fbpx

Politična kameleonka Nika Poglajen iz kroga Gregorja Golobiča se je usidrala v središče Šarčevega kabineta

Foto: STA/Facebook

Kadrovanje novega slovenskega premierja Marjana Šarca še vedno zbuja veliko pozornosti, namreč, v njegovi neposredni bližini se ne nabirajo zgolj ljudje, ki jim poslanska kandidatura ni uspela, ampak tudi politični kameleoni. Med slednje bi nedvomno lahko uvrstili privlačno blondinko Niko Poglajen, katere ime je javnosti morda precej neznano, je pa ta toliko bolj znana več različnim strankam. Lahko bi dejali, da jih je zamenjala skoraj toliko kot Jani Möderndorfer. 

Nika Poglajen je na listi Zavezništva ali Stranke Alenke Bratušek kandidirala za poslanko Državnega zbora RS, sicer pa je kot dolgotrajna uslužbenka hrama demokracije zamenjala že celo vrsto političnih strank: od Zaresa do Virantove Državljanske liste, Pozitivne Slovenije, Bratuškove, sedaj pa se je ustalila pri stranki DeSUS.

Foto: Twitter

Ob pregledu družabnih omrežij Poglajnove lahko ugotovimo, da velja za zagreto podpornico ljubljanskega župana Zorana Jankovića, s tem pa tudi za podpornico tranzicijske levice in rdeče zvezde. Po navedbah Požareporta velja za zvest kader Gregorju Golobiču. Sodila naj bi med kadre, ki so Golobiča enkrat ali dvakrat v življenju videli ali slišali, najverjetneje pa večkrat, glede na to, da je bila zaposlena v poslanski skupini Zares, kamor je ta kot predsednik stranke Zares in minister v Pahorjevi vladi prihajal.

Gregor Golobič (Foto: STA)

Golobič si je zagotovil dostop do informacij
Te dni se je Poglajnova zaposlila v samem vladnem jedru Šarčevega kabineta na področju svetovalke, ki bo odgovorna za komunikacijo med kabinetom Šarca in Državnim zborom RS. Poznavalci pa se ob tej Šarčevi potezi le nasmihajo, saj bo z nastavitvijo Poglajnove Golobič imel neposreden dostop do vsega dogajanja okrog Šarca. Imel bo torej dostop do informacij, te pa so pomembne; namreč ta, ki ima v rokah informacije, ima tudi moč. Ob vsem tem pa je potrebno poudariti, da je po lestvici napredoval tudi upokojeni novinar Dnevnika Jože Poglajen, sicer Nikin oče, ki je na listi stranke DeSUS postal član programskega sveta RTV Slovenija.

Jure Poglajen, Delova osebnost leta 2015. (Foto: STA)

Družina Poglajen pa ima še enega člana, ki pod krinko dobrotništva in humanitarizma širi skrajno levičarsko ideologijo. To je brat Nike Poglajen, Jure Poglajen, po izobrazbi zobozdravnik, v prostem času pa pomočnik migrantov. Jure Poglajen je primer osebe, ki je zaradi humanitarnega dela z migranti v prvem migrantskem valu pridobil naziv Delova osebnost leta 2015 in ga levica počasi povzdiguje v mesijo, ki bi ga lahko uporabila v politične namene.

Sekretar osumljen utajevanja davkov
Pri kadrovanju pa je smiselno omeniti tudi, da je nekdanji poslanec SMC Tilen Božič napredoval na mesto državnega sekretarja na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Sicer to ne bi bilo tako čudno, če Božič ne bi na začetku julija doživel preiskavo na domu, povezano z utajo davkov Splošne plovbe Piran. Očitno pa se Šarčevi vladi to ne zdi nič kaj takega in ga brez težav postavi na funkcijo državnega sekretarja. Vidimo pa lahko, da mainstream mediji ob tovrstnih kadrovanjih pridno molčijo in dokazujejo, da bodo še naprej pridno opravljali svoje poslanstvo.

H. M.