fbpx

Ponosni naslednik KPS Koprivc bi “razstrupljal Slovenijo”; sociolog opozarja na izjemno nevaren politični in medijski diskurz

Je Marko Koprivc ob "razstrupljanju Slovenije" razkril resnično "vizijo" Socialnih demokratov - ponovitev leta 1945? (Foto: STA)

“Ko o ‘razstrupljanju’ Slovenije razlaga ponosni naslednik stranke, ki je v izvensodnih pobojih likvidirala moške, ženske, otroke, starce, kmete, intelektualce, obrtnike… Naj se strašljivost mračnih napovedi usede, v opozorilo in globok razmislek. Varno prihodnost!” je glede pozivov k “razstrupljanju Slovenije” s strani vidnega člana SD Marka Koprivca zaskrbljen zapisal sociolog dr. Borut Rončević. 

S tem se je profesor Borut Rončević odzval na neslane provokacije poslanca SD Marka Koprivca v mediju smetarsko-medijskega tajkuna Martina Odlazka – Svet24. V protivladnem trobilu poslanec Socialnih demokratov sanjari o “temnem času Janševe vlade” in o tem, da je “Slovenijo treba razstrupiti”.

Koprivc je namreč prav tisti, ki je “svoje” Socialne demokrate razglasil za “ponosne naslednike Zveze komunistov”, s tem pa izkazal posebno čast tudi vsemu, kar se z nekdanjimi totalitarnimi oblastniki povezuje. Spomnimo tudi na čaščenje množičnih morilcev, kot sta Boris Kidrič ali pa Josip Broz Tito, in nezmožnost obsodbe vseh totalitarnih režimov, kot smo nedavno videli tudi v državnem zboru.

Marko Koprivc o razstrupljanju Slovenije, si pod tem predstavlja kaj v slogu dogodkov iz leta 1945? (Foto: Twitter)

Zadeva pa je po svoje še toliko bolj razumljiva, saj je Koprivc sin prominentnega partijca Jaka Koprivca, ki je kot urednik skrbel za partijsko linijo medijev. Bil je družbeno-politični delavec v mračnjaških svinčenih časih javnomnenjskega enoumja. In njegov ponosni sin bi sedaj “očistil Slovenijo”. Gre za pozive v slogu razbojnika, ki vpije, da naj “primejo tatu”. Svet24 pa dokazuje, da ne seže dlje od kakšnega obskurnega partijskega trobila.

Jak Koprivc (Foto: Delo)

“Posebej zaskrbljujoče z vidika razvoja političnega diskurza pa je, da je novinar, ki zastavlja vprašanja, morda celo še bolj prepričan kot radikalni levičarski poslanec,” pa je ob tem še upravičeno zaskrbljen Rončević. Prepričan je še, da večina želi živeti v normalni in povezani družbi.

Foto: printscreen

To je v družbi, kjer ni prostora za tako nestrpnost in čedalje manj prikrite hude grožnje, in da mora nujno mora priti do deeskalacije in normalizacije političnega diskurza. “Situacija je že desetletja škodljiva, sedaj pa postaja čedalje bolj nevarna.” Ob tem se upravičeno pojavlja vprašanje, ali si Koprivc “razstrupljanje” zamišlja v slogu tistega iz leta 1945?

Domen Mezeg