Ponovna zloraba referenduma in poskus demontaže Slovenske vojske – to počne skrajna Levica

Foto: STA

“Skrajna Levica z zlorabo inštituta referenduma ponovno poskuša z demontažo Slovenske vojske. Tudi tokrat jim ne bo uspelo. Vozila Boxer so trenutno najboljša na trgu. Nakup bomo izvedli, saj je varnost pripadnikov SV naša najpomembnejša prioriteta,” je zapisal obrambni minister Tonin. 

Kot navajajo na spletni strani skrajne Levice namerava Vlada RS izvesti nakup 53-ih oklepnikov Boxer  v vrednosti 412 milijonov evrov. Oklepna vozila so namenjena oblikovanju srednje bataljonske bojne skupine, ta pa soudeležbi v operacijah zveze Nato, denimo v Afganistanu in na evropskem vzhodu. Vlada je zakon že spravila skozi DZ in zavrnila predlog za izvedbo posvetovalnega referenduma, zato v skrajni Levici kot edino možnost vidijo zakonodajni zavrnitveni referendum.

Z zavlačevanjem postopkov nameravajo (pričakovano) nagajati toliko časa, da bo nakup oklepnih vozil pred iztekom mandata neizvedljiv. So pa v Novi Sloveniji v novem kratkem videoposnetku izpostavili, da Levica vse dela le za svojo korist in ne za ljudi. Koordinator Luka Mesec je glede Referenduma o znižanju davkov dejal, da “se v Levici nikakor ne strinjajo s tem, da bi bil tak referendum na dan volitev. Ker volitve so v bistvu plebiscit”. V primeru Referenduma o vojaški opremi pa je Mesec povsem obrnil ploščo: “Ja, lahko bi bil na isti dan kot volitve”. Zadeva je kontroverzna le na prvi pogled.

https://twitter.com/MladaSlovenija/status/1489234786610728960?s=20&t=P6SkZ6LKA6bOsx3MaWNTEQ

V stranki vedo, da bi jim razprave o znižanju davkov, v predvolilnem času, škodile. Oni namreč pristajajo na višje davke in nižje neto plače. Glede preračunljivosti Levice in nujnosti posodabljanja slovenskih obrambnih zmogljivosti, smo govorili s poslancem SNS Zmagom Jelinčičem Plemenitim: “Kakor kaže ima Levica isto odnos do države, kot nekateri, ki pravijo, da “Slovenija ni bila njihova intimna opcija”. Ne kateri ne želijo močne države, nekateri želijo nekakšen “raj” kot ga imajo v Venezueli: to pomeni, da bi samo določeni imeli vse, večina pa bi bila revna.”

V Levici ne vedo niti tega, kje gre krogla iz puške: Gre za stranko lenuhov, delomrznežev in kvazi umetnikov
Res pa je, da ima Venezuela močno vojsko za zaščito svojega socializma, ampak tega naši salonski socialisti ne razumejo. “To so fantki in punčke, predvsem fantki, ki ne vedo, kaj je vojska, niso služili vojske, mislim, da niti ne vedo, kje gre ven krogla iz puške. To so eni “zmezgovci”. V normalni državi bi takšne ljudi okarakterizirali kot, kot protidržavne pacifiste.” Zanimivo je tudi to, da bi “vojaški” referendum imeli skupaj z volitvami, “davčnega” pa ne. To je razumljivo, ker Levica deluje proti državi. Njim je popolnoma vseeno, kaj je z državo. Želijo ji samo škodovati in koristili sebi. Vedeti je potrebno, da Levica v svoje vrste privlači zlasti lenuhe, delomrzneže, kvazi umetnike in podobno svojat.

Prvak stranke SNS Zmago Jelinčič Plemeniti (Foto: Printscreen)

“Nikakor pa ne kakšnih pametnih in produktivnih ljudi.” Glede pomena nakupa oklepnikov kot takšnih pa je Jelinčič Plemeniti pojasnil, da se lahko vojska uporabi za kakšne druge namene (podobno kot vojaško tehniko), tako kot v nekdanji skupni državi, ko je gradila vodovode, ceste itd. Res pa je, da je bil tedaj naborni sistem in je bilo možnosti za pridobitev ljudi. “Sedaj pa nimamo naborniškega sistema, ta profesionalna vojska je po mojem mnenju v veliki meri zgrešena, kajti ob 14. uri vojaku “pade puška iz rok” odide domov in je civilist. To pa za obrambo domovine ni dovolj. Potrebno pa je povedati tudi to, da je profesionalni vojak profesionalec. Dela za denar. Hodi v službo, in če mu bo nek delodajalec ponudil boljše pogoje, ni rečeno, da ne bo šel tja. Lahko izda …”

V Nemčiji, Avstriji in Švici vojska ščiti mejo, samo v Sloveniji je to problem
Predvsem pa bi morali po mnenju prvaka SNS v Sloveniji vedeti, da vojska ščiti meje, znotraj države pa je policija, ki vzdržuje red. Pri nas pa so te pojmi pomešani. Avstrijci imajo na meji vojsko in ravno tako Švicarji in Nemci itd. Pri nas pa so proti temu, da bi bila na meji vojska, čeprav gre za Slovensko vojsko, ne pa okupatorji. Predvsem Levica pa slovensko vojsko dojema kot okupacijsko vojsko, kar je po prepričanju Jelinčiča “idiotizem prve vrste”. Na tujo pomoč pri obrambi se namreč ne gre preveč zanašati.

Domen Mezeg