Tudi policisti imajo dovolj nesposobnosti ministra Poklukarja: Njegovo delo označujejo za sramotno, posredoval ni niti predloga za kadrovsko povečanje

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar (foto: STA)

Pri Slovenskem policijskem sindikatu so opozorili na pomankanje kadra, ki onemogoča celovito opravljanje nalog. V primerjavi z letom 2008 je danes na policiji 1.200 manj zaposlenih. SPS je ogorčen nad delom notranjega ministra Poklukarja, ki ni posredoval predloga za povečanje kadrovskega načrta za leto 2020 in 2021 glede na to, da bo v tem obdobju slovenska policija še dodatno obremenjena zaradi slvoenskega polletnega mandata predsedovanja EU.

“Sramota brez primere! Ugotavljamo, da minister Boštjan Poklukar ni posredoval niti predloga za povečanje kadrovskega načrta za letu 2020 in 2021 za Policijo. Kot da kadrovske krize že tako ni in kot da 2021 ne predsedujemo EU!” so ministra Poklukarja okrcali pri Sindikatu policistov Slovenije (SPS).

“Sindikat policistov Slovenije izraža globoko razočaranje in ogorčenje nad pasivnostjo Ministrstva za notranje zadeve RS in ministra g. Boštjana Poklukarja pri pripravljanju in sprejemanju Skupnega kadrovskega načrta (SKN) za leti 2020 in 2021!” so v izjavi za javnost sporočili pri SPS.

SPS je ob pregledu dokumentracije Predloga skupnega kadrovskega načrta ugotovil, da “kljub evidentnemu naraščanju varnostnih groženj, varnostnih dogodkov in predvsem dvigovanja trenda ilegalnih migracij pri varovanju schengenske meje, za leti 2020 in 2021, dovoljeno zaposlitev v Policiji ostaja na enaki ravni kot v preteklih letih.”

Gepostet von Sindikat policistov Slovenije am Freitag, 13. September 2019

“To pomeni, da se odgovorni ne zavedajo resnosti situacije, s katero se soočajo policistke in policisti!” so opozorili pri SPS.

Notranji minister ni predlagal nobenega povečanja policijskega kadra

Ob tem je sindikat odkril, da notranji minister Poklukar v postopku sprejemanja SKN sploh ni predlagal nobene spremembe za Policijo s ciljem povečanja zaposlitev in s tem izboljšati delovnopravni položaj zaposlenih”.

https://twitter.com/notaneffigy/status/1172487717445410816

Po navedbah SPS se na Ministrstvu za notranje zadeve, ki ga vodi Poklukar sploh ne zaveda resnosti situacije in kadrovske krize v policiji.” Tako pasivnost MNZ so pri SPS označili kot “sramoto brez primere.”

Minister Poklukar iz norosti v norost: Zdaj predlaga skupne patrulje na avstrijski meji – Da bi čim več migrantov obtičalo v Sloveniji?

Slovenija s 1. julijem 2012 začne svoj polletni mandat predsedovanja EU. “V letu 2008, v času varovanja zasedanj Sveta EU v Sloveniji, je bilo v policiji zaposlenih 9.300 policistov oziroma skoraj 1.200 več kot jih je zaposlenih danes,” so opozorili pri SPS.

V primerjavi z letom 2008 imamo 1.200 policistov manj

Glede na to, da izobraževanje za policista traja dve leti, se sprašujejo kje bo minister dobil ustrezne kadre, s katerimi se bo zagotovilo “strokovno varovanje predsedovanja na najvišji ravni zahtevnosti” in “hkrati zagotovil spoštovanje pravic zaposlenih, ki izhajajo iz slovenskega in mednarodnega pravnega reda.”

Ivan Šokić

 • TINE

  Tip nima 100 pik.
  Ze zgleda kot prizadet.

  • Oliva

   Saj tudi je prizadet tako kot cela leva vlada.

  • Mitja Mazini

   Očitno se ga nekateri zelo bojijo. TUdi sindikalisti ki dajejo politične izjave. Kaki luzerji.

 • ZatonMesecnikov

  Poklukarju je samo do tega, da se par mesecev obdrži, da se bo žlahta pa rodbina bahala na vasi, pa da bo šel v Občinski zbornik kot eden redkih Gorjancev, ki je postal minister….

  Naslednjič naj se za notranjega Ministra izbere nekoga iz Bele Krajine, pa krajev ob meji. Ne pa nekoga, ki ima žlahto in rodbino daleč v zaledju…

 • antimur

  Vsi, ki jih je skupaj nametal v vlado idiot nad idioti Šarec, so ne samo prizadeti, ampak tudi opravilno povsem nesposobni, edino kar jim je jasno je to, da morajo delati po navodilih zločinca in izdajalca Kučana in njegove gansterske rdečezvezdaške golazni.

 • učko

  Poklukec je en prfuknenc, ne mu zamerit !

 • Ježek Teka Teka

  Vse je to namerno … kaos v policiji in vojski … ko bo narod ogrožen noben ne bo vedu kaj narest …

  • cosmosjasnovidec

   Tunek tokrat imaš prav.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

   • Rožle

    Samo tale ni Tunnek .. ha ha
    to je naš Von Teka Teka .. ti bi se ga že mogu spomnit še iz Kurjega portala

 • Skrajno Desni

  Kdo je zaposlil vse te idiote po mandatu ki so vladali v Sloveniji zadnjih 30 let, in ali zaradi tega tako kradejo ker jih po mandatu nihče noče.

 • WISKY 1000

  MI LAHKO KDO POVE KAM TA TIP GLEDA?

  • cosmosjasnovidec

   V svojo vedno aktivno LGBT pederajsasto zadnjico.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

  • Schemva Miro

   V prihodnost.

 • Cenzura

  Vojaški sindikat jim je ponudil svoje kadre po 45 letu starosti, pa očitno še slišat nočejo. Veliko jih je “starcev” ki so bolj agilni kot večina policistov ki so v svojih dvajsetih, da o izkušnjah sploh ne govorimo. Toliko inteligenci teh na vrhu policije in države.

  • cosmosjasnovidec

   Se strinjam,ker vem,da je vse to samo manipulacijsko zavajanje z strani policije za metanje peska v oči državljanom.
   Število policistov sploh ni pomembno za ustrezno varovanje meje ampak je potrebna aktivna dejavnost brez medsebojnega dogovora med vlado za spuščanje migrantov v Slovenijo,ker je pač celoten policijski vrh tudi skorumpirano podkupljen se drugačnega izhoda ne more pričakovati tudi,če se na mejo namesti na tisoče policajev bodo migranti korakali mimo njih še prej pa bodo na hitrejši način z njihove strani dostavljeni v azilne centre.
   Točno taka je resnica dejanskega stanja in nič drugačna.Vse ostalo je manipulacijsko politično zavajanje državljanov.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

   • Cenzura

    Število policistov je še kako pomembno za delovanje, ker že sedaj večina PP diha na škrge ker nimajo prepotrebnega kadra. To pomeni manj policistov za na mejo. Je pa res da bo treba pod nujno spremenit trenutno azilno zakonodajo

    • cosmosjasnovidec

     Število policistov ni pomembno,ker kot sem napisal ne opravljajo naloge kakršno določa zakon RS glede mejnih prehodov.
     Take imajo navodila z vrha same vlade ter policije tako,da bi bilo še bolje,če jih na mejah sploh ne bi bilo,ker na račun davkoplačevalcev muslimansko golazen vozijo v azilne centre stroški samo glede prevozov niso majhni kaj šele vse ostalo,ko te namestijo v zbirališča.
     Veliko bolje kot se je izkazalo je,da musliče pustijo kar na njihovi poti saj tako Slovenijo zapustijo policija pa jih v nasprotnem prisili,da ostanejo v njej,ker ima podkupljena skorumpirana vlada seveda od tega korist,da si na ta račun polni lastne žepe.
     ——————————————————————————
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     ——————————————————————————

 • Lisjak

  Zaradi migrantske krize,ki prihaja je Hrvaška vlada vpoklicala 1800 upokojenih policistov.Bruselj namerno noče izpolnit obveznosti do Turčije,ZDA jim grozijo z sankcijami zdaj pa še prihaja naftna kriza,ki vsi po vrsti obtožujejo Iran.Za vsem skupaj pa stojijo ZDA,Anglija in Francija.
  Mi pa vse skupaj gledamo kot biki v nova vrata.

 • Skrajno Desni

  V REPORTERJU NASLOV: Enigma Janševe kraljice instagrama: hčerka pokojnega Jožeta Zagožna ponosno razkazuje svoje čare in luksuzno življenje. Od kod ji denar?
  Jaz pravim pokraden od delovnih Slovencev, naj me nekdo popravi če se motim.

 • Svoboda

  Kaj vam ni jasno brcnitega takoj jebemnti

 • Miro Jereb

  Že na uč deleje kot bebo…

 • Ivan Ivanovič

  Globoka država postavlja na vsa pomembna mesta svoje lutke. Nesposobneži so nabolj ubogljivi, podredljivi in vodljivi. Saj je povsod v javni upravi tako. Šefi so vedno največji bedaki.

  • Mitja Mazini

   V imenu plitke države pa kadruje Janez, to je pa ok. Spomnimo se samo intelektualca Romška. Samo vprašamo se lahko ali je bil samo kimavec in je poslušal ukaze npr. kakega šefa parapolicije plitke države generalisimusa njofre.

   • Janez Novak

    Mitja, ko pridejo na oblast, so vsi glih. Globoka država je ena in ji ni pretirano mar, kdo je na oblasti. Z vsemi dobro sodeluje. Spomni se na cestni križ, pa Teš-6 …, kjer so si namočili kljune vsi… Vsa plenilska tranzicija je zaznamovana s slogaštvom levih in desnih z globoko državo.

  • Vera

   V ” državni upravi ” !

 • Andrej

  Seveda ni posredoval predlogov za povečanje števila policistov. Njegov namen ni urediti policijske vrste, ampak razsuti policijo. Natanko tako kot Erjavec vojsko. To je velik uspeh Šarčeve vlade.

  • GverilaStyle

   a bodo policijo tud privatiziral regularno?!

   • Andrej

    Trenutno vso Slovenijo privatizirata jug in Islam. Pod vodstvom komunistov.

    • GverilaStyle

     začnimo pozivat narod, da…..hmmm, tako kot niggr v video posnetku!!!!!!

     • Andrej

      Narod v javnomnenjskih anketah pravi, da se strinja s tem, da ga privatizirata jug in Islam. Kateri narod bi ti pozval? Slovenskega skoraj ni več.

     • GverilaStyle

      ja tega iz javnomnenjskih anket, naj si porinejo tja kjer jim sonce ne posveti!!!! Samo javno se skoz oglašat, da jih je treba v horizontalno mirovanje spravljat!!!!

 • GverilaStyle

  jebeš tazga ministra, k mora imet osebnega asistenta, da mu solze briše iz hrbta….za davkoplačevalski denar!