fbpx

Politikantstvo najnižje sorte: Proti vladi so poslali otroke! Covid oddelki v bolnišnicah bodo zopet polni!

Foto: Twitter

“In ko že misliš, da so na levi razumeli, kako se virusi širijo… bam, politizacija epidemije. In potem se čudimo, da ljudje ne upoštevajo ukrepov. Mimogrede, v današnjem dežurstvu je moj oddelek spet poln. Hvala, ane,” je v odzivu na protest proti šoli na daljavo komentiral dr. Federico Potočnik, specializant infektologije, ki je že od začetka izbruha novega koronavirusa v prvih bojnih črtah. Sodeč po odzivih na družabnem omrežju Twitter je očitno, da levica sredi epidemije v politične namene izkorišča otroke.

V soboto je okoli dvesto Zasavcev zaradi napovedanega zapiranja šol pripravilo protest na stopnicah pri Delavskem domu v Trbovljah. Protest naj bi bil v prvi vrsti namenjen “klicu k razumu” glede otrok, so navajali, čeprav je jasno, da je skregano z zdravo logiko, da sredi epidemije otroke izpostavljaš morebitni okužbi. V nedeljo je sledil protest v Kopru, kjer se je zbralo več sto staršev in otrok ter drugih v znak protesta proti ponovnemu zaprtju šol v obalno-kraški regiji. Vidni so bili transparenti z napisi: “Šole morajo biti odprte; Dovolj! Zoom odpade!”, “Hočemo v šolo”, “Odprite vrtec, zaprite vlado”. Glede na to, da so se na protestu po poročanju STA pojavljala tudi gesla s petkovih protivladnih protestov, je precej jasno kam pes taco moli.

“Nerazumno in nevarno izkoriščanje otrok v politične namene v času epidemije. Poleg tega še nezakonit shod. Ravno zaradi take neodgovornosti se stanje v posamičnih regijah poslabšuje namesto obratno,” je glede protesta v Trbovljah kritično komentiral predsednik vlade Janez Janša. Novinar RTV Slovenija Igor Pirkovič je pripisal, da je Koper s protestom dlje od odprtja šol kot je bil dan prej. “Danes so močno povečali možnost okužb. Sedemletniki bi okoli vratu nosili karkoli. Tudi: “Dol z Veselom”, če bi jim to napisali. Zato so grde manipulacije z njimi.”

Poslanec SDS Franc Breznik je spomnil na to, da se zgodovina ponavlja, pri čemer je izpostavil naslednje: “Zloraba otrok za umazano politiko s katero tranzicijska levica napada vlado RS, je najboljši prikaz njene komunistične agende, ki jo črpa iz svoje bogate zločinske tradicije.” Na zlorabo otrok je opozoril tudi direktor Urada vlade za komuniciranje Uroš Urbanija: Ne morem verjeti, kakšna zloraba otrok! Kje so starši, kje je njihova odgovornost, če zboli en sami izmed teh otrok, ki jih silijo v rizično obnašanje? In odgovornost stranke LMŠ, ki je organizirala te proteste v sodelovanju z novinarji RTV Slovenija?”. Nekdanji poslanec Jože Jerovšek je pripomnil, da je te grozljive zlorabe otrok res težko gledati. “Otroke so postavili v prvo vrsto in so morali vpiti*šole ne damo*! Tudi okupator je z živim zidom teroriziral Slovence. #zločin”

Po besedah znanega borca za pravice otrok  Aleša Primca gre za popolno degradacijo KUL politikov. “Ker še niso uspeli vreči vlade, so na fronto proti vladi poslali otroke.” Glede na to, da so Zasavci zaradi kršenja vladnih ukrepov prejeli globo, so ti pričeli navajati, kako naj bi šlo za ustrahovanje. To, da je takšna trditev resnično privlečena za lase, je opozoril generalni sekretar vlade dr. Božo Predalič. “Kadar uradna oseba, ob kršitvah predpisa izreče predpisano kazen to ni ustrahovanje temveč spoštovanje pravne države Izrečeno predpisano kazen tolmačiti kot ustrahovanje je neumnost, potem gre tudi pri kazni za napačno parkiranje ali uporabo telefona med vožnjo za ustrahovanje?” Predalič je ob pogledu na fotografije, ki so nastale ob protestu v Kopru, izpostavil, da je več kot jasno zakaj je Obalno-Kraška regija v črnem in zakaj so šole zaprte. “V resnici pa levičarji, pod krinko protesta, bijejo politični boj na plečih nič krivih otrok,” je bil jasen.

Odgovorni urednik portala Siol Peter Jančič je izpostavil, da se po protestih, ki jih vidimo zadnje dni, zdi, da je vodenje koalicije KUL in novinarskih kolesarskih aktivistov dokončno prevzela Anica Bidar, znana zanikovalka virusa covid-19.

Glede na to, da protivladni protestniki večkrat navajajo, kako naj bi vlada vodila avtoritarni režim, je eden izmed tviterašev opozoril, kako s kršitelji ukrepov delajo drugod, v tako imenovani jedrni Evropi: “V Bruslju in Dunaju policija aretirala protestnike proti proti-corona ukrepom. V Rusiji in Belorusiji protestnike proti predsedniku. Pri nas imamo pa avtoritarni režim.”

Na to kako nesmiselno je tako protestiranje je opozoril Ptujčan Robert Rakuš: “Na Ptuju v 1. razredu že prvi okužen otrok. Vsi otroci vključno s po enim staršem v samoizolacijo. Plus 5 učiteljev z rizičnim stikom. #Bravo za (pre)hitro odpiranje šol. #Bravo za SVIZce. #Bravo za MSM nabijanje. #Bravo za Eudžinije,” je zapisal kritično. Na ta zapis so se odzvali mnogi in med drugim zapisali: “Tudi jaz bi veliko raje imela otroka doma in mi tale histerija nekaterih staršev res ni razumljiva. Pa mi je izobrazba izjemno pomembna. A zdravje je vseeno pomembnejše”; “Pri nas po 5 dneh- prva bolezen učenca: starši ga še nočejo peljat na testiranje, sklepajo da je “samo viroza” učitelji ne moremo nič. Pouk v ponedeljek kot ponavadi”; “Pri nas pa do petka trije potrjeni učitelji, kljub negativnim testom v ponedeljek”; “Na naši šoli sta že dva razreda v karanteni in 7 učiteljev, ki so bili v stiku. En razred je bil samo 1 dan v šoli”; “Podobno v enem izmed Lj. Vrcev,… + mama uvajala +otroka v vrtec, zbolele 3 vzg.,…”.

Nina Žoher