fbpx

Politizacija in uničevanje diplomatske službe se bosta nadaljevala: Marta Kos Marko napotena iz Berlina v Švico!

Marta Kos (Foto: STA)

V uradnem listu je bil danes objavljen ukaz predsednika republike Boruta Pahorja o imenovanju Marte Kos Marko za veleposlanico v Švici. Nekarierna diplomatka je bila pred tem veleposlanica v Nemčiji, kjer je bil njen najodmevnejši dosežek parada ponosa v Berlinu ter šikaniranje zaposlenih. 

Marta Kos Marko je bila za svoje aktivistično delovanje proti desnici vedno bogato nagrajena. Za velik denar je svetovala propadlim politikom iz vrst LDS, pred volitvami 2008 je agitirala v časniku Dnevnik z oglasom za več kot 8 tisoč evrov proti takratni vladi Janeza Janše, leta 2011 pa je pripravljala Zorana Jankovića za naskok za prevzem oblasti, a jima ni uspelo. Poleg tega, da je sestra zloglasnega Draga Kosa, enega glavnih snovalcev afere Patria, in izbranka Milana Kučana, sploh ni karierna diplomatka, temveč jo je na položaj veleposlanice v Berlinu leta 2013 na podlagi političnega kadrovanja imenovala vlada Alenke Bratušek.

Naj spomnimo, da je Marta Kos Marko lahko postala veleposlanica v Berlinu zgolj zaradi političnega kadrovanja, potem ko je levi vladni trojček v času vlade Boruta Pahorja odpravil diplomatski zakon, s katerim je Janševa vlada v času vladanja med leti 2004 in 2008 dosegla, da se je na ugledne diplomatske položaje v tujini pošiljalo samo karierne diplomate, ki bi predstavljali slovensko državo in ne zgolj ideje svoje politične opcije.

Ko je prišla v Berlin je najprej izvedla politične čistke
Na mestu veleposlanice v Nemčiji je ne bodo ohranili v lepem spominu, saj je tam politično obračunala z vsemi, ki niso bili na njeni levičarski liniji. To kaže primer leta 2015 v Berlin napotene konzulke Alenke Goljar, ki se je morala po samo nekaj mesecih vrniti v domovino. Po naših informacijah Kos Markovi njen izbor že od začetka ni bil všeč, zato jo je zasula s (pre)težkimi nalogami, domnevno zgolj zato, da bi dokazala njeno nesposobnost in dosegla njeno vrnitev v Slovenijo. Ob tem je smotrno izpostaviti, da Goljarjeva na Mladiki sicer velja za vestno in nemškega jezika veščo poklicno diplomatko.

Politično kadrovanje pa se tu še ne konča, po naših informacijah je dolgoletna vodja kadrovske službe na ministrstvu za zunanje zadeve, Jana Kvaternik, ostala brez službe, ker si je drznila opozoriti predvsem na razmere na veleposlaništvu v Berlinu, ki ga je vodila nedotakljiva Kos Markova.

Z našim denarjem so širili LGBT-ideologijo
V Berlinu pa je bilo pestro tudi na LGBT paradi ponosa lansko leto, na kateri je slovensko veleposlaništvo, posledično tudi slovenska država, aktivno sodelovala in jo tudi financirala. V Berlinu je v povorki takrat sodeloval tudi “slovenski tovornjak” pijanih aktivistov. Kot del “slovenskega programa”, financiranega iz proračuna Republike Slovenije, je na paradi sodeloval tudi zmajček, ki je prenašal golega moškega z napisom: “Never Trump” (Nikoli Trump).

Foto: Facebook/Slovensko veleposlaništvo v Berlinu

C. Š.