Veber postal predsednik stranke Sloga

Ustanovni kongres stranke Sloga. Pobudnik stranke Janko Veber je postal njen predsednik. (Foto: STA)

Na današnjem ustanovnem kongresu nove politične stranke Sloga v Ljubljani so njeni člani za predsednika soglasno izvolili pobudnika njene ustanovitve, nekdanjega člana Socialnih demokratov in samostojnega poslanca Državnega zbora RS Janka Vebra. Sloga se bo odslej intenzivno pripravljala na volitve, v svojem programu pa bodo zasledovali prepoved razprodaje državnega premoženja in razdelitev dobičkov med najrevnejše.

Programski temelj Sloge je zasnovan na spoštljivosti do zasebne lastnine kot temeljne človekove pravice. Sloga namreč želi nemudoma prekiniti z razprodajo skupnega premoženja državljanov Slovenije. S tem in z umnim gospodarjenjem vseh potencialov, ki lahko ustvarjajo dodane vrednosti, bo zagotovila, da bodo dobički usmerjeni v odpravo revščine vseh državljanov.

“Slovenija ima namreč dovolj skupnega premoženja, da bi ob njegovem pravičnem razporejanju lahko v celoti odpravili revščino. Seveda ob predpogoju, da je z njim pametno gospodarjeno in da ustvarjeni rezultati ostanejo Slovencem, ne pa lastnikom iz tujine,” je stališče nove stranke.

Proti obremenjevanju pridnih Slovencev
Med vidnejšimi člani stranke so Matjaž Gams, Marko Golob in Zvonko Hočevar. Sloga si je namreč že na samem začetku svojega delovanja zadala za prioriteto, da bo Sloveniji zagotavljala rast in izpostavljala kakovost. Janko Veber, predsednik Sloge, pa je v svojem zahvalnem nagovoru neposredno po izvolitvi izpostavil, da so bili danes postavljeni temelji nadaljnjega političnega delovanja na način, da ljudje ne bodo več ujetniki političnih elit in vodstev etabliranih političnih strank. Zagotovil je, da bo Slovence še letos popeljal na volitve, na katerih bodo prvič v zgodovini samostojne Slovenije imeli priložnost odločati o tistih vrednotah, ki bodo neposredno zagotavljale boljše življenje in lastniško razpolaganje s skupno lastnino.

Foto: STA

“Naša programska izhodišča nas zavezujejo, da takoj, ko bomo od volivcev dobili mandate za upravljanje javnih zadev, prenehamo s kaznovanjem pregovorne pridnosti Slovencev. Seveda vsaka država za svoje delovanje potrebuje davčni sistem. Toda njegovo delovanje je lahko zelo zelo različno. Davčna bremena bomo prerazporedili po načelih pravičnosti. Ne bomo več dopuščali, da bi dodatno obremenjevali najbolj pridne Slovence. Tiste, ki si prizadevajo, da s svojim delom in znanjem ustvarjajo več od povprečja, da bi s tem bolje skrbeli za svoje družine in za svoj ekonomski položaj. Delo bomo torej razbremenili progresivnega obdavčevanja, medtem ko so velike rezerve pri davčnih bremenitvah v sferi preprodaj vsakršnih dobrin,” je med drugim izpostavil Janko Veber v zaključnem nagovoru in za njegovo vsebino požel gromek aplavz.

C. Š.

 • ĐĐ Style

  prvi

  • sprehajalec

   Ko će drugi, džidži je prvi, da mu Sprehajalec pije krvi….

 • sprehajalec

  #Predsednik Sloge Veber obljublja konec revščine in ujetništva s strani političnih elit#

  Da je sam del teh elit je Veper pozabil….

  • učko

   Ne pozabu, namerno je to izpustu, svinja zveprana !

   • sprehajalec

    Levičar nikoli ni nosil nekega posebnega občutka za moralo in etiko ter odgovornost. Pravzaprav verjamem, da veper misli, da s katastrofalnim stanjem države Veper nič nima zraven. On je namreč opozarjal.

    Morali bi, treba bi bilo….

 • učko

  Levuharji ustanavljajo stranke kot po tekočem traku, desnuharji pa se oklepajo svojih starih strankarskih okopov, s katerimi ne bojo nič naredil, ker so preveč kompromitirani. Mrš golazen !

 • pajot

  da je z njim pametno gospodarjeno in da ustvarjeni rezultati ostanejo Slovencem, ne pa lastnikom iz tujine,” je stališče nove stranke.
  Mal si se zmotu veber. Moral bi reči ,da ustvarjeni rezultati ostanejo “našim”,ki slišijo na ime zemljarič,kućan,golobić,Kordež,erjavec,pahor,brglez…etc…etc…

  • tohuvabohu

   Cmero bo pa izvisu, hehe. Lahko bo spet predaval moralo in etiko po osnovnih šolah.

 • PIA PlA

  Svinja je svinja pa tudi, če se imenuje veper. Komunisti so pa komunisti četudi se prefarbajo v Stranko Alenke Bratušek, Stranko Mira Cerarja, Stranko Marjana Šarca, Stranko Sloge ali celo v Pozitivno Slovenijo. Dokler bodo ti na oblasti bo Slovenija vedno negativna točka Evrope.

 • FORT WORTH

  Tale komunisticni psiho veber, sam sebe v glavo jebe.
  Hehehe

  • tohuvabohu

   Škoda, ker ne bomo dobili priložosti, da bi se spet režali njegovim nastopom v parlamentu.

   • FORT WORTH

    To pa res.
    Hehehe

 • Soave

  Osel. Skupno državno premoženje Slovencev , je zasebna lastnina ?

  Pa kakšen nov termin si bodo ti komunisti še izmislili ??

  Predvsem pa , kaj so do sedaj delali ?

 • tohuvabohu

  Veper bi ukinil progresivno obdavčitev plač, hehehe. Tudi v socializmu je nismo imeli. Socializem pomeni smrt socialne države, primojdunaj.

 • Artur

  Politično prizorišče ima še eno novo stranko: Predsednik Sloge Veber obljublja konec revščine in ujetništva s strani političnih elit . ” Veber bo v novem parlamentu z Janšo vred in z ostalimi človekoljubnimi razno strankarskimi domoljubnimi poslanci, ki jim je mar za narodov blagor za njegovo zdravje in zdravje otrok , napel kozje molitvice elitam tudi globalističnim zaradi njihovega namernega ogrožanja našega zdravja s kemičnim svinjanjem zraka, ki ga dihamo in našega življenjskega okolja” .” Blagoslovi jih vsemogočni ,Amen ”
  http://www.dnevne.rs/zanimljivosti/ozbiljno-upozorenje-neurohirurga-evo-sta-kemtrejlsi-rade-nasem-mozgu-i-telu-info

 • Vera

  To strančico , si naj Veber nekam vtakne . Dobro ve, da ga narod ne bo volil, saj je bil proti prodaji Telekoma in proti prodaji NLB itd. Vlada v kateri je bil dobra tri leta ni znala gospodarit , zato smo pa morali davkoplačevalci dokapitalizirati banke NKBM, NLB in druge , ker drugače bi šle v stečaj . Dober gospodar , kar država ni , bi znal še kako dobro delati in dajati kredite , ki imajo kritje v premoženju , ne pa na ” lepe očke ” !

 • rubec

  Med vidnejšimi člani stranke so Matjaž Gams, Marko Golob in Majmun Veper.
  Vse tri živali imajo imena na M. Sumim, da tukaj nekaj ni v redu.

  • Burek Burecki

   Milan kurcan?

  • xtc

   Si morda mislil Matljaž LP?

  • rrrrr

   Pa to ni resssss!

 • Burek Burecki

  Sami vrli ekonomisti… glede tega, da se podjetja naj nebi prodajala tujcem je povsem logicno dobro za slovenijo. Poglejte par firm katere so kupili tujci. Vse propada, ni denarja za place, delavci na cestah samo zato, da lahko neki tujci sluzijo denar. En spodaj, ki je napisal, da zaradi socializma ni socijakne drzave je pa tok mim vsekana. Glih zaradi kapitalizma ni socijalne drzave…

 • Vera

  Pred kratkim je bil , gost na NOVA 24 TV , take je lomastil, da sem šla kar preklopila na drug kanal .Med drugim je dejal : ” Vse bo naše ” . Hallo Veber , malo morgen !

  • Borut Stari

   A ni drugače rdečekrvni kočevar, Nabildan z dogmami. Mogoče je celo spočet nekje v Bazi 20. No vseeno, butl je vedno butl.

 • komar marko

  Tovariš VEBER. Največji problem je REVŠČINA ljudi v glavah,i vas bodo volili. UPAM, da nikoli več ne pridete v parlament ali za ministra. Taki škodljivci bi v demokraciji bili v arestu!

 • komar marko

  Vse zadnje preiskovalne komisije so ugotovile, da samo RDEČKOTI kradejo. Torej TOVARIŠ Veber.

 • rubec

  Me čudi da v sloveniji ni start up podjetja ki bi patentiral tole njuško. Če nič drugega bi pri filmu z naslovom Štakor koji je volio štakora pobral ves profit.

 • VERRZIFIKATOR

  Kino Sloga je kot Kinoteka,
  sami stari filmi se vrtijo,
  zadnji film: “Veper, marš, adijo!”
  z vsako se minuto mu izteka.

  Jani Veprovšek

  KINO SLOGA

  Kino Sloga, se ga še spominjaš?
  Kino za erotične primere,
  ni bilo posebne tam izbire,
  bržčas mi v odgovor pripominjaš.

  Spet odpira vrata kino Sloga,
  le da je zamenjal bil lastnika,
  in izbira kajpak ni velika,
  če pomisliš, kdo je glavna vloga.

  V vlogi tokrat bo nastopil glavni
  tisti veper, dobro znan odpadnik,
  nepomemben zopet bo uradnik
  v službi, kjer so vsi enakopravni.

  V slogi da je moč, se bo repenčil,
  se z globoko bojeval državo,
  kršil bo, teptal, če treba, pravo,
  vse po vrsti složno bo skrivenčil.

  To napovednik je kina Sloga,
  ki naj vrata kmalu bi odprl,
  še hitreje pa potem zamrl,
  saj je veper epizodna vloga.

 • lokec

  Nikoli nisem pričakoval ne spremembe po 1991, tudi sedaj ne pričakujem sprememb, zato upam, da spremembe bodo.

 • antimur

  Pravi se oglaša, bil je med tistimi najbolj dejavnimi, ki so bili proti prodaji NLB in Telekoma in zagotovil tej roparski eliti še nadaljnje ropanje iz te banke in podjetij, s tem pa napajanje rdečega suporta kučanistov, od medijev, sodstva, sindikatov, raznih levo fašističnih institutov in civilnih združenj itd.

 • freedomfighter

  Ampak mene resno zanima kdo je tako bolan v glavo da bo volil tega cloveka saj poznam veliko volilcev levice ampak nobenega tako zmesanega da bi podpiral vebra

 • xtc

  Stranka modernih kočevskih veprov,ki bi prerrazdeljevali.

 • Sylvester Zbregovnik

  Ha pač bo poskrbel, da dobička ne bo… Veber nič od nič kažeš že lep čas.. Lenobe delat se spravte gamad

 • Borut Stari

  Od sprejetja Majniške deklaracije in proglasitve samostojne Slovenije se KPS po delih intenzivno preoblači v razne odtenke preobleke. V osnovi pa so še vedno zločinska KP.

  • Andrej

   Petdeset odtenkov rdeče , vse do roza barve ?

 • šmentanamuha

  Odlična oddaja z dobrim voditeljem in kompetentnima sogovornikoma Nove24TV:
  [Video OBJEKTIV] 06.04.2018 Nova24TV: Gosta Lucija Šikovec Ušaj in Aleksander Rant

  https://www.youtube.com/watch?v=ZXc_194er9g

  Se splača poslušat.

 • garfi

  program komunajzarske sloge ima eno točko
  1. složno nategnimo vse, ki še niso nategnjeni

 • dob

  >>Slovenija ima namreč dovolj skupnega premoženja, da bi ob njegovem pravičnem razporejanju lahko v celoti odpravili revščino. Seveda ob predpogoju, da je z njim pametno gospodarjeno<<

  Prerazporejanje tujega denarja, kot oblika družbenega sistema, je tipična komunistična zabloda!

  • Anton

   Ker je moj sosed bolj len kot jaz ima zato bolj razkopano okrog hiše…. Ne morejo zahtevat da mu moram jaz pospravljat.

   • traktor

    To ne, bi pa zahteval,da mu daš svoje dvorišče.

 • stajerc5

  Bruhasta Novica:
  Pravkar je zapeljal mali kamijon v ljudi v Münsterju! Precej mrtvih in ranjenih, sofer se je sam ubil, nemska policaja pa govori v Hanzistilu; Ne obsojajte prehitro!!!!
  ……………………………………….

 • učko

  Kino Sloga: veper, politični konvertit in režimska prostitutka poskuša na “inovativen” način, v drugo luknjo nategnt zlovenske retardirance, ki ga bojo volili.

  • Andrej

   Ko bo postal plešast , bo ustanovil stranko rdečih “skin hedov”, “kocka” bo njegova konkurenca , počakajmo kaj se bo zgodilo , ko bo plešast tudi mili
   obrazek iz Prekmurja . Ni jim videti konca !

 • stajerc5

  Veber, a te ni sram? Vse skupaj deluje kot eno beracenje Romunk na Tromostovju. Edini cilj pri totalno zavozeni osebni in politicni karieri, ti je se samo pobirati drobtinice kruha, ki ga se razni “golob- ici nocejo vec. Pa kaj res nimas nobenega ponosa vec v sebi da bi se umaknil v mocvirsko meglo?
  Ce bi bil moj oce, bi si dal drugi dan spremeniti priimek in odpeketal cez sedem gora!!!

 • Anton

  Pozabu je povedat da bo drugo leto slavnostni govornik v Lažgošah.

 • myself

  Stranka, ki sprejme Gamsa v svoje vrste je pac zalostna izbira.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!