POP TV kot Golobov PR – slovenski Zelenski na Krasu

Robert Golob. (Foto: posnetek zaslona)

“Škoda seveda bo, ampak bo bistveno manjša, kot bi bila sicer. Tako da, danes sem optimist,” je po poročanju največje komercialne TV dejal Golob. Izjava nosi podoben vsebinski vakuum kot povprečna izjava njegove ministrice Fajonove. V tem smislu si postajata podobna kot stara zakonca. 

In če se pridruži še predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič s svojimi ekscesi iz preteklosti, pa človek res dobi občutek, da v primeru trenutno vladajočih ne bere novic, ampak samo še trače tipa Lady ali Jana. Ob vesteh s pogorelega Krasa pa človek pomisli, da se ta spreminja v prizorišče za cenene prizore, v slogu filmskega festivala v Cannesu, zlasti ko gre za ministrico Tanjo Fajon.

Zanimivo je, kako ob takšnih priložnostih premierja Roberta Goloba obravnava POP TV. Vsakič ko njihov favorit odpre usta, rekoč da je nekoga potrebno reševati z državnim denarjem, se na naslovnici pojavi z odločnim, bojevitim izrazom na obrazu in v civilni obleki, kot da je sam gasil namesto gasilcev. Slovenski Zelenski.

Hudi Log. Posledice požara na goriškem Krasu. (Foto: STA)

Res je podlo, da mediji tragedijo zlorabljajo za to, da vladi delajo promocijo. Denimo Svet24 Martina Odlazka je ubral vsaj toliko human pristop, da tokrat ne promovira politikov, ampak se zgolj zahvaljuje gasilcem. Spomnimo, da v času Janševe vlade ni zamudil priložnosti za kritiziranje. Golob nima te “sreče”. Od njega so pomembnejše “strupene in invazivne ribe v Jadranu”.

Očarana Fajonova ni zamudila trenutka za samopromocijo
Prav poseben vtis pa je na pogorišču pustila ministrica Fajonova, ki je izvedla pravcati hollywoodski desant. Najprej si je zadevo navdušeno ogledala z višine, iz helikopterja, zatem pa privoščila skoraj čisto pravo “gasilsko fotografijo” (“gozdarsko”), na kateri pozira kot “blažena med moškimi”. 

Trenutki slave, zgrajeni na solzah in trpljenju: Na pogorišču je pozirala tudi “primadona” Tanja Fajon. (Foto; Fb, Twitter)

Medtem ko je obisk Goloba in obrambnega ministra Marjana Šarca nekako pričakovan, pa se človek sprašuje, kaj za vraga tam počne princeska bruseljskih salonov. Gre za izprijeno, perverzno zlorabo tragedije soljudi za izboljšanje rezultatov javnomnenjskih anket?! Zdi se, da je na zunanjepolitičnem parketu zatišje. Lahko bi vsaj poprijela za čeber in pomagala gasiti. Tako bi nekoč najbrž ravnal kakšen drug, bolj prepričljiv in uspešen politik iz njene stranke …

Domen Mezeg