Ponosni nasledniki komunistov se klanjajo še enemu krvniku slovenskega naroda: Od maja 1942 je ropal in moril na vsakem koraku!

Predsednica Tanja Fajon se je poklonila krvniku slovenskega naroda Francu Rozmanu Stanetu (Foto: Twitter)

“Ob obletnici smrti narodnega heroja komandanta Staneta je bila pred rojstno hišo slovesnost v spomin na junaštvo med NOB. Vsem, ki so se borili za slovensko zemljo in narod, moramo biti hvaležni. Slovenijo so nam priborili in negovati jo moramo. To je naša neizbrisana zgodovina,” je 7. novembra 2021 na Twitterju zapisala predsednica SD Tanja Fajon in objavila kolaž fotografij, na katerih se je skupaj z radikalci poklonila vojnemu zločincu Francu Rozmanu – Stanetu.

Sprevračanje zgodovine, pri katerem še 30 let po razpadu komunistične Jugoslavije še vedno vztrajajo nasledniki komunistične partije, je naravnost brezsramno. Franc Rozman Stane ni bil nikakršen narodni heroj, ki se je boril za “slovensko zemljo in narod”. Bil je revolucionarni komunistični krvnik, ki je sistematično pobijal vse, ki bi lahko bili nevarni za komunistično revolucijo na slovenskem ozemlju. O njegovi krvoločnosti nad lastnim narodom je bilo nerodno pisati celo njegovim tovarišem. Takšne stvari so si raje povedali osebno in po možnosti šepetaje. Ponosni nasledniki komunistične partije s Tanjo Fajon na čelu pa se še danes klanjajo krvnikom slovenskega naroda.

Po informacijah zgodovinarja Iva Žajdele se je Franc Rozman Stane boril v španski državljanski vojni na strani komunistov. Tam so ga tudi izurili, da je lahko ob prihodu leta 1941 v Slovenijo začel s komunističnimi čistkami. Rozman Stane je namreč za komunistično partijo bil vojno na dveh frontah, uradno proti okupatorju, v resnici pa proti Slovencem. V imenu komunistične revolucije je skupaj s svojim odredom moril politične nasprotnike komunistov. Žajdela je v izjavi za Siol tudi povedal, da so Rozman Stane in njegovi partizanski klavci za seboj puščali opustošenje. “Vodstvo partije ga je pri tem opravilu pošiljalo v prve bojne vrste, kjer je organiziral in vodil partizanske enote. Te so, še posebej od pomladi 1942 naprej, začele na veliko pobijati tiste Slovence, ki bi lahko bili revoluciji napoti.”

Njegovi partizani so kradli in pobijali
Žajdela kot enega izmed primerov navaja umor treh civilistov 26. oktobra 1941, ki jih je Rozman Stane umoril na Dobrovljah nad Vranskim, vse skupaj pa je nakazovalo na revolucionarni umor. Po trditvah Žajdele je bil Rozman Stane slepi izvrševalec zločinske revolucionarne politike komunistov. S svojo tako imenovano “drugo grupo odredov” so maja 1942 namreč morili in ropali Slovence na vsakem koraku. In takšnega človeka v SD še dandanes označujejo za “narodnega heroja”.

Foto: Wikimedia Commons

Kot komandant glavnega štaba partizanske vojske je bil Rozman Stane udeležen tudi pri velikih komunističnih zločinih leta 1943 in 1944. Na vesti je imel vse od Turjaka do Žužemberka ter ničkoliko drugih partizanskih uničevanj slovenskih življenj in premoženja. “Njegovi partizani so za seboj puščali neizmerno opustošenje, žrtve in gorje,” pravi Žajdela. Kdo ob takih “narodnih herojih”, ki mrcvarijo lasten narod, sploh rabi okupatorja?

Klanjajo se tudi pred Kidričem
To ni prvič, da se vodstvo SD skupaj s Fajonovo klanja komunističnim krvoločnežem. Vodstvo SD namreč ni nikoli prišlo do spoznanja, da je v moderni Evropi malikovanje kakršnega koli totalitarnega režima 20. stoletja nesprejemljivo. To velja tako za fašizem, nacionalni socializem kot tudi komunizem. Tudi 5. maja 2020 se je Fajonova v družbi takratnega predsednika stranke Dejana Židana in poslanca Marka Koprivca poklonila pred kipom Borisa Kidriča, kamor je vodstvo SD tudi položilo venec.

SD elita se klanja množičnemu morilcu Borisu Kidriču. (Foto: SD)

Tudi Kidriča v SD kujejo v zvezde, čeprav je ravno on leta 1941 v imenu CK-KPS ukazal pokol vseh ideoloških nasprotnikov vključno z voditelji OF. Pred njegovimi čistkami niso bili varni niti tovariši komunisti. Ena takih je bila tudi Angela Vode, ki se je za razliko od ostalih komunistov na slovenskem uprla sporazumu med Hitlerjem in Stalinom. Ostali komunisti pa so pakt med voditeljem nemških nacionalsocialistov in sovjetskih komunistov proslavljali in temu v čast 27. aprila 1941 v Ljubljani ustanovili Protiimperialistično fronto za boj proti Angliji, Franciji in Ameriki. Ko je dogovor med Hitlerjem in Stalinom propadel, pa so komunisti na Slovenskem začeli s potvarjanjem zgodovinskih dejstev in vztrajali, da so 27. aprila 1941 v Vidmarjevi vili ustanovili “Osvobodilno fronto.”

Ivan Šokić