fbpx

Politična zloraba dijakov pred evropskimi volitvami – Je to Cerarjevo zadnje upanje pred potopom?

Foto: Demokracija

V stilu mantre mame Zdenke Cerar, ki je kot šefica tožilstva ocenila, da “ni vsaka velika svinjarija kaznivo dejanje”, je  Miro Cerar, predsednik SMC, danes ob 14. uri zlorabil Srednjo trgovsko šolo v Ljubljani.

V dneh, ko ga je zapustilo že toliko najtesnejših sodelavcev, od nekdanje notranje ministrice Vesne Györkös Žnidar do Jureta Lebna, operativca v poslu urejanja proračunskih financ iz makete 2. tira za preteklo državnozborsko kampanjo stranke SMC, in je eden najpogosteje citiranih tvitov tisti, ki pravi, da pomeni kratica SMC Samo Miro Cerar, se gre Miro Cerar veliko svinjarijo s predvolilno kampanjo, v kateri bo danes ob 14. uri izkoristil dijake Srednje trgovske šole v Ljubljani.

Vabilo na pogovor v celoti objavljamo spodaj, nas je pa presenetilo, da se pravnik Cerar, ki se je včasih predstavljal kot strokovnjak za ustavno pravo, danes, ko bo nastopil v funkciji zunanjega ministra, spušča na teren populizma, družabnih medijev in dezinformacij.

Poleg škandalov s prisvajanjem državnega denarja za strankarske namene prek projekta drugi tir je SMC do grla tudi v aferi z nakupom žice prek podjetja Minis, Miro Cerar pa je v politiko stopil kot človek, ki je o morali predaval srednješolcem gimnazij na Ravnah in v Slovenj Gradcu, pri tem pa si je dvakrat zaračunal potne stroške. Posebej za vsako šolo, čeprav se je iz Ljubljane peljal samo enkrat.

Foto: Demokracija

Zato smo na Cerarja danes naslovili naslednja vprašanja:
– Kaj bi pojasnili zgroženim staršem, ki vidijo vaš nastop kot zlorabo šole in otrok v predvolilne namene?
– Od kdaj ste strokovnjak za populizme, boj proti dezinformacijam in družabna omrežja in kdo je postavil agendo pogovora z dijaki?
– Kako boste potovali do šole in komu boste zaračunali potne stroške?

Pojasnila pričakujemo do 14. ure.

Vprašanja smo poslali tudi na Srednjo trgovsko šolo ravnateljici Elizabeti Hernaus Berlec, ki jo sprašujemo:
– Kaj bi pojasnili zgroženim staršem, ki vidijo nastop predsednika ene od političnih strank v predvolilnem času kot zlorabo šole v predvolilne namene?
– Ali bodo dovoljenja tudi vprašanja o škandalih in izstopih, ki v zadnjih mesecih pretresajo stranko, ki jo vodi gospod Cerar?
– Kdo je začrtal vsebino nastopa in za govorca o populizmu, dezinformacije in družabna omrežja določil Mira Cerarja?
– Ali bo šola ministru krila potne stroške in dnevnico?

Tudi njena pojasnila pričakujemo do Cerarjevega predavanja ob 14. uri.

 

Da gre za strankarski dogodek, daje slutiti tudi napovednik dogodkov zunanjega ministrstva, objavljen na spletni strani, v katerem o Cerarjevem nastopu na šoli ni ne duha ne sluha.

Škandal24