresničili organi pregona in vojska, vendar imajo povsem zvezane roke, saj so dobili natančna navodila in ukaze prav iz komande udbo-mafijskega štaba v Murglah!!!

  • Igor Kavalar

   Logično!

   Mislim, da ne gre za nesposobnost, mogoče se delajo, da so butasti oz. mislijo, da smo ostali bebci, v resnici pa gre za načrtno in zavestno dejanje masovnih razsežnosti,

   2014-2019 = 2.92 milijona ilegalcev
   2008-2019 = 5.3 milijona ilegalcev

   https://en.wikipedia.org/wiki/European_migrant_crisis

   Vprašanje za slovensko vlado skupaj z EU inštitucijami:

   Koliko milijonov migrantov od tistih, ki so ilegalno vstopili v Evropo so jih deportirali in koliko ilegalcem, ki so kršili zakone nacionalnih držav in zakone EU so poklonili državljanstva poleg vseh socialnih ugodnosti (stanovanja, službe, izobraževanja, zdravstvo itd…)?

   • mginko

    Nikoli ne boš dobil pravega odgovora od komunistične vlade, ampak laž na laž.

 • antimur

  Da je grd kot smrtni greh in butast, ni sam kriv, ga je pač narava zajebala, da je pa hudoben, antislovensko naravnan in da sledi po Soros-Kučanovih zločinskih idejah, je pa vsekakor krivda povsem na njemu. Poklukar, zavedaj se, kjer je krivda, tam pride tudi prej ko slej kazen za njo.

 • Kučko pod pručko

  Njegova faca pove vse. Butelj na stoto potenco

  Pa še enkrat o tem ministrskem butcu. Iz prve roke vem, da je bil Poklukar vajenec v blejskem hotelu Toplice. Njegov šef mi je povedal, da je bil popolnoma zanič v kuhinji, bil je celo najslabši med vsemi, saj mu nobeno delo ni dišalo. Očitno se okrog murgelskega škodljivca zbirajo sami preizkušeno najslabši. To nam je že enkrat jasno in glasno povedala tudi gospa Vera Mejak z izjavo “Na tožilstvu je bil Ferlinc moj pripravnik. Bolj butastega pripravnika nisem imela.”

  Če pomislimo, da se na Murgelčana lepijo taki butlji, kot so Pahor, Šivilja, Cmero, Serpentinšek, Kahličar Jani in podobno, ni čudno, da je svoje mesto v zelo dobro plačani službi dobil še en butelj, Poklukar.

  Slovenci, tisti, ki ste volivci levakarjev. Kje je vaša pamet, da ste izvolili cvet slovenske pameti, podmazan z uničevalskimi težnjami šefa murgelske udbo-mafije na dveh kratkih nogah?!?

  • centurion

   “… v kuhinji, bil je celo najslabši med vsemi, saj mu nobeno delo ni dišalo…”
   Če pa je vse prismodil….hahaha..
   Dobro jutro, Kučko pod pručko.

   • centurion

    In od takrat naprej je ostal- PRISMODA.

  • Minovak

   Ni kaj, sama dejstva, pa še to je premalo za povsem butast narod, res bedno…

  • Dada

   VERA MEJAK JE ENA KURA. Gledala sem tri njena snemanja-oddaje na TV. Večkrat sem mislila, da se ji je zarekla, a je drugače povedala isto zgodbo v dveh oddajah . Najprej je izkoriščala en sistem, z naučenim je potem kradla državi z davčnimi utajami, ker je bila moževa računovodkinja, potem je bila pa pametna. edino dobra tožilka ni bila, ha,ha. ZDAJ KO JE STARA ZAGRENJENA pa je glasna, tipično za spreobrnjence, ki obrnejo plašče, kot kup komunistov, ki jim ni šlo v enem sistemu, pa so postali uporniki, kot Janša, pa inšp. Gorenak. Gorenak ni imel razloga, ampak mu je nekaj preskočilo v glavi…. Glede Ferlinca je pa predvsem nevoščljiva , ker sama kot tožilka ni nič dosegla. Ferlinc pa je z obsodbami pravih tičev postal slaven, ha,ha,ha.
   s svojim nastopom je pokazala, da je željna slave, vendar je ne dobi, kar naj bo z utajenim denarjem tam, kjer je.

 • Black_hawk

  Slovenia v krogu bakanskih držav ki niso sposobne varovati meje bruh. Šarec jankoviču, alenka takim ne moreš rečt da so politiki!

  • Vojvoda Šarec.

   Yuga je z JNA odlicno varovala meje.

   • Black_hawk

    V jugi je bilo vse odlično?

    • Vojvoda Šarec.

     Ne.

 • Franjo Trojner

  Vsi v tej levi vladi so Korl Rjavec, kar je razlog, da gre Slovenija v kurac.

  • Mitja Mazini

   Janez je padalec.

 • bubamara

  Fake news; to kmetje slikajo svoja divja smetišča.

 • Novakec1

  To je vse zrežirano iz ozadja in se morajo držati scenarija, celotna vlada in njeni podaniki, ritolizci.

 • Dada

  Predlagam, da Janša, Grims, Mahnič, Lisec, Breznik in Bohova zavarujejo mejo in pospravijo smeti za emigranti…..

  • Black_hawk

   Naši branijo meje, za razliko od enih!

  • Franc Šink

   In komplet Forum 21.

 • Franc Šink

  Ne bo dolgo, ko bo na dan spet privrela vsa človeška zloba.

 • totex39

  Vsi te nastavljeni levičarji ne da ne znajo delati so tudi nesposobni, samo brezvezno lapanje nikamor ne vodi, ko pa je potrebno dejansko nekaj konkretnega narediti pa ne znajo in take imamo tudi na drugih manjših položajih, če se tega ne bomo otresli je z našo državo konec. Kot se je videlo pri Erjavcu interpelacije pri tej vladi ne pridejo v upoštev, ker se nesposobneži medseboj branijo, potrebne bodo konkretnejše spremembe in tukaj lahko pomagajo ljudje, če so sploh zainteresirani za svojo državo.

  • Dada

   JANŠA PA ZNA, HA,HA,HA še vlade ni upal sestaviti, ko je zmagal. Se pravi ljudje so mu namenili zmago, pa se je po SDS ovsku usral.

   • Black_hawk

    Ko bodo vaši imeli enega takega kot je Janša takrat se oglasite. Se slišimo!

    • Dada

     Naši si, moj mož, hči, sin, moja starša in babica, potem trije bratranci, teta in stric.

     A misliš politike… Ne, ni takega kot Janša. Edini je, ki se je usral, ko bi moral postaviti vlado. Je pa zelo korajžen, ko je treba interpelirati, kaj rušiti

     • centurion

      Bosno, ajde odjebi.

     • Common Sense

      Ah Dadica, ne vem zakaj a zdi se mi, da si samo nedo*ebana.

   • totex39

    Janša je sposoben človek in če bi v tej vladi imeli vsaj par takih sposobnežev bi bilo vse drugače, ta vlada pa samo čaka kaj bo rekel Janša in ostali iz stranke SDS, da se lahko ukvarjajo z njimi ne pa za dobrobit države.

    • Dada

     Smo videli kako je sposoben, ha,ha,ha, niti jajc nima več, kaj češ potem z njim. TOMČEVO POSTAVITI, ženska spravila stranko iz blata, Janša je zapeljal v blati in ven ne more.

     • totex39

      Imajo zelo dobre predloge v parlamentu za spremembo zakonov, vendar nesposobneži in vase zagledani ne sprejmejo njihovih predlogov in to damo zaradi tega, ker je prišel predlog iz stranke SDS. To je tudi sramota te vlade.

     • Dada

      SDS sili svoje predloge že dolgo. Samo ni v vladi. So upoštevali glede meje….. zdaj je vel policajev in vojakov na meji.
      <Sramota bi bila, če bi redno upoštevali SDS.
      SDS je zmagala na volitvah, pa se je prvak podelal v hlače. Kaj češ potem s tako stranko.
      SDS je pred več kot 20 let obljubljala…. skupaj z DEmosom. Demos je razpadel, z Janšo ni nič, od obljub ni nič. ….

     • Nata

      + + + In zakaj ne sprejmejo ?
      Ker bi sami sebi pljunili v skeldo !! Tega pa ne bomo dočakali.

    • Marija

     Janša eden od značilnih žrtev izdajalcev Slovenije.In veliko takih žrtev je v Sloveniji v 70 letih.Vedno igrajo na isti način kot ovce vedno enako blejajo.To je degeneracija naroda.Dat tujce z lahkoto državljanstvo in vplivne pravice to je smrt.Ti tujci so si pridobili nad pravice in sedaj na vladajo in uničujejo avtohtoni narod z vsemi sredstvi.Samo nič ni pomagalo,ce smo določeni na to opozarjajo.Blejajoče ovce so zmagale in čakajo na boljšo pašo.

   • Minovak

    Saj res ni treba, da se podpisuješ pod svoj prazen IQ, tako kot vsi levaki, dan na dan.

    • Dada

     KAJ TE MUČI NJOFRA. Kaj čitaš, če ti ne paše, ha,ha,ha
     Vedno te v bistvo zadenem, to smo pa ženske. Vemo, kje imate deci slabo točko.

   • Slovenec

    Saj je tudi ni mogel, ker so bili nasproti sami levaki. Zato ni
    rinil z glavo v zid. Glede na
    volilni sistem drugače v Sloveniji
    ne more biti. Levica bo uničila
    Slovenijo in posledice bomo
    čutili vsi. Veselite se zdaj!

    • Dada

     Ne verjamem. Tokrat se stranke pogovarjajo o spremembi volilnega sistema , pa je edino Janša proti spremembi. Torej ni kriv volilni sistem. SDS bi morala zamenjati vse volivce, to bi bilo treba.

   • maksimalno

    No ko se boš naučila, pravzaprav sposobna priučiti uporabljati pojme moči, hoteti in upati , boš tudi razumela materijo. Takrat se ponovno loti pisanja, dotlej pa se prvo losaj šund medijev ala repovž mladine ter ostalih potomcev rot cajtngov ala TV15

    • Dada

     Maksimalno si na zgrešeni poti. Ne rabim zgrešenega nasveta, imam svoje znanje in pamet, zato vidim kaj počne SDS. Borba za oblast na vse načine, tudi umazane načine, tudi z lažmi, ki se širijo v tem mediju in prirejenimi članki. >O tem sem direktno pisala in točno navedla članke. Zato ima SDS ta dva medija, zato je Janša lastnik delnic teh medijev, da širi svojo politiko.

     • Common Sense

      Dadica, v javnosti se rada precenjujes. To je znak nesamozavestne osebnosti in travm iz otrostva.

     • Dada

      Ha,ha,ha, veliko fucking shit doctors imamo tu na nora24tv. Zanima me samo laži SDS, nestrpnost in sovražnost, ki širi s svojimi medij.
      Ostalo si zatakni za klobuk, ha,ha,ha.
      Če bi ti vedel koliko strokovnega znanja imam, se ne bi tako pavovsko nosil.

     • maksimalno

      Takoj ko nekdo začne zaradi svoje omejenosti dojemanja materije opletati s sovražnim govorom , daje znamenje ,da mu je v njegovi naravi prioriteta izključevanje sogovornika. S svojim ograjenim mnenjem ograjuje ravno svojo omejenost. Sovražim sovražni govor, če lahko parafraziram enega od mrkih smrkcev. Amen

 • Dada

  Še od časa kekca Vinkota je policija ločena od ministrstva in policijo vodi Bobnarjeva, ne Poklukar. Dajte se v SDS naučiti, kako stvar teče in kje je hierarhija. To ni RKC vsak po svoje s prižnice, pa puščico pred nos dobiš, za evre…..

  • Common Sense

   Kaj pol dela Poklukar?

 • Povprečen Državljan

  Pripravlja se nova orgija desnice.In Sloveniji še en ukraden dan več.Interpelacija proti notranjemu ministru.

 • centurion

  Tejle trojici, zgoraj na fotki ni za zaupat
  v varstvo niti ene ovce.
  Je ne bi znal obvarovat in bi se jim ziher izgubila.
  Oni bodo pa kakor- državo branili, no!

  • Dada

   SAJ PRAVIM, JANŠO, MAHNIČA, GRIMSA, LISCA, JAPLJA, BOHOVO, BREZNIKA na mejo dajte, pa bo mir.

   • centurion

    Ti, kot bosanski pastir, bi bil tudi boljši.
    Zadovoljen(a)?

 • Dada

  Če SDS postavi ne mejo JANŠO, MAHNIČA, GRIMSA, LISCA, JAPLJA, BOHOVO, BREZNIKA, se bodo emigranti ustrašili, vrane pa bodo nazaj prinesle ta lansko koruzo…..

 • Luckyss

  Moje stališče glede migrantov in beguncev je jasno in temelji na veljavni zakonodaji…Beguncev pri nas ne more biti, ker trenutno nismo prva varna država..Izjema je bila vojna v bivši Jugi, ko smo bosanskim beguncem bili prva varna država, ker je bila Hrvaška v vojni. In smo begunce tudi brez problema sprejeli in oskrbeli…
  Nezakoniti prehodi ekonomskih migrantov…..Ne morejo vdirat preko “zelene meje” in potem zahtevati azil samo zato ker prihajajo iz revnejše dežele kot smo mi..Jaz tudi ne morem v Avstriji zaprositi za azil, ker imam bedne dohodke, ampak grem legalno in s papirji delat !!

  Kar se tiče politike vseh vlad do migrantov, se bojim, da imajo zvezane roke…Bruselj je premočan in neposlušnost se hitro kaznuje na ekonomski ravni. Na primer s slabimi bonitetnimi ocenami, dražjimi posojili, itd…To pa bi se krepko poznalo na denarnici slehernika in potem bi spet jamrali….

  Ne vem zakaj močna stranka kot je SDS ne organizira vseslovenskega protesta proti nezakonitim migrantom.Odziv bi bil vsekakor množičen…in kar je najbolj važno, odmevalo bi tudi v Evropi in bi naša vlada na ta način lažje postavila zahteve po varovanju schengenske meje..
  Ali pa ste res zmožni le skupinskega jamranja in svečkarijade pred sodišči ko pade komanda z vrha ?!

  • centurion

   Pesiću, zadnji stavek te vedno izda….

   • Luckyss

    Joj “centurion”…spet brez protiargumentov kot običajno…;)
    Zgoraj pa je vse napisano resnica, tudi zadnji stavek…

    • centurion

     O svečkariadi in sodišču to je Patriji bomo davkoplačevalci
     plačali strokovnost sodišča, ki smo ga svečkarji pribili na zid.
     O sodiščih in sodnikih in tožilcih je g.Zvijezdan Dadonjić povedal svoje.
     Pa tožilec Pušnik Niko tudi.
     Komanda pade tudi vedno in povsod z vrha.
     Tudi v Murglah.
     Menda ne v ZZB v Turnškovi glavi, kajne?
     Torej brez zadnjega stavka- solidno pisanje.
     L.P.
     centurion

     • Luckyss

      Še vedno vprašujem zakaj SDS ne organizira teh protestov ?! Bi se krepko pozitivno poznalo tudi na volitvah….
      Morda pa se kdo boji za svoj načrtovani stolček v Bruslju ?! ;))

     • centurion

      Ko v Ilirski Bistrici, kjer jamrajo zaradi muslisodrge
      dobi levi pol 60% glasov na volitvah,
      zakaj se eksponirat za bedake?
      Naj jih musliji in pritepenci prično pretepat, bolj
      pogosto ugrabljati, posiljevati, krasti…
      Potem ne bo potrebno, da SDS organizira proteste.
      Se bo pojavila neka NSDAP, pa kak Adolf.
      Bo to situacija skreirala nič bat.
      Potem ne bo potrebna več ograja.
      Bo v napoto za bežanje sodrge ven…

     • Luckyss

      Tudi tem našim državljanom je jasno, da SDS na oblasti ne bi uvedla nobenih sprememb na tem področju…Je že hodil Janez lizat roko Frau Merkel in bi spet počel kaj podobnega…Saj pravim SDS niti protestov ne upa organizirati, da ne bi bilo zamere v Bruslju..Le lokalno se repenčite in jamrate…

     • centurion

      Če ti tako misliš, bo pač tako.
      SDS kriv tudi za vse delo SMC vlade, Šarčeve vlade,
      popravce Serpentinškove, šarčizme…
      Janša osebno pa za pomladanska deževja in zapoznelo poletje,
      sedaj paza vročino in sušo,
      vnaprej pa za neurja ter
      podnebne spremembe, ki naganjajo
      musliodpad na migriranje v Evropo.
      Še kaj?
      Dopiši…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………… Ok?

     • Luckyss

      Ja, Janša je že 23. novembra 2006, na osnovi stebra Rabatskega sporazuma, v libijskem Tripoliju podpisal Afrika-EU deklaracijo o migracijah in razvoju, ki je bila osnova za Marakeški sporazum, ki pa ga Šarec ni podpisal rekoč da itak gre za neobvezujočo zadevo…Za vreme pa ste krivi verniki, ki ste se izneverili Jezusu ;)

     • centurion

      …o migracijah….ne o INVAZIJI.
      O migracijah ekonomskih.. kot so slovenske v Avstrijo..
      ne mešat dreka in jabolk, no.
      Pa o razdelitvi par 10.000 eventualnih revežev.
      Marakeški sporazum pa o 1.000.000.000++ muslidrhali
      v Evropo muslikulti, Evropo brez narodov, brez identitete.
      Fafajonka jalova, muslikulti.

     • Common Sense

      Kje si najdel Jezusa? Wtf?! ;)

  • marker

   Na levi strani slovenske politike je veliko Soroševih plačancev, ki zagovarjajo te begunce.Ker ima oblast v naši državi levica, naj sama reši problem teh ekonomskih migrantov. Če bi “svečkarji” imeli oblast, bi bila na meji ograja, tako neprehodna kot v Madžarski. Kar ste levičarji skuhali, sami tudi pojejte.

   • centurion

    ++++++++++++

   • Luckyss

    Nehaj mi s to Madžarsko ograjo…Zakaj pa imajo Madžari potem 0,7 migranta na 1000 prebivalcev, mi pa 0,4 ?!
    In “Lukčevi” so levica le po imenu, po dejanjih pa navadni koruptivneži..SD pa so ista zvrst…
    O SDS pa itak ne gre zgubljati besed..

    • centurion

     Tudi Poljaki imajo 2 milijona migrantov in beguncev.
     Več, kot nas je Slovencev.
     Dosti več.
     Pa so iz Ukrajine, ne arabi-afričani-azijci-muslići.
     So kristjani .
     So delavni, izobraženi, kulturni.
     Kaj za ene migranti so v Madžarski?
     V Sloveniji pa-kolikor jaz vem- je najmanj 10% migrantov.
     Vsi ex yu republike.

     • Luckyss

      Mi z delovnimi migranti iz bivše Juge nimamo težav, ker imamo relativno podobne navade in jezik…Večji problem so “delovni” migranti iz Albanije…zahvali se fafajonki…

     • sodnikisozločinci

      To je začetek, enako se je začelo v Sloveniji. Z migranti iz Srbije, Hrvaške, Bosne, Makedonije, Črne Gore, ki so bili kristjani in še bolj od Ukrajincev delavni, izobraženi in kulturni, pravi cvet Balkana. Zdaj se dogaja nadaljevanje zgodbe, priseljevanje iz Afrike, Azije… Poljake čaka isto, žaba se kuha v mrzli vodi. Edina zaščita pred tem bi bila popolna prepoved možnosti, da tujec in njegovi otroci pridobijo državljanstvo ali pa izgon vseh tujcev, tudi Ukrajincev. Cilj vsega tega je genocid nad narodi Evrope, uničenje nacionalnih držav in ustanovitev mega države državljanov, kjer ljudi med seboj ne veže nič skupnega, ne jezik, kultura, vera, ne zgodovina, ne kri.

     • Mitja Mazini

      Poglej se v ogledalo in se vpraš iz kje je tvoj praprapra ded?

    • marker

     SDS oziroma svečkarje si ti najprej omenil…

 • Dada

  Če SDS postavi ne mejo JANŠO, MAHNIČA, GRIMSA, LISCA, JAPLJA, BOHOVO, BREZNIKA, se bodo emigranti ustrašili, vrane pa bodo nazaj prinesle ta lansko koruzo….

 • Anton

  stvar za rešitev Slovenije je tako enostavna in hkrati tako težka, prav zaradi bebave menatlitete povprečenega slovenskega volilca/nevolilca

  sarkazem press

  • Dada

   Ne pomaga, SDS bi morala voditi ženska, ne starček brez korajže.

   • slosin

    a spet ni bilo nič seksa?

    • Dada

     PRI TEBI, tvoj problem, v SLO, problem je SDS, ha,ha,ha

    • centurion

     pes crknu dadi…

    • Common Sense

     In to ze dolgo casa:)

 • Rododvni Vrtičkar

  NASLEDNJA STOPNJA DIKTATURE JE LAŽNI BOMBNI NAPAD V SRBLJANI.KRIVI PRIROČNI MIGRANTI. PRIHOD VOJSKE NA ULICE IN POLICIJSKA URA., KOT SO TO NAREDILI V AMERIKI, FRANCIJI. TO JE NAČRT SOROŠOVEGA NOVEGA KAOSA.

 • Rododvni Vrtičkar

  AFGANISTANSKI MIGRANTI LAHKO POKLUKARJA UGRABIJO???

 • Tomaz

  Od vseh medije tud vam ne vem al Ne razumete al Nocete razumet ! Leve vlade, socialisti , liberali , zeleni itd… so del (hlapci ,orodje) svetovne agende najmocnejsnih korporacji , magnatov , dejanskih voditeljev ki se zavzemajo za globalizacijo in njihov nacrt je pripeljat Več miljonov ljudi iz prenatrpanih drzav v Eu to je cilj Poklukar pa Sarec pa sta tu da to izpolnita ne pa da se stem spopadata ter to preprecujeta.

 • Felikss_AH

  No, no, no… ne spet toliko pretiravat s tem “Policija v razsulu”… primažite na primer klofuto kakemu “migrantu” za neko “malenkost”, pa vas bo policija razsula na to pa krivosodje še sesulo… ali pa zalučati jajce v glavo kakšni ministrski kreaturi…

  Tudi to ne drži – – “Minister Boštjan Poklukar in vlada Marjana Šarca več kot očitno nista sposobna varovati meje” – – Namreč več kot očitno je da je NOČETA varovati… ker jo HOČETA pustiti prepustno

  Tudi tu je napaka – – “… namenoma ignorira? Vsekakor je čas, da se minister zamisli, če je še primeren za to mesto” – – Seveda je primeren, saj zato je tudi nastavljen… ker tudi navzlic dejanski nekvalificiranosti če bi poskušal samovoljno ukrepati bi ga lastni “interpelirali” kot “neprimernega”.

  • Vojvoda Šarec.

   SDS je v familiji EPP. Posledično za marakeš.

   • gušto

    Se tebi večkrat odpelje takole, kot se ti je sedaj ?

    • Vojvoda Šarec.

     Resnico je težko sprejet. Sploh če te domači varajo. Prej bos tujca po nosu vsekal, ki ti razodene resnico kot svoje okaral.

 • montyamp

  Zakaj se že stoletja preganja ljudstvo ki je naredilo komunizem , za dosego svojih blodenj , ki prinaša bedo in nesrečo veliki večini poštenega prebivalstva ???????
  Adolf je pred 100 leti videl to , kaj bo butasta EU pod sionističnim marionetarstvom doživela , to je seveda konec normalnosti , ker kjer se pojavi Kazar , tam drugo ne ostane kot totalno razsulo .
  Židovski ekonomski komercial banditski fašizem ima vse pod nadzorom .
  To je pleme povsod preganjanih rasistično diskriminatornih primitivcev , poganskih quazi svetnikov ki so si spletli gnezda v najvišjih nivojih banksterstva, trgovine z drogami , pedofilije , masovnih pobojev in zločinov proti človeštvu .
  Adolf dobi Nobelovo in to v kratkem , amen .

  • montyamp

   Kdo je sploh večji rasist kot žid ???????????????
   Saj se parijo samo med seboj , zato se zloba exponentno širi s fašizmom židovskega izvora .

 • montyamp

  Kazarskega primitivizma še Turki niso prenašali zato so izkrivljence pregnali , da so se razpršili po svetu kot najhujše epidemije .
  Kjer je žid tam je vojna .
  Seveda so krivi drugi , saj pri meri idiotizma obstoječega pri polnoritih razvajenih Evropejcih , propaganda z lahkoto nadzira javno mnenje , če ne drugače pač s kreditom , da si bo naredil novo fasado .

 • Mitja Mazini

  Tega ministra se vsa trobila sds najbolj bojijo, le zakaj?

  • centurion

   ker naj bi ta slepec Slovence branil, no.
   qwa ti ni jasno?
   niććć.

  • Common Sense

   Brrr, kar tresejo se zaradi skilavega uber-sposobnega ministra:) To bo. Se policaji sami ga ne priznavajo vec. Lolek bil, lolek bo ostal.

   • Mitja Mazini

    Očitno prvi minister z jajci.Še Drnovšek se ni upal počistit policije od političnega vpliva, vsa čast.

    • Common Sense

     z jajci in nizkim čelom…. Poguglaj kaj pomeni nizko čelo v antropologiji…..;) Da o škivalovsti ne govorim. Jao jao.

     • Mitja Mazini

      Tudi nacisti so rasizem opravičevali skozi atropologijo.

  • macon

   Levi fanatiki spet opletate s čustvi. Ta pojava je samo nesposoben bedak, ki nima kaj iskati na funkciji, ki ji ni dorasel.

   Normalno, da ga zagovarjaš, saj sta podobna.

 • svatne

  V času, ko so vladai še ne prebarvani boljševiki, smo poznali rek: NI VSAK TVOJ SOVRAŽNIK, KI TE V DREK POTUNKA, IN NI TVOJ PRIJATELJ VSAK, KI TE IZ DREKA POTEGNE. Celotno “basen” poznamo. Poznamo in vidimo pa tudi metode te vrste. Kdor ima oči, da tudi opazi, ne le vidi, in ušesa, da posluša, ne le sliši, ne potrebuje podrobnejših razlag.

 • Slovenec

  Se en dokaz več, da levica Slovenijo načrtno pelje v propad.

 • Dada

  Politika SDS je res pritlehna. Za nekaj podpornikov je šel Janša na shod, protest v Ilirsko Bistrico. In kaj je dosegel….. Velik nič. Zakaj pa ne protestira proti pedofilom v cerkvi pri Zoretu , ker mu je vseeno za vernike za otroke. Janša rabi cerkev za podporo pri svoji politiki, zato spregleda spolne zlorabe otrok. Raje gre po politične točke protestirati tam , kjer ni nihče ogrožen, emigranti pasirajo Slovenijo, otroci pa so ogroženi….

  • gušto

   Tebe bomo poslali na tečaj za skrajšanje jezika, na dolžino tvoje pameti.

   • Dada

    USRAL SE BOŠ, TAKO KOT JANŠA.

 • Dada

  SDS razširja laži. POLICIJA ne razpada. Policija funkcionira in tako bo ostalo.

  • Common Sense

   Priblizno tako kot funkcionira tvoja pamet;)

   • Dada

    Moj pamet, dokler dela, bo kazala na laži, umazano politiko uredništva nore24tv in Demokracije. Bodi prepričan. Vem, da te boli kot člane SDS, takle mamo.

    Govorila sem o policiji, ki jo vodi znanka Tatjana Bobnar, magistra prava, izkušena policistka. Ženska za zgled . Zato simpatizerji SDS, back off.

    • Common Sense

     Dadica moja draga, nisem član SDS, še manj se imam za vernika Janše. Pač pa opazim nevrotično pravičniško žensko iz aviona;) Še nekaj je vidno. Janša te v bistvu rajca. Težko 100% trdim, a običajno je to povezano z vedenjskimi vzorci enega od skrbnikov iz otroštva. Lej, saj nisi ti kriva….

  • macon

   Policija, ki opravlja svoje funkcije selektivno in ji politika ne dovoli zakonskega delovanja, je policija v fazi razpadanja.

  • piki

   ….bejž no?!….funkcionira,ko izza grma opreza za vozniki,ki omejitev prevozijo za 5 km/h…

   • Dada

    Abejž, a si plaćal. Ne jokat, saj bo, saj bo.

 • samotoje

  Če še enkrat objavite fotografijo in zraven ne napišete, kam gleda svitli minister na ministrstvu za gledanje stran, vas prijavim varuhu za pravico biti natanko informiran, Nova.

 • Janez Pavel Kanc

  V Jugi smo imeli dobro usposobljeno milico in učinkovito kriminalistično službo.
  Hvalili so nas tudi zahodnjaki.
  Namesto, da bi politiki milici in kriminalistom odvzeli ideološko navlako, so prav ti politiki ustvarili zmazek, ki se danes imenuje policija.
  Ja, Bavčar in Janša si pa lahko pripneta medalji za omenjeno stvaritev.

  • stajerc5

   Pa se kako imas prav! Moj sosed je bil “yugomilicajac”. Celo noc smo zurali in se kurbo smo mu placali v Bosnatownu Veleje. Ko je izpraznil rdeco spermo, nas je zaustavil in najboljsemu prijatelju (sam se vedno pijan!) vzel voznisko!
   Dober konec, cez eno leto se je obesil!!! Policaj, seveda…

 • Mitja Mazini

  A je SDS tik pred razkrojem zaradi notrabjih trenj?

  • Olga101

   Če vas skrbi, jih vprašajte…

 • gušto

  Uredništvo,
  ali še ne boste dali “na hladno” te razgrajače spodaj, ki so “cepljeni” proti SDS, da žalijo in motijo normalno komentiranje ?
  Najbrž je ob neurju bolnišnico Polje zalila voda in so jim ti moteni osebki ušli ven.

  Hvala za razumevanje !

 • Olga101

  Duda išče moža med divjaki, zato je jezna na SDS, ki želi zavarovati šengensko mejo, Slovenijo in njene državljane in sbtem Dudi preprečujejo, da potencialne kandidate preizkusi…

 • Tedo Medo

  Naši politiki nimajo domobranstva in domoljubja, oni so v politiki samo, da kradejo denar iz proračuna. Vsak naš premier se klanja hrvaškemu, ker zato dobi parcelo na nekem hrvaškem otoku. Zato niti leva niti desna naša vlada se ni borila za mejo. Stalno samo čvekajo: “Hrvaška je naša najbolj prijateljska država”… bla bla bla, laganje.
  Glede migrantov je enako, ubogajo, kar se jim reče v Bruslju, ne razumem zakaj. A se bojijo, da bo Juncker vrgel Slovenijo ven iz EU? Dvomim, saj italijanska vojska strelja v čolne, kjer so migranti, da se potopijo. Orban jih tudi javno zavrača.

 • Marija

  Policija ni v razsulu.Ampak imajo taka navodila,da zajamejo migrante jih lepo odpeljejo v azil in oskrbijo.Ali je policija na meji ni je.20 km v notranjost jih pobirajo.Lj?udstvu pa kažejo oči.Samo srečo še zaenkrat imamo da večina migrantov ni določena,da ostane v Sloveniji in morajo naprej.Tu so drugi nameni isla še nima dovolj kritične mase da bi prevzel nadzor v EU.Ko bo vse drugo izpolnjeno bodo z nami lahko opravili.Zzenkrat so še počasen rak ampak metastaze se razraščajo.Sicer se pa našim prijateljem nikamor ne mudi oni imajo čas kuhati žabo v loncu.Uživajo pa da živijo na naš račun inbsejejo razdor in strah.Na žalost jim dobro uspeva.Dragi moji lep dan vam želim.

 • mginko

  Narod, ki ne poskrbi za sebe in ne odstrani neodgovorne potične boyse, naj ima doma tudi migrante. Saj so izvolili tako mafijsko oblast (tudi z neudeležbo na volitvah), ki dela samo za svoje bogate žepe.

 • Gabrijel Obid

  Na vsaki fotki se Pokljukar kesi kot pečena lisaca in to onjemu pove vse.