Politični aktivistki Delićevi še nekdo dokazal lažnivost njenega portala: Začeli so se napadi nanj, argumentov ji je zmanjkalo!

Anuška Delić (Foto Fb)

Leva politična aktivistka Anuška Delić Zavrl, v javnosti poznana kot odgovorna urednica spletne strani Oštro, očitno ne zna sprejemati kritik na svoj račun, ko ji nekdo da vedeti, da so njeni zapisi in zapisi njene vojske spletnih policistov povsem brez kakršnekoli osnove. O tem priča njen nedavni izpad, ko se je spravila na političnega analitika Božidarja Novaka in ga vprašala, če je morda spet na dozi, ker se je drznil obregniti ob njeno nepoznavanje zgodovinskih dejstev.

Portal Delićeve se je pred dnevi na povsem neokusen način spravil nad poslanca SDS Branka Grimsa in kot lažno novico poskušal prikazati zgodovinsko dejstvo o kolaboraciji nacizma in komunizma, Nemčija in Sovjetska zveza sta namreč skupaj napadli Poljsko. Na povsem lažniv članek smo opozorili tudi na Nova24TV.

Ko je Božidar Novak glede zapisov portala Oštro kritično zapisal, da sta Hitler in Stalin razkosala Poljsko ter ob tem diktatorja označil kot psihopata, tako kot tudi spletne policiste Delićeve, se ta ni spustila v debato o resničnosti navedb ali jih poskušala kakorkoli zagovarjati, temveč je udarila ad hominem, z napadi na njegovo osebnost, kot se temu reče. Ob tem ji Novak ni ostal dolžan in ji je odgovoril: “Ti si skozi na dozi. Daj pazljivo preberi ta tvoj tekst. Milijoni so umrli v vojni za Poljsko, ki sta jo razkosala Hitler in Stalin. Ti pa take neumnosti tolčeš. Malo spoštovanja do žrtev II. svetovne vojne, prosim.”

Foto: Facebook

Z lažnivimi obtožbami nad Novaka
Očitno pa Delićeve žrtve vojne in njeni zapisi, ki so žrtvam v posmeh, ne ganejo preveč, saj je še naprej nadaljevala z osebnim obračunavanjem z Novakom. Tako je odgovorila: “Ah, Božo, a misliš tistega Hitlerja, ki mu že danes prisegajo razni mlajši in zdaj že malo mlajši člani tvoje stranke?” Novak ji je v odgovoru zapisal, o kateri stranki govori? “Edina stranka, v kateri sem bil, je ZSMS – Liberalna stranka in nikoli več v nobeni. Ker te stranke od leta 1992 ni več, nimam pojma, o čem govoriš. Očitno spet lažeš.” Ob tem je izpostavil, da sta tako Stalin kot Hitler imela brke. “Tista dva, ki sta skupaj napadla Poljsko. V imenu resnice in poštenosti nehaj lagati. Nisem v nobeni stranki in Hiter in Stalin sta bila v paktu.”

Produciranje lažnih novic kot prioritetni cilj delovanja
Vsakomur, ki ima zdravo pamet, je jasno, da cilj portala Oštro vsekakor ni razkrinkanje lažnih novic, prej produciranje lažnih novic. Žalostno pa je, da takšen način delovanja portala financiramo slovenski davkoplačevalci, med prejemniki sredstev iz lani objavljenega razpisa ministrstva za kulturo je namreč tudi Zavod Oštro. Ravno iz tega razloga je poslanec Grims na vlado naslovil poslansko vprašanje v zvezi z denarjem davkoplačevalcev, ki ga je ta namenila portalu, katerega direktorica je odpuščena novinarka Dela Delićeva. “Povsem nedopustno je, da Vlada Republike Slovenije z denarjem davkoplačevalcev financira širjenje zgodovinskih neresnic, tako zelo žaljivih za Republiko Poljsko, ki je že na začetku druge svetovne vojne doživela nepopisno tragedijo prav zaradi skupnega napada nacionalsocialistične Nemčije in socialistične Sovjetske zveze. Z Republiko Poljsko smo danes skupaj člani Evropske unije in zveze Nato; je naša dobra zaveznica in prijateljica Republike Slovenije v Višegrajski skupini, zato bi se ji Vlada Republike Slovenije morala ustrezno opravičiti vsaj s takojšnjo prekinitvijo financiranja tovrstnega širjenja neresnic,” je med drugim kritično zapisal Grims.

Čeprav Delićeva razglaša, da se gre skupaj s svojo vojsko raziskovalno novinarstvo, je jasno, da ji prioriteto predstavlja širjenje levičarske agende, in kot smo spoznali nedavno, tudi čistih laži. Seveda ne čudi, da so v svojih zapisih izrazito promigrantski, na portalu namreč za lažnive označijo vse tiste, ki si drznejo opozoriti na negativne posledice nezakonitih migracij. V njihovem besednjaku je tako prostor za izraza, kot sta prebežnik ali begunec, poleg tega pa še trdijo, kako se nezakonitim migrantom godijo krivice in kršenje človekovih pravic. Resnično neverjetno. Portalu Oštro tako prioriteto predstavlja diskreditacija medijev blizu opoziciji, Nova24TV in Demokracije, med poslanci pa je na tnalu nihče drug kot poslanec največje opozicijske stranke Branko Grims, ki brez zadržkov izraža protimigrantske težnje, zaradi česar je trn v peti slovenske levice.

Hana Murn

 • Boco

  Mora biti pa omenjena gospa lep primer ljubljanske malomescanske primitivnosti.
  Kot primer se lahko uporabi clanek iz leta 2014 na Pozareportu:

  ANUŠKA DELIĆ, NOVINARKA DELA, PO TELEFONU DOKAJ PROSTAŠKO: GLIH SERJEM…!

  http://2014.pozareport.si/post/390409/anuska-delic-novinarka-dela-po-telefonu-dokaj-prostasko-glih-serjem-

  • Amerikanc

   Serje ga celo življenje. Upam da enkrat opazi.

  • Franc Šink

   Anuška je podobna suho mesnatemu proizvodu.

   • sodnikisozločinci

    To pa nimaš prav. Jaz še nisem videl prasice, ki bi bila podobna suhomesnatemu proizvodu. To si ti nekaj pomešal.

 • Imperial Commando

  Da levićar/ka ostane brez argumentov?? Ah kje pa, to se pa ja ne zgodi nikoli!!

  :P

 • if

  Komunisti Kardelj, Tito, Stalin so bili kominternovci, ki so upravljali s svojimi komunističnimi partijami po Evropi. Tito je upravljal KPJU, Kardelj KPS … .

  Septembra 1939 sta nacist (1.9.1939) in komunist kominternovec (17.9.1939) napadla Poljsko skladno s paktom, ki sta ga sklenila 23.8.1939.
  Julija 1940 je Kominterna diktirala svojim evropskim KP, tudi KPJU in KPS: “Sprejemajte naciste prijateljsko, bojkotirajte odporniška gibanja.”
  Za slovenski narod tragična datuma sta 6. april in 27. april 1941, na časovnici oba pred 1. majem 1941, ko sta nacist in komunist komintenovec na Rdečem trgu potrdila svojo agresorsko vzajemnost zoper narode Evrope! https://www.youtube.com/watch?v=jAfSrBMuXI8

  Kdor praznuje vsakoaprilski Dan upora proti okupatorju, vezan je na čas in vsebino 27. aprilske 1941 OF laži, je veleizdajelec resnice, demokracije in vzdrževalec komunističnega napada zoper slovenski narod in slovenstvo!

  • totex39

   Vse to bi morali vnesti v zgodovinske učbenike in še marsikaj drugega, da mladina spozna pravo in resnično stran naše zgodovine.

   • neuralinkn1

    Od kod se bomo pa po novem učili resnice, morda je najbolj pomembno kaj rečejo neki nižji državni uradniki in desetarji. Ker oni so razgledani, ne rabijo šole.

  • neuralinkn1

   Res čudno, da tako pomembne novice in odločitve predsedstvo komunidtov Slovenije ni objavilo v deželnem uradnem listu, verjetno zato, ker bi bilo vsako sodelovanje z nacisti v nasprotju z Zakonom o rasni higieni.

   Smrt fašizmu, to so pa res rekli na prvem sestanku OF, ni sporno.

 • Janez Novak

  Pogrezamo se spet v totalitarizem. Vse se najprej začne kot beseda, ideja. Misli rodijo ustrezna dejanja. Raznorazni preganjalci sovražnega govora so sami največji sovražniki svobode. Radi bi nadeli ljudem nagobčnike in jih spremenili v pokorne ovce, kot so to naredili vsi avtokratski voditelji. Razne deličeve so veliko bolj nevarne kot se zdi na prvi pogled. To so znanilke zime, ki prihaja, in bo odnesla demokracijo, če jih nihče ne ustavi.

 • Franc Šink

  Oštro ? Prvič slišim za ta “portal” .

  • Stric iz ozadja

   V bistvu mu Nova dela se najvecjo reklamo, drugace nobeden ne bi vedel za njega.

  • dob

   Oštro? Je to okupatorska beseda? V SSKJ je ni.

   • neuralinkn1

    Verjetno gre za kakšno bosansko stran, slovenci imamo pa svoje oštije.

 • Common Sense

  Tale Anuska je pa ena robata “baba.” Sklepam po zapisu telefonskega pogovora, ki ga je delil Boco. https://www.portalplus.si/mobile/150/hisne-preiskave-ii-del-lobist-franci

  • KAPIBARA

   Pa saj to pokaže že njen obraz, ime in prvi priimek..

  • sodnikisozločinci

   Ne bi me čudilo, če bi si vtaknila plutovinast zamašek v pizdo, preden bi potegnila šluk šnopsa.

 • macon

  Komunajzarska zmešanka je spet ena od tistih, ki verjame, da so vsi, ki so proti njenim (neo)komunistom, za Hitlerja in naciste.

  V resnici so nam odvratni tako nacisti kot komunisti in nasploh vsi čredni zmešanci. Hudo je, ko se vulgarna primitivna sodrga igra intelektualce in ustvarja javni diskurz.

  • neuralinkn1

   Sem ti dal +, čudim se le, zakaj ti potem nismo odvratni slovenci, ne glede na zgodovinsko obdobje.

 • Franc Šink

  Oštro (pri nas ostro) je balkanski pojem.

 • tasilo

  “Ob tem je izpostavil, da sta Stalin kot tudi Hitler imela brke.”

  Grem stavit, da je tale Delička pobrita na stalina. Ali pa celo na rasputina.

  • rubec

   Hehehe

 • Antonius

  Vse, kar je novinarsko razkrila Anuška Delić je njen Franci Zavrl.
  Zdaj lahko tudi najbolj naivni spoznajo, zakaj od akterjev JBT ni bil zaprt še špeckahlarski Z.
  Nekdo, ki naj bi v času socializma sesuval partijo in kasnejšega veleizdajalca Kučana, ne bi po padcu komunističnega režima potem tvorno sodeloval s partijsko zamrznjenim Kučanom.
  Po Delićevi lahko sedaj najbolj zaplankani spoznajo, kam sodita njen portal Oštro in njen špeckahlar Franci Zavrl.

 • Sonce

  “Povsem nedopustno je, da Vlada Republike Slovenije z denarjem davkoplačevalcev financira širjenje zgodovinskih neresnic..”

  Res je nedopustno da vlada z denarjem davkoplačevalcev financira širjenje neresnic!

  https://meta.mk/en/hungarian-funding-supports-spread-of-disinformation-between-greece-slovenia-and-north-macedonia/

  Se strinjamo.

  • neuralinkn1

   Strinjaš se s čim, z neko povezavo ali z vdebino strani, na katero kaže, če se slučajno ljubi komu tratiti čas in pogledat o čem tam pravzaprav govorijo. Ker meni se ne da klikat ven iz tega portala, če še teh neumnosti ne razumem in se bojim, da si podtaknilo link na kakšen peder pornič.

 • sodnikisozločinci

  Ideja je vse, človek je nič:

  Pesnik Maksim Gorki je 6. decembra 1919 (torej kmalu po revoluciji) napisal Leninu besno pismo (odlomki):

  “Po mojem prepričanju se bogastvo dežele in moč njenega ljudstva merita s številom in kakovostjo njenega umskega potenciala /… …/medtem ko si mi rešujemo kožo, režemo ljudem glave in si uničujemo možgane.

  Lenin mu je odgovoril:

  “Motili bi se, če bi intelektualne sile ljudstva povezovali s silami meščanske inteligence, malih bednih intelektualcev lakajev kapitalizma. Dejansko ne gre za možgane ampak za drek.

  Analogno po Leninu:

  “Motili bi se, če bi intelektualne sile ljudstva povezovali s silami slovenske družboslovne inteligence,malih bednih intelektualcev lakajev socialističnega režima. Dejansko ne gre za možgane ampak za drek.

  • neuralinkn1

   A zato je Churchill rekel, če jih potegneš za jajca, srce in um sledijo, dobro, da zdaj vem.

 • dob

  “Ah, Božo, a misliš tistega Hitlerja, ki mu že danes prisegajo razni mlajši in zdaj že malo mlajši člani tvoje stranke?”

  Predvidevam da je s tem mislila na SDS.
  Sprašujem se, kako da je za prisego Htlerju obtožila prav tiste, ki SO ZAHTEVALI OD PARLKAMENTA PODPIS DEKLARACIJE O IZENAČITVI TREH DIKTATUR, komunizma, fašizma in nacizma!

  Hitlerju in Mussoliniju so priseglio tuisti, ki so zavrnili podpis deklaracije EU o izenačiotvi vseh treh diktatur! S tem, ko prisegajo na eno diktaturo, pšrisegajo na vse dikltature. Na fašizem, na nacizem, na komunizem! Na Mussolinija, na Hitlerja, na Tita!
  Kdor prisega na enega klavca, prisega na vse klavce.

  • Alma mater studiorum

   Kako izenačit komunizem, ko trdite, da je bil najbol surov in uničevalen med sveto trojic totalitarnih režimov?

   • dob

    Kako izenačit nekoga, ki ima narejen faks, s cepcem, ki ima 6 popravnih izpitov na lesni šoli in je predsednik vlade. Kaj ko bi se s tem ukvarjal.

    • rubec

     Sprašuješ tipa, ki je imel 7 popravcev.

     • branči

      na lesni šoli ni popravcev! treba je le dokazati, da je bukova grča trdnejša od lipovega lesa brez grč!

    • Alma mater studiorum

     Katere diplomirance inačiš s cepcem, ki je imel popravce na srednji lesarako tehniški šoli? Tiste, ki so diplomiral na FDV za časa partijskega režima? Slednje imaš za kompetentne razsodnike?
     Pa tako mrziš partijsko-komunistični režim.

     • dob

      Nehaj se smešit.
      Pejt podpisat resolucijo EU o izenačitvi treh diktatur, komuinizma, fašizma in nacizma. Naredi kaj koristnega.
      Zdaj zagovarjaš morilce in podpiraš režim, ki ima roke umazane od krvi do komolcev, ki ne dovoli vzpostavitve Pravnega reda v njihovi državi!

     • Alma mater studiorum

      Se vsaj upam smešit. Upam se smešmit tam kjer nimam podpornikov.

     • branči

      nisi nič smešen! si bolj podoben kremšniti, ki ji je potekel rok trajanja!

     • dob

      Nikar ne upaj, da tu nimaš podpornikov.
      Tvoji podporniki so vsi tisti, ki so formalno in po lastni izbiri polarizirani na drugi politični strani, ki pa jim prav nič ni mar za Pravni red v državi!

      Meni so oni ENAKI kučanu, ki že 30 let sabotira nastanek Pravnega reda v Sloveniji!
      Kurac so na drugi strani – oni so na ISTI strani kot kučan!

      Za Pravni red jim pa ni mar zato, ker jim je več do maščevanja kot jim je do Prava. Do Prava, pravice, do vladavine prava.
      Strankarstvo me ne zanima, poltični programi me ne zanimajo, ker so polni nebistvenih stvari, medtem ko bistveno izgubljajo s horizonta.

      Zanimala bi me stranka, ki ima samo eno točko programa: vzpostavljanje vladavine Prava!
      Vse drugo so maščevalci.

      Maščevanje je vedno na isti strani!
      Na drugi je Življenje.

     • Alma mater studiorum

      Ti si enako ali celo bolj zaveden kot tisti, ki navijaško ploskajo Kučanovi ekipi.

     • branči

      cepetanje 5 letnega trmastega otroka, ki joka, kako se mu godi krivica, se ponavadi neha, ko se ga starši usmilijo in mu popustijo! če se ne vidiš v primerjavi, potem cepetaj naprej!

     • Alma mater studiorum

      Tocno takega trmastega otrocaja pooseblja Jan Zobec.

     • samotoje

      Vso pravico imaš, da si stvari razlagaš po svoje, po svojih sposobnostih umevanja. Berem tvoje razmisleke in mi je jasno, kako krožiš. Sicer v slabi, včasih težko razumljivi slovenščini, a se nekako razbere, kaj bi rad povedal.
      Moja pravica pa je, da berem komentarje, ki so jasni, čitljivi in inteligentni. Zato greš v blokado.

     • neuralinkn1

      Kaj, ko bi se vidva fantka zablokirala skupaj, Doba razumem, da se je zetekel v skrajno cenzuro, ker je občutljiv kot baba in ga je kolega razjezil, ti si pa jezen zato ker je Dob jezen, kar je bolj kot ne brez veze.

     • dob

      Jaz sem zaveden, ker zagovarjam Pravni red v državi, ki ga sploh nima?
      Dej pejt spat.

     • Alma mater studiorum

      Pravični pravni red ne bi smeli zagovarjat ravno taki kot si ti, ker si čustveno obremenjen. Zahtevaš obsodbo in isčeš krivce za lastno krivično živlennje, neuspeh oz uspeh katerega so te opeharili komunisti.

     • dob

      Ti si … idiot. Zablokiram te, ker si nezanimiv in neumen ko top.

     • Alma mater studiorum

      In ti se imas za pogumnega. Bezis pred konfliktom.

     • Alma mater studiorum

      Bezis pred resnico.

     • montyamp

      V Academy of šnelkurs Kumrovec , niste nastajali pravniki , tam še banan niste poznali , titobandito pa jih je .

     • Alma mater studiorum

      V bistvu sam hoceš biti zaveden ker si z lastno odlocitvino našel tvoje moštvo, pripadnost.
      Inštance katere predstavljajo vladavino prava morajo biti ločene od politike in države, ne pa si jih podrejat na način, da se jih ne spoštuje ali s pomočjo politične stranke povzdiguje nad državo, da se mora sodniške inštance strahospoštovati.

     • dob

      … je reku Janković, ki je zadovoljen s slovenskim pravnim sistemom.

     • Alma mater studiorum

      Janković je zadovoljen, Janša pa nezadoviljen samo takrat, ko ni sodba njemu po godu.
      Vidiš jaz sem se sposobn distancirat in grajam Jankoviča kot lopova, ki izkorišča pravni red.
      Enkrat trdiš, da nisi strankarsko kontaminiran, drugič pa meni očitaš, da sem izbral “sovražni” pol nasproten tvojemu.
      Loviš se v lastno zanko.

     • Alma mater studiorum

      Maščevali so se komunisti. Zdaj se maščujejo potomci Argentinskih beguncev.
      Maščevanje je na isti strani ne glede na obliko maščevanja kot jo danes izvajajo sofisticirano, klinično, priučeno prek državnih institucij, ne na barbarski način kot so ga izvajali komunisti. Vendar produkt maščevanja je izključno smrt ne glede na kaksen način izvajamo maščaevanje.

     • dob

      Ti nisi normalen. Komunisti ne mislijo prenehati z umori in težava je v tem, da vladajo! Ti pa nakladaš o nekomu, ki ne mori in ni na oblasti.

      Za primer: Salvini ni fašist! Salvini brani in varuje ustavni red republike Italije! Spoštuje demokracijo, zahteva volitve! Ne pa vlado sestavljeno iz tistih, ki so izgubili volitve. Takšno imamo mi zdaj.

      Bratuškova govori, da je bila izvoljena…. S tristo glasovi je bila izvoljena?????
      Seveda, za kučana je dokaz, da je Salvini fašist to, da spoštuje ZAKONE SVOJE DRŽAVE.
      Ampak kučanova falanga NE SPOŠTUJE USTAVE R. SLOVENIJE!

      Zame je kučan fašist! Fašist in antidemokrat.

     • Alma mater studiorum

      Morijo trenitno tisti, ki so nasprotniki levičarjev torej tistih, ki jih imenujejo udbovska deca.
      Na njihovih rokah je kri likvidiranega Jamnika.
      Pa če se na trepalnice postaviš s svojo bukovo trmo.

     • neuralinkn1

      Karma je kurba, jaz od nekdaj trdim, da je prostitucija oblika suženjstva in bi jo morali globalno prepovedat, ljudem pa podariti nek minimalni osebni dohodek, da se bodo lahko družili in parili med sabo, kot ljudje.

     • Alma mater studiorum

      Jaz sem to že davno podpisal sam pri sebi razščstil.

     • neuralinkn1

      Po logiki DOLOČENIH podpornikov tiste patetične resolucije, na katero se itak poserje večina evropejcev, bi morali obsoditi vse revolucije v zgodovini, z izjemo peščice takih, ki niso bile krvave, pa tiste tudi niso bile ne vem kako revolucionarne. Ne more biti revolucije, če pol ljudi razmišlja še po starem, to so potem bolj kozmetični popravki kot resnične spremembe.
      Ja, o Jugoslaviji govorim, ki ni bila komumistična ampak je partija vladala kot realistično socislistična, karkoli je že to pomenilo. Za narod je šlo v glavnem, nacionalni socializem neke sorte, kjer se ni delalo tako grdo z judi. Saj zato so nam rekli, da smo prepoceni dobili državo, če je šlo samo za prazne besede, bi nam ko lahko dali že prej.

      Nacizem in fašizem ali tudi fašistični nacizem sta pa drugačna zver, ne poznamo nobenih revolucionarnih oblik, kjer bi ju prakticirali v neki strpni, človeški obliki. Poglej si slike nacistične maškerade, uničili so vso absteakcijo in nadilno geometriko ter jo nadomestili z operetno sceno in gledališkimi opravami, niso se več pogovarjali ampak so si recitirali poezijo. Musolini si je pa itak dal postaviti maketo starega Rima, ko je mahal iz balkona Olimpa množicam tako, da si je pesti potisnil na boke, poveznil spodnjo ustmico čez zgornjo in samo pokimaval z glavo, v smislu, tako je. Mogoče nisi vedel, ampak vse italijanske besede se končajo s samoglasnikom, zato tisto vreščanje deluje tako spevno in poživljujoče. Že Wagner je obupal, ko si je končno pripel gor, da lahko dobro opero ljudje zapojejo samo v latinskem jeziku. Nacional socializem je bil predvsem lep. Primerjaj naša masovna morišča z nemškimi, polne gajbice dreka proti ravnim, zelenim, s soncem obsijanim poljanam, kjer ne vidiš nič grdega, pa so industrijsko umorili umorili na milijone ljudi. Tako je, kadar ubija civilizirana država, ne pa brezbožna.drhal, ki hoče, da bi posmrtne ostanke njihovih sovražnikov zaničevali še zanamci.

      Zakaj komunizem nikoli ne bo izenačen s skrajnimi totalitaristi, tudi zato, ker o sebi ne piše nič slabega. Piše v glavnem, da bi se lahko kmetje in delavci držali reda tudi sami, ne rabijo nobenih razredov in priviligiranih kast, samo moralne, marljive in odgovorne ljudi, ki bodo vedno naredili kar je edino prav. Nič ne piše, da bi morali zato koga ubit, razen gnilih imperialistov, ki bi radi izkoriščali tuje hlapce, ker kim domači ne pustijo več.
      Kdo pravzaprav sovraži komunizem, ki ni nikomur hotel storiti nič žalega, razen fomačij delavčkov in kmetavzarjev, ki zato niso imeli od živlkenja nič in se še tisto malo lepega ne spomnijo, zaradi alkohola, pravzaprav nihče. Razen nemcev, italijanov in japoncev, oni bi pa vse komuniste utopoli v žlici vode, če bi le lahko. Oni plačajo in se lahko derejo.

     • dob

      Dej pejt spat. Komunizem da ni hotel nobenmu nič žalega?! V sto letih svojega obstoja je pobil 160 milijonov ljudi in to svojih lastnih sodržavljanov!
      Daj zgini nekam.

     • neuralinkn1

      Kako pa to veš, a jih je kdo preštel mogoče? Te številke so kr neki, sicer je revolucija zagotovo povzročila ogromno koleteralno škodo, ampak lepo te prosim, nikjer niso mogli pomoriti več ljudi kot jih je tam spoloh živelo.

      In zakaj bi bilo sploh narobe pobijati ljudi, narava to počne neprestano, pod tvojimi nogami se pravkar odvija morija neslutenih, nadbibličnih razsežnosti, pa se je sploh ne zavedaš.
      Sovjetski komunizem je bil totalitaren, ni bil pa živalski, isto bi verjetno danes govorili za naciste, če bi se ustavili samo pri pobijanju norcev, invalidov in pedrov, židovska geta pa bi pustili pri miru in tam pač razglasili no go cono. Potem bi rekli, kaj nas brigajo nemci, če de nemci ne sekirajo za lastne uboge reveže, zakaj bi se mi za njihove, kot da nimamo že z domačimi dovolj dela. Saj mu itak ne bi uspelo, toliko idiotov in pedrov kot boš danes našel v Nemčiji, jih ni bilo še nikoli prej, poleg tega zgleda mislijo, da so si prej navozili napačne arabce in bodo ti zdaj boljši od judov.
      Jaz sem obupal nad njimi, paziti je treba edino, da ne bodo še nam prodajali svojih bučk, pa lahko imajo zaradi mene svoj četrti rajh, mi imamo danes probleme s komunistično buržuazijo, s katero se ne moremo kar tako zmeniti, na lepe oči.

     • dob

      Se ne pogovarjam preko trupel z NIKOMER! Številke so resnične, vendar te jaz tu ne bom podučeval. Imaš računalnik, internet, pa si poišči.
      Blokram te, ker se nimam časa ukvarjati z zagovorniki morilcev in častilci revolucionarnega nasilja, genocidov, množičnih umorov z lakoto… itd. Marš stran od mene!

     • Aresnica

      Pravilno, da blokiraš ovčko , ki je očitno plačanec SLOmafijskega OMREŽJA oziroma zagovornik morilcev in častilcev revolucionarnega nasilja, genocidov, množičnih umorov z lakoto- _- bolj natančno je golazen tega OMREŽJA,ki nam trenutno še vlada.
      _________________
      Lep pozdrav

     • dob

      Pravilno. Težko prenašam nekoga, ki me zmerja s fašistom, hkrati pa pripada politični opciji ki dela na tem, da mi, Slovenci, NIKOLI ne bi dobili delujočega pravnega reda, ne vladavine prava, ker mu je revolucionarno nasilje ugrajeno v nervni sistem in v možgane. In samo to tudi zahteva od države! Ne pravice – zahteva maščevanje! Potem si že izmisli sovražnika, da se mu maščuje in vse nas (moj oče se je boril v partizanih, njegov brat je padel v boju z Nemci, družina izgnana v Nemčijo) pa zmerja s fašisti! Samo uzato, ker se mi gnusi komunizem in revolucionarno ubijanje, kraja tuje imovine, ropanje, laganje…

      Zraven še nekaj gobezda o “osamosvojitvi”.

      Zame ni države, če ne obstaja Pravni red v državi! Pika, konec debate.
      Da pa nekdo slavi umor… kakršenkoli, to pa pri meni dvigne pokrov in s takim teslom se ne bom pogovarjal.

     • neuralinkn1

      Zdaj pa res ne vem na koga si jezen, na mene ali na svojega očeta, ker jaz nisem rekel nič od teh stvari, ki si jih sproti izmišljuješ.
      Verjetno ne misliš mene, ker jaz ne pripadam nobeni politični opciji, nikoli nisem, ker verjamem v lastno izobrazbo.
      Ti pa ves čas nabijaš, da je vse zlagano in ti Kučan ne pusti živeti, ker ne verjame v tvoje srce, ki je mati narava. A veš kaj, če resno mislil, ne bi verjel v palčke ampak bi se učil. Jebe se naravi zate, resničnost je zgrajena na trdni podlagi, če hočeš začutiti njeno iskreno srce, potem se ne smeš sekirati za tisto kar se dogaja ampak samo opazuj in razmišljaj.

      A nisi zgoraj rekel, če komuniste učiš pisati in brati, se bodo sami zaštrikali?
      Razmisli raje kako pride sočen goveji zrezek na tvoj krožnik, preden se hočeš iti janiste.

     • Aresnica

      Ne zagovarjat dirigenta. Samo v vednost. _-Kučan je dirigent SLOmafijskotajunskega OMREŽJA-In nič več._ Upam, da veš, da tovarišu Kućanu ni bila SLOvenija intimna opcija.
      ______
      Lep pozdrav

      P.s.: Dirigentova žena Štefka ima v Mehiški banki 200 miljonov €.

     • neuralinkn1

      Eh, očitno nisem, si pa zelo naiven, če res misliš da se je tako lahko odločiti za umor in to celo organizirati preko državnega birokratskega aparata ter izvajati v posebej zato zgrajenih industrijskih obratih, več let zapored.
      Mamice takih kot di ti so pa potem okoli sredi mestnih javnih parkov postavljenih krematorijev sprehajale dojenčke ter upale na dobre novice iz vzhodne fronte. Ali vsaj iz zahodne fronte, lahko tudi iz severne ali južne, v vsakem primeru bodo rabili več krematorijev, da bodo skurili vse tiste človekolike spake, ščurke in podgane.

      Jaz sem pa zdaj kriv, ker to podpiram, čeprav si to ti rekel, ne jaz. Pa še levičar povrhu, pa ja de, verjetno so tudi meni odpisali kakšen milijon, da si pri nas sploh še kdo upa povedati zgodovinsko resnico, ki je nihče ne more zanikati. Ti si sam edina desnica, vsi ostali smo proti tebi idioti zgleda, ker se ne gremo msškerade.

     • neuralinkn1

      Upam, da si vsaj vegetarijanec, sicer si en velik kanibalistični hipokrit.
      Seveda so tvoje številke resnične, če si pa blokirsl vse, ki ti niso bile všeč, samo ti veš koliko si jih že odpisal.

     • Aresnica

      Joj,joj, – ti si ovčka
      SLOmafijskega OMREŽJA-očitno dobro plačana._če nisi plačana ovčka- pričakujem oziroma upam, da boš opazil svetlobo v tvojem temnem tunelu.
      __________
      Lep pozdrav

     • neuralinkn1

      Kako patetično, niti z besedico ne omeniš kaj se ti ne zdi logično ali na določene stvari prej doloh še nidi pomislil, pa se ti tskoj podre tvoj notranji svet, zgrajen iz utvar in neumnih stereotipov, o katerih nisi nikoli resno razmislil.
      Tukaj se ne pogovarjamo več samo o ideologiji, življenje je smrtno resna stvar, do najhujših grozot vedno pride takrat, ko vdrejo sanje v pust in dolgočasen, brezupen vsakdan.
      Jaz nimam veze z nikomer, kar tako komentiram, zanima me kaj bi se spremenilo, če bi imeli tako tehnologijo že v 90′ sli pa smo res samo regratove lučke, ki jih raznaša po svojem toku veter.

     • Alma mater studiorum

      @Dob ravni si sebi zopet dokazal, da ne enačiš komunizma z nacizmom in fašizmom. Trdiš, da je hujš kot ostali totalitarizmi. Zakaj jih enačiš? Non sens

    • neuralinkn1

     Šolo rabijo taki, ki ne razumejo in ne znajo.

   • Peter

    Primitivček, nekoč znan pod nickom Hun, pa zadnje čase nekam pogosto lista po latinskem slovarju, no.

    • Alma mater studiorum

     Pedrček že štopaš kdaj bom bannan… cim bolj klikaj na spam, kurbica mala. Ojeaaa!

     • Peter

      Prav briga me za tebe, primitivček, no.

  • macon

   Pozabi na konsistentnost misli pri skrajnih levičarjih. Jim ni potrebna, važna je njihova prazna vera podprta s skrajnim sistemskim konformizmom in oportunizmom.

   • dob

    Zavedam se, da komunist ne potrebuje argumentov, v Sloveniji ga po njih nihče niti ne sprašuje in od komunistov argumentiranja ne pričakuje.
    Ne vem pa, zakaj se mali jugofilni provokatorčki sem vrivajo v debato. Če bi vedeli da s tem samo kažejo svojo neumnost…. bolj ko pišejo, bolj so neumni.
    Sem že večkrat rekel, da je dovolj, če daš komunistu papir in svinčnik, pa se bo sam zaklal.

    Zato je kučan, ki je polpismeni bedak, vedno tiho. Tako zgleda pameten. Ni pa sposoben soočenja na TV s političnimi nasprotniki, kjer bi moral z argumenti braniti svoje blodnje.

    Ampak v svoji sredini komunisteki jako pametni le če so neumni. Tako da jih čisto razumem.

    • neuralinkn1

     Poslusi de kdaj kregat s sedem let srarim otrokom, ki neprestano sprašuje zakaj, zakaj, dokler se ne utrudi, požre čokolino in gre pančat, ne glede kaj mu boš odgovarjal.
     Ampak mora biti star točno sedem let, prej je človek prebutast za komplicirane koncepte, potem pa prebister, saj si vsi pridemo gor, da nihče ne ve zakaj in tako pač je, kar je naposled OK.

     • dob

      Točno si zadel Slovenijo!
      Socialistična družba je družba INFANTILNIH razvajenih državljanov, ki glumijo odrasle. Socializem jih je naredil za nedonošenčke (uaaaaa, naše pravice…. naj država reši probleme… dolžna jih je rešiti!).
      Če gre kaj narobe, jim država ponudi na pladnju “notranjega sovražnika”. Potem ga linčajo.
      Potem ponovijo ves ritual. Ker kučan s svojo falango ne rešuje problemov, temveč proizvaja pomanjkanje (ker le v pomankanju lahko kučanov režim vlada!), mora imeti “notranjega sovražnika”. Brez njih sistem ne funkcionira. Ne more.

      In kaj češ bolšga za razjarjeno socialistično rajo, ki vpije in zmerja, da je kriv tisti, ki sploh ne vlada!

      Jasno, ni pa kriv tisti, ki ima ves čas VSE vzvode oblasti v rokah, s katerimi bi lahko vladal, če bi znal ali hotel. Pa ne zna in niti noče!

      Krive pa kučanove vlade ne morejo biti, ker jih (pazi tole!) opozicija ovira pri vladanju!
      Kriva je opozicija, ker je opozicija! Kriva je, ker deluje tako, kot opozicija MORA delovati v demokraciji.
      No, pri nas je to prepovedano.

      Mi ne rabimo opozicije, mi rabimo samo notranjega sovražnika.

      Če bi en Židan, ali Tuerk ali kučan vedeli, kako neumni so, ko izjavljajo, da gre opoziciji ” samo za oblast…”, potem bi jih bilo sram se sploh še kdaj pokazati na televizij!

      Opoziciji MORA biti do prevzema oblasti, saj je to smisel poltične opozicije! To je temeljna vloga opozicije v demokraciji.

      Politiku da gre samo za oblast?! Ne ga lomit! Dimnikarju gre pa za to, da očisti dimnik! Mehaniku gre za to, da popravi avto! Gostilničarju gre samo za to, da proda čimveč pijače!

      Kaj to si bomo očitali???
      Ta kurba Boscarol…. njemu je samo do tega, da dela avione. Mi je prec bil sumljiv, že ko sem ga videl….
      Pa Akrapovič mi je tudi sumljiv, ta zihr misli samo še na auspuhe.

     • neuralinkn1

      Letala in auspuhi, sami narkomani in pedri.

    • Common Sense

     Komunist ne potrebuje argumentov. Njemu zadostuje smajser.

  • neuralinkn1

   Saj ne poznamo samo tri oblike skrajno izrojene diktature, tudi demokracije spadajo zraven in monarhični kapitalizmi, menda ne bomo zdaj zaradi nekaj gnilih jabolk obsodili vse politične ureditve na svetu. Morda pa tudi, saj v Bibliji lepo piše, da je edino pravo nebeško kraljestvo. Res škoda, da Bog v svoja zbrana dela ni priložil še vsaj turistični katalog, nerad potujem na počitnice v neznano.
   Pomisli, če bi vedeli kako zgleda božje kraljestvo, bi lahko mogoče izdelali vsaj maketo Raja na zemlji ter na oblast postavili neke idiote, ki bi se pretvarjali, da so kot Bog. Disneyland se mi zdi še en dober primer idealne države, če verjameš v palčke.

   Zakaj sta torej nacional socializem in fašizem taki izjemi, res ne bi vedel, morda je bil vzrok za demonizacijo koncept totalne vojne, usmerjen proti vsemu življu in absoluten v svojem namenu popolne asimilacije, nemara sta bili krivi okultna mistika in ideologija, s katero so zbanalizirala razum, znanstveno metodo in celotno humanistiko na goli minimum, vsekakor Musolini ni bil noben rimski cesar, Hitler pa ni Napoleonu segel niti do kratkih tac.
   A veš kako so angleži zajeli vodjo nacisto Hessa? Pogruntali so, da so nacisti neverjetno vraževerne pizde in so mu podtikali posebej zanj prirejene astrološke napovedi, ko mu ke v horoskopu pisalo, da je napočil posebej ugoden trenutek za sklepanje velikih zavezništev, se je idiot res vsedel na letalo in odletel na Škotsko, kjer naj bi se skrivaj sestal s Churchillom in dogovoril za pakt z Britanijo, pa so ga preprosto zgrabili in zaprli. Hitler je pa potem znorel, odrekel se je svojega najboljšega prijatelja in v 3.rajhu prepovedal astrologijo.

   • Alma mater studiorum

    O tem potovanju se še danes vsi sprašujejo kaj je bil namen skrivnostnega leta. Saj je bil pilot Rudolf Hess desna roka Hitlerja.

    • neuralinkn1

     Verjetno so bile na delu skrivnostne mračne sile.

     • Alma mater studiorum

      Ki za medij potrebujejo človeško telo.

 • šmentanamuha

  Svetlani&Svetlani se zdaj pridružuje še Anuška Delić, srbski feministični trio SSA.

 • est

  Tudi zanjo raste leskova palica. Ko pride desna opcija ponovno na oblast, prosim brez milosti.

 • Joško

  To Delićevo je treba poslati preko Drine, u…………..

 • rubec

  Bi tale cipendra, ki lagodno živi na valovih antislovenstva drugače pela, če bi jaz prevzel vajeti. Sama tudi mejnega prehoda ne bi mogla izbirat, čez katerega bi dobila cipelo oz. gojzar po naše.

 • neuralinkn1

  Zelo zanimivo, torej strokovnjakinja za resnico ne zna zagovarjati zgodovinskih dejstev oziroma se obnaša kot, da so določene stvari samoumevne. Grims nima blage veze, zna samo provocirat, češ mogoče se ni zgodilo ravno tako kot piše v knjigah, ampak saj vsi vemo za kaj je šlo v resnici. Kako malo ve Deličeva, se nam pa sploh ne sanja.

  Zgodovina pomeni, da se je moralo nekaj zgoditi prej, zaradi česar se je potem zgodilo nekaj drugega, zgodovinarji pač sledijo tem vzročno posledičnim tokovom in urejajo materialna dejstva, ki dokazujejo, da se je lahko nekaj zgodilo samo po tem vrstnem redu in čisto nič drugače.
  Tudi, če bi Stalin in Hitler res kdaj podpisala kakšno politično zavezništvo, to ne bi spremenilo arhiviranih Hitlerjevih izjav in vseh mogočih diplomatskih akcij, niti ne bi spremenilo sklepov sovjetske komunistične partije, sploh pa ne bi pojasnilo dogajanja na Poljski fronti, ko so nacisti najprej porazili zavedne poljake, nato pa so poljaki, ki so bili po rodu nemci, skupaj z nacisti napadli poljake na sovjetski strani, ki jim je pomagala Rdeča armada.

 • soc

  To babje govno je bilo poslano na Mag skupaj s šefom Vesom Stojanovim, da ga uniči. Žal zelo uspešno, v dveh mescih smo ga zapustili vsi naročniki. S tem je očitno osvojila Bremzo, zelo podjetnega udbaškega poročevalca in tipa brez etike, ter kar naenkrat postala pomembna. Somebody. Bravo.

  • neuralinkn1

   A pri nas obstajajo tudi drugačni? Glej, par političnih direktorjev plačuje vse slovence, tajne službe so tukaj zato, da ima oligarhija mir pred narodom, brez denarja pokupili so vse medije in zdaj vemo ter tudi razmišljamo in delamo samo kar oni hočejo.
   Kdo si ti, kaj si ti, ti ne moreš govoriti, če pa nimaš denarja, lahko samo brez veze komentiraš zaman, če nočeš buljiti v belo steno. Predstavljaj si, če bi tebe tako nastavili, položaja verjetno ne bi izloristil zato, da se boš kregal s kolegi in obrekoval roko, ki te hrani in te je nastavila, to ne bi bilo nič kaj kapitslistično in niti na razvitem zahodu tega ne počnejo.

 • Imperial Commando

  Tko je to, ce navijas za ideologijo, ki nikoli ni in nikoli ne bo delovala. Za ideologijo, ki je v bistvu pravljica. Pa ce ji dodas predpone demokraticno, eko in nevem kaj se, NE DELUJE. Valda , da pol nimas argumentov in moras lajati kot podivjan cucek na vsakega, ki je proti pravljici in ima argumente. Kdo so podporniki te ideologije? Mentalno zabremzani luzerji, brez zmoznosti razmisljanja pi svoje, druzbeni odpadki, lenuhi itd. Rdeco podpira sama druzbena nesnaga.

  • neuralinkn1

   Saj to je že Hitler rekel, preden se je počil z lugerjem v glavo.

   • Imperial Commando

    Kva ma veze adolf kle?

    • neuralinkn1

     Resno mislim, poslušaj njegove govore, tako je on opisoval tretjerazredne nemce, jude in komuniste. Ko si je pripel gor, da nikoli ne bo pobil vseh ščurkov in podgan, se je pa raje sam počil in pustil, da nemce požrejo mravlje.

     • Imperial Commando

      Pol je imel vsaj nekje prav, pri komunistih.

     • tomnidari

      Tako Adolf, kot Stalin, Tito, Mao, Castro, Mussolini in plejada ostalih socijalistov so imeli skupni prav; Samo mi smo enakopravni, vsi drugi pa so malo manj enakopravni!

  • Alma mater studiorum

   Imas ljudi, ki castijo ideologijo. V to skupino spadas tudi ti, ki casti pogansko-germansko idelogijo, mističnih castilcev črnega sonca.

   • Imperial Commando

    A zaradi moje profilne slike? To je iz star wars, debilcek.

    • Alma mater studiorum

     Saj Star Wars filmi nosijo sporočilo..kot tudi filmi Indiana Jones. Vsi filmi prikazujejo negativnega junaka kot himmlerjeve črno plaščnike.

     • Imperial Commando

      Resno model, pejt se zdravt.

     • Alma mater studiorum

      In cesa se bom odzdravil? Da bom zadovoljen z normalnim kot je usnjena sedezna in nov LED tv?! Hehehehe

     • Imperial Commando

      Se mi je zdel das to ti. Od takrat mam se nov avto ves, c 320 bluetech. Kapitalizem je zakon ,ce nisi nesposobni levakar. Zdravit se pa pejt ker povsod naciste vidis. In ker verjames v komi pravljice :). Pa kvas to klicaj dou na konc, a si me kao ful zabiu?? Revcek :)

     • Alma mater studiorum

      Za vikend pa na Joštu nergaš, ker z mercedesi, Lublančani pripeljejo na vrh in zapravijo 10× več kot ti, ki si privoščiš presto in čaj zato, da lahko vožiš mećko.

     • Imperial Commando

      Ne hodim na josta, mas druge lepse variante, lubnik je recmo zakon pa sorca. Pa ne zapravim ce ni treba, je tudi presta pa caj kdaj dosti, ali kaksno pivo. A zj ce mam dnar ga morm pa stran metat al kva?

     • Alma mater studiorum

      Sem te prečital kot vsakega vaškega foušljivca, ki sposobnejsim zavida.

 • Olga101

  Po njej verjetno tudi Srebrenica ne obstaja?

  • neuralinkn1

   Kaj to njo briga, v Sloveniji nismo imeli Srebrenico temveč izbrisane in prometne nesreče.

 • Hugo

  A Božidar Novak je nekaj dokazal? Ni mu uspelo najti na guglu niti tega, da je Poljska po münchenskem sporazumu sodelovala v Hitlerjevem trganju Češkoslovaške, leta 1938. Poljska si je meni nič, tebi nič, prisvojila del Češkoslovaške in slavila to kot zgodovinsko zmago, saj naj bi v tistem delu Češkoslovaške prebivali Poljaki.
  Dalje, že v prejšnjem članku na to temo piše populist Grims, da sta Nemčija in SZ skupaj napadli Poljsko. Malo morgen. Če bi bilo to res, potem bi Francija in Britanija po tem dogodku, napovedali vojno tudi SZ. Pa se to ni zgodilo.

  • Imperial Commando

   Ampak vi levaki res be marate dejstev. Napadli sta jo skupaj, ne na isti dan sicer, kako si jo bodo pa razdelili je bilo vse zmenjeno ko je sel Ribentrop v moskvo. Tudi to zanikas, da je debil stalin , ko je stekla operacija barbarossa, se kar dolfetu posiljal vlake z surovinam. Levaki ste res AntiFa(cts). Ce imas pa dokaze , da nimam prav pa izvoli, predstavi jih.

   • neuralinkn1

    Koga so pa napadli nacisti na Poljskem, verjetno ne poljake, ki do bili po rodu nemčurji.

    • tomnidari

     Tolko naiven in nerazgledan da pričakuješ odgovor IC pa tudi nisi!

 • Common Sense

  Prevec se ukvarjate z nedo*ebanimi zenskami srednjih let.

  • rubec

   Pa ji tega ne bi bilo treba. Mar nima zavrl nos dovolj dolg in špičast?

 • tomnidari

  Po toliko letih posedovanja Panamskih dokumentov, bi vas ponižno vprašal, ali je samo Dejan Zavec tam omenjen?

 • xtc

  Hm?
  Tale pravoslavna Babuška mora bit pa s precj kosmato karmo,da jo zavrlu ne uspe obrit.

 • Miro Jereb

  Stalin bi jo moral mal u “roke” vzet…

 • Robert Pungerl

  A je Slovenija v Višegrajski skupini?

 • goldhorn

  Kdo pa sploh bere ta portal Oštro?

 • Garbage man

  Izvor – četniško gnezdo