fbpx

POP TV postal Televizija Svoboda: Poročila so spremenili v mehiško limonado

Foto: Zajem zaslona

“Noro, noro, noro. Sami superlativi, nobenih napak. Ne morem verjeti, da ga nismo že prej našli,” se je na neokusno in neprofesionalno poročanje POP TV o Robertu Golobu odzval voditelj Boris Tomašič.  

POP TV vse bolj spominja na “rumenjake” smetarskega tajkuna Martina Odlazka (Svet24, Jano, Lady, Vklop, Obraze, Novo, Našo ženo itd.). Pravzaprav so se tokrat spustili na raven njegovega Radia Veseljak. Poročila so spremenili celo v “rojstnodnevno voščilo”: “Vztrajen, svojeglav, vizionarski. Izjemen matematik, ki je že v otroških letih razmišljal drugače od vrstnikov in zato izstopal. Tako Roberta Goloba, ki je pri 55 letih postal predsednik vlade, opisujejo prijatelji, sošolci, sodelavci.” 

“Ob tem, da je preskočil razred in doktoriral pri 27 letih, je bil še kajakaš.” Iz novice je nastala osladna “čestitka” familije Kos, ki obvladuje uredniško politiko POP TV. Takšno čisto pravo “familiarno” voščilo, izrečeno v toplem, prijetnem sicilijanskem vzdušju. Morda spominja še na sentimentalno mehiško “limonado”. Da se gledalcu kar milo stori. Spomnimo, da je odgovorna urednica informativnega programa Tjaša Slokar Kos, poročena s “silovikom” Dragom Kosom, akterjem iz afere Depala vas, ki je skušal moralno degradirati tedanjega obrambnega ministra Janeza Janšo.

Znan je tudi po raznih poslih v NLB-ju, skrivnostnih potovanjih v Moskvo in zvezah v policiji, za hobi pa sodi na nogometnih zelenicah. Je tudi na dobrem glasu v Murglah, kar je ključno. Njegova sestra, slavna diplomatka in bivša udbašica Marta Kos, je Golobova strankarska kolegica in pretendentka za mesto predsednice republike. Omeniti gre še Andraža Kosa, člana parapolitičnega Inštituta 8. marec. Lovke slovite familije pa segajo celo v energetiko. Govora je o Mojci Kert, bivši ženi Mirana Kosa, brata Draga in Marte Kos.

Elektro oligarh je “igračka”, ki jo lahko po potrebi tudi zavržejo
In če Marti jesenski podvig dejansko tudi uspe, potem bo rodbina obvladovala predsedniško funkcijo, vplivala na parlamentarno politiko, medije, nevladni sektor, energetiko (tudi prek Goloba), policijo (Drago Kos) in imela celo povezave z bosanskimi tajnimi službami (prek novinarja Avda Avdića) in še bi lahko naštevali itd. “Rojstnodnevno čestitko” na POP TV so pravzaprav izrekli kar samemu sebi. Golob je prej njihova “igračka”, ki jo lahko po potrebi tudi zavržejo, če jim bo dolgčas.

Marta Kos in Milan Kučan (Foto: posnetek zaslona)

Skratka, ob Odlazkih in Čeferinih še ena vpliven klan. Neprofesionalno poročanje POP TV je komentiral tudi voditelj oddaje Kdo vam laže Boris Tomašič: “Kapo dol, sposoben, inteligenten, ni kaj. Ampak, ali gre pri tem za poročila, za novice, ali imamo televizijo Svoboda? To, kar se dogaja na POP TV, je televizija Svoboda. Seveda, saj je logično, zakaj je to tako. Marta Kos je pri Golobu, njen brat je poročen z urednico na POP TV itd.” Kot še pravi Tomašič, je to vse jasno.

Predstavili so ga kot utelešeno božanstvo
Prav tako vemo, da ga bodo na komercialni TV hvalili ne glede na to, kaj bo naredil on in njegova vlada. “Če sem malce vulgaren: bo spustil golobčka Golob, bodo vsi mediji sporočali, kako lepo je dišalo. Kot najboljši parfum.” Golob je kot Kim Il-Sung, ki se ni “rodil”, ampak “nastal” in ni “človek”, ampak “božanstvo”. Tomašič je prepričan, da se ga skuša prikazati na takšen način. Za opis Goloba so uporabili same superlative.

Domen Mezeg