Pop TV si je privoščil zavajanje javnosti: Policija ni izvajala ukrepov zoper organizatorje sprejemov športnikov

Novinar 24ur Mirko Vorkapić. (Foto: sta, youtube)

“Nikakor ne drži očitek, da bi policija izvajala ukrepe zoper organizatorje sprejemov športnikov. V policiji smo bili seznanjeni z željami po organiziranju javnih prireditev in drugih oblik druženja ob sprejemu olimpijskih športnikov,” se je generalni direktor policije Olaj odzval na zavajajoče trditve v javnosti, ki jih je povzel tudi portal 24ur

“Kot smo izvedeli, naj bi Generalna policijska uprava (GPU) naložila Policijski upravi Celje, naj ugotovi imena organizatorjev prireditev, ki sta na območju policijske uprave potekali ob sprejemu Kotnikove in Mastnaka. Razlog? Domnevno neupoštevanje protikoronskih ukrepov. Na GPU smo preverili, ali drži, da je GPU želela izvedeti, kdo so organizatorji prireditev in ali so bile ugotovljene kršitve ukrepov. 

V odgovoru so potrdili, da so pod drobnogledom tudi sprejemi športnikov,” je med drugim zapisal novinar portala največje komercialne televizije Mirko Vorkapić. Kot že rečeno, je očitke glede policije njen generalni direktor Anton Olaj že zavrnil. Obenem je še dejal, da so pobudnike seznanili s trenutno uveljavljenimi ukrepi glede omejitev zbiranja, namenjeni preprečevanju širjenja okužb z novim koronavirusom. Kot je policija ugotovila, je večinoma šlo za spontano zbiranje ljudi, kršitve pa niso bile ugotovljene.

Generalni direktor policije Anton Olaj (Foto: STA)

Policija razume želje in pričakovanja ljudi glede druženja s slovenskimi olimpijskimi športniki in izražanja čestitk ob povratku domov, zaradi česar so dejavno sodelovali s tistimi, ki so podali pobudo za tovrstne sprejeme ter jih tudi seznanjali glede trenutnih možnosti organizacije tovrstnih dogodkov, organizatorji pa so policijske nasvete spoštovali. Olaj je še navedel, da je tudi slovenska policija ponosna na domače športnike, saj so mnogi zaposleni prav pri njih. “Vsem še enkrat izrekamo čestitke,” je izjavo zaključil Olaj.

Sara Kovač