fbpx

Politični polom poslanca Nemca

Poslanec SD Matjaž Nemec (Foto: STA)

Tipična zloraba KNOVS-a za lastno politično agendo. Razprava sploh še ni bila končana, sprejet ni bil noben sklep in seja se bo nadaljevala septembra. Slovenska vojska pa nikogar ni legitimirala!” je poslanka SMC Monika Gregorčič komentirala solo potezo poslanca SD Matjaža Nemca, ki si je še pred koncem seje KNOVS drznil sklicati novinarsko konferenco in povsem lažno komentirati preiskavo Obveščevalne varnostne službe MORS v zvezi z zadevo Malalan na slovensko-italijanski meji.

Poslanec SD Matjaž Nemec je za potrebe medijske pozornosti očitno precej nepremišljeno sklical novinarsko konferenco, kjer je še pred koncem seje KNOVS, kjer je Obveščevalno varnostna služba ministrstva za obrambo predstavila poročilo o majskem srečanju slovenskih vojakov in Daniela Malalana, hitel razlagati stvari, ki se niso zgodile.

Na to so ga opozorili kar dve poslanski kolegici – Monika Gregorčič (SMC) ter Anja Bah Žibert (SDS), ki sta bili prav tako prisotni na tej isti seji KNOVS. Obe sta namreč dejali, da je Nemec odhitel pred televizijske kamere še pred koncem razprave, ko še ni bilo sprejeta prav nobenega sklepa o končni oceni. Obe sta ga prav tako postavili na laž, saj iz poročila izhaja, da Slovenska vojska ni nikogar legitimirala.

Minister za obrambo Matej Tonin pa je pred tem še dodal, da Slovenska vojska v Malalana ni uperila puške in mu ni odvzela prostost. Po vsem tem je še zapisal, da je čas za depolitizacijo primera v dobro Malalana in vojaka, ki ga je minister opisal kot izkušenega in odlikovanega pripadnika Slovenske vojske.

Sara Kovač