fbpx

Politični Apartheid v režiji lokalne levice: V enem izmed celjskih salonov prepovedali vstop podpornikom SDS!

Foto: Nova24TV

Dejansko je nerazumljivo, da naj bi bili v demokratični Sloveniji še dandanes priča nepojmljivemu revolucionarnemu sovraštvu do pripadnikov stranke SDS, kar nakazuje na nadaljnje sejanje sovraštva do drugače mislečih v Sloveniji. Avtoritarni duh, kot kaže, še naprej uspešno duši mlad poganjek demokracije, ki je vzbrstel ob spomladanski odjugi konec osemdesetih let. 

Posledično lahko pri nas gledamo prizore podobne tistim iz Južnoafriške republike iz obdobja Apartheida, ali pa takšne, kot so se nekoč pojavljali na divjem zahodu in jih dandanes lahko vidimo le še v Hollywoodskih filmih: “Ircem, črncem in psom je vstop prepovedan”. Podobno so nacisti ravnali z Judi.

In to naj bi bila tista opevana levičarska strpnost? Naj še navedemo, da je tovrstno dejanje, če se izkaže za resnično, po slovenski ustavi kazensko pregonljivo: “Protiustavno je vsakršno spodbujanje k narodni, rasni, verski ali drugi neenakopravnosti ter razpihovanje narodnega, rasnega, verskega ali drugega sovraštva in nestrpnosti.”

Razpihovanje sovraštva je po ustavi prepovedano. (Foto: Ustava RS)

Obenem je v Ustavi RS še navedeno, da so “v Sloveniji vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj, invalidnost ali katerokoli drugo osebno okoliščino.”

Ustava vsem državljanom zagotavlja enake pravice, ne glede na njihovo politično prepričanje. (Foto: Ustava RS)

V uredništvo našega medija smo prejeli sledeče pismo: “Spoštovani, vsakodnevno hodim mimo celjskih poslovnih prostorov in danes mi je v oči padla tale nizkotna poteza enega izmed salonov v Celju. Na vhodu salona v centru Celja imajo prilepljeno nalepko z znakom, ki prepoveduje vstop simpatizerjem Slovenske demokratske stranke (v prilogi), kar se mi zdi res nizkotna politika leve opozicije v tretjem največjem slovenskem mestu.” 

V celjskem salonu naj bi se šli politični apartheid. (Foto: Nova24TV)

“Zdelo se mi je primerno, da vam sporočim kaj se dogaja v Celju, Prijeten pozdrav, podpornica trenutne vlade.” Za dodatna pojasnila smo se z novinarskim vprašanjem obrnili na lokalni odbor stranke SDS v Celju. Zanimalo nas je, ali zgodbo poznajo in za kateri salon konkretno naj bi šlo. Na odgovor še čakamo.

Sara Kovač