Poljaki množično podpisujejo apel za poenostavitev postopka pridobitve osebnega orožja, slovenska levica nas ponovno razorožuje!

Poslanec LMŠ Nik Prebil (Foto: STA)

Že več kot 13 tisoč Poljakov je podpisalo poseben apel premierju Mateuszu Morawieckemu in ministrom poljske vlade z namenom olajšati Poljakom dostop do orožja. Ob tem pozivajo sorojake, da tudi sami prispevajo podpis. Medtem ko nas levica (zlasti Levica!!!) razorožuje, pa se na Poljskem zavedajo ključnega pomena (osebnega) orožja za ohranitev varnosti in miru. Slednja nista samoumevna, kar je vse bolj jasno v luči ruske invazije na Ukrajino, ki je razblinila utopijo, da v 21. stoletju tovrstna agresija ni več mogoča. 

Ruska agresija na Ukrajino je pokazala, kako pomemben je obrambni potencial države. Državljanom so razdelili orožje, vendar pa se je to zgodilo tako rekoč “v zadnjem trenutku”, ko je bil sovražnik že tik pred vrati. Pobudniki peticije ob tem menijo, da morajo biti Poljaki bolj modri in da je prebivalstvo treba pripraviti, da se bo sposobno zoperstaviti sovražniku, poroča Polonia Christiana.

Državljanom želijo zagotoviti čas, da bi izurili svoje strelske veščine, saj je od tega odvisna njihova varnost. Poljaki so trenutno eden najbolj razoroženih evropskih narodov. Statistika kaže, da je na 100 prebivalcev Poljske le približno en kos strelnega orožja, to pa je vsekakor premalo, da bi lahko učinkovito ubranili svoje domove. Poleg tega je v luči razmer na evropskem vzhodu Poljakom treba zagotoviti znanje s področja obrambe, saj je za to še čas. Mednarodne pogodbe za zaščito poljskega naroda ne zadostujejo.

Skrajna Levica je že izvajala akcije proti prepotrebni modernizaciji slovenske vojske, med drugim z zbiranjem podpisov. (Foto: STA)

Morajo biti pripravljeni, da Poljska v kriznem trenutku ostane prepuščena sama sebi. Tega se je nujno treba zavedati, da bi lahko branili svoj dom, družine in državo, zato so zakonske spremembe tudi pomembne. Leta pacifizma in razoroževanja družbe so privedla do težkega družbenega položaja. In prav takšna država, ne pa dostop do orožja, kot trdijo pacifisti, v luči ruske agresije ogroža varnost države. In medtem ko si Poljaki prizadevajo za povečanje obrambnih zmogljivosti svoje države ter civilnega prebivalstva, si slovenska levica (zlasti protiustavna Levica!!!), na vse kriplje prizadeva, da bi slovenski narod naredila čim bolj ranljivega in obrambno nesposobnega.

Putinova peta kolona, ki stremi k razorožitvi Slovencev: Inštitut 8. marec, Levica, SD in LMŠ
Če kdo še ni spregledal, da gre za državo in narod skrajno škodljive politične opcije, je še čas, da mu mrena slepote pade z oči. Kot je dejal premier Janez Janša v nedavnem pogovoru za RTVS, se takšni, kot je Putin, ne ustavljajo. Spomnimo se časa, ko smo morali z orožjem ubraniti našo neodvisnost in ko je bila za nekatere v naši državi “najintimnejša opcija”, da Slovenijo čim bolj razorožijo in jo naredijo ranljivo za JLA, še pred tem pa vse demokratične in osamosvojitvi naklonjene sile zmerjali s “fašisti”. Danes se zgodba ponavlja: ruski diktator Vladimir Putin je izvedel invazijo na suvereno državo, da bi jo “denacificiral” in “demilitariziral”. Tudi prvak opozicije brez strankarskega programa Robert Golob,  je nedavno v Kinu Šiška uporabil tovrstno retoriko, ko je govoril o potrebi po “izganjanju fašistov”.

LMŠ skupaj z evroposlancem Klemnom Grošljem predstavlja Putinovo peto kolona, ki si prizadeva za razorožitev Slovencev. Na fotografiji je Nik Prebil. (Foto: Twitter, posnetek zaslona)

Željo po razoroževanju Slovenije in Slovencev kažejo tudi v stranki LMŠ (spomnimo, da imajo v stranki evroposlanca in domnevnega ruskega agenta Klemna Grošlja). Na problematičnost stranke in Inštituta 8. marec (ki ga vodi petokolonašica Nika Kovač, vnukinja razvpitega člana Kučanovega Foruma 21 Boža Kovača) je opozoril sekretar za nacionalno varnost Žan Mahnič: “V času ruske agresije na Ukrajino in resnih groženj Rusije EU in NATO želi stranka LMŠ skupaj s KUL in njihovimi NVO-ji razorožiti državljane Slovenije, ki imamo legalno orožje. Medaljo, ki jo je vrnila Kopač Anja, lahko Vladimir Putin takoj naprej podeli Niku Prebilu.” 

V spomin in opomin: SD je ena tistih strank, ki ostro nasprotuje prepotrebni modernizaciji slovenske vojske. Obenem zavaja s financiranjem zdravstva, za katerega v svoji dolgoletni vladavini ni poskrbela. (Foto: SD)

Domen Mezeg