fbpx

Politični zapornik Krkovič že leta 2014 razkrinkal Šarčevega sekretarja: “Prepovedujem, da moje ime uporablja Črnčec”

Foto: STA

“Prepovedujem, da moje ime v kakršnemkoli kontekstu (tudi, če na videz benevolentnem) uporablja Damir Črnčec osebno ali v imenu katerekoli organizacije, ki jo vodi,” je politični zapornik in osamosvojitelj Tone Krkovič zapisal v tretjem sporočilu za javnost iz zapora na Dobu, ko je začel prestajati protipravno zaporno kazen. Za Šarčevega sekretarja in nekdanjega vodjo Odbora 2014 je tudi Janez Janša nedavno dejal, da gre za “podtaknjenca” iz obveščevalnih krogov.

Na videz nenavadno imenovanje nekdanjega vodje civilnodružbenega gibanja Odbor 2014 Damirja Črnčeca v kabinet predsednika vlade Marjana Šarca je marsikoga negativno presenetilo, toda nekateri so predvideli, da Črnčec ni na demokratični strani že pred štirimi leti, ko so pričeli s prestajanjem zaporne kazni Janez Janša, Tone Krkovič ter Ivan Črnkovič.

Krkovič razkrinkal pravi Črnčecov obraz že ob pričetku prestajanja zaporne kazni
Medtem ko se je Črnčec sam predlagal za vodjo Odbora 2014 za varstvo človekovih pravic protipravno obsojenih, pa je Krkovič v svoji tretji izjavi za javnost, 29. junija 2014, prepovedal, da Črnčec uporablja njegovo ime v kakršnikoli povezavi. Pri tem je povedal, da spoštuje in visoko ceni vsakršne napore civilne družbe in tudi strankarskih javnosti za zaščito političnih zapornikov, kot uveljavitve pravične in poštene pravne države.

Tone Krkovič (Foto: STA)

“Hkrati pa prepovedujem, da moje ime v kakršnemkoli kontekstu (tudi, če na videz benevolentnem) uporablja Damir Črnčec osebno ali v imenu katerekoli organizacije, ki jo vodi,” je zapisal Krkovič.

J. Ž.